Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τοκογλύφε, ζήσε το «μύθο» σου στην Ελλάδα! Του Νίκου Μπογιόπουλου

Το 1932, όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο» (σ.σ. χρεοκοπία, δηλαδή...) τα πράγματα είχαν φτάσει σε ένα σημείο που το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια.
Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για την κήρυξη του «χρεοστασίου». Με τους τόκους και τα χρεολύσια να έχουν φτάσει τότε σε δυσθεώρητα ύψη, η χώρα ήταν αδύνατον πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο αβάσταχτο φορτίο. Η χρεοκοπία ήταν, πλέον, γεγονός. Μια χρεοκοπία που η πλουτοκρατία φρόντισε, φυσικά, τα βάρη της να τα φορτωθεί ο καθημαγμένος λαός. Και το φρόντισε διά των κομμάτων της, του Κόμματος των Φιλελευθέρων και του Λαϊκού Κόμματος. Τα οποία λίγο αργότερα έφεραν στην

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας δεν είναι μ@λάκας, είναι ριψοκίνδυνος!

 
Όσο περνούν οι μέρες τόσο μπορούμε να καταλάβουμε την κίνηση με την πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά.


του Στρατή Μαζίδη

Και συνήθως χρειάζεται καιρός για να μπορέσεις να εξάγεις ασφαλή συμπεράσματα για κάτι, για αυτό και τότε επιχειρήσαμε μια πιο ψύχραιμη ανάλυση.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ πολύ μπροστά μάλλον αποτελούν την απάντηση στις απορίες περί της πρότασης μομφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το momentum και με τη μορφή πέτυχε να ραγίσει κι άλλο το κυβερνητικό κρύσταλλο.

Δεν είναι μόνο η φυγή της Τζάκρη αλλά και όλα όσα ακουλουθήσαν με διάφορες δηλώσεις γαλάζιων και πράσινων βουλευτών που είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω.

Εκεί ακριβώς ήρθε και κούμπωσε η πρότροπη του Αλέξη προς όσους...βασανίζονται ψυχολογικά να βγουν από το μαντρί και να συμπορευθούν μαζί του. Καταλαβαίνει ότι το δένδρο πέφτει και το κουνάει όσο μπορεί.

Αυτό που οι άλλοι χαρακτηρίζουν ως αποστασία, εγώ το λέω μαγκιά. Άλλωστε τι σημαίνει αποστασία; Τίποτε άλλο από το κρατώ αποστάσεις από κάτι. Πολύ λογική λοιπόν η προτροπή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άρα λοιπόν ο Τσίπρας ΔΕΝ είναι μαλάκας.

Είναι όμως ριψοκίνδυνος διότι θέλει να πάρει την εξουσία και δεν έχουμε καταλάβει ακόμη αν έχει πλάνο και πιο είναι αυτό. Δεν μπορεί άλλα να λέει στις ΗΠΑ και άλλα στη Βουλή. Επίσης τα όσα λέει για τα μνημόνια σε συνεντεύξεις του φαντάζουν πιο πολύ ως ευχολόγια βασιζόμενα στις καλές προθέσεις των εταίρων μας. Αυτό κι αν είναι ρίσκο.

Επίσης το να ανοίγει την πόρτα σε βουλευτές που μέχρι πρότινος ψήφιζαν τα εθνοκτόνα μέτρα και με τα δύο χέρια, αποτελεί κι αυτό κίνδυνο διότι:

α. είτε μπορεί να ερμηνευθεί ως το άνοιγμα ενός μεγάλου αρχηγού που μπροστά στη δύσκολη στιγμή τους καλεί όλους για να σώσει τη χώρα

β. είτε μπορεί να εξαγριώσει το λαό βλέποντας το αντιμνημονιακό μπλοκ να δίνει συγχωροχάρτια σε όσους μας οδήγησαν σε αυτοκτονίες, λουκέτα κτλ αντί να οδηγούνται στα δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Τσίπρας έχει τη μπάλα στα πόδια του. Να δούμε τι θα την κάνει.
http://www.freepen.gr/2013/11/blog-post_9859.html

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ληστεία με ωραία λόγια επιχειρείται στα ακίνητα

Ληστεία με ωραία λόγια επιχειρείται στα ακίνητα, καθ' υπόδειξιν της τρόικας. Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει το 2014 τη χαριστική βολή στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που παγιδεύει όσους έχουν αστικά ακίνητα (και κυρίως
μονοκατοικίες), τους κατόχους αγροτεμαχίων (που σήμερα είναι αφορολόγητα) αλλά και τις αρδευόμενες εκτάσεις σε όλη τη χώρα!

Με χονδροειδή ψέμματα προσπαθεί να εξωραΐσει τη σκληρή πραγματικότητα ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζεται να καταφέρει ισχυρό χτύπημα σε
...

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο κατάλογος των νεκρών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με φωτογραφίες και πληροφορίες

 


Ο κατάλογος των ονομάτων των νεκρών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, όπως έχει συνταχθεί από την ενδελεχή έρευνα του Λεωνίδα Καλλιβρετάκη.

Επώνυμοι νεκροί των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973 κατά χρονολογική κατάταξη
(προσωρινός κατάλογος)
1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έρριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο).
3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.00 και 22.30, ενώ βρισκόταν μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Σόλωνος, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αριστεράς στεφανιαίας. Μεταφέρθηκε ημιθανής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. (F Σεπτεμβρίου), όπου και πέθανε.
4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Αιγυπτία Τουρίλ Τεκλέτ» και η παρεξήγηση αυτή επιβιώνει ακόμη σε κάποιους «καταλόγους νεκρών».
5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.
6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ

17 Νοεμβρίου- Ημέρα Μνήμης...Αυτοί ήταν οι νεκροί του Πολυτεχνείου- Ονόματα, φωτογραφίες και ο χάρτης του Θανάτου...

 

16.11.2013 | 22:00


Η προσπάθεια να πληγεί η ουσία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να αποκαθηλωθεί με κάθε τρόπο το μήνυμα αντίστασης ενός λαού έναντι οποιουδήποτε ολοκληρωτικού καθεστώτος, είναι προσπάθεια που συστηματικά βρίσκεται σε εξέλιξη πάρα πολλά χρόνια τώρα. Και τα “επιχειρήματα” όσων υποστηρίζουν με πάθος ότι το Πολυτεχνείο είναι ένας μύθος και τίποτα παραπάνω εστιάζονται στα εξής δύο: σ΄ όσους απλά εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους στην εξέγερση -και οι οποίοι είναι η απόλυτη μειοψηφία- και στην αμφισβήτηση ύπαρξης έστω και ενός νεκρού ως συνέπεια των γεγονότων!

Ο Λεωνίδας Καλλιβρετάκης, μέλος τότε της Φοιτητικής Επιτροπής Αγώνα και πρόεδρος της συνέλευσης της Φιλοσοφικής Σχολής στο Πολυτεχνείο στις 16 Νοεμβρίου 1973, ε ιστορικός, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με την έρευνά του που αποτυπώνεται στο εξαιρετικό κείμενο που ακολουθεί απαντά σ΄ όσους απλά μισούν όχι μόνο το Πολυτχενείο,αλλά οποιοδήποτε γεγονός έχει να κάνει με αντίσταση.

Το κείμενο συνοδεύεται από τον ονομαστικό κατάλογο των θυμάτων αλλά κι έναν χάρτη πάνω στον οποίο έχουν αποτυπωθεί τα σημεία των Αθηνών όπου υπήρξαν νεκροί εκείνες τις
....

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑ.

Για πρώτη φορά Alco-Πρώτο Θέμα παραδέχονται πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ / Ανεβασμένοι οι νεοναζιστές / Τέταρτο κόμμα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Εδώ και ημέρες κυκλοφορούν έγκυρες πληροφορίες σε δημοσιογραφικά γραφεία και διαδίκτυο ότι οι κρυφές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται κατά το τελευταίο διάστημα δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, γενική άνοδο των αντιμνημονιακών δυνάμεων, καταβαράθρωση της μνημονιόδουλης συμμορίας αλλά και ανάκαμψη των νεοναζιστών που ενισχύονται από τη δολοφονία δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής. Με τον τρόπο της, η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος επιβεβαιώνει τα παραπάνω στοιχεία, τηρουμένων πάντα των αναλογιών εντός των οποίων περιορίζεται μία συνεργαζόμενη εταιρεία με τη διαπλοκή.
Το σημαντικότερο συστατικό της σημερινής δημοσκόπησης αποτελεί το ότι για πρώτη φορά στα χρονικά βλέπουμε την εταιρεία Alco (και δη κατά τη συνεργασία της με τη συγκεκριμένη εφημερίδα) να καταδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει "κεφάλι" στην πρόθεση ψήφου. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει την ίδια εταιρεία να δίνει το απόκομμα Σαμαρά με προβάδισμα της τάξης του 1% με 1,5%, συμπληρώνοντας σταθερά την MRB και την Rass (η οποία εμμένει στις μαϊμουδίστικες τακτικές, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Ελεύθερο Ρύπο) στα πλαίσια μίας ιδιαίτερης τριπλέτας (χαρακτηριστικό της οποίας συνιστά η επίσημη συνεργασία των συγκεκριμένων εταιρειών με τη Συγγρού). Εν προκειμένω, μιλάμε για ένα ξεκάθαρο δείγμα εκλογικής ανατροπής (ή, έστω, ομολογίας της ανατροπής που έχει προ πολλού συντελεστεί).
Συγκεκριμένα, στα έγκυρα, o ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 24,8% της ΝΔ και ακολουθεί θεαματικά ανεβασμένη η Χρυσή Αυγή με 9,9%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανακτούν την τέταρτη θέση με 6%, το ΠΑΣΟΚ πέφτει στο 5,7%,πεσμένο το ΚΚΕ με 4,7%, όπως και η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9% και η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου με 1,2%. Οι αναποφάσιστοι είναι αρκετά περιορισμένοι με δεδομένη την τρέχουσα συγκυρία, μην ξεπερνώντας το 9,5%.
Στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας που είχε διενεργηθεί για λογαριασμό του καναλιού Action24 πριν από έναν μήνα, η ΝΔ προηγείτο με 24,4 έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούσαν η ΧΑ με 7,8% το ΠΑΣΟΚ με 7%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,3%.

Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
(ΠΗΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ:
εφημερίδα Πρώτο Θέμα)

(Κοινο)βουλευτικά


Του Θανάση Νικολαΐδη

 ΓΙΑ δεκαετίες έβλεπαν τα…τζάκια. Με τη νομενκλατούρα στην πολιτική, να «παραδίδει» ο πατέρας στο γιο, στην κόρη. Είχε τα «στεγανά» της η Βουλή, με την κοινοβουλευτική έδρα εκτός…ονείρων του φτωχού, άσημου και ασήμαντου.
ΜΕΧΡΙ που ο σοσιαλισμός των…προθέσεων άνοιξε τις πόρτες. Φτωχόπαιδα του λαού κι άλλοι της πιάτσας βρέθηκαν ξαφνικά στο ναό της δημοκρατίας και λειτούργησαν με πάθος. Στην πορεία, το πρόσεξαν πως ο διπλανός τους, ξύπνιος και ψηφοθήρας, με τις μεθόδους και την πρακτική του, θα τους φάει στη στροφή. Πως στο κονάκι του συνωστίζονται «πιστοί» και…αγνοί ψηφοφόροι, για να τους διορίσει το παιδί. Τον μιμήθηκαν, τον ξεπέρασαν κι όλοι τους έγιναν ένα. Σύνολο πολιτών και πολιτικών, με αναβιωμένο τον παλαιοκομματισμό, σε μορφή σύγχρονη και καμουφλαρισμένη.
ΚΙ αφού αράξανε και είδαν τον κόσμο «αφ’ υψηλού», καιρός για τα του οίκου τους. Από τι ξεκινάς, στην εποχή των «ιδανικών» μας; Απ’ το μισθό που τον λες αποζημίωση, κάτι