Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση και καλή λευτεριά στην πατρίδα μας! Κοντοζυγώνει η ώρα...


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΣΟΚ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ: -Έτσι γα**σαμε τους Έλληνες, για το απωθημένο του Σόιμπλε!

 

20140419-114002.jpg

Σε αντίθεση με τα εγχώρια παπαγαλάκια της Τρόικας που κελαηδάνε αποβραδίς στα κανάλια των θαλασσοδανεισμένων μηντιαρχών, σύμβολος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο παραδέχεται ότι η περικοπή μισθών ήταν λάθος φάρμακο.
Τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Φιλίπ Λεγκρέν, είναι ανατριχιαστικά και οδηγούν σε έναν πραγματικό εφιάλτη και στην αναζήτηση και τιμωρία των σαδιστών εγκληματιών που δεν είναι άλλοι από τα εγχώρια τσιράκια της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του Reuters με τον εύγλωττο τίτλο «Μήπως
η Ευρώπη έκανε λάθος διάγνωση με την κρίση χρέους και την

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Φιλίπ Λεγκρέν: Κάναμε λάθος με την κρίση στην Ελλάδα


Φιλίπ Λεγκρέν: Κάναμε λάθος με την κρίση στην Ελλάδα
Πρώην σύμβουλος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι η ΕΕ έκανε λάθος εκτιμήσεις για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και «χορήγησε» λάθος φάρμακο.

Στο απόγειο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, με την οικονομία της Πορτογαλίας να κινδυνεύει με κατάρρευση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε στην κυβέρνηση της Λισαβόνας ότι πρέπει να μειώσει του μισθούς, αν θέλει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και να ανακάμψει η οικονομία. Οι Πορτογάλοι υποδηματοποιοί, ένας από τους κυριότερους εξαγωγικούς τομείς της χώρας, αγνόησαν τη σύσταση αυτή και βρήκαν τρόπο να ανακάμψουν, ενώ παράλληλα αύξησαν τους

.Σπουδαια επιστημονική ανακάλυψη- Ανακαλύφθηκε «δίδυμος» πλανήτης με τη Γη!


Ανακαλύφθηκε «δίδυμος» πλανήτης με τη Γη!
Μετά βεβαιότητας μπορεί να λεχθεί πως πρόκειται για την επιστημονική είδηση της χρονιάς. Η επιστημονική κοινότητα είναι εκστασιασμένη από την ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη που σχεδόν ίδιος με τη Γη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο πλανήτης ονομάζεται Kepler 186f, έχει λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από τη Γη και βρίσκεται εντός της λεγόμενης «κατοικήσιμης ζώνης» που σημαίνει πως βρίσκεται σε κατάλληλη απόσταση από μητρικό άστρο ώστε να έχει νερό. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή καθιστά τον πλανήτη κατοικήσιμο.
Σημειώνεται πως βρίσκεται σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου. Η σύσταση αλλά και οι συνθήκες βαρύτητας μοιάζουν αρκετά με της Γης αλλά οι επιστήμονες παραμένουν διστακτικοί λέγοντας πως θα ήταν καλύτερο, για την ώρα, να μην τον αποκαλούμε «δίδυμο» αλλά «ξάδερφο» της γης.
Παράλληλα, το έτος του πλανήτη Kepler-186f διαρκεί 130 γήινες ημέρες αλλά η μάζα και η πυκνότητα του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες. Οι πρώτες πληροφορίες υπαγορεύουν πως ο εν λόγω πλανήτης είναι βραχώδης και η σύνθεσή του περιλαμβάνει σίδηρο, πέτρα, πάγο και λίγο νερό.
Αξίζει να υπενθυμιστεί πως και στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί πλανήτες με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος πληροί τις δύο βασικές προϋποθέσεις: Παραπλήσιο μέγεθος και κατάλληλη απόσταση από το μητρικό αστέρι.
Η προσπάθεια για να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες συνεχίζεται.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ...

 

διμουΤελικά τα όσα είπε για το Αγιος Φως έκαναν τον Νίκο Δήμου στην άκρη  αφού τον ξέβρασε το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τα Megaλα συμφέροντα φαίνεται πως δεν άντεξαν τις μπαρούφες του συγγραφέα και για να μην στεγνώσει το Ποτάμι πρίν την ώρα του τον πέταξε στην όχθη.
Το άδειασμα ήταν τέτοιο που ο συγγραφέας είπε το αντίο με ένα κείμενο στο προσωπικό του blog και όχι στην ιστοσελίδα του Σταύρου Θεοδωράκη protagon.gr από την οποία συνήθως αρθρογραφεί.
Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας, μετά το άρθρο του για το Άγιο Φως που προκάλεσε σάλο, έστειλε την παραίτησή του. «Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή», τονίζει ο κ. Δήμου αφήνοντας αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο κ. Δήμου πάντως διευκρινίζει ότι παρά το «διαζύγιο» από «το Ποτάμι», δεν αλλάζει απόψεις. «Εξακολουθώ να στηρίζω το Ποτάμι και να πιστεύω στον Σταύρο Θεοδωράκη. Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά. Αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξω», είναι η ακριβής φράση του κ. Δήμου.
Κληθείς να σχολιάσει τις αρχικές δηλώσεις του κ. Δήμου για το «Άγιο Φως», το οποίο εμμέσως ο συγγραφέας χαρακτήρισε ειδωλολατρικό σύμβολο, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδοκίμασε τον συγγραφέα. Ο κ. Δήμου δεν είναι κομματικό στέλεχος, είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα. Δεν πάω για μητροπολίτης, πάω για πολιτικός».
Μετά το άδειασμα από τον επικεφαλής «του Ποταμιού» από τις απόψεις του, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου ανακοίνωσε την παραίτησή του από το νεοσύστατο κόμμα.

.
Εξακολουθώ να στηρίζω το Ποτάμι και να πιστεύω στον Σταύρο Θεοδωράκη. Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά. Αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξω».
πηγή: olympia.gr

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ “Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”. ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!

 

ALVAREZ MARSAL CYRPUSΕΤΣΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

Εδώ και μήνες το Ολυμπία έχει δώσει στην δημοσιότητα την έκθεση της Alvarez & Marshall που αποκαλύπτει πως στήθηκε η μεγάλη κομπίνα που κατέστρεψε την Κυπριακή οικονομία και έθεσε τον Ελληνισμό της Κύπρου στην οικονομική υποτέλεια: ALVAREZ & MARSAL: Αποκαλύπτουμε την μυστική έκθεση που στέλνει φυλακή τραπεζίτες και πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Την έκθεση αυτή αποσιώπησαν ΟΛΑ τα ΜΜ”Ε”, παρότι την έχουμε ελεύθερη για αναδημοσίευση. Αντίθετα, ο διεφθαρμένος Αναστασιάδης… σταμάτησε την συνεργασία με τον ελεγκτικό οίκο, γιατί απλούστατα έκανε σωστά την δουλειά του σε αντίθεση με την BlackRock του Προβόπουλου. Σήμερα λοιπόν, έρχεται η “επικύρωση” της τρανταχτής αποκάλυψης.

Επιχειρηματίας που είχε πάρει θαλασσοδάνειο – μαμούθ 720 εκατομμύρια ευρώ από την…

Μαρφιν – Λαϊκή του Ανδρέα Βγενόπουλου, λάδωνε με εκατομμύρια τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ. Αυτά τα δύο κόμματα που ετοιμάζονται τώρα να ρίξουν την πατρίδα στον

Στρατιωτική επέμβαση με νεκρούς. Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν σε Μέρκελ: «Η απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου»

Καζάνι που βράζει η Ουκρανία αφού το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε τελικά η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση της ουκρανικής κυβέρνησης στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αρχικά τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, από τους φιλορώσους μαχητές, αναφέρει σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες κατά την εξέλιξη της επιχείρησης στα ανατολικά. Η ρωσική τηλεόραση μεταδίδει πως τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε

Ο Πούτιν απαιτεί διεθνή καταδίκη των θηριωδιών της ουκρανικής χούντας που σκοτώνει διαδηλωτές. Πού είναι τώρα η Δύση που καταδίκαζε τα ρωσικά στρατεύματα???


Στα άκρα η κατάσταση.

Ο Πουτιν πριν από λίγο έκανε σκληρή δήλωση απαιτώντας από την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις θηριωδίες των ναζιστών.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ μέσω εκπροσώπου “ζήτησε από όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία”. Προφανώς  ζητάει οι φασίστες να…

βομβαρδίζουν ψύχραιμα και οι διαδηλωτές να πεθαίνουν ακόμα πιο ψύχραιμα.


Ειναι που η Δύση καταδικάζει τα… Ρωσικά στρατεύματα! Χούντα σε πλήρη εξέλιξη.

Άλλοι δύο τραυματίες από σφαίρες πριν από λίγο στο αεροδρόμιο του Κράματορσκ.



Παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συνεχίζει στο γνωστό μοτίβο της Δύσης, ότι η Μόσχα πρέπει να δείξει πως πράγματι επιθυμεί μια αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία δεσμευόμενη για συγκεκριμένα βήματα με τα οποία θα αμβλυνθούν οι εντάσεις στις τετραμερείς συνομιλίες της Πέμπτης στην Γενεύη.

"Οι συνομιλίες αυτές έχουν καθυστερήσει καιρό (...) Περιμένουμε ότι η Ρωσία θα κάνει σοβαρά και φανερά δημοσίως βήματα σε αυτές τις συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση. Είναι στο χέρι της Ρωσίας να προλάβει μια περαιτέρω κλιμάκωση, η οποία θα συνδεθεί με οικονομικές κυρώσεις", σημείωσε ο Γκάμπριελ.

"Αν η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να εξασφαλίσει ότι η κλιμάκωση θα σταματήσει επιτέλους, θα πρέπει να περιμένει ότι η Ευρώπη και η Γερμανία θα είναι έτοιμες να αρχίσουν την τρίτη φάση των κυρώσεων", πρόσθεσε.

"Άκουσα και διάβασα ότι η ρωσική κυβέρνηση απορρίπτει την ευθύνη" για την ενορχήστρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία, σχολίασε εξάλλου κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

"Αναμένουμε να αποστασιοποιηθεί σαφώς από τη βία στην ανατολική Ουκρανία κατά τρόπο που οι ενδιαφερόμενοι να το καταλάβουν και να μην διεκδικούν ένα έμμεσο πράσινο φως από την Μόσχα", κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - 4 ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΡΑΜΑΤΟΡΣΚ -ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΒΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ!(ΒΙΝΤΕΟ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ)


stratos-oukrania


Ο Ουκρανικός στρατός εισέβαλε στο αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Κράματορσκ στην ανατολική Ουκρανία!
Οι εκπρόσωποι του ουκρανικού στρατού έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο και μπήκαν σε διαπραγματεύσεις με την πολιτοφυλακή που έλεγχε το αεροδρόμιο. Ξαφνικά άρχισαν οι πυροβολισμοί. Μεταξύ των Ρωσόφωνων υπάρχουν 4 νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Η ρωσόφωνη πολιτοφυλακή μπλοκάρει τις εισόδους του Κράματορσκ και προετοιμάζουν την αντεεπίθεση. Πριν από λίγα λεπτά οι

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τα γερμανικά Lidl καλούνται ακόμα μια φορά να δώσουν εξηγήσεις για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού...Ουρές κάνει ο κόσμος για να πάρει υποτιθέμενο φθηνό αρνί...

 

 
Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί το Lidl για εξηγήσεις για την τιμή του αρνιού
Εξηγήσεις μέχρι αύριο ζήτησε από την εταιρεία Lidl το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη σύγχυση και την ταλαιπωρία που προκάλεσε στους καταναλωτές σχετικά με την πώληση του νωπού αρνιού στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο, απεστάλη επιστολή προς την εταιρεία ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ και ΣΙΑ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά από καταγγελίες καταναλωτών ότι με βάση τη διαφήμιση της εταιρείας πήγαν να αγοράσουν νωπό αρνί στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό και εκεί τους είπαν ότι είχε τελειώσει και μπορούσαν να αγοράσουν άλλο αρνί (όχι αυτό της προσφοράς) με υψηλότερη τιμή.

Το υπουργείο σημειώνει στην επιστολή ότι αν δεν ήταν πολλά τα αποθέματα της προσφοράς θα έπρεπε να ενημερώσει σχετικά η εταιρεία τους καταναλωτές και ζητάει εντός μίας ημέρας να ενημερωθεί για τα εξής:
- Ποιος είναι ο αριθμός των νωπών αρνιών που έχει προμηθευτεί η εταιρεία, συνολικά και ανά κατάστημα, και να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά.

- Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων που πουλήθηκαν την πρώτη μέρα συνολικά και ανά κατάστημα και να κατατεθούν τα παραστατικά.

- Εάν παρά την πιθανή εξάντληση των αποθεμάτων συνεχίζεται η διαφήμιση.

Εντατικοί έλεγχοι ενόψει του Πάσχα


Στο μεταξύ, εντατικούς ελέγχους με σκοπό την αποφυγή κρουσμάτων παραπλάνησης και κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών προαναγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ υπενθυμίζει ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εν όψη, της εορτής του Πάσχα, θα μεριμνήσει για καταγγελίες καταναλωτών σχετικά με ελλείψεις προϊόντων «από προμηθευτές που διαφημίζουν την πώληση προϊόντων σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές».

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, θέλοντας να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών, συνιστά στους καταναλωτές:
- Να προγραμματίσουν εγκαίρως τις αγορές για το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι, προκειμένου να έχουν δυνατότητα επιλογών ως προς την τιμή και την ποιότητα των διατιθέμενων αμνοεριφίων.

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε προμηθευτές που διαφημίζουν την πώληση προϊόντων σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Οι συγκεκριμένοι οφείλουν να διαθέτουν εύλογες ποσότητες λαμβάνοντας υπόψη το είδος του προϊόντος, την κλίμακα διαφήμισης αυτού και την τιμή πώλησης. Εφόσον δεν είναι δυνατή η διάθεση εύλογων ποσοτήτων για εύλογο χρονικό διάστημα, οφείλουν να ενημερώνουν εκ των προτέρων τους καταναλωτές.

Στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές εντοπίσουν ότι τα προϊόντα που διαφημίζονται δεν είναι διαθέσιμα καλούνται να υποβάλουν τις καταγγελίες τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω της ιστοσελίδας www.1520.gov.gr ή καλώντας στη Γραμμή Καταναλωτή 1520.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα παρακάτω:
1. Όλα τα σφάγια των αμνοεριφίων πρέπει να φέρουν την ωοειδή σφραγίδα που δηλώνει τη σήμανση καταλληλότητας.
2. Τα ελληνικά σφάγια αμνοεριφίων φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρώματος τιρκουάζ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με την ένδειξη «Ελλάς».
3. Τα σφάγια Κοινοτικής προέλευσης φέρουν επίσης ωοειδή σφραγίδα χρώματος τιρκουάζ καθώς και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με τη χώρα προέλευσης.
4. Τα σφάγια που προέρχονται από τρίτες χώρες φέρουν υποχρεωτικά ωοειδή σφραγίδα χρώματος καφέ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με τη χώρα προέλευσης.
5. Κατά την πώληση των αμνοεριφίων πρέπει να τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και να εξασφαλίζεται κατάλληλη θερμοκρασία στους χώρους συντήρησης. Γενικά όλα τα νωπά κρέατα πρέπει να βρίσκονται εντός ψυκτικών θαλάμων και να διατίθενται σε θερμοκρασία 2- 5 °C.

Υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με στόχο τόσο την προστασία του καταναλωτή όσο και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, διενεργούν καθημερινά τακτικούς και έκτακτους ελέγχους ως προς την εφαρμογή των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται παραβάσεις επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις (διοικητικές και ποινικές).

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σημεία λιανικής πώλησης κρέατος (κρεοπωλεία, δημοτικές αγορές, σουπερμάρκετ κ.α.) επιβλήθηκαν 40 πρόστιμα συνολικής αξίας 23.000 ευρώ για παραβάσεις που σχετίζονται κυρίως με την τήρηση και τις ενδείξεις των πινακίδων που παρείχαν ελλιπή ή ψευδή ενημέρωση στους καταναλωτές.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Άνδρες των πραιτωριανών ΜΑΤ που στηρίζουν τη Χούντα που μας κυβερνάει, κακοποίησαν απρόκλητα Καναδό καλλιτέχνη, προσκεκλημένο σε διεθνές Εργαστήριο του Παν/μίου Αθηνών

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά εναντίον Καναδού καλλιτέχνη.

Ο Καναδός καλλιτέχνης και μηχανικός ήχου O.R. που συμμετείχε στο ερευνητικό εργαστήριο EMDL και το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κακοποιήθηκε από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ίδιος υπέβαλλε γραπτή του μαρτυρία στον Πρόεδρο του Τμήματος ΕΜΜΕ, Γιώργο Πλειό.

Εμείς, επικοινωνήσαμε μαζί του και μας επιβεβαίωσε το γεγονός. Σύμφωνα με την περιγραφή του νεαρού καλλιτέχνη που αναλύεται στην ανακοίνωση του Τμήματος ΕΜΜΕ, οι αστυνομικοί άρχισαν να το σπρώχνουν απρόκλητα, τον κόλλησαν στον τοίχο πιέζοντας τον δυνατά, σχεδόν αιωρούμενο ώστε μόλις να ακουμπά στις μύτες των ποδιών του, του ούρλιαζαν στα ελληνικά και όταν κάποια στιγμή τον άφησαν να φύγει άρχισαν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα.

Το Τμήμα ΕΜΜΕ καταδικάζει το περιστατικό και υπογραμμίζει ότι τέτοια περιστατικά τραυματίζουν βάναυσα το διεθνές κύρος της χώρας και των κατοίκων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος ΕΜΜΕ:

Δελτίο Τύπου σχετικά με την κακοποίηση Καναδού καλλιτέχνη, που συμμετείχε σε διεθνές Εργαστήρι του Τμήματος

"Ο Καναδός καλλιτέχνης και μηχανικός ήχου O.R. που συμμετείχε στο ερευνητικό εργαστήριο EMDL και το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπέστη κακοποίηση από άντρες της ΕΛΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 9ης προς 10η Απριλίου 2014, ώρα 12.30 την ώρα που επέστρεφε στο ξενοδοχείο του επί της οδού Ιπποκράτους. Σύμφωνα με την περιγραφή του φιλοξενούμενού μας Καναδού καλλιτέχνη, οι αστυνομικοί, καθώς δεν καταλάβαινε ελληνικά ώστε να υπακούσει στις εντολές τους, άρχισαν να το σπρώχνουν, τον κόλλησαν στον τοίχο πιέζοντάς τον δυνατά, σχεδόν αιωρούμενο ώστε μόλις να ακουμπά στις μύτες των ποδιών του, του ούρλιαζαν στα ελληνικά και όταν κάποια στιγμή τον άφησαν να φύγει άρχισαν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα. Όπως προκύπτει από τη μαρτυρία του, του άσκησαν αναίτια και υπέρμετρα τόσο σωματική όσο και ψυχολογική βία.

Τέτοιες καταδικαστέες πράξεις που θυματοποιούν αθώους, ανυποψίαστους πολίτες και μάλιστα ξένων χωρών, δεν αρμόζουν σε δημοκρατικές και ευνομούμενες κοινωνίες, ενώ τραυματίζουν βάναυσα το διεθνές κύρος της χώρας και των κατοίκων της. Το εν λόγω πλήγμα, αυτονοήτως, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο τη στιγμή που αφορά προσκεκλημένους από ελληνικά πανεπιστήμια διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες ξένων χωρών.

Κατόπιν αυτών θεωρώ πως είναι χρέος των αρμόδιων αρχών να διερευνήσουν το περιστατικό και να αποδώσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο ευθύνες.

Υ.Γ. Η περιγραφή – μαρτυρία του παθόντα είναι διαθέσιμη σε όποιον ενδιαφέρεται. Καθηγητής Γιώργος Πλειός Πρόεδρος του Τμήματος ΕΜΜΕ".

Αυτές είναι οι 5 άγριες συμμορίες που κάνουν “ντου” στα σπίτια βασανίζοντας τους ιδιοκτήτες – Σε ποιες περιοχές “χτυπούν” οι αδίστακτοι κακοποιοί

 

oplo_listis_532_355


Πέντε άγριες συμμορίες οπλισμένων κουκουλοφόρων κυκλοφορούν στην Αττική εισβάλλοντας στα σπίτια και κακοποιούν βάναυσα τους πολίτες. Οπως χαρακτηριστικά γράφει και κυριακάτικη εφημερίδα, βασανίζουν, χτυπούν, ληστεύουν, ενώ δεν διστάζουν ακόμα και να σκοτώσουν.
Πρόκειται για μια νέα, «μεταλλαγμένη» μορφή εγκληματικότητας που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και αποτελεί τον εφιάλτη κάθε πολίτη, αλλά και της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. Το νέο χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από τους άγριους βασανισμούς των γυναικών, για να αποκαλύψουν πού κρύβονται χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, δρουν χωρίς ιδιαίτερο σχέδιο και με μοναδικό κριτήριο την αρπαγή ακόμη και μικροποσών.
Ο χάρτης δράσης των κακοποιών
Η συμμορία που χτυπά ηλικιωμένους
Το πεδίο δράσης είναι από Αγία Παρασκευή μέχρι Πεντέλη, Φιλοθέη και Ψυχικό. Τα μέλη της είναι αλλοδαποί, από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης της η ΕΛ.ΑΣ πιστεύει πως παρακολουθεί τα σπίτια που δεν έχουν συναγερμό και στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι, που διαθέτουν σχετικά ακριβά αυτοκίνητα. Επιτίθενται και κακοποιούν κυρίως άνδρες.
Η συμμορία των ληστών με τα μαχαίρια
Πρόκειται για μία από τις πλέον άγριες συμμορίες με πεδίο δράσης τα Βόρεια προάστια. Τα μέλη της είναι τέσσερις Γεωργιανοί εκ των οποίων, ο ένας συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες. Δεν έχουν ακριβές σχέδιο δράσης, αλλά βασανίζουν τα θύματά τους χωρίς οίκτο αρκεί να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Χαρακτηριστικό είναι πως σε μία περίπτωση δεν δίστασαν ακόμα και να σιδερώσουν μία γυναίκα προκειμένου να τους αποκαλύψει πως κρύβει χρήματα και χρυσαφικά.
Η συμμορία των Αλβανών
Το πεδίο δράσης τους είναι η Βούλα, η Βουλιαγμένη και η Γλυφάδα. Τα μέλη της συμμορίας είναι κακοποιοί, κυρίως αλβανικής καταγωγής. Δρουν όπως περίπου οι Γεωργιανοί, με τη μόνη διαφορά ότι καταστρώνουν λεπτομερή σχέδια δράσης καθώς αναζητούν μπάζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Η συμμορία των «Σοβιετικών»
Κακοποιοί κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης επιλέγουν συνήθως ερημικές κατοικίες από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα και επιτίθενται στους στόχους τους. Δεν έχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία ούτε σχέδιο, αλλά σχεδόν πάντα επιτίθενται στα θύματά τους υπό την απειλή καλάσνικοφ.
Η συμμορία που στήνει καρτέρι
Ακόμα μία αδίστακτη σπείρα είναι αυτή που δρα στα βόρεια προάστια και μέλη της είναι αλλοδαποί από Ανατολική Ευρώπη και Ασία. Στον τρόπο δράσης τους περιλαμβάνεται το καρτέρι, αφού περιμένουν τα υποψήφια θύματά τους να μπουν με τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ για να τους ορμήσουν και να μπουν μαζί τους στο σπίτι. Αρπάζουν ό,τι βρουν με την απειλή όπλων και φεύγουν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων.
πηγή