Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Παλεύει ο Έλληνας πρέσβης να πείσει τους Γερμαναράδες ότι είμαστε καλοί και εργατικοί άνθρωποι. Τους βάρβαρους της οικουμένης, τους φυσικούς δολοφόνους του παρελθόντος και οικονομικούς του παρόντος πας να πείσεις?

 Ένα θετικό, για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, δημοσίευμα, περιλαμβάνεται στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού «Der Spiegel», που κυκλοφορεί την Δευτέρα έπειτα από μπαράζ δημοσιευμάτων και αφιερωμάτων των γερμανικών ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες για την ελληνική κρίση.

 «Στο Βερολίνο ο Έλληνας πρέσβης αγωνίζεται ενάντια στη φήμη περί τεμπελιάς και για μία ισορροπημένη εικόνα της χώρας του», διαπιστώνει το δημοσίευμα. Απαριθμώντας την πληθώρα των εκπομπών, που αφιέρωσαν τα κρατικά κανάλια στην κρίση της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, εκτιμά ότι για τον πρέσβη Δημ. Ράλλη «το Βερολίνο είναι η δυσκολότερη αποστολή» στη έως τώρα διπλωματική του καριέρα.

    Ο κ. Ράλλης επισημαίνει ότι δύο πράγματα πληγώνουν τον ίδιο και τους Έλληνες. «Πρώτον, όταν δεν αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες, που έχουν ήδη κάνει. Και δεύτερον, όταν δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι τεμπέληδες. Εμείς οι Έλληνες δουλεύουμε σκληρά, φοβερά σκληρά, πολύ εντατικά, πραγματικά πάρα πολύ σκληρά», λέει.

    Ο ίδιος ο συντάκτης του δημοσιεύματος ανασκευάζει την εικόνα, που παρουσίασε προ ημερών η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ περί συνταξιοδότησης και χρόνου διακοπών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες έχουν κατά μέσο όρο λιγότερες ημέρες διακοπών από τους Γερμανούς και βγαίνουν στη σύνταξη σχεδόν στην ίδια ηλικία με αυτούς».

    Ο κ. Ράλλης παραδέχεται ότι οι Έλληνες πρέπει τώρα να αλλάξουν πολλά, αλλά σημειώνει πως και στο μέλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. «Σημαντικό στοιχείο της ελληνικής ιδιοσυγρασίας είναι η αισιοδοξία», προσθέτει ο Έλληνας πρέσβης, τονίζοντας: «Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

(agiovasilema: Δηλαδή τώρα κύριε Πρέσβη τους πείσατε?. Θα χυδαιολογούν λιγότερο, θα μας σέβονται περισσότερο και κυρίως θα κερδίσουν λιγότερα από την οικονομική κρίση την οποία οι ίδιοι μας προκάλεσαν για να ωφεληθούν?)

5 σχόλια:

  1. Οι Γερμανοί μας έχουν κάνει τον πιο βρώμικο πόλεμο που μπορεί να κάνει ένας λαός σε άλλο. Μας έχουν προσβάλλει τα σύμβολα, τις συνήθειες, την ίδια μας τη ζωή. Δεν κοιτάνε τα χάλια τους τα μαύρα οι αξιοθρήνητοι απόγονοι του Χίτλερ που το μόνο που κάνουν είναι να πίνουν μπύρα και να πέφτουν ξεροί για ύπνο από τις 7 το βράδυ. Είναι ζώα, που έχουν δημιουργήσει την οικονομία τους διαφθείροντας την Ευρώπη, έχουν κλέψει τα πάντα που εκθέτουν στα μουσεία τους από όλες τις χώρες του κόσμου και τον πολιτισμό τους από μας.

    Μποϋκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα και σε τρόφιμα και σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γερμαναράδες δούλευαν υπόγεια επί δεκαετίες.Τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα. Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο βρήκαν πρόσφορο έδαφος και προχώρησαν στη διάβρωση του κράτους. Αν είχαμε τίμιους πολιτικούς η Γερμανία θα είχε βάλει τη Siemens στον κ@@λο της αλλά είχαμε λιγούρια και τώρα πληρώνουμε εμείς που δε φταίμε. Πάντως πλάκα πλάκα το μίσος που νιώθουμε σε εθνικό επίπεδο για τους Γερμανούς είναι αντίστοιχο της Κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους, ο Γερμανός Herbert Marcuse, ο οποίος εκτός από θεωρητικός αναλυτής και στοχαστής υπήρξε και στέλεχος στρατιωτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σε μια μελέτη του γύρω από την ιδιοσυγκρασία του γερμανικού λαού είχε γράψει αυτό που χαρακτηρίζει τους Γερμανούς είναι «απεριόριστη διαδικασία αποφυγής των ψευδαισθήσεων», και «κυνική προσαρμογή στις καταστάσεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που θέλω να καταθέσω ως προσωπική άποψη είναι ότι από συγγενείς που έχω στη Γερμανία, δηλαδή Έλληνες οικονομικούς μετανάστες, τους οποίους θαυμάζαμε για την αγάπη τους προς την Ελλάδα, τους έχουνε μετατρέψει σε γενίτσαρους και μιλάνε τόσο εναντίον μας πια που είναι σα να τους έχουνε αφιονίσει σα να τους έχουνε ποτίσει με κάτι. Η εξήγηση που δίνω εγώ είναι πως ακούνε τόσα κάθε μέρα εναντίον της Ελλάδας που αισθάνονται κόμπλεξ για την καταγωγή τους και τους βγαίνει σε μίσος.

    Μαρία Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε πίστευα ότι οι Άγγλοι είναι χειρότεροι. Τελικά όμως χειρότερη ράτσα απο τους βρωμογερμαναράδες δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή