Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Αυτές είναι οι 5 άγριες συμμορίες που κάνουν “ντου” στα σπίτια βασανίζοντας τους ιδιοκτήτες – Σε ποιες περιοχές “χτυπούν” οι αδίστακτοι κακοποιοί

 

oplo_listis_532_355


Πέντε άγριες συμμορίες οπλισμένων κουκουλοφόρων κυκλοφορούν στην Αττική εισβάλλοντας στα σπίτια και κακοποιούν βάναυσα τους πολίτες. Οπως χαρακτηριστικά γράφει και κυριακάτικη εφημερίδα, βασανίζουν, χτυπούν, ληστεύουν, ενώ δεν διστάζουν ακόμα και να σκοτώσουν.
Πρόκειται για μια νέα, «μεταλλαγμένη» μορφή εγκληματικότητας που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και αποτελεί τον εφιάλτη κάθε πολίτη, αλλά και της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. Το νέο χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από τους άγριους βασανισμούς των γυναικών, για να αποκαλύψουν πού κρύβονται χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, δρουν χωρίς ιδιαίτερο σχέδιο και με μοναδικό κριτήριο την αρπαγή ακόμη και μικροποσών.
Ο χάρτης δράσης των κακοποιών
Η συμμορία που χτυπά ηλικιωμένους
Το πεδίο δράσης είναι από Αγία Παρασκευή μέχρι Πεντέλη, Φιλοθέη και Ψυχικό. Τα μέλη της είναι αλλοδαποί, από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης της η ΕΛ.ΑΣ πιστεύει πως παρακολουθεί τα σπίτια που δεν έχουν συναγερμό και στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι, που διαθέτουν σχετικά ακριβά αυτοκίνητα. Επιτίθενται και κακοποιούν κυρίως άνδρες.
Η συμμορία των ληστών με τα μαχαίρια
Πρόκειται για μία από τις πλέον άγριες συμμορίες με πεδίο δράσης τα Βόρεια προάστια. Τα μέλη της είναι τέσσερις Γεωργιανοί εκ των οποίων, ο ένας συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες. Δεν έχουν ακριβές σχέδιο δράσης, αλλά βασανίζουν τα θύματά τους χωρίς οίκτο αρκεί να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Χαρακτηριστικό είναι πως σε μία περίπτωση δεν δίστασαν ακόμα και να σιδερώσουν μία γυναίκα προκειμένου να τους αποκαλύψει πως κρύβει χρήματα και χρυσαφικά.
Η συμμορία των Αλβανών
Το πεδίο δράσης τους είναι η Βούλα, η Βουλιαγμένη και η Γλυφάδα. Τα μέλη της συμμορίας είναι κακοποιοί, κυρίως αλβανικής καταγωγής. Δρουν όπως περίπου οι Γεωργιανοί, με τη μόνη διαφορά ότι καταστρώνουν λεπτομερή σχέδια δράσης καθώς αναζητούν μπάζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Η συμμορία των «Σοβιετικών»
Κακοποιοί κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης επιλέγουν συνήθως ερημικές κατοικίες από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα και επιτίθενται στους στόχους τους. Δεν έχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία ούτε σχέδιο, αλλά σχεδόν πάντα επιτίθενται στα θύματά τους υπό την απειλή καλάσνικοφ.
Η συμμορία που στήνει καρτέρι
Ακόμα μία αδίστακτη σπείρα είναι αυτή που δρα στα βόρεια προάστια και μέλη της είναι αλλοδαποί από Ανατολική Ευρώπη και Ασία. Στον τρόπο δράσης τους περιλαμβάνεται το καρτέρι, αφού περιμένουν τα υποψήφια θύματά τους να μπουν με τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ για να τους ορμήσουν και να μπουν μαζί τους στο σπίτι. Αρπάζουν ό,τι βρουν με την απειλή όπλων και φεύγουν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου