Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:”Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του”

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση :
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Τελικά ο Πάγκαλος έκανε μήνυση στον 24χρονο νεαρό που τον έβρισε

Οι χιλιάδες αγανακτισμένοι , επί βδομάδες, του φώναζαν να πάει να μαμηθεί αλλά τότε ήταν πολλοί και δεν μπορούσε να διατάξει να τους συλλάβουν όλους.


Επειδή όμως είναι  ευαίσθητος ο κύριος Πάγκαλος, παρακαλώ πολύ να του φερόμαστε με τον σεβασμό που του αξίζει και να ακολουθούμε το λαμπρό παράδειγμά του, χαιρετώντας τον ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ χαιρετάει και ο ίδιος.... 




agiovasilema

Όλοι σήμερα στο Σύνταγμα


Νέα ραντεβού στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της χώρας έχουν δώσει γιά τις 7 αύριο το βράδυ,οι Αγανακτισμένοι,με σύνθημα ”οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού”.
“Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους .
Επίσης,χαρακτηρίζουν την 3η Σεπτεμβρη “ημερομηνία ορόσημο”, σημειώνοντας ότι “είναι η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια,καθώς και τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων”.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

του Στάθη...




Επίθεση στον Πάγκαλο από άγνωστους

Πρωί πρωί με την αυγούλα έμελλε να βρεθεί για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο…

πολιτών ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρισκόταν πεζός με κατεύθυνση το γραφείο του ,με την ασφάλειά του στην πλατεία Ομονοίας όταν τον πλησίασε ένα ζευγάρι και αρχισε να τον στολιζει με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Η ασφάλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου κάλεσε την αστυνομία και το ζευγάρι, ένας άντρας 26 και μια γυναίκα 24 ετών,συνελήφθησαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα μαχαίρι και σπρέι πιπεριού και γι αυτό το λόγο κρατούνται. Ακόμα δεν εχει διευκρινηστεί εαν ο Αντιπρόεδρος σκοπεύει να κινηθεί κατά των δύο ατόμων.
(agiovasilema: Καλά, μόνο σπρέι πιπεριού και μαχαίρι ''βρήκαν'' στην κατοχή των  υβριστών? Δεν πρόλαβαν φαίνεται τα καλόπαιδα της ασφάλειας να τους χώσουν στις τσέπες καμιά σοβαρή ποσότητα ναρκωτικών ή κανένα... μπαζούκας για να τους κρατήσουν μέσα και να βρει ευκαιρία ο Πάγκαλος να πάρει σβάρνα τα κανάλια να πει τον πόνο του.)

Μόνη λύση, η μαζική αντίσταση

 
Γράφει ο
Μάκης Βραχιολίδης


Μοναδική διέξοδος στη φοροκαταιγίδα που καταφτάνει από αύριο σε 3.000.000 φορολογούμενους πολίτες, είναι η αντίσταση, η άρνηση και ανυπακοή του λαού.

Όποιος πάει στις εφορίες να πληρώσει τα λύτρα της μεγάλης απάτης που συντελείται από τα ευρωπαϊκά κέντρα σε βάρος του λαού, θα βάλει νερό στο μύλο της Κυβέρνησης για να επιβάλει νέα φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος ολόκληρης της μικρομεσαίας αστικής τάξης.

Ο έγκυρος δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ περιγράφει χαρακτηριστικά το δόλιο σχέδιο αέναης λιτότητας σε βάρος του λαού το οποίο υιοθετεί πιστά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας πάντα εκβιαστικά διλήμματα περί πτώχευσης της χώρας:

«Είναι αστεία η άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει μέτρα
...

Ανακοίνωση του συνδέσμου καταστημάτων. Μεταξύ άλλων καλούν τους συναδέλφους τους να μην ...εξυπηρετήσουν κανέναν πολιτικό στα εστιατόριά τους ακόμα και σε delivery!

Ανακοίνωση από ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Μέσα σε αυτή την πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός, ως άμεσοι αποδέκτες των επιπτώσεων, εργοδότες, εργαζόμενοι και καταναλωτές, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε αλληλοστηριζόμενοι, για να βγούμε, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την κρίση, έτσι ώστε να βγει και η Χώρα μας, το γρηγορότερο δυνατόν, από το τέλμα, που δυστυχώς κάποιοι την οδήγησαν.
Για την σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε, όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, διότι όταν έπρεπε να είμαστε υποψιασμένοι με τους πολιτικούς, εμείς
....

Ραγδαίες εξελίξεις. Διακοπή συνομιλιών Βενιζέλου με την Τρόικα.


 Διαβάζουμε και ακούμε ότι οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο  οι συνομιλίες του Βενιζέλου με την τρόικα για τα επιπλέον μέτρα που μας ζητούνται λόγω μεγάλης απόκκλισης στους στόχους και κυρίως στο έλλειμμα που εμφανίζεται τελικά μεταλύτερο κατά 1% του ΑΕΠ.

Το έλλειμμα διαμορφώνεται στο 8,7% έναντι 7,7% που ήταν ο στόχος πράγμα που θα σημάνει πρόσθετα μέτρα τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ.

Οι ελεγκτές αποχώρησαν δυσαρεστημένοι και δεν δεσμεύτηκαν για
.....

Τρελή κούρσα το χρέος, τα ζώα μου αργά στο υπουργικό


Το σοκ που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση έκθεσης του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος κινείται εκτός ελέγχου, δεν φαίνεται να συνετίζει τους έχοντες την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας.

Παρά τις άκρως ανησυχητικές διαπιστώσεις, δια των οποίων ενημερώνονται οι βουλευτές ότι η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, το
...

1η Σεπτεμβρίου Αρχή της Ινδίκτου- Το έθιμο της Αρχιχρονιάς στα Δωδεκάνησα…

small.4c7d96b191821_rodi_mikri‘Ενα πολύ παλιό έθιμο που αναβιώνει στην Κω κάθε χρόνο τέτοια μέρα…
Στη Χώρα της ΚΩ το πρωί της «Αρχιχρονιάς» γυναίκες και παιδιά σηκώνονται πριν βγει ο ήλιος και κατεβαίνουν στην παραλία παίρνοντας μαζί, τους «αστρονομημένους» αυτούς καρπούς που φύλαγαν για ένα χρόνο στο εικονοστάσι, τους πετούν στη θάλασσα και βουτάνε στο νερό τους καινούργιους. Βρέχουν το πρόσωπό τους, μαζεύουν θαλασσινό νερό από σαράντα κύματα και βότσαλα από την ακρογιαλιά. Στο δρόμο για το σπίτι
...

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πλατείες και Σχολές να διώξουμε το χθες….

Από τις 3 του Σεπτέμβρη, συμβολική ημέρα δημοκρατίας για τη χώρα, οι πολίτες ξαναβγαίνουμε στις πλατείες, όχι αγανακτισμένοι αυτή τη φορά, αλλά αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι πλέον να τερματίσουμε την αυτόνομη κρατικοδίαιτη και αυταρχική ολιγαρχία που ζει από τους κόπους μας. Αποφασισμένοι να ανοίξουμε την πραγματική Δημοκρατία στο λαό, την πραγματική οικονομία στην κοινωνία. Να αποφασίζουμε εμείς για μας και όχι οι γόνοι κρατικοδίαιτων πολιτικών οικογενειών και οι πάτρωνές τους, με τα δικά μας χρήματα.
Την ίδια στιγμή, οι Πανεπιστημιακές Σχολές η μια μετά
...

Χριστοφιλοπούλου: Ούτε λέξη για την Μ.Κ.Ο του κουμπάρου της!


Η ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ στο θέμα της κατάργησης σχολείων σε ολόκληρη την Ελλάδα υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν βρήκε λέξη να πει για τη χθεσινή αποκάλυψη της «Δημοκρατίας» ότι κουμπάρος της με τη ΜΚΟ που έχει, υπό την επωνυμία Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, έχει ήδη υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με δήμους στην Περιφέρεια Αττικής.
Η δυσάρεστη για την υφυπουργό… σύμπτωση, που πολιτικά συνιστά θέμα γι’ αυτήν, είναι ότι η ίδια πολιτεύεται στην περιφέρεια αυτή. Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα είχαμε αποκαλύψει ότι συγγενικό πρόσωπο και μάλιστα πρώτου βαθμού του κουμπάρου της υφυπουργού έχει θέση στενού συνεργάτη της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, ενώ ταυτόχρονα είναι
...

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο Παπανδρέου


Πριν προλάβει η κυβέρνηση να χαρεί τη νέα μεγάλη της ‘’επιτυχία’’, πριν προλάβουν να σβήσουν τα χαμόγελα για τη ‘’μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ευρώπης’’, η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά αμείλικτη, να απειλεί τον κ. Πρωθυπουργό με σενάρια συγκυβέρνησης ή παραίτησης:
1.       Η προσμονή της ανόδου του χρηματιστηρίου,  που υποτίθεται ότι θα πυροδοτούσε η φούσκα της συγχώνευσης, δεν κράτησε ούτε δύο μερόνυχτα και  πλέον το Βατερλώ του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αναμένεται, παρέα  με τον  ανάλογο πάταγο.
2.       Πληθαίνουν οι φήμες ότι τo περιβόητο roll over με το οποίο η κυβέρνηση θα πετύχαινε τη βελούδινη αναδιάρθρωση, έχει ναυαγήσει.  Οι αιτίες πολλές.  Επισήμως αναφέρεται ότι
...

Γιώργος Αναγνώστου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας


Μετά τους φταίει η ανωνυμία των blogs....

Η χούντα ετοιμάζει την εμφάνιση του δικτάτορα στην ΔΕΘ. Πάνοπλοι αστυνομικοί, φράχτες, χημικά, οχήματα εκτόξευσης νερού και λοιπά ''δημοκρατικά'' συστήματα θα τον κρατήσουν ακόμα μια φορά στην εξουσία.

Σιδερένοι φράχτες, όχημα εκτόξευσης νερού και 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τη ΔΕΘ


Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι σιδερένιοι φραγμοί που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα – κατά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας επί του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος – αλλά και όχημα εκτόξευσης νερού. Το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο θα θυμίζει φρούριο μετά τις αποφάσεις για τον σχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων που λήφθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον αρχηγό Λευτέρη Οικονόμου.

«Είναι τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ σε εγκαίνια της ΔΕΘ» επιβεβαιώνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην εφημερίδα Μακεδονία οι οποίοι παραδέχονταν πως δεν έχουν συγκεκριμένη πληροφόρηση για πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων αλλά θεωρούσαν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυξημένα λόγω της οργής των πολιτών από τα οικονομικά μέτρα.

Τα πρωτοφανή σε μέγεθος αστυνομικά μέτρα προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις στον χώρο των συνδικάτων αλλά και στο κίνημα των Αγανακτισμένων

....,

Ο Λοβέρδος θα ζητήσει από τους Υπουργούς να γίνουν δωρητές οργάνων


Δεν υπάρχει βεβαίως αμφιβολία  για το όργανο που θα δωρίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Αποκαλυπτικές έρευνες για τα προϊστορικά ταξίδια στο Αιγαίο

Προϊστορικοί άνθρωποι μπορεί να ταξίδεψαν στο Αιγαίο πριν από 15.000 χρόνια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακάλυψαν επιστήμονες -μεταξύ των οποίων και Έλληνες...
οι οποίοι χρησιμοποίησαν νέες τεχνικές χρονολόγησης πετρωμάτων. Όπως o οψιδιανός, το ηφαιστειακό πέτρωμα με την υαλώδη μορφή, που εξαιτίας της σύστασης και της ανθεκτικότητάς του χρησιμοποιήθηκε από τα τέλη της Ανώτερης Παλαιολιθικής περιόδου (πριν από 35.000 έως 11.000 χρόνια) για την κατασκευή εργαλείων και όπλων.

«Ο οψιδιανός ήταν ένα πολύτιμο πέτρωμα που βρίσκεται μόνο στη Μήλο, με λίγα κοιτάσματα στην Αντίπαρο και στο Γυαλί (νησάκι μεταξύ Νισύρου και Κω). Από εκεί και μέσω του εμπορίου διαδόθηκε σε όλο το Αιγαίο, καθώς και
....

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πανηγύρι στην Ικαρία (Ούλ εμείς χωρίς αφέντη)

Η ΣΑΛΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟ… ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΡΙΑ
(Ούλ’ εμείς χωρίς αφέντη)


Καλά ρε συ Σάββα, σαν παρουσίαζαν το κεφάλι του Γιάννη του Πρόδρομου σε πιατέλα, δεν ήταν που χόρευε εκείνη με τα πέπλα, Ε, και λοιπόν, Σε τι ρε Σάββα διαφέρουμε εμείς, έξω απ’ τα πέπλα, και ποιανού το κεφάλι θα ζητήσουμε επί πίνακι, σήμερα που θα χορεύουμε μ’ αφορμή τον αποκεφαλισμό του καλού του ανθρώπου επειδής, λέει, μίλαγε πολύ, Τι με μπερδεύεις τώρα, εγώ καίγομαι που χω να ετοιμάσω τέσσερα καζάνια διαφορετικό φαΐ μέχρι να τελειώνει η λειτουργία, κι αυτό που ξέρω για την άλλη τη γκόμενα που ανέφερες είναι, πως η Σαλώμη ήταν πράμα πρώτο, αν την είχαμε δω σήμερα, θα σου ‘λεγα εγώ πόσος κόσμος θα ρχότανε, τ’ άλλα…άσ’ τα κι έχει σηκώσει αέρα γαμώ το φελέκι μου, που ‘ναι κι αυτός ο Αλέξης, άμα θες να φύγεις πάγαινε, όπου να ‘ναι θα ‘ρθει, ξέρω ‘γω, εν τω μεταξύ πιάσε ένα λεφτό τούτονά  για τη φωτιά, άαα μπράβο, ρίξε και λίγο αλάτι …φτάνει μωρέ γαμώτο, τι το πέρασες, Μα πώς θα πίνουνε κρασί αλλιώτικα, Βρε φτάνει σου λέω τ’ αλάτι, έλα Παναγία μου, Πρόθεση είναι για να τη φάμε, δεν είναι για κατάπλασμα, αμάν πια, Καλά ρε Σάββα, δε με όρισες βοηθό σαν
.....

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2011 στο Ιλιον

1 - 27 Σεπτεμβρίου 2011
Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει τον αφιερωμένο στο περιβάλλον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη με μουσικές, θεατρικές, χορευτικές εκδηλώσεις καθώς και φεστιβάλ γκράφιτι.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011, 20:30 – Θέατρο Πάρκου «Αντώνη Τρίτση»
Μουσικό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου.
Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011, 20:30 – θέατρο πάρκου «Αντώνη Τρίτση»
Θεατρική παράσταση: «Σοφοκλή Αντιγόνη»
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011, 20:30 – θέατρο πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»
Φεστιβάλ Jazz: 2o Jazz στο Πάρκο.
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011, 20:30, θέατρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».
Παιδικό θέατρο: «Οι ιππότες της τηγανιτής πατάτας» του Ευγένιου Τριβιζά.
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, 20:30, θέατρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».
Συναυλία αφιερωμένη στη Δόμνα Σαμίου.
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, 20:30, θέατρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».
Επετειακή θεατρική παράσταση και
...

Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση 23 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2011

Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση

23 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2011 * Δευτέρα – Παρασκευή, 17:00 – 23:00 Σάββατο, 11:00 – 24:00 Κυριακή, 11:00 – 22:00
10ημερο φεστιβάλ με οικολογικό χαρακτήρα διοργανώνει το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Αθλησης Δήμου Ιλίου.

Το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων , με τις έξι τεχνητές λίμνες του, όσο και το τεχνητό κανάλι, καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου, το καθιστούν έναν πραγματικά σπάνιο θησαυρό φυσικού κάλλους και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό με στοιχεία μοναδικά, τόσο για τη δυτική Αθήνα, όσο και για ολόκληρη την Αττική. Από το φεστιβάλ και τις ημερίδες θα βγουν
....

Αναβίωση παλαιών μεσογείτικων εθίμων - Σφήττεια 2011.

Σφήττεια 2011

26 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου 2011
Μουσικοθεατρική παράσταση, συναυλία έντεχνης μουσικής, παιδικό θέατρο, λαϊκές μουσικές βραδιές, εικαστική έκθεση και άλλες εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος περιλαμβάνει το φεστιβάλ Δήμου Κρωπίας που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην αναβίωση παλαιών μεσογείτικων εθίμων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
21:30 Πανηγύρι στον Αγιο Φανούριο Καρελά Κρωπίου και μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Μιχάλη Γεροντάκη και του Ευάγγελου Παναγιωταράκου σε συνεργασία με τον τοπικό εξωραϊστικό σύλλογο.
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011. Επίσημη Εναρξη Σφηττείων.
19:30 Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών στον εκθεσιακό χώρο της Δεξαμενή. Εκθέτουν οι ζωγράφοι Νίκος Γεωργάκης, Μπέτυ Δρακάκη, Κική Θεοχάρη-Αδάμ, Ντίνα Μπάτα, Ματούλα Ντούνη, Αγγελική Τσεβά. Αθηνά Χατζή και ο κεραμίτσας Κωνσταντίνος Γεωργάκης. Διάρκεια έκθεσης μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2011. Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 17:00 – 22:00
21:00 Μουσικοθεατρική παράσταση «Μια ζωή την έχουμε...» στο θέατρο της Δεξαμενής. Αφιέρωμα στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο με χορευτικά από
....

Η Αρμάτα στις Σπέτσες 5-11 Σεπτεμβρίου, 2011

Πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, έρχεται στις Σπέτσες κάθε Σεπτέμβριο για να παρευρεθεί στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις της “Αρμάτας”, που διαρκούν μια... εβδομάδα και διοργανώνονται σε ανάμνηση της ναυμαχίας των Σπετσών. Το πρόγραμμα των εορτασμών περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χορωδίες, συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και μουσικής κ.λπ.), θεατρικές παραστάσεις, κανονιοβολισμούς κ.α. και
....

Ο Εμίρης του Κατάρ και οι διακοπές του στην Ελλάδα με βερμούδα και σαγιονάρα

 
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για αυτόν. Τον είχαμε "συναντήσει" λίγους μήνες πριν όταν είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις επενδύσεις των εταιρειών του στην Ελλάδα. Ο εμίρης Αλ Θανί που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού Σήμερα ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα αφού η εταιρεία συμφερόντων του η Paramount Services Holding Limited είναι μέτοχος της υπερτράπεζας πλέον Alpha Eurobank!

                                                       Η ζωή του εμίρη του ΚατάρΟ 58χρονος εμίρης σεϊχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Τάνι, είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο! Η περιουσία του ξεπερνάει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ!
Θεωρείται ένας από τους πιο φιλελεύθερους ηγέτες των χωρών του Περσικού κόλπου ενώ είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοτπικού σταθμου Αλ Τζαζίρα.

Έχει τρεις γυναίκες, 27 παιδιά, του αρέσουν οι καταδύσεις και η ιππασία.


Όπως γράφει η Real News η πρώτη και η τρίτη σύζυγός του περιορίζονται στα "καθήκοντά' τους, δηλαδή να γεννούν και να μεγαλώνουν τους απογόνους του. Η δεύτερη σύζυγός του ωστόσο, η Σέϊκα Μοζάχ, με την οποία έχει 7 παιδιά, συμμετέχει ενεργά στα κοινά προωθώντας την
....

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αυτός είναι ο εμίρης του Κατάρ - Ο άνθρωπος που θα γίνει ο μεγαλύτερος... τραπεζίτης της Ελλάδας

 
Μετά από πολλές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, στις οποίες μάλιστα πρωτοστατούσε ο έως προχθες αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Χάρης Παμπούκης, ο Σεΐχης του Κατάρ αποκτά, όπως όλα δείχνουν ενεργό ρόλο στην οινομική πολιτική της χώρας. 


Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι...
μια επένδυση όπως το λιμάνι του Αστακού ή η αξιοποίηση του ελληνικού είναι μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα, προφανώς η κομβική συμμετοχή στην νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συννένωση της Alpha και της Eurobank ανοίγει ακόμη μεγαλύτερους δρόμους στον Εμίρη, ο οποίος μέσω των 50 δισεκατομμυρίων που διαχειρίζεται το δικό του Qatar Ιnvestment Αuthority επενδύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.


Είναι προφανές ότι ελέγχοντας σε μεγάλο βαθμό μια τέτοια τράπεζα στην Ελλάδα αποκτά ρόλο ρυθμιστή σε πολλά ζητήματα της
...

Πανελλήνιες 2011. Ακόμα και εδώ, σκατά τα κάνανε. Κάποιοι υποψήφιοι περνάνε με βαθμό 2,04 σε περιζήτητες σχολές. Το Υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ...σοβαρές αδυναμίες.

Στους χημικούς μηχανικούς του ΕΜΠ εισάγονται φοιτητές με 9,7 τη στιγμή που η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6.

Με μεγάλες αδικίες σηματοδοτήθηκε η έναρξη του νέου συστήματος του υπουργείου Παιδείας που αντικατέστηκε το θεσμό των μετεγγραφών, που αποτελεί έργο του πρώην υφυπουργού Παιδείας, κ. Πανάρετου.

Αυτό που προκύπτει φέτος είναι πρωτόγνωρο. Υποψήφιος της κατηγορίας των πολυτέκνων εισέρχεται στο τμήμα φιλολογίας με βαθμό 2,04, ενώ για να μπει στην ίδια σχολή ένας οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος θα πρέπει να "εξοντωθεί" στο διάβασμα προκειμένου να συγκεντρώσει βαθμό 17,55.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην σχολή των αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, που αποτελεί μία από τις πλέον περιζήτητες σχολές, καθώς ένας υποψήφιος μπαίνει με βαθμό 18,95, ενώ ένας πολύτεκνος υποψήφιος χρειάζεται βαθμό μόλις 4,62. Στο Μαθηματικό Αθήνας ένας υποψήφιος ειδικής κατηγορίας εισέρχεται με βαθμό 3,1, ενώ η βάση της γενικής σειράς είναι 15,7.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας παραδέχονται το λάθος και την αδικία του νέου συστήματος, αλλά δηλώνουν στο NewsIt ότι θα επανεξεταστεί το θέμα μιας και πιστεύουν στην κοινωνική πολιτική, αλλά δεν μπορούν να δεχθούν να καταστρατηγείται η αρχή της ισονομίας.

Αν και το υπουργείο Παιδείας παράδεχεται σοβαρές αδυναμίες κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος, δηλώνουν πως αδικίες γίνονταν και με το παλαιότερο σύστημα των μετεγγραφών, το οποίο χαρακτηρίζει διαπλεκόμενο, πολυδαίδαλο και διεφθαρμένο

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την μεθυσμένη και γελοία Μέρκελ σε παλαιότερες διακοπές της στην Ελλάδα.

Απίστευτο βίντεο του 2000 με τη Μέρκελ να χορεύει μεθυσμένη σε διακοπές στην Ελλάδα

Οι διακοπές της Μέρκελ στην Ελλάδα το 2000! Δείτε το παρακάτω βίντεο
Απίστευτες εικόνες με την Μέρκελ νιάτο (μπάζο ήταν και τότε) να τα έχει κοπανήσει και να
χορεύει μεθυσμένη σε ένα ελληνικό μπιτσόμπαρο.
agiovasilema :Αν όντως είναι αυτή η Μέρκελ (ομολογουμένως της μοιάζει πολύ ), μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα  και το μαύρο χάλι. Eίναι η εικόνα που της αξίζει και της ταιριάζει.

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2011. Τεράστια πτώση των βάσεων!!!

Πτώση ως και 2.000 μόρια με μεγαλύτερη στις παιδαγωγικές και πολυτεχνικές σχολές
- Κατακρημνίστηκαν οι σχολές της περιφέρειας - Άνοδος σε σχολές αστυνομικών
- Δείτε αναλυτικούς πίνακες - Αναφορές για προβλήματα στη σελίδα του υπουργείου
Μεγάλη πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές και κυρίως σε αυτές τις περιφέρειας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση φτάνει ως και τα 2.000 μόρια.

Πτώση είχαμε ακόμη και στις Ιατρικές με μόνη την Ιατρική Αθηνών πάνω από τα 19.000 μόρια όπου και εκεί είχαμε πτώση κατά 300 μόρια στα 19.153.

Η Νομική Αθηνών έπεσε στα 18.608 μόρια κατά 285 μόρια δηλαδή. Στη Θεσσαλονίκη η Νομική έπεσε 311 μόρια και έφτασε τα 18.449.

Μεγάλη βάση ακόμη και στα Πολυτεχνεία, όπου σχολές έπεσαν ακόμη και κατά 2.000 μόρια.Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, έπεσε κατά 758 μόρια στα 18.483, ενώ το τμήμα Μηχανολόγων Περιβάλλοντων Θράκης έπεσε κατά 2.658 μόρια.

Η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ έπεσε κατά 598 μόρια και έφτασε τα 21.715 μόρια ενώ το αντίστοιχο τμήμα στο Βόλο έπεσε κατά 1246 μόρια και έφτασε 20.2003 μόρια.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τις βάσεις των σχολών στη σελίδα http://results.minedu.gov.gr/ και με απαραίτητα «εφόδια» τον 8ψηφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο – μητρώνυμο).

Ακολουθούν οι πίνακες ανά κατηγορία υποψηφίων:

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ή ... Γιώργος Αναγνώστου ή ποιός ξέρει με πόσα ακόμα ονόματα κυκλοφορεί....


Ο σύγχρονος Εφιάλτης, ο άνθρωπος που με δόλιο τρόπο και ψέματα (το κλασικό πια ''λεφτά υπάρχουν'') κέρδισε τις εκλογές με τεράστια άνεση και με το λαό να βασίζεται στο λόγο  και στα σηκωμένα μανίκια του ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, μας  προσέφερε μόνο προδοσία, χάος και συμφορά.

Μαζί με τα ξένα αφεντικά του, με τα οποία αποδείχθηκε πως στα μουλωχτά είχανε συμφωνήσει τα πάντα και μαζί με την οικογένειά του (όπως αποκάλυψε ο Π.Καμμένος και ο …Στρος Καν!), ξεπούλησε χωρίς οίκτο και χωρίς συναίσθημα ολόκληρη την Ελλάδα στα διεθνή αρπακτικά. Διέλυσε τις ζωές μας,  τίναξε στον αέρα κάθε μετριοπαθή προγραμματισμό που είχαμε ως νοικοκυριά, μας έκλεψε την ελπίδα και το χαμόγελο. Οδήγησε και
...

Ο ALEXIS είναι ο πιο καλός μαθητής των...Αμερικανών, ο εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου και η συμπάθεια των Γερμαναράδων.

 Γράφει η Zougla online για τον Παπαχελά και την εκπομπή του:
Με «άριστα» βαθμολογεί η… αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά, και την εκπομπή του «Νέοι Φάκελοι», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή παρουσιάζουν με θετικό τρόπο τις αμερικανικές θέσεις.
Μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής, την οποία εκτός του κ. Παπαχελά, συμπαρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου, ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας ακόμη και για τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.
Τα παραπάνω καταγράφονται -μεταξύ άλλων- σε τρία τηλεγραφήματα της
...

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Λυκούργος Καλλέργης: «Αχώνευτος» για το νεοταξικό «χοιροστάσι»!!!

Όλ’ οι χορτάτοι έτσι χολιάζουν
Και οι σπουδαίες κοιλιές ναρκώνουν από φούσκωση,
Το παχνί τους τουμπάρισε
Ανησυχία βασιλεύει στο σάπιο χοιροστάσι τους.
(Α. Μπλοκ, «Οι χορτάτοι»)
               Πέθανε ο Λυκούργος Καλλέργης σε ηλικία 98 χρόνων: Η ζωντανή ιστορία μιας πολυτάραχης εκατονταετίας μεγάλων πολιτικών και  πολιτισμικών «σπασμών» και οροσήμων…
            Οι «χολιασμένοι χορτάτοι» του καθεστωτικού χρηματιστηρίου και τα  πολύχρωμα τετράποδα της δημοσιογραφίας με τις «ναρκωμένες κοιλιές» αναφέρθηκαν στο θάνατο του Καλλέργη στα ψιλά της ειδησιογραφίας. Στην καλύτερη περίπτωση να του αφιέρωσαν ένα

Πανελλήνιες εξετάσεις 2011. Αύριο, Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 8:00 θα ανακοινωθούν οι βάσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου.

- Στη επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου θα αναρτηθούν οι βάσεις
- Απαραίτητα στους υποψηφίους ο 8ψήφιος αριθμός τους και τα τέσσερα αρχικά των προσωπικών τους στοιχείων
- Θα αποσταλούν και στα σχολεία
Μπορεί να άργησε, αλλά η μεγάλη στιγμή για τους μαθητές που πέρασαν τον «Γολγοθά» των πανελλαδικών έφτασε. Μάλλον, φτάνει στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας, όταν θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Πληκτρολογώντας τη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr και με
...

Ο αχαρακτήριστος τύπος που παριστάνει τον Πρωθυπουργό, συνεχίζει τις διακοπές του με ...το ψευδώνυμο Αναγνώστου (!!!!!) Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ακόμα αυτούς τους απατεώνες!!!!


Το ζεύγος… Αναγνώστου και την παρέα του περίμεναν να δουν την Παρασκευή το απόγευμα στο μικρό ξενοδοχείο στα Ριτσά της Καρδαμύλης και τελικά αντίκρισαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα και την προσωπική τους ασφάλεια. Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την Καρδαμύλη για ολιγοήμερες διακοπές, όπου την Παρασκευή το απόγευμα έκανε βόλτα στη μανιάτικη κωμόπολη, ενώ το βράδυ συνέφαγε με τη σύζυγό του και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στην ταβέρνα “Ελιές” μπροστά από το ξενοδοχείο που διαμένει. Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα, αλλά διακριτικά με σκοπό να μην προκαλέσουν τους υπόλοιπους επισκέπτες και να περάσουν όσο το δυνατόν απαρατήρητοι. Ο πρωθυπουργός χθες έκανε την εμφάνισή του και πάλι στα Ριτσά για απογευματινό μπάνιο, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επιδόθηκε και στο αγαπημένο του σπορ το κανό. Στην μυστικότητα της επίσκεψης συνέβαλε και
....

Ασκήσεις μαζικής υστερίας και ελέγχου του πλήθους μέσω της δημιουργίας κλίματος φόβου

Ασκήσεις μαζικής υστερίας και ελέγχου τού πλήθους μέσω της δημιουργίας κλίματος φόβου. Η μετάλλαξη τής πάλαι ποτέ χώρας των ελευθέρων σε οργουελική κόλαση ολοκληρώνεται.

Η Αϊρίν δεν θα είναι καν τυφώνας όταν θα φτάσει στη Νέα Υόρκη, παρά μια τροπική καταιγίδα με πολλή βροχή και αέρα. Οι θάνατοι σημειώθηκαν στις Μπαχάμες και στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η Αϊρίν ήταν ακόμη τυφώνας.

Το μόνο που θα πάθει η Νέα Υόρκη από την Αϊρίν θα είναι να καθαρίσει επιτέλους από την απίστευτη βρομιά της. Όλη η πόλη μυρίζει σκουπίδια, εμετό, κάτουρα κι αποσυντιθέμενα τρόφιμα, ενώ είναι γεμάτη μουτζούρα. Γιατί; Γιατί η πόλη που ελέγχει τον παγκόσμιο πλούτο δημιουργώντας κάθε
....

Πέθανε ο Λεωνίδας Κύρκος...



Απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.
Γεννηθείς το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης, γιος του Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ.
Πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) της οποίας εκλέχτηκε πρόεδρος, ο Λεωνίδας Κύρκος εκλέχτηκε με την ΕΔΑ μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1961, 1963 και 1964.
Στις 21 Απριλίου 1967 συνελήφθη και παρέμεινε
...

Ο κύριος Μίλερ, πρώην πρέσβης, φυσικός αυτουργός των υποκλοπών είναι ακόμα ελεύθερος και στέλεχος Ελληνικής εταιρείας.

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/08/25ce25b525ce25bb25ce25b525cf258525ce25b825ce25b525cf258125ce25bf.jpg?w=370&h=456Παρά το πόρισμα για τις υποκλοπές και την ευθύνη της Αμερικανικής πρεσβείας, ο φυσικός υπεύθυνος για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.
Ο κύριος Τόμας Μίλερ, που οι Αμερικανοί τον έδιωξαν με τις κλωτσές για λόγους που δεν ανακοινώθηκαν, φιγουράρει ακόμα στο ΔΣ μεγάλης εισηγμένης Ελληνικής εταιρείας.
Ο κύριος Τόμας Μίλερ, κολλητος του Χριστοφοράκου με ενεργό ρόλο στις συζητήσεις για τα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων όπου όλως τυχαίως, δεν υποστήριξε τα Αμερικανικά συμφέροντα, περπατά στους δρόμους της Αθήνας κύριοι εισαγγελείς.
Διότι η “Αμερικανική πρεσβεία” ως όρος δεν λέει τίποτα. Είναι τσιμέντα και ως γνωστόν τα τσιμέντα δεν μιλούν.
Έτσι, όπου Αμερικανικη πρεσβεία, βλέπε Τόμας Μίλερ.
Ακόμα κύριε εισαγγελέα;
Ή μήπως φταίει το ότι ο κύριος Μίλερ είναι συνάδελφος του αδελφού του πρωθυπουργού, Νικόλαου Παπανδρέου; Δεν το πιστεύουμε διότι πρόκειται περί απλής σύμπτωσης.
Δεν είναι δυνατόν ολόκληρη δικαιοσύνη να αφήνει ακάλυπτο τον αδελφό του πρωθυπουργού αφήνοντας ελεύθερο έναν άνθρωπο που έβλαψε την χώρα.
Κάντε λοιπόν τις ενέργειες σας, μέχρι αύριο, που θα μιλήσουμε για Παναμά και πολλά, πολλά εκατομύρια Ντόλαρς.πηγή

Πρόεδρος Βουλής Σλοβακίας:"αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"

 

XRIMANEWS.GRΤην πρόθεσή του να κάνει το παν ώστε η Βουλή της Σλοβακίας να μην επικυρώσει τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του σώματος Richard Sulik. Το κόμμα του συμμετέχει στην συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού.
Σε συνέντευξή στην εφημερίδα DIE WELT, o πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντας κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη» Richard Sulik τονίζει ότι θα αντιταχθεί στη συμμετοχή
...