Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ποιοι Υπουργοί έφαγαν με τον Σόρος στο Μεγάλη Βρετάνια

 

σοροσΣε δείπνο με αρκετούς υπουργούς και επιχειρηματίες παρακάθισε χθες το βράδυ στην Αθήνα ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει παίξει και παίζει μια σειρά από αντεθνικά παιχνίδια στην πατρίδα μας. Το τραπέζι παρέθεσε στο ξενοδοχείο “Μεγάλη
Βρετάνια” ο στενός του φίλος Αλέξανδρος Ζαβός, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια
εποχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόρος, ίσως για πρώτη φορά, αποφάνθηκε
ότι το ευρώ θα επιζήσει και εξέφρασε τις ανηυσυχίες του για την άνοδο της ακροδεξιάς !
Ήταν ένα κλειστό γεύμα

, 60 ατόμων, που παρατέθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, και
στο οποίο παρευρέθηκαν υπουργοί και υφυπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης,
τραπεζίτες, επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί,
Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ναυτιλίας, Μιλτιάδης
Βαρβιτσιώτης, Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος και οι υφυπουργοί,
Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.
Επίσης, από την Εθνική Τράπεζα, ο διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος
Τουρκολιάς και ο πρόεδρος, Γιώργος Ζαννιάς. Οι εφοπλιστές, Τσάκος,
Προκοπίου, Φράγκου και Λασκαρίδης, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών,
Φίλιππος Σαχινίδης. Τα σχόλια δικά σας….
πηγη

Οι Anonymous καταγγέλουν τον Ρότσιλντ (Rothschild) πως θησαύρισε από την εξαφάνιση του Μαλαισιανού Μπόινγκ!

 

rotsilnt


Οι Anonymous κατηγορούν τον Rothschild πως αξιοποίησε την εξαφάνιση του αεροπλάνου της εταιρείας Malaysian Airlines για να αποκτήσει τα πλήρη δικαιώματα ευρεσιτεχνίας του μικροτσίπ.
Οι Anonymous μπαίνουν στο κόλπο της μοιραίας πτήσης Malaysian Airlines MH370. Και αποκαλύπτουν, μέσω βίντεο που φορτώθηκε στο YouTube, πως από τη συντριβή του αεροσκάφους έχει επωφεληθεί Jacob Rothschild. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος
Τραπεζίτης επωφελήθηκε από την εξαφάνιση του Μπόινγκ, αφού γίνεται πλέον ο γίνεται ο μοναδικός ιδιοκτήτης ενός σημαντικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας.
Οι Anonymous κατηγορούν τον Rothschild πως αξιοποίησε την εξαφάνιση του αεροπλάνου για να αποκτήσει τα πλήρη δικαιώματα ευρεσιτεχνίας του μικροτσίπ. Και αποκαλύπτουν πως η τεχνολογική εταιρεία των ΗΠΑ, Freescale Semiconductor, που μοιράστηκε τα δικαιώματά της με τον Rothschild, είχε είκοσι ανώτερα στελέχη επί του σκάφους, που μόλις είχαν ξεκινήσει να επεξεργάζονται ένα νέο gadget ηλεκτρονικού πολέμου για το σύστημα των στρατιωτικών ραντάρ.
Να σημειωθεί πως η εταιρεία Semiconductor αναπτύσσει μικροεπεξεργαστές, αισθητήρες, και άλλες τεχνολογίες.
Και αναρωτιούνται οι Anonymous:
Γιατί τόσοι πολλοί εργαζόμενοι Freescale ταξιδεύουν μαζί;
Ποιες ήταν οι θέσεις εργασίας τους;
Η αποστολή τους;
Και με όλη αυτή την ισχυρή ομάδα εκεί γιατί δεν μπορούσε να εντοπιστεί το χαμένο αεροπλάνο;
Δείτε το σχετικό βίντεο:




 

Πού θα πάνε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την Μυρτούλα της Πάρου;;;;

.....στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο!!!

myrto2


«ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΜΥΡΤΩ, ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ…

μητροπολίτη Bοστώνης ΜΕΘΟΔΙΟ !!!

Και με ”απόφαση”…γενικής ”Συνέλευσης”, δηλ. με την ”ψήφο” των ολίγων εγκάθετων της ελληνικής μικρής Ομοσπονδίας Βοστώνης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «kalami.net», τα χρήματα των Ομογενών (131.000 δολ.) που δόθηκαν στον έρανο MONO για την Μυρτώ, στο ΟΝΟΜΑ της Μυρτώς, προορίζονται να καταλήξουν στον…μητροπολίτη για ”ίδρυμά” του, δηλ. στον διαχρονικό ”συνεργάτη-συνεταίρο” της παρανομούσας μικρο-Οργάνωσης!!!
Ένοχη σιωπή και ανοχή, από την πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον και το γενικό Προξενείο στην Βοστώνη. Ομογενείς δωρητές αντιδρούν με νομικά μέτρα, καταγγελίες στο IRS, στην Πολιτεία και στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Την διαχρονικά παρανομούσα μικρο-Ομοσπονδία με το μηδαμινό έργο, χρηματοδοτούσε την τελευταία 20ετία η Ελλάδα, με ποσά 5.000-10.000 δολ. κάθε χρόνο, για το…μηδενικό της έργο.
Τώρα, στην υπόθεση εξαπάτησης του ΙRS, εμπλέκεται νομικά και το γεν. Προξενείο και κατά προέκταση το υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας, που ενέκρινε τις χορηγίες, επειδή αυτές δεν δηλώνονταν στο IRS.
πηγή

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

adonis


Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις για το σάπιο πολιτικό σύστημα που έχει αυτή η χώρα, με… περήφανους εκπροσώπους αυτούς που κατέχουν καίριες θέσεις.
Όπως διαβάζουμε στο hellasforce και σύμφωνα με αυτό, για μια ακόμη φορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκθέτει εαυτόν και αλλήλους, αφού στη λεγόμενη «γραμματειακή υποστήριξή» του, υπηρετεί η κυρία Βασιλική Κατραβά, η οποία είναι και η νέα… πέτρα του σκανδάλου.
Τι έχει συμβεί με τη συγκεκριμένη κυρία; Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, μέσω σχετικής ερώτησης της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, έγινε γνωστό ότι τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στο εξωτερικό της κ. Κατραβά καλύπτονται από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς η αρμόδια ΥΔΕ εγκρίνει όλες τις δαπάνες της εν λόγω υπαλλήλου για

ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΣΑΜΠΙΧΑ: “ΜΕ ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΜΑΥΡΗ”- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ-Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

souleiman-sampixa


Ρατσισμός προς τη Σαμπιχά και φοβικότητα προς τους εκλεκτούς του τουρκικού προξενείου από το ΣΥΡΙΖΑ
“Με πολεμάνε επειδή δηλώνω Ελληνίδα. Εγώ δεν ντρέπομαι. Η ντροπή είναι δική τους”
Διαστάσεις τεράστιου πολιτικού θέματος λαμβάνει η αποπομπή της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι βραβευμένη για τη δράση της με τον Σύλλογο «Ελπίδα» στο Δροσερό Ξάνθης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επειδή αγωνίζεται προκειμένου να αποτρέψει τον εκτουρκισμό των Ρομά.
Επειδή ακριβώς παλεύει για να μην περάσουν τα σχέδια του τουρκικού προξενείου, που επιθυμεί να εκτουρκίσει ακόμα και με τη βία όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους στην Ελληνική Θράκη χρόνια τώρα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πρωτοφανή ρατσιστική και συνάμα αντεθνική απόφαση, έδιωξε από το ψηφοδέλτιο την τσιγγάνα υποψήφια επειδή δεν θέλει να είναι Τουρκάλα και επειδή αγωνίζεται για να μην παραδοθούν στις αγκαλιές της Άγκυρας οι Ρομά μουσουλμάνοι.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το άθλιο πολιτικό παιχνίδι, που προσβάλλει τους Έλληνες μουσουλμάνους και στην ουσία τους παραδίδει απροστάτευτους στον τουρκικό εθνικισμό, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΕ, ΗΠΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΩΣΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ.

 

ΠΗΓΗ
Στην Ουκρανία το φασιστοειδές που πραξικοπηματικά κατέλαβε την εξουσία και κυβερνά, αυτή η απαίσια Ναζιστική φάτσα, αφού απαγόρευσε στους Ρωσόφωνους να ομιλούν τη γλώσσα τους, τώρα ευαρεστήθηκε λέει η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ «εξοχότητα» του να τους να τους το επιτρέψει αν παραδοθούν στο φασιστικό του κράτος. Απαγόρευση επίσης υπάρχει από τον φασίστα ΝΑΖΙΣΤΗ τον ευνοούμενο της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Νέας Τάξης κτλ, να ομιλείται και η Ελληνική γλώσσα από τους πολυπληθείς Έλληνες της Ουκρανίας.
Και πέραν των άλλων, ο απωλέσας κάθε γόητρο που είχε Αντιπρόεδρος του Ομπάμα

Μπάιντεν, επισκέπτεται το προτεκτοράτο τους για

ΜΕΡΚΕΛ- Ρουφιάνος των ΝΑΖΙ ο ΠΑΤΕΡΑΣ της, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ο πρώτος ΑΝΔΡΑΣ της

Εγώ θα σας υποδεχθώ με κάποιες ερωτήσεις που τον Σεπτέμβριο του 2012 σας έθεσε με ένα γράμμα του ο συγγραφέας Δήμος Κούκουνας, υπενθυμίζοντάς σας, το παρελθόν σας όταν ζούσατε στην Αθήνα, προπολεμικά.

Στην εισαγωγή της επιστολής σας λέει πολλά, τα οποία για μας και τον πανέξυπνο λαό μας, είναι απολύτως κατανοητά. Εγώ σήμερα θα περιορισθώ σε 4 ερωτήσεις που σας απεύθυναν επ΄ ευκαιρία της πρώτης επισκέψεως σας στην Ελλάδα.

Ερώτηση: Η οικογένεια του πρώτου συζύγου σας το όνομα του οποίου τόσο υπερηφάνως υιοθετήσατε για να χρησιμοποιήσετε στην πολιτική σταδιοδρομία σας, του Ούλριχ Μέρκελ, γνωρίζετε αν συνδέεται με την Ελλάδα, στις παραμονές και στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;


Ερώτηση: Ποια η συγγενική σχέση του πρώτου συζύγου σας, με τον υπηρετήσαντα μέχρι το 1940 διευθυντή της Τελεφούνκεν στην Αθήνα; Ο οποίος υποχρεώθηκε εσπευσμένα να εγκαταλείψει την μεγαλοπρεπή βίλα του, σε Αθηναϊκό προάστιο ως εμπλεκόμενος σε κατασκοπευτική δράση εις βάρος της χώρας μας;

Ερώτηση: Ποια προσωπική σχέση διατηρούσε η οικογένεια Μέρκελ με το περίφημο υπουργό προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ Γιόζεφ Γκέμπελς;

Ερώτηση: Είναι αλήθεια ότι όταν ο τελευταίος επισκέφτηκε ανεπίσημα την Αθήνα στα τέλη Μαρτίου του 1939, εκτός από ορισμένες ελάχιστες εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποίησε, φιλοξενήθηκε από την οικογένεια Μέρκελ;

Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα ερωτήματα προς απάντηση, αλλά περιορίζομαι σ’ αυτά για να θέσω το βασικότερο ερώτημα: Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν κατέχεστε από κάποιου είδους οικογενειακά συμπλέγματα όταν συμπεριφέρεστε με τέτοιον τρόπο προς την Ελλάδα, επειδή ο χερ – Μέρκελ εμφανιζόμενος ως διευθυντικό στέλεχος της Τελεφούνκεν στην χώρα μας, υποχρεώθηκε από τον Μανιαδάκη το 1940 να εξαφανισθεί κακήν κακώς; Είναι αληθές ότι στην Γερμανία οι περισσότεροι έχουν πατεράδες και παππούδες που έδρασαν υπέρ του Χιτλερικού καθεστώτος; Κατά μια έννοια είναι αυτονόητο αυτό. Και ως ηττημένοι οι επίγονοί τους θέλησαν να αποστασιοποιηθούν. Χωρίς αμφιβολία αυτό το κατανοούμε πλήρως, όλοι οι υπόλοιποι λαοί, και πολλές φορές λόγω τακτ αποφεύγουμε να σας θυμίζουμε το εγκληματικό παρελθόν.

Αλλά στην περίπτωση σας κ. Μέρκελ συμβαίνει κάτι που φθάνει στα όρια της παράνοιας. Ο προκάτοχος σας ο Χίτλερ έδωσε την εντολή να καταληστευθεί η Ελλάδα, και πέραν των ανθρωπίνων και υλικών καταστροφών, μας υποχρέωσε σε μια ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. Πλην όμως κατοχύρωσε για μετά το τέλος του πολέμου την εξόφληση της γερμανικής αυτής οφειλής που είχε την μορφή διακρατικής δανειακής σύμβασης (είχαν πληρωθεί τρεις δόσεις του αναγκαστικού δανείου). Η μέχρι τώρα άρνηση των μεταπολεμικών γερμανικών κυβερνήσεων να εξοφλήσουν αυτό το χρέος, με αποτέλεσμα ελλείψει των κεφαλαίων που χάσαμε κατά την κατοχική περίοδο να οδηγηθούμε σ’ αυτήν την κατάσταση, μας προκαλεί μια θλιβερή σκέψη. Μήπως το χιτλερικό καθεστώς ήταν εντιμότερο το 1942 όταν υποσχόταν να εξοφλήσει τα χρέη του προς την Ελλάδα από το δικό σας καθεστώς που αρνείται ακόμη και το 2012 να τα καταβάλλει;

Μήπως είναι η ώρα να παραμερίσετε τα οποιαδήποτε οικογενειακά συμπλέγματα σας, και να επιστρέψετε τα χρήματα που άρπαξε η Γερμανία τότε, το 1942; Μην αγνοείτε ότι στις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες τέτοια συμπλέγματα καταλήγουν όλως καταστροφικά.

Κα Μέρκελ μηδένα προ του τέλους μακάριζε ΄λέγαν οι πρόγονοί μας. Η επίθεση στην Ελλάδα, για να σώσει ο Χίτλερ την εικόνα του άξονα που είχε κατεξευτελιστείστα βουνά της ηρωικής Ελλάδας, σας στοίχισε την απώλεια του πολέμου, με αποτέλεσμα ο Στρατηγός Χειμώνας να σας στοιχίσει εκατομμύρια νεκρούς στην αχανή Ρωσία. Όπως τότε, ο προκάτοχός σας Χίτλερ δεν υπολόγισε την δύναμη της αιωνίας Ελλάδας, έτσι και σεις σήμερα επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος. Αγνοείτε την Ιστορία του τόπου που προσωρινά έχετε κατακτήσει οικονομικά μέσω εκμαυλισμών αυτών που οι Έλληνες οι μονίμως αγαθοί έστειλαν να μας κυβερνήσουν. Εξαιρώ τον εαυτό μου από την επιλογή τους γιατί εγώ προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, και γνωρίζω πότε οι σημερινοί τυχάρπαστοι πολιτικοί ψεύδονται ή δεν ψεύδονται.

Εδώ και 71 χρόνια ο Γεώργιος Βλάχος την κόρη του οποίου γνώρισα ως Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, μετά το τέλος του πολέμου που στοίχισε στην Ελλάδα τεράστιες καταστροφές, αλλά και στον Χίτλερ την αποτυχία του σχεδίου Μπαρμπαρόσα, που προς στιγμήν σκέφθηκε να επιβληθεί της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Δυστυχώς δεν πρόσεξε τα όσα του έγραψε ο Γεώργιος Βλάχος στην ανοιχτή επιστολή του, και τελικά την πάτησε, με αποτέλεσμα να θέσει ο ίδιος το τέρμα της ζωής του και της Εύας Μπράουν που υπήρξε σύντροφός του.

Δυστυχώς, ο προκάτοχός σας Χίτλερ δεν έλαβε σοβαρώς υπ’ όψιν την επιστολή του Γ.Βλάχου και το πλήρωσε ακριβά η Γερμανία. Σείς βρεθήκατε στην ανατολική Γερμανία κάτω από την Σοβιετική Μπότα των Σταλινικών. Και όμως, επιβιώσατε και σήμερα εκδικείσθε την Ελλάδα όπως κάνατε με την Σερβία, διαμελίζοντας την. Είμαι υποχρεωμένη να σας πω, πως στην Ελλάδα θα σπάσετε τα μούτρα σας. Εδώ σ’ αυτόν τον παγκόσμιο πνευματικό τόπο στα μάρμαρα του, κακή σκουριά δεν πιάνει. Και η σκουριά είστε εσείς, και τα ντόπια τσιράκια σας που τα έχετε λαδωμένα με πολλά μάρκα.

Πάντως ένα είναι σίγουρο πως δεν θα απαντήσετε στον κ. Κούκουνα, αλλά δεν περιμένω κι εγώ τίποτα πέραν, της σιωπής σας.

Αυτά και η λευτεριά μας είναι προ των πυλών κ. Μέρκελ.

Το άρθρο ήταν της δημοσιογράφου: Χαριτίνης Καλαμπόκη

makeleio.gr

Έλληνα στις 25 Μαίου δεν έχεις ΚΑΜΙΑ δικαιο λογία πλέον! – Ή εσύ ή αυτοί (τόσο απλά)!!!

 

Και ναι, έρχεται η ώρα. Για όλους! Για τους ραγιάδες (*βλέπε παρακάτω), για τουςπερήφανους, για τους μορφωμένους, για τους αμόρφωτους, για τους έξυπνους, για τουςλιγότερο έξυπνους, για ΟΛΟΥΣ!!! Γιατί έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν γι’ αυτούς τουςίδιους! Όχι για τους άλλους (και για κανέναν άλλον)! Ο καθένας για τον ίδιο, και μόνο! Έστωγι’ αυτή ακριβώς την …ατομιστία – με την καλή και με την κακή έννοια – που πάντα, ήταν,είναι και θα είναι, το χαρακτηριστικό του Έλληνα.
Για σένα λοιπόν φίλε, και ΜΟΝΟ για σένα!!!
ΘαψηφίσειςγιαΣΕΝΑ!
* Και έρχεται η ώρα για τον καθέναν (μας) να υπολογίσει ποιος φταίει που έμεινε άνεργος(και αν και πότε θα ξαναβρει δουλειά…), που έκλεισε το μαγαζί του, που τα παιδιά του δενβρίσκουν δουλειά (και που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να ξενιτευτούν).
* Και έρχεται η ώρα να λάβει υπόψη του τα όλο και πιο

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι συνωμοσιολογία, είναι πραγματικότητα.

 

Globalization12Πολλοί συμπολίτες μας, κατηγορούν όσους ασχολούνται με τα θέματα της παγκοσμιοποίησης και τα συμφέροντα που κινούνται γύρω από αυτήν, ως συνωμοσιολόγους. Αυτή η κατηγορία μάλλον βολεύει το ισχύον σύστημα.
Η παγκοσμιοποίηση όμως, δηλαδή η ιστορικά εξελισσόμενη δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς (κεφαλαίου, εμπορευμάτων και εργασίας), δεν είναι συνωμοσιολογία, είναι πραγματικότητα. Μάλιστα δεν ξεκίνησε στις μέρες μας, αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η Αραβική «Άνοιξη», ο εμφύλιος στη Συρία, τα γεγονότα στην Ουκρανία κ.λ.π., έχουν άμεση σχέση με την εξάπλωση της παγκόσμιας αγοράς και των