Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

14 ΒΡΟΝΤΕΡΑ «ΟΧΙ» ΣΤΑ 14 ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



 Την καθολική άρνηση των τοπικών κοινωνίων με αιχμές τους δήμους και τις περιφέρειες,  συναναντά η πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τη λειτουργία των μονάδων υποδοχής και κράτησης μεταναστών, στο πλαίσιο της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών.
Συγκεκριμένα δήμαρχοι, κάτοικοι και τοπικοί φορείς και των δεκατεσσάρων, επιλεγμένων από το υπουργείο, περιοχών, λένε «βροντερό όχι» στη μεταφορά λαθρομεταναστών και προχωρούν....
παράλληλα σε μαζικές κινητοποιήσεις, προαναγγέλλοντας μάλιστα την εντατικοποίησή τους, σε περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το αίτημα τους.
Αναλυτικά:
Σπάρτη: Στη γη του Λεωνίδα, δε δεχόμαστε λαθρομετανάστες
Aιφνιδιασμένος, δηλώνει με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος. «Δε μπορεί το πρόβλημα που υπάρχει στην Αθήνα να εξάγεται στην περιφέρεια», σημειώνει χαρακτηριστά και προσθέτει ότι «από τη στιγμή που το Κέντρο δεν έχει λειτουργήσει εδώ και τόσο χρόνια, δεν χρειάζεται να λειτουργήσει».
Από την πλευρά τους βουλευτές της Λακωνίας, με πρωτοστάτες τον Θανάση Δαβάκη και το Γρηγόρη Αποστολάκο, κάνουν λόγο για «φυλακή επί της ουσίας, και όχι κέντρο πρώτης υποδοχής των λαθρομεταναστών» και τονίζουν ότι η Σπάρτη πλήττεται από την «ανυπαρξία συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, σε συνδυασμό με την αδυναμία της για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας που πλήττει την καθημερινότητα των Λακώνων πολιτών».
Να σημειωθεί ότι αναβρασμός επικρατεί και στις τάξεις των κατοίκων, όπου πολλοί από αυτούς επισημαίνουν ότι «Στη γη του Λεωνίδα, δε δεχόμαστε λαθρομετανάστες».
Π. Λαμπρινούδης: Ακατάλληλες οι εγκαταστάσεις για την υποδοχή μεταναστών στη Χίο
Ακατάλληλες χαρακτηρίζει τις εγκαταστάσεις του κέντρου υποδοχής μεταναστών ο
... 
δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr.
Προσθέτει δε, ότι στο νησί τελευταία χρόνια έχει λυθεί το πρόβλημα εισροής λαθρομεταναστών, λόγω της συνδρομής της ευρωπαϊκής δύναμης «Frontex».
Σ. Θάνος - Σάμος: Μόνο μετανάστες του νησιού
«Θέλουμε οι κάτοικοι της Σάμου να αισθάνονται ασφάλεια», τονίζει ο δήμαρχος Στέλιος Θάνος και καθιστά σαφές  πως σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούν μετανάστες από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
«Θα αντιδράσουμε δυναμικά, αν μας φέρουν από αλλού», συμπληρώνει ο κ. Θάνος, καταγγέλοντας μάλιστα ότι παρατηρείται μια σκόπιμη παραπληροφόρηση και παραπλάνηση της κοινής γνώμης για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, ξενοφοβικό κλίμα και ανησυχία στη σαμιακή κοινωνία.
Σ. Ντούρος - Αχαρναί: «Φτάνει πια»!
«Μπλέξανε και δεν το έχουν καταλάβει. Ο Δήμος Αχαρνών παρέχει εδώ και χρόνια κρίσιμες εξυπηρετήσεις στο Λεκανοπέδιο. Δεν μπορεί να υπομείνει άλλες υπερτοπικές χρήσεις. Φτάνει πια», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι πρότειναν ταυτόχρονα τη διεξαγωγή άμεσων κινητοποιήσεων, προκείμενου οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Δ. Μοσχάτου: «Όχι» στη γκετοποίηση των μεταναστών
«Σε περιόδους κρίσης που καταγράφονται αυξημένα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας, τα κέντρα υποδοχής μεταναστών εγκυμονούν κινδύνους».
Αυτή την άποψη διατυπώνει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Μοσχάτου και δηλώνει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία χώρων εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή του όπως σε ξενοδοχεία του Μοσχάτου ή στο κέντρο μεταγωγών Ταύρου και στο στρατόπεδο του ΡΟΥΦ.
Ν. Μελετίου προς Παπουτσή: «Φέρνετε μία νέα βόμβα στον Ασπρόπυργο»
Για μία νέα «βόμβα» στην ποδιά του Ασπροπύργου, κάνει λόγο ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου, σε επιστολή του προς τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή.
«Την ώρα που, ακόμη παραμένει ανεξιχνίαστο το έγκλημα της εν ψυχρώ δολοφονίας δύο Πακιστανών, από αλλοδαπούς αθίγγανους, την ώρα που οπλισμένες συμμορίες έχουν μετατρέψει τον τόπο μας σε περιφέρεια του τρόμου, είναι αδιανόητο να αποδεχτεί τη φιλοξενία, ενός ακόμη προβλήματος της Πρωτεύουσας» συμπληρώνει μάλιστα ο κ. Μελετίου.
Δ. Μαρωνείας-Σαπών: «Ήδη φιλοξενούμε λαθρομετανάστες»
«Στο κέντρο μεταναστών στη Ροδόπη φιλοξενούνται και μάλιστα σε απάνθρωπες συνθήκες, εκατοντάδες μετανάστες», εξηγούν σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, πηγές του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Παράλληλα διευκρινίζουν ότι η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σε ενδεχόμενο μεταφοράς κι άλλων μεταναστών, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Πολίτες Ορεστιάδας: «Η περιοχή θα κινδυνεύσει με άμεση απαξίωση»
Έξω από το δημαρχείο της πόλης, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων Ορεστιάδας, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στη δημιουργία «στρατοπέδου μεταναστών» στην περιοχή τους.
Συγκεκριμένα η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά Κέντρων Παράνομων Λαθρομεταναστών» που διοργάνωσε την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα, σε ψήφισμά της αναφέρει πως «η ίδρυση νέων Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις».
Δ. Ρογκότης - Θεσπρωτία: «Να μη μεταφερθεί σε εμάς το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας»
«Δεν μπορεί να μεταφερθεί το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας σε μας», αναφέρει ο δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης.
Συμπληρώνει δε, ότι η Βροσίνα είναι κοντά στα σύνορα κι ως εκ τούτου οι μετανάστες θα βρίσκονται δηλαδή κοντά σε μια άλλη έξοδο.
Επιπλέον ο Δήμος Ζίτσας, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής ετοιμάζει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου.
Κάτοικοι Έβρου προς Πολιτεία: «Θα μας βρείτε απέναντί σας»
«Να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης σε άλλους νομούς που μέχρι σήμερα δεν υπέστησαν το ελάχιστο από όλα αυτά τα φαινόμενα που πλήττουν τον Έβρο επί δεκαετίες», καλούν κάτοικοι της περιοχής την ελληνική πολιτεία.
Μάλιστα τονίζουν πως σε διαφορετική περίπτωση θα τους βρει απέναντί της.
Π. Πατσουρίδης: «Το Διδυμότειχο δεν αντέχει άλλο κέντρο κράτησης»
Τη σαφή αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου δηλώνει και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Ζητάει δε, ισόρροπη κατανομή κέντρων κράτησης μεταναστών σε κάθε σημείο της χώρας και απαιτεί παράλληλα καλύτερη φύλαξη των συνόρων.
Για την αντίδραση του περιφερειάρχη ΑΜ&Θ και δημάρχων της περιοχής κάντε κλικ εδώ
Απ. Κοιμήσης - Αμφιλοχία: «Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές»
Ακατάλληλες εκτιμά πως είναι οι υποδομές του κέντρου υποδοχής μεταναστών στο Στάνο, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, και προσθέτει ότι για να είναι έτοιμες απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα.
Σύμφωνα με τον κ. Κοιμήση, είναι ανεπίτρεπτο να μεταφερθούν μετανάστες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, όπου εντός του οποίου φιλοξενείται η «Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου» και η μεγάλης αξίας εικόνα της «Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας».
Συν τοις άλλοις το στρατόπεδο, βρίσκεται σε σημείο όπου έχει χαρακτηριστεί περιοχή natura, στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και ως χώρος προσκυνήματος μεταναστών και υπάρχει επιπλέον και αποθήκη πυρομαχικών.
Ελληνικό: «Δεν επεκτείνονται οι δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις κράτησης»
Δε δημιουργούνται νέες ούτε επεκτείνονται οι δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις κράτησης αλλοδαπών που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στο Αστυνομικό Τμήμα και στην πρώην αμερικάνικη βάση Ελληνικού διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την αντίδραση του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου