Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου θυμίζει τον Τέρι Χρυσό!

Στα παιδικά μου χρόνια είχαμε αναπτύξει με κάτι φίλους μια εναλλακτική φρασεολογία. Αντί δηλαδή να πούμε ότι κάποιος επιδίδεται σε μια συγκεκριμένη κίνηση λέγαμε "τάκα τάκα τάκα τάκα τάκα τααααα" εμπνευσμένοι από το γνωστό τραγούδι του Τέρι Χρυσού.


του Στρατή Μαζίδη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε να διαδεχθεί τον κο Μανιτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επειδή ο προκάτοχός του δεν έκανε απολύτως τίποτε πέρα από το να παίζει με την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά να μην κάνει κατεβασιά. Εν ολίγοις έτρωγε το χρόνο μιλώντας για αξιολογήσεις κτλ.

Όταν πια πιέστηκε αρκετά, η ΔΗΜΑΡ θυμήθηκε ότι είναι αριστερή, έφυγε από την κυβέρνηση και η καυτή πατάτα γλύστρισε από τα χέρια του Μανιτάκη.

Ο Κυριάκος παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ ως ο Ηρώδης του δημοσίου τομέα. Τι έχει κάνει ο κος Μητσοτάκης τόσους μήνες;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Ξεπέρασε ακόμη και τον προκάτοχό του. Κι όχι μόνο αυτό αλλά επιχειρεί να περάσει στις απολύσεις τους 2.000 εργαζομένους της ΕΡΤ, όταν με το νέο σχήμα θα προσληφθούν κάμποσοι. Για τέτοια κουτοπονηριά μιλάμε.

Η κινητικοδιαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου πάει να γίνει τώρα. Η του Δεκεμβρίου πήρε παράταση. Και κανείς δεν έχει καταλάβει αν τελικά θα

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα, σε ηλικία 95 ετών. Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατό του...


Η ανακοίνωση του θανάτου του Μαντέλα
Τα τελευταία χρόνια πολέμησε μια σειρά από λοιμώξεις των πνευμόνων και ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.Έπασχε από οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού από τον Ιανουάριο του 2011.
Πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή, αφού βρέθηκε ένοχος για σαμποτάζ και συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης της χώρας του το 1990, ενώ έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής (1994-1999).
Το Βιογραφικό του Νέλσον Μαντέλα
Ο Νέλσον Ρολιλάχια Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ή “Μαντίμπα”, όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, από το όνομα της φυλής του, ο άνθρωπος που πολέμησε με όλες τις δυνάμεις του το καθεστώς του απαρτχάιντ και
...

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πάλι οι “συνωμοσιολόγοι” δικαιώθηκαν. Δες Μέγκα και μούγκα. Εδώ και χρόνια λέγαμε ότι ο στόχος τους ήταν τα σπίτια των Ελλήνων....


κοκκινα δανεια κορακια εξωτερικουΌταν μιλούσαμε για Vulture Funds είμασταν συνωμοσιολόγοι.

Όταν μιλούσαμε για κατάσχεση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από σχήματα της αλλοδαπής, είμασταν τερατολογοι.

Σήμερα η “συνωμοσιολογία” τέλος. Αρχίζει η συνωμοσία.

Τα κοράκια της Κλίντον και του Σόρος υπό την απειλή του Βρετανικού δικαίου, πενταπλασίασαν τα λεφτά τους από την δημόσια περιουσία, κρατώντας ομόλογα στο discount αφού γνώριζαν ότι η κυβερνηση θα αποφάσιζε να τα επαναγοράσει. Για τέτοια “ελεύθερη αγορά” μιλάμε.

Σήμερα έρχεται η σειρά της ιδιωτικής περιουσίας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Οι τράπεζες έκλεισαν τις τρύπες τους απο το δημόσιο χρήμα που έλαβαν και πούλησαν κοψοχρονιά τα
αντίστοιχα δάνεια σε κοράκια του ΔΝΤ. Τις ύαινες που συνοδεύουν κάθε εισβολή του οργανισμού σε χώρα, ώστε να μαζέψουν τα κουφάρια.

Και η κατάληξη (που ακόμα δεν αποκαλύπτουν τα κτήνη) είναι πως ο κυρ Μήτσος δεν θα έχει την τύχη να προσφύγει στην Ελληνική δικαιοσύνη. Το σπίτι του θα κατάσχεται σε εφαρμογή απόφασης Βρετανικού δικαστηρίου. Τι; Ρωτάτε ποιός Έλληνας ένστολος θα τολμούσε να πετάξει μία οικογένεια από το σπίτι της εκτελώντας απόφαση ιμπεριαλιστικού δικαστηρίου;

Υπομονή, σε λίγο θα δείτε και τους “Κόνδορες”. Εκεί θα φανεί ποιανού απόγονοι είμαστε. Του Λεωνίδα ή του γότθου Αλάριχου.

πηγή 

Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους ισλαμοφασίστες της Ελλάδας !!Προκλητικές δηλώσεις περι ελληνικών νησιών που αποτελούν .... Ισλαμικές αποικίες!!!!

Προκαλούν οι ισλαμοφασίστες! «Τα Ελληνικά νησιά είναι Ισλαμικές αποικίες και πρέπει να επιστρέψουν στο Ισλάμ»


naim-elgantour

Ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος (ΜΕΕ) κ.Ναΐμ Ελγαντούρ πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του Δελτίου Τύπου της ΜΕΕ για τις απειλές που δέχθηκε η Μουσουλμανική κοινότητα της Ελλάδος δήλωσε «πως κατά 99% πρόκειται για προβοκάτσια».
Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να εκθέσει την Ελλάδα στις Πρεσβείες των Μουσουλμανικών χωρών στην Ελλάδα, τους Διεθνείς οργανισμούς και τη Διεθνή Αμνηστία “ενημερώνοντας” τους για το συμβάν. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως με τη δήλωση του αυτή εκθέτει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έσπευσε να βγάλει την εξής ανακοίνωση: “Η καταγγελία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος για το απειλητικό σημείωμα που δέχθηκε από ανώνυμες πηγές, οφείλει να σημάνει συναγερμό στις Αρχές και να εγγυηθούν την ασφάλεια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.
Η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου που σέβεται την ανεξιθρησκία και θα παραμείνει έτσι παρά τις επίμονες προσπάθειες εγκληματικών οργανώσεων να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή και να καταστείλουν τη Δημοκρατία μας”. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ την εξέδωσε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος μέλος του οποίου είναι η κα Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, η οποία τον Ιούνιο του 2009 πήρε συνέντευξη από τον Πρόεδρο της ΜΕΕ κ. Ελγαντούρ με στόχο να παρουσιάσει τα “δίκαια” των Μουσουλμάνων της Ελλάδος στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων του Μαΐου του 2009 με αφορμή το “σχίσιμο του Κορανίου”.
Να υπενθυμίσουμε  ότι το Δεκέμβριο του 2012 συναντήθηκε στη Βουλή αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας με την ΜΕΕ και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία του Παρατηρητηρίου με την ΜΕΕ. Τώρα γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση του κ.Ελγαντούρ με τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα οι δηλώσεις του κ. Ελγαντούρ περί προβοκάτσιας να αναιρέσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε.
Αυτό που οφείλουμε να συγκρατήσουμε όμως είναι η

Βρήκαν κορόιδα οι ....τίμιοι Γερμανοί και πουλάνε προϊόντα για τους «φτωχούς» Έλληνες, 116% πιο πάνω!

Στον εισαγγελέα και την Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης τιμοληψίες και στοιχεία που δείχνουν τη γερμανική πολυεθνική Lidl να πωλεί προϊόντα της στην Ελλάδα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται ότι οι τιμές των προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εταιρεία Lidl στην Ελλάδα είναι σημαντικά υψηλότερες συγκριτικά με τα άλλα τέσσερα κράτη, μετά και την αφαίρεση του ΦΠΑ.

Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς, όπως σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης, ζήτησε εξηγήσεις από την πολυεθνική για αυτές τις διαφορές των τιμών. Η πολυεθνική, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ένταση του ανταγωνισμού που υπάρχει σε άλλες χώρες για να αιτιολογήσει τις διαφορές.

toxwni.gr

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πέθανε στα 58 του χρόνια ο Τοτός, ο θρυλικός ήρωας των παιδικών ανεκδότων.

Ξεψύχησε το βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία μόλις 58 ετών ο αγαπημένος ήρωας των διάσημων ανεκδότων που λένε κυρίως οι γονείς, Απόστολος Γιαννακόπουλος,  γνωστός σε όλους μας ως Τοτός.Ο αθυρόστομος μικρός πέρασε μια δύσκολη ζωή, ενώ τα τελευταία χρόνια μπαινόβγαινε στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, καθώς τα τραύματα από την παιδική του ηλικία φαίνεται πως δεν θεραπεύθηκαν ποτέ. Πρόσφατα λέγεται πως είχε βρει την ψυχική του ηρεμία αλλά ο θάνατος τον βρήκε απροειδοποίητα, καθώς κοιμόταν έτσι όπως συνήθιζε, με το δεξί του χέρι κολλημένο στο σώμα του. Αιτία θανάτου; Η παραίτηση από τη ζωή, η μοναξιά και η υπερβολική χοληστερίνη.

Όπως μας εκμυστηρεύεται ο Γιαννάκης, παιδικός φίλος του Τοτού, «ο Απόστολος στο δημοτικό ήταν πολύ χαρούμενο παιδί. Θα έλεγες πως ήταν ο μάγκας της τάξης, όλα τα κορίτσια τον αγαπούσαν και τον κυνηγούσαν. Όταν όμως

Τραγική είδηση: Στα χέρια φανατικών ισλαμιστών (τζιχαντιστών) βρίσκονται δώδεκα ελληνορθόδοξες μοναχές της Συρίας!




Στα χέρια τζιχαντιστών ανταρτών βρίσκονται από χθες το βράδυ η Ηγουμένη Πελαγία (φωτογραφία πάνω) και πιθανόν έντεκα ακόμη ελληνορθόδοξες μοναχές από την Ιερά Μονή της Αγίας Θεκλας, στην πόλη Μααλούλα της Συρίας.

Την τραγική αυτή είδηση μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού επικαλούμενο τον Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην χώρα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ρωμαιοκαθολικός αξιωματούχος δήλωσε πως «Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών: εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα».

Την είδηση μεταδίδουν όλα τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων ενώ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο SANA οι αντάρτες προχώρησαν και σε βανδαλισμούς.

Η Μααλούλα, είναι μια πόλη στην οποία ζουν ελληνορθόδοξοι χριστιανοί στην πλειονότητά τους. Βρίσκεται 55 χιλιόμετρα βορείως της Δαμασκού.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η αυλαία πέφτει... Η τελευταία πράξη του δράματος ξεκινά...

Καμία απολύτως διαπραγμάτευση δε γίνεται και δε θα ήταν δυνατόν να γίνει ανάμεσα στις δυνάμεις της ξένης κατοχής και τα πρόθυμα ανδρείκελα που ασέλγησαν ξεδιάντροπα πάνω στην ίδια τους τη χώρα…

του Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κι όσο περισσότερο φωνασκούν οι καλαμαράδες και τα τηλεοπτικά φερέφωνα που στήριξαν αναφανδόν το ολέθριο έργο τους…

Όσο περισσότερο φλυαρούν περί δήθεν συμπληγάδων και αποφασιστικότητας του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού, μπροστά στα ανοικτά ζητήματα εν όψει της επανόδου των υπαλληλίσκων της τρόικας…

Η αλήθεια παραμένει σκληρή και αδυσώπητη, και ως τέτοια είναι αδύνατον να κρυφτεί κουκουλωμένη κάτω από τέτοιες μεγαλοστομίες.

Η συγκυβέρνηση των ανδρεικέλων έχει επιδείξει τέτοιας έκτασης προκλητική εθελοδουλία, που...
πλέον θεωρείται ξοφλημένη ακόμη και από αυτούς που τη χρησιμοποίησαν.

Το τελευταίο τους χαρτί επιχειρούν να παίξουν το θλιβερό δίδυμο των Σαμαρά – Βενιζέλου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ηρωοποιηθεί ο ντροπιαστικός τους κατήφορος, τόσο στα μάτια των συνενόχων βουλευτών τους στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, όσο και στην κοινωνία συνολικά. Η πορεία τους όμως είναι προδιαγεγραμμένη.

Η αυλαία πέφτει…
Η τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε κανενός είδους παραχώρηση, και η απόφασή της να ξεμπερδέψει οριστικά με τα ανδρείκελα, που την υπηρέτησαν είναι πλέον πασιφανής.
Πασιφανέστατη είναι και η ανάλογη διάθεση της Μέρκελ, που παρά τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες, δεν έκρυψε την απαξίωσή της απέναντι στο δηλωσία πρωθυπουργό, όταν κυριολεκτικά τον έσυρε έξω από το κάδρο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν.
Από κοντά βεβαίως και οι δημοσκόποι, που πλέον άρχισαν να εμφανίζουν μια σχετική σταθερότητα στο εμφαινόμενο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει κυοφορούμενων εξελίξεων.

Και η τελευταία πράξη του δράματος…
Είναι το βρώμικο σχέδιο που αποκαλύπτεται σταδιακά. Το δίδυμο των ανδρεικέλων θα σπρωχτεί βιαίως σε μια ακόμη κορυφαία υπαναχώρηση, και αμέσως μετά θα γκρεμοτσακιστεί προκειμένου να επιχειρηθεί η ελεγχόμενη εκτόνωση της λαϊκής οργής, πριν τα πράγματα προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η κατοχή δεν φοβάται το ΣΥΡΙΖΑ…
Αντίθετα στο σχεδιασμό της είναι να τον χρησιμοποιήσει, ρίχνοντας νερό στο μύλο της αυταπάτης μιας κοινωνίας που ήδη βρίσκεται σε απόγνωση. Και ταυτόχρονα μέσω αυτού και με εργαλείο τον απόλυτο πολιτικό εκφυλισμό του, να διευθετήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες αυτής της ευρύτατης σε έκταση εθνοκτονίας που επιχειρήθηκε, μετατρέποντας τον τόπο μας σε θέατρο γενικευμένων νεοταξίτικων πειραματισμών.

Μοναδική ελπίδα επομένως για τον τόπο, ήταν, είναι και παραμένει η ανάδειξη του ηγέτη που θα εμπνεύσει την κοινωνία στον καθολικό της ξεσηκωμό.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ