Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση του Χερ Ραϊχενμπαχ


Η Κυβέρνηση του Χερ Ραϊχενμπαχ αποτελείται από 48 μέλη (ΠΑΣΟΚ 38, ΝΔ 6, ΛΑΟΣ 4).
Ο τραπεζίτης κύριος Λουκάς Παπαδήμος πρωθυπουργός της Τρόικας, μέλος της «Τριμερούς Επιτροπής», της Λέσχης των πολυεθνικών εταιριών και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας).
Παραμένουν στο σβέρκο μας οι 2 υπέρβαροι αντιπρόεδροι. Ο λεξιλάγνος συνταγματολόγος και καταπατητής του Συντάγματος κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κύριος «τα φάγαμε μαζί» Θεόδωρος Πάγκαλος, με πλούσιο απεχθές ιστορικό για τους εργαζομένους.
Έβγαλαν επίσης από τη ναφθαλίνη τον κύριο Αναστάσιο Γιαννίτση, νεο υπουργό εσωτερικών, νοσταλγώντας τις αντιδραστικές του προτάσεις για το
....

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κ. Μαργέλης: “Στην Καλαμάτα εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι και όχι το αγγλικό δίκαιο”

image


Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η απόφαση (προσωρινή διαταγή) του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ, ισχυρίζεται ότι η ανωτέρω έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε και τη σχετική συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Το LawNet.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κ. Μαργέλη, ο οποίος ήταν και ο παραστάς δικηγόρος ενώπιον του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ο οποίος  δήλωσε σχετικά: ««Το Υπουργείο Οικονομικών είναι όργανο εκτελεστικό, κατά παράβαση λοιπόν γνωμοδοτεί για κρίση δικαστική. Πρόκειται ουσιαστικά για «πραξικόπημα» και απροκάλυπτη κυβερνητική επέμβαση στην διάκριση των λειτουργιών. Η κυβέρνηση δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον, όταν απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή για το ειδικό τέλος από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, προφανώς επειδή τη συνέφερε. Στην Καλαμάτα εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι, κι όχι το αγγλικό δίκαιο που ασπάζονται μερικοί. Η απόφαση είναι ορθή με βάση τους ελληνικούς νόμους, για το αγγλικό δίκαιο ας ερωτηθεί το Υπουργείο Οικονομικών». Τέλος, μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αλλά και  μετά το κύμα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, ο υπουργός κ. Ε. Βενιζέλος έδωσε εντολή σύνταξης της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης, ώστε να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία τα προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για όλες τις ευπαθείς ομάδες.πηγή

Χαράτσι ακινήτων- Ο Βενιζέλος που με απειλητικές ανακοινώσεις τρομοκρατεί από χθες τους πολίτες, τους Δημάρχους, ακόμα και την ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου να εισπράξει το σουλτανικό χαράτσι, δείτε τι έλεγε στις 23 Ιουνίου 2011.



Και τώρα ας δούμε την χθεσινή αχαρακτήριστη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία εξέδωσαν αμέσως μετά από την, θετική για τους πολίτες, απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος μέχρι να αποκατασταθούν τα λάθη στον λογαριασμό με το χαράτσι. Μέσα λοιπόν από αυτή την ανακοίνωση, ο ....Συνταγματολόγος Υπουργός, ''προειδοποιεί'' τους πολίτες, τους Δημάρχους αλλά και (αυτό είναι το πιο ανατριχιαστικό) ωμά και απροκάλυπτα πλέον, την ελληνική Δικαιοσύνη:

“Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.”

Χαράτσι ακινήτων- Η τρομοκρατία συνεχίζεται. Μετά την θετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ο Υπουργείο Οικονομικών έκανε ανακοίνωση τρόμου και απειλής προς τους πολίτες και την Δικαιοσύνη.

Το παραλήρημα του κ. Βενιζέλου, θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τη Δικαιοσύνη

image

Ως απαράδεκτο ολίσθημα του Υπουργού των Οικονομικών, ή ακόμη και ως παραλήρημα μίας ολοκληρωτικής αντίληψης για την κοινωνία και το δικό του ρόλο στη λειτουργία της, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, αναφορικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που έκανε δεκτή την αίτηση πολίτη για την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της ΔΕΗ, η οποία είχε υποπέσει σε σκανδαλώδη λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων.

Δείτε την ανακοίνωση του συνταγματολόγου, σοσιαλιστή υπουργού, για το συγκεκριμένο θέμα:

“Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.”

Τώρα, αν το αντέχετε δείτε και απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει ο κ. Βενιζέλος στις 23 Ιουνίου 2011, κατά την οποία αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιβολής κάποιου είδους τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Έχοντας αποτύχει ολοκληρωτικά στην οικονομική του πολιτική και έχοντας προκαλέσει σοβαρότατους κινδύνους για το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, ο κ. Βενιζέλος, συνεχίζει να αναστατώνει και να τρομοκρατεί την κοινωνία.

Με τη σημερινή απαράδεκτη παρέμβασή του, ο υπερφίαλος υπερυπουργός, προσπαθεί να αποσαθρώσει και τον τελευταίο πυλώνα αξιοπιστίας της κοινωνίας μας: τη Δικαιοσύνη.
Αλήθεια, ποιός θα πείσει σήμερα τους πολίτες ότι ο κ. Βενιζέλος, με το μένος που τον διακρίνει, δε θα επιτεθεί αύριο στους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας για να επηρεάσει την κρίση τους, στην επερχόμενη συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης που έχουν κατατεθεί εναντίον του νομικού του τερατουργήματος;

Η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στο Υπουργείο των Οικονομικών τον περασμένο Ιούνιο, αποδείχθηκε ότι ήταν ατύχημα για την Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Ευχόμαστε, η παραμονή του, να μην εξελιχθεί σε δυστύχημα για τη χώρα και την κοινωνία μας. πηγή

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Κώστας Χατζής, υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ και υποστηρικτής του Προέδρου της ΝΔ, παραιτήθηκε από το κόμμα με βαριές καταγγελίες εναντίον της ΝΔ και του Α. Σαμαρά προσωπικώς



O Κώστας Χατζής, υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ και υποστηρικτής του Προέδρου της ΝΔ, παραιτήθηκε από το κόμμα με βαριές καταγγελίες εναντίον της ΝΔ και του Α. Σαμαρά προσωπικώς.

Σε πολυσέλιδη επιστολή του, στην οποία δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τη ΝΔ «κόμμα- τραβεστί» και τον Γ. Παπανδρέου «εθνοπροδοτική, εμετική μαριονέτα» ο Κ. Χατζής μεταξύ άλλων σημειώνει:...


«Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από τη συνείδησή μου. Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν
....

Ψωμί παιδεία ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73…

Το σύνθημα αυτό έρχεται πλέον στα χείλη όλων των Ελλήνων, σε όλες τις συναθροίσεις τους, από τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις μέχρι τη συμμετοχή τους ακόμα και ως θεατών σε παρελάσεις. Το ότι κάποια στιγμή ο λαός θα εξεγειρόταν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, ήταν μαθηματικά βέβαιο. Συμβαίνει παντού και πάντα σε όλα τα ολοκληρωτικά και φασιστικά καθεστώτα. Η ανελευθερία οδηγεί στην λαϊκή έκρηξη. Το Πολυτεχνείο το 1973 υπήρξε η ορατή εκδήλωση της υποφώσκουσας λαϊκής καταπίεσης. Η χούντα, όπως είναι γνωστό και για την ιστορία, δεν κατέρρευσε βέβαια το 1973, αλλά κατέρρευσε εκ των έσω, ένα χρόνο αργότερα και αφού προηγουμένως προκάλεσε την Κυπριακή τραγωδία, περιελθούσα έτσι σε διεθνή απομονωτισμό και πλήρες αδιέξοδο.
Εκείνο όμως που έχει αξία για μας σήμερα, είναι να δούμε τι ακολούθησε στη συνέχεια, μετά την πτώση της δικτατορίας. Αντί, μετά την πτώση της εφτάχρονης δικτατορίας να  προκύψει ένα νέο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα που θα διευκόλυνε την άνοδο στην εξουσία νέων λαϊκών δυνάμεων,…. το παλαιό πολιτικό κατεστημένο, που είχε
...

Προσοχή όσοι κινείστε με Ηλεκτρικό και τα άλλα ΜΜΜ – Νέα επίθεση ομάδας αλλοδαπών σε επιβάτες. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

 

Νέα επίθεση, συμπλοκή με τους επιβάτες. Εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Αλλοδαποί κακοποιοί που δρουν στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια βρήκαν νεο τρόπο να ληστευούν κόσμο, σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό, με τους αστυνομικούς να εμφανίζονται ανήμποροι να συλλάβουν ένα μπουλούκι…
Συγκεκριμένα πρίν λίγες ημέρες όπως καταγγέλουν στο planet-greece αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα αλλοδαπών. πλόκαραν τις πόρτες αφού μπήκαν σε βαγόνι και με την απειλή μαχαιριών άρπαξαν ότι μπόρεσαν από τους επιβάτες και εξαφανίστηκαν.
Αυτό όμως δεν ειναι το μόνο περιστάτικο ανάλογο επεισόδιο διαδραματίστηκε και στο σταθμό του προαστειακού στο Κορωπί πάλι σύμφωνα με καταγγελίες. Το σκηνικό ίδιο, με 20 αλλοδαπούς να μπλόκαραν τις πόρτες και με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων προσπάθησαν να αρπάξουν αποσκευές, υπολογιστές, τιμαλφή και γενικά ότι είχε αξία. Ομως εδω οι επιβάτες αντέδρασαν με αποτέλεσμα να εχουμε μάχη κανονική και οι ληστές να τρέπονται σε φυγή, με ένα φορτηγάκι που τους περίμενε έξω από το σταθμό

ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ,ΝΕΟ! ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΛΑΘΩΝ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ.

Το Δικαστήριο απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε  μια οικογένεια.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε οικογένεια, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και ήταν «φουσκωμένο».

Η οικογένεια είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Εντούτοις, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλλει 2.235,60 ευρώ για «το εσφαλμένο και υπέρογκο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας Ακινήτων».

Σύμφωνα με την προσφυγή, ο υπολογισμός του τέλους ακινήτων ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος, επειδή αφενός μεν υπήρχε λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του
....

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δείτε προσεκτικά αυτά τα βίντεο. Είναι η αλήθεια που κρύβουν πίσω από τον εκβιασμό της υπογραφής της δανειακής σύμβασης.

Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, πέρα από το ότι θα περάσουμε στο Αγγλικό δίκαιο και πλέον ΜΟΝΟ τα δικαστήρια της Ευρώπης θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο ακόμα και των ιδιωτικών μας περιουσιών που θα έχουν μπει ως εγγύηση, παραχωρούμε την ευθύνη της δημόσιας και ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ μας περιουσίας στα αρπακτικά. Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, οι Γερμανοί (ναι, αυτά τα αποκρουστικά ζώα που ανήκουν στο ανθρώπινο είδος), θα αποκτήσουν δικαίωμα 200.000 στρεμμάτων ελληνικής γης, ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΗΣΟΥΝ, με υπογραφή του Παπακωνσταντίνου!!!

Ανεξάρτητα αν συμφωνείτε ή όχι με τον Καμμένο, ακούστε τον, αξίζει τον κόπο, γιατί είναι ο μόνος που κρατάει πατριωτική στάση απέναντι στο πλήρες και οργανωμένο ξεπούλημα της χώρας:





Γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική…

Γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική…
Το σύνταγμα ορίζει ότι μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Κ.Ο. του κόμματος που είναι κυβέρνηση και έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή προτείνει τον νέο πρωθυπουργό. Όχι κάποιος άλλος. Ούτε μπορεί ο παραιτημένος πρωθυπουργός να διορίσει κάποιον στην θέση του.
Κοινώς; Έχουμε συνταγματική εκτροπή!!!
Δεχτείτε το…
Άρθρο 38, παράγραφος 2:
«Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που
...

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Χαράτσι ΔΕΗ - Mικρό εγχειρίδιο για τη νομική αντιμετώπιση καυτών ενεργειακών ζητημάτων. Πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στην οργάνωση αντίστασης στην πολυκατοικία ή στη γειτονιά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
1. Για να μην παρεξηγιόμαστε
2. Απαντώντας σε βασικά ερωτήματα:
α. Ποια είναι η σχέση μας με τη ΔΕΗ και τι δικαιώματα έχει απέναντί μας;
β. Μπορώ να εμποδίσω τον ΔΕΗτζή που έρχεται να πάρει την ένδειξη του μετρητή ή να κόψει το ρεύμα;
γ. Τι ισχύει για το ειδικό τέλος ακινήτων;
δ. Μπορώ να πάω στη ΔΕΗ και να ζητήσω να πληρώσω μόνο την αξία του ρεύματος ή να καταβάλω κάποιο ποσό με επιφύλαξη;
ε. Ισχύει ότι αν πληρώσω το λογαριασμό μέσω τραπεζικού ΑΤΜ, μπορώ να μην καταβάλω το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι και στα υπόλοιπα τέλη;
στ. Είναι αλήθεια ότι όσο η οφειλή μου προς της ΔΕΗ είναι κάτω από 5.000 ευρώ, δεν έχω κίνδυνο ποινικής δίωξης;
3. Αναζητώντας την ελεύθερη πρόσβαση στο ρεύμα
α. Μπαλαντέζα: Η πρώτη κίνηση αλληλεγγύης
β. Η επανασύνδεση του μετρητή
γ. Η απευθείας σύνδεση στο δίκτυο
δ. Το “πείραγμα” του μετρητή
ε. Σημειώσεις για το άνοιγμα της “χελώνας”
4. Κατακλείδα
--------------------------------------------------------------------------------------
1. Για να μην παρεξηγιόμαστε
Στις γραμμές που ακολουθούν μην περιμένετε να βρείτε κάποιο έξυπνο τερτίπι για να ξεγελάσετε τη ΔΕΗ, ούτε κάποιο μαγικό κόλπο που θα σας απαλλάξει από την υποχρέωση πληρωμής χωρίς συνέπειες. Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε γνωστά παραμύθια ύποπτης πολιτικής προέλευσης, με πριγκιπόπουλα που αγαπάνε το λαό τους και μαγικές φασολιές που καθαρίζουν για πάρτη μας ενώ εμείς αράζουμε στον καναπέ μας.
Αντιθέτως, αυτό που θα βρείτε στο φυλλάδιο αυτό είναι κάποιες (χρήσιμες ελπίζουμε) πληροφορίες για το νομικό καθεστώς που διέπει τη σχέση μας με τη ΔΕΗ και για το πώς αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από το νομικό οπλοστάσιο του κράτους το ζήτημα της “αυθαίρετης” επανασύνδεσης του ρεύματος. Πληροφορίες δηλαδή που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν στην οργάνωση του αγώνα για την πρόσβαση στην ενέργεια στην πολυκατοικία σας ή στη γειτονιά σας. Ενός αγώνα που στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο επιτακτικός, καθώς το
....

100 στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Καταψηφίστε την κυβέρνηση Παπαδήμου-Κυβέρνηση της διαπλοκής για τη σωτηρία του μνημονίου και όχι του λαού, που επιβλήθηκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τα φερέφωνά της

«Πρόεκυψε κατόπιν παρεμβάσεων, προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια»


Κυβέρνηση της διαπλοκής για τη σωτηρία του μνημονίου και όχι του λαού, που επιβλήθηκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τα φερέφωνά της, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου εκατό στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους μέλη του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου) σε επιστολή τους προς την Κ.Ο του κόμματος και ζητούν να μην της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
“Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δε δικαιούται και δεν πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», υποστηρίζουν , και χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση αυτή «γέννημα της διαπλοκής, κόντρα στη βούληση της βάσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ελληνικού λαού», μια συγκυβέρνηση «ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς, η οποία συμμετέχει και δια γνωστών φασιστών» που «δε μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή αυτή και πολύ περισσότερο να δεσμεύσει το λαό σε μια συμφωνία με τέτοιες στρατηγικές συνέπειες όπως αυτές που συνεπάγεται η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου».
Τα εκατό στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου προέκυψε κατόπιν βίαιων και προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια παρεμβάσεων (από τις δεξιές κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, του ΔΝΤ αλλά και ντόπιων παραθεσμικών κύκλων) στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που θα καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε αργό οικονομικό θάνατο και μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας του.
Στην επιστολή τους καταγγέλλουν τον ευτελισμό των
...

Στα δικαστήρια 90χρονη, για το χαράτσι της ΔΕΗ. Σήμερα κρίνεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτησή της!

Σήμερα κρίνεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η τύχη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το έκτακτο τέλος ακινήτων, το λεγόμενο χαράτσι. 


Με την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια, η 90χρονη υποστηρίζει ότι αδυνατεί να καταβάλει το έκτακτο τέλος, συνολικού ύψους 1.100 ευρώ, ζητώντας από το δικαστήριο την προσωρινή παροχή προστασίας, ώστε να μην υπάρξει διακοπή του ρεύματος. Τονίζει δε ότι προτίθεται να καταβάλει μόλις το ποσό των 60 ευρώ που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος, επισημαίνοντας ότι η επιβολή του τέλους μέσω της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική, καταχρηστική και παράνομη.

ΟΧΙ ψήφο στη νέα δανειακή. Κύριοι Βουλευτές διαβάστε πριν ψηφίσετε και θα καταλάβετε τον ρόλο του Παπαδήμου και το Αγγλικό δίκαιο

Ιδού τι γράφουν οι ΝΥΤ:

“Στο παρελθόν, οι διαπραγματεύσεις χρέους χωρών όπως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Ρωσία αφορούσαν χρέος ρυθμιζόμενο από το δίκαιο ΗΠΑ ή  Βρετανίας. Αυτό έδινε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση στους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων, αφού μπορούσαν είτε να πιέσουν για καλύτερη συμφωνία, είτε να πάνε τις κυβερνήσεις σε ξένα δικαστήρια. Στην περίπτωση της Ελλάδας, περισσότερο από το 90% ” υπάγεται στον ελληνικό νόμο”Αυτό δίνει την ευχέρεια στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με νομικούς ειδήμονες, αν το επιλέξει, να τροποποιήσει τις συμβάσεις των ομολόγων και να εξασφαλίσει μια επωφελέστερη συμφωνία αναδιάρθρωσης, παρά τις αντιρρήσεις των ξένων πιστωτών.”
Αυτό δηλαδή που φωνάζουμε από την πρώτη μέρα. Το αποδείξαμε και εδώ ότι η νέα δανειακή βασίζεται στο Αγγλικό δίκαιο με επιδιαιτησία… Λουξεμβούργου: Αυτή τη συμφωνία (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές ;; Για τη ΝΔ μιλάμε… 

Η υπογραφή αυτής της σύμβασης πρόκειται για μία πράξη καταστροφική για την Ελληνική οικονομία. Οι εκβιασμοί περί Ευρώ είναι παντελώς άτοποι, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη εξόδου χώρας από την Ευρωζώνη (είναι η 100η φορά που το γράφουμε). ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ γίνει αυτό που επιθυμεί διακαώς η Μέρκελ, αναθεώρηση της συνθήκης της Λισσαβώνας, που εαν το αποδεχτεί η Ελλάδα θα συνιστά ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Και εδώ η παρουσία του κυρίου Παπαδήμου μας ανησυχεί πάρα πολύ.  Ο άνθρωπος που μας έβαλε με ΖΗΜΙΑ στο Ευρώ, ήλθε γιανα μας “βγάλει” με ακόμα μεγαλύτερη ζημιά; (Τα καθάρματα του μνημονίου τώρα προετοιμάζουν την πτώχευση, όπως ήταν επόμενο.)
....Και κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής: Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ολόκληρη Ευρωζώνη δεν είχε πρόβλεψη – μέριμνα για κρίση δανεισμού ή κρίση χρέους χώρας μελους; Εδώ μία ΟΕ ανοίγεις και είναι βασικός και απαράβατος όρος. Όπως αποκαλύψαμε λοιπόν ΠΡΙΝ την υπογραφή του μνημονίου και βέβαια υπάρχει τέτοια μέριμνα. Είναι το άρθρο 122 της ΣτΛ! Που η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ την ενεργοποίηση του και ΟΥΔΕΙΣ μιλά γι’ αυτό! Το άρθρο 122 προβλέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συνεισφορά όλων των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που κάποια χώρα της ζώνης του Ευρώ αντιμετωπίσει
...

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ταγμένος με την τρόικα ο Παπαδήμος (Όχι που δεν θα ήτανε...)

 

Τα μέτρα που ζητά η τρόικα ανέγνωσε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ως προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, εμμένοντας στον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας και των επώδυνων αποφάσεων. 

Ταγμένος με την τρόικα ο Παπαδήμος
Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι αυτό το διάστημα «διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, που διασφαλίζει τη νομισματική σταθερότητα κι ενισχύει την κοινωνική Δικαιοσύνη» και ξεκαθάρισε ότι η πορεία είναι ανηφορική. «Η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή της ανάπτυξης δεν θα πραγματοποιηθούν χωρίς αγώνες και κόστος προσαρμογής, χωρίς θυσίες», ανέφερε, θέτοντας όμως την παράμετρο της κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Για τη μεταβατική κυβέρνηση
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, η κυβέρνηση συνεργασίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής
.....

Φεύγει (λένε οι φήμες) ο Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ;



Γι αυτό είχαμε μια φαγούρα και δε ξέραμε από τι ήτανε...

Απογοητευμένος εμφανίζεται από τις πολιτικές εξελίξεις, και κυρίως από όσα έγιναν από την κυβέρνηση Παπανδρέου και γίνονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο  Καστανίδης. Δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε έξω από την κυβέρνηση και «σπιλώθηκε» από ελεγχόμενα μήντια ότι ήταν ο εμπνευστής του δημοψηφίσματος, ώστε να καεί, ενώ άλλοι υπουργοί, που συμφωνούσαν με το δημοψήφισμα, παρέμειναν στην κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι έγινε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και προσώπων μέσα από την σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Όταν χάνουν  τις καρέκλες που τους ταϊζουν  επί δεκαετίες, θυμούνται ότι είναι απογοητευμένοι με τις εξελίξεις. Πόσο πιο κάτω....Μόνο μη ξεχάσει άμα φύγει, να πάρει μαζί του και εκείνο το νόμο για την εχροπάθεια κατά των λαθρομεταναστών και να τον χρησιμοποιήσει ...όπου βολεύεται.

ΑΙΣΧΟΣ! Μετά τις επιστολές Βενιζέλου σε Λαγκάρντ και η Κομισιόν παραδέχεται ότι δεν ζήτησε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων!




Απογυμνώνεται πλήρως η κυβέρνηση Παπανδρέου! Με τον πλέον επίσημο τρόπο, σύσσωμη η τρόικα παραδέχεται ότι ουδέποτε ζήτησε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων (δικαιώνοντας και το ΟΛΥΜΠΙΑ) που από την πρώτη στιγμή γράφαμε ότι κανείς δεν ζήτησε κάτι τέτοιο από το εξωτερικό, αλλά ήταν ..εσωτερική υπόθεση!
Ο Παπανδρέου κορόϊδεψε τους βουλευτές του, αναγκάζοντάς τους να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, με το πρόσχημα ότι αν δεν το κάνουν δεν θα λάβουμε την 6η δόση!
Η αποκάλυψη είχε έρθει από τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που μέσα από το κοινοβούλιο, την μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είχε ζητήσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την επιστολή του προς το ΔΝΤ για το τι περιλαμβάνει το επίχαμο πολυνομοσχέδιο.
Η Τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ισχυρίζεται η Κομισιόν, σε ερώτηση του Νίκου Χουντή, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «Οι συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης θα πρέπει να συνεχίσουν να σέβονται την εθνική συλλογική σύμβαση ή άλλες διατάξεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό».
Πιο συγκεκριμενα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «υπερβαίνει τις δικαιοδοσίες και το θεσμικό της
...

Ο ΜΩΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

 


Η μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου Μώλου στάθηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους κατοίκους που συνέρρευσαν προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν αποφάσεις για τα χαράτσια της ΔΕΗ και όχι μόνο. Έγινε μια πλούσια συζήτηση όπου , αφού προηγήθηκε εκτενής ενημέρωση, πάρθηκαν, ομόφωνα, ορισμένες σημαντικές αποφάσεις:
1. Τα συνεργεία των εργολάβων της ΔΕΗ που θα έρθουν να κόψουν το ρεύμα σε οποιονδήποτε πολίτη, έλληνα ή μετανάστη, θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα στον Δήμο Μώλου.
2.Η επιτροπή αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πλαισιωμένη από πολλά άτομα που έδωσαν τα τηλέφωνα τους, θα είναι σε επιφυλακή και στην παραμικρή ειδοποίηση ότι κάποιο συνεργείο εμφανίστηκε να κόψει ρεύμα θα παρεμβαίνει συλλογικά και αποτρεπτικά
3. Στα ήδη κομμένα ρεύματα θα γίνεται επανασύνδεση
4.Θα γίνει ενημέρωση σε όλα τα χωριά του δήμου Μώλου
5. Θα γινει παρέμβαση στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να
...

ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ- ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΔΗΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ, ΕΝΩ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ

 

Όχι στο χαράτσι, ναι στην αλληλεγγύη

Ολοένα και περισσότεροι δήμοι εναντιώνονται στο ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας και δηλώνουν την έμπρακτη στήριξη των δημοτών που δεν έχουν τη δυνατότητα ν’ ανταποκριθούν σ’ ένα ακόμα χαράτσι. Την αρχή έκανε ο δήμος Ν. Ιωνίας και ακολούθησαν και άλλοι. Τουλάχιστον 25 μεγάλοι δήμοι έχουν ήδη δηλώσει, με απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων, ότι θα παρέχουν νομική στήριξη στους δημότες που αρνούνται να πληρώσουν, ενώ συνεργεία του δήμου θα επανασυνδέσουν το ρεύμα στην περίπτωση που οι απειλές εκ μέρους της κυβέρνησης γίνουν πράξη.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται κινήσεις πολιτών που παρεμβαίνουν στα δημοτικά συμβούλια και ασκούν πίεση στους δημάρχους να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των δημοτών και ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Ενδεικτικά τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την πλατεία Σκρα Καλαμαριάς για παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 6μμ πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία Αμπελοκήπων, ενώ οι κάτοικοι Τούμπας θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της ΔΕΗ Παπαναστασίου στις 9.30πμ. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου οι κάτοικοι Ευόσμου παρεμβαίνουν στο Δ.Σ. στις 7μμ, ενώ οι κάτοικοι Ευζώνων Φαλήρου διοργανώνουν εκδήλωση στη σχολή Τυφλών στις 7μμ. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης, από κοινού με συλλογικότητες κατοίκων, πολιτισμού κ.ά. θα παρέμβουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 2μμ.


Ρεπορτάζ: Ιωάννα Δρόσου, Μαρίνα Καλλέργη, Χάρης Φραντζής

Ν. Ιωνία: Αύριο καταθέτει το πρώτο εξώδικο

Η κυβέρνηση φαίνεται δεν υπολόγισε καλά όταν πήγε να φορτώσει στις πλάτες του λαού το νέο άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι. Πριν ένα μήνα ξεκίνησαν οι αντιδράσεις με πρωτοπόρο το δήμο Ν. Ιωνίας, που σε συνεργασία με σωματεία, πολίτες της περιοχής, Εμπορικό Σύλλογο και κινήσεις πολιτών ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι πολίτες να μην
....

Τα LIDL (Γερμανικά μην το ξεχνάμε) απομάκρυναν τα τοπικά ελληνικά από τα ράφια τους με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ LIDL ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ… Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ.

Με τα αγροτικά οχήματα και τα ζώα τους παρατάχθηκαν προχθές το πρωί έξω από το υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ LIDL, στην οδό Λαρίσης, κτηνοτρόφοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΒΟΛ μετά την απομάκρυνση και απαξίωση των τοπικών προϊόντων από τη γερμανική αλυσίδα.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος και ήταν ο «ιθύνων νους» της πρωτοβουλίας, «είναι αδιανόητο η εν λόγω αλυσίδα να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και να απαξιώνει τα τοπικά προϊόντα, ενώ την ίδια στιγμή αποκομίζει κέρδη από την τοπική κοινωνία. Δείχνει ασέβεια στο καταναλωτικό κοινό» και πρόσθεσε πως όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της αλυσίδας δεν


Ο κ. Πρίντζος διευκρίνισε μάλιστα πως «δεν πουλάμε ούτε τσαμπουκά, ούτε μαγκιά, ούτε αγριάδα. Έχουμε δίκιο και διεκδικούμε το αυτονόητο. Δεν χάλασε ο κόσμος αν στους 5.000 κωδικούς βάλουν 20-30 με τοπικά προϊόντα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε βρήκε ανταπόκριση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας στις οποίες και σκέφτονται να ξεκινήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αργύρης Κοπάνας χαρακτήρισε «παρανοϊκή» την τακτική του LIDL, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «απευθύνονται στον πληθυσμό και το καταναλωτικό κοινό της Μαγνησίας στους οποίους και δεν δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και τοπικά προϊόντα», ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Απόστολος Παπατόλιας επεσήμανε πως η απόσυρση των τοπικών προϊόντων από τις αλυσίδες των μεγαλοκαταστημάτων ισοδυναμεί με συρρίκνωση της παραγωγικής μας βάσης και με αύξηση της ανεργίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. zougla.gr

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χαράτσι ΔΕΗ- Ομάδες περιφρούρησης για την αποφυγή/αποτροπή διακοπής ηλεκτοδότησης σε φτωχούς, θα κάνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Στη συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης στις γειτονιές «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και άνεργου», θα προχωρήσει η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού (ΓΕΝΟΠ) της ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα άτομα με χαμηλό εισόδημα που δεν πληρώνουν την εισφορά στα ακίνητα και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην δώσει εντολή διακοπής ρεύματος «σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη».
Ζητεί παράλληλα από τα μέλη της να μην κόβουν το ρεύμα στις παραπάνω περιπτώσεις ενώ στις περιπτώσεις όπου οι διακοπές ρεύματος γίνονται από εργολάβους, τους καλεί να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης.
Η ΓΕΝΟΠ δηλώνει επίσης αντίθετη της στην προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα σημάνει πόλεμο και δεν θα προσφέρει τίποτα στον τόπο και στον άνεργο, γιατί δεν πρόκειται όπως αναφέρει, για επένδυση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά για «αρπαχτή» σε βάρος του Δημοσίου.

(agiovasilema: Ρε άρχοντες, πώς θα ξέρετε ποιός είναι φτωχός και ποιός όχι? Θα ελέγχετε την φορολογική του δήλωση? Πέρα από αυτό, ο άλλος δηλαδή ο οικογενειάρχης που έχει τη δουλειά του και με το ζόρι μπορεί να ανταπεξέλθει, θα θεωρείται ευκατάστατος και θα του το κόβετε? Εσείς θα κρίνετε ποιός θα την γλυτώνει και ποιός όχι σε ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ?)

Επίκαιρη Προσευχή Ύμνος στην Οικονόμισσα Παναγία


Η εικόνα αυτή ζωγραφίστηκε σε ανάμνηση των λόγων της Θεοτόκου προς τον ιδρυτή της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Αγίου Όρους, τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, ότι αυτή θα είναι εκείνη που θα μεριμνά στο εξής για την υλική συντήρηση της μονής και να μην ονομάζεται άλλος “οικονόμος” στη Λαύρα, γιατί αυτή θα είναι η “Οικονόμισσα” σ' αυτήν. Πράγματι μέχρι
...