Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοί είναι οι Γερμαναράδες!!! Το κόμμα του ανθέλληνα Ρέσλερ είναι φιλικά προσκείμενο σε παιδόφιλους!!!!

Αποκάλυψη - βόμβα από το Spiegel: Το κόμμα του Ρέσλερ είναι ανεκτικό στους παιδόφιλους!

 

o Φίλιπ Ρέσλερ συγκυβερνά με την Ανγκελα Μέρκελ
- Εκτίθεται και η καγκελάριος της Γερμανίας λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές
- Βουλευτές του κόμματος είχαν παρακολουθήσει μέχρι και πειράματα σε παιδιά με νοητική στέρηση που φιλοξενούνταν από
παιδόφιλους!

Το πολιτικό τέλος του Φίλιπ Ρέσλερ μπορεί να είχε γραφτεί εδώ και καιρό, όμως σήμερα μπήκε η ταφόπλακα. Το περιοδικό Spiegel με δημοσίευμά του, κάνει νέες αποκαλύψεις για την ανοχή του κόμματός του στην παιδοφιλία.

Με έγγραφα, που δίνει στην δημοσιότητα, υποστηρίζει ότι το FDP υπήρξε στο παρελθόν ανεκτικό με παιδόφιλους ακτιβιστές.

Το Νοέμβριο του 1982 το FDP _ που αποτελεί εταίρο του κόμματος της Μέρκελ στην κυβέρνηση _ διοργάνωσε ένα πάρτι για να γιορτάσει το τέλος συνεδρίου του. Η πρόσκληση, η οποία υποσχόταν «συζήτηση και χορό», στάλθηκε όχι μόνο σε μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στο συνέδριο στο Βερολίνο αλλά και σε επιλεγμένους ομοφυλόφιλους, λεσβίες και παιδόφιλους. Στην πρόσκληση αναγραφόταν ρητά ότι το κόμμα καλωσόριζε «λεσβίες και φιλελεύθερους, κουτσομπόληδες και αδερφές, κοσμικούς και παιδεραστές».

Τότε, κανείς μέσα από το κόμμα δεν είχε αντιδράσει, ενώ και η νυν υπουργός Δικαιοσυνης της Γερμανίας και αντιπρόεδρος του FDP Σαμπίνε Λόιτχοϊσερ - Σνάρενμπεργκερ κάνει λόγο για λάθος.

Τα έγγραφα ωστόσο που υπάρχουν αποδεικνύουν ότι το FDP στήριζε τους παιδόφιλους από το 1980.

Ζητούσαν τότε, επίσημα σε συνέδρια να καταργηθούν άρθρα στον ποινικό κώδικα που απαγόρευαν την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και εφήβων.

Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο το κόμμα του Ρέσλερ είχε χρηματοδοτήσει ομάδες που υπερασπίζονταν παιδόφιλους σε δίκες.

Ανατριχιαστικά πειράματα

Το Spiegel αποκαλύπτει και το εξής ανατριχιαστικό: Υπήρχε το 1980 ένας ψυχολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου, ο Κέντλερ. Τότε έκανε ένα πείραμα - σ.σ. στα χνάρια του Μένγκελε - στο οποίο έπαιρνε εφήβους με νοητική στέρηση και ανέθετε την φροντίδα τους σε σπίτια παιδόφιλων πιστεύοντας ότι αυτό θα έκανε καλό στην ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.

Το πείραμα παρακολουθούσαν αδιαμαρτύρητα πολλοί βουλευτές του FDP!

Και η λίστα είναι ατελείωτη: Σχέσεις με κινήματα υπερ της παιδοφιλίας, συστέγαση πολλές φορές και μάχη για να παραμείνουν νόμιμα.

Τι θέση λοιπόν μπορεί να έχει το κόμμα του κ. Ρέσλερ το οποίο συγκυβερνά με την Μέρκελ στην επόμενη Γερμανική Βουλή;

Του Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος έχει εγκαλέσει άπειρες φορές την Ελλάδα όχι μόνο για οικονομικά θέματα αλλά και για θέματα ηθικής...

πηγη: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ηλεία: Απίστευτο! Έκαναν την κηδεία 86χρονου στο δημοτικό σχολείο! (PHOTOS)

 

 

Ο χρόνος σταμάτησε στις 8 Ιουνίου του 2008 για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βάλμη Πηνείας, όταν δέχτηκε τη χαριστική βολή από τον εγκέλαδο, και πέντε χρόνια μετά στον χώρο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία σήμερα δεν υπάρχει τίποτα, ενώ η αναλγησία των αρμοδίων φορέων είχε σαν αποτέλεσμα να τελεστεί την Πέμπτη η κηδεία ενός 86χρονου στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού!
Η πολύπαθη Ηλεία και εν προκειμένω η πολύπαθη Πηνεία το έζησε και αυτό, με το παλιό δημοτικό σχολείο που δεν λειτουργεί πλέον να μετατρέπεται σε εκκλησία για να μπορέσει να τελεστεί η κηδεία του 86χρονου και με τους συγχωριανούς του την ίδια ώρα να βράζουν από αγανάκτηση για την αδιαφορία της πολιτείας.

Οργή από τους κατοίκους
Οι εικόνες που καταγράφηκαν την Πέμπτη, μόνο οργή προκαλούσαν στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει «περιπλανώμενοι» για να εκκλησιαστούν ή για να τελέσουν κάποιο μυστήριο και η το γεγονός ότι αναγκαστικά η κηδεία τελέστηκε στον χώρο του δημοτικού σχολείου, δεν τιμά κανέναν από τους ιθύνοντες, οι οποίοι πέντε χρόνια τώρα δεν φρόντισαν προκειμένου να αποκατασταθεί η
...

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

"Η Συρία δεν θα υποκύψει ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος"


Το συριακό καθεστώς δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές της Δύσης για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας, "ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.

"Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του" είπε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και πρόσθεσε ότι το καθεστώς έχει
...

Παρέμβαση – κόλαφος της Ενώσεως των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών. Αφού δεν απάντησαν στην Μέρκελ και στους Γερμαναράδες οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους, απάντησαν αυτοί!

 

Παρέμβαση – χαστούκι της Ενώσεως των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών προς τα ξένα αρπακτικά και στους προκλητικά αδιάφορους (εν ενεργεία) συναδέλφους τους.

20130904-214631.jpg


AΦΟΥ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Κας ΜΕΡΚΕΛ, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ Ως ΚΆΤΩΘΙ:


ΘΕΜΑ: «∆ηλώσεις κας Μέρκελ για το «λάθος» της εισόδου της Ελλάδος στο Ευρώ»
«Μέσα στις παρούσες δραµατικές εξελίξεις (αναστάτωσης της ευρύτερης περιοχής
µας, στην οποία εφιαλτικά προβάλλει το λουτρό αίµατος για εκατοντάδες
χιλιάδες
ανθρώπους), η Γερµανική πολιτική ηγεσία, στο σύνολό της, θεώρησε ευφυές να ιεραρχήσει
ως πρώτο της προεκλογικό θέµα το λάθος της εισόδου της Ελλάδος στο Ευρώ.
Ο αρνητισµός την Γερµανών πολιτικών συνοδεύεται εκάστοτε και από απαξιωτικούς
και ταπεινωτικούς για την Ελλάδα σχολιασµούς. Η Γερµανική περίπτωση µας προκαλεί –
εκτός των άλλων- και σκέψεις ότι ακόµη και σε σοβαρούς λαούς δυστυχώς εκάστοτε
περισσεύει ο ευτελής λαϊκισµός.
Η µόνη σύνθετη απάντηση σ’ αυτές τις προεκλογικές δηµαγωγικές δηλώσεις,
ασφαλώς θα µπορούσε να είναι:
Μήπως, άραγε επίσης, ήταν λάθος και της Ελλάδος ότι δεν απαίτησε άµεσα την
καταβολή των πολεµικών επανορθώσεων και την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου των στρατευµάτων κατοχής;
Μήπως, ήταν ιστορικό µας λάθος ότι δεν επιδιώξαµε την αποζηµίωση των
οικογενειών των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών µας του Β’ παγκοσµίου πολέµου και της
Γερµανικής τετράχρονης θηριωδίας;
Μήπως, ήταν λάθος η πολιτική µας της ηθικής στήριξης της Γερµανίας την περίοδο
του αποκλεισµού του ∆υτικού Βερολίνου;
Μήπως, ήταν λάθος µας η σταθερή θέση της Ελλάδος υπέρ της ενοποίησης των δύο
Γερµανιών;
Μήπως τελικά, είναι λάθος που µέχρι σήµερα δεν έχουν εναχθεί ενώπιον της
Ελληνικής ∆ικαιοσύνης οι Γερµανικές εταιρίες που δωροδόκησαν θλιβερούς πολίτες αυτού
του τόπου, για να αισχροκερδήσουν;
Μήπως θα έπρεπε άραγε και σ’ αυτά τα ερωτήµατα να απαντήσουν οι Γερµανικές
πολιτικές ηγεσίες και το εκλογικό σώµα των Γερµανών πολιτών τον Σεπτέµβριο;»

Για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ενώσεως των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών
Από τη Γραµµατεία, 30 Αυγούστου 2013

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Κυκλοφορεί το τελευταίο βιβλίο του Τεό Ρόμβου «Γεώργιος Νέγρος – Ο τίγρης του Αιγαίου» (εκδόσεις «Πανοπτικόν»).


EIKONA 1
 
 
Κουρσεύοντας ξένα ιστιοφόρα στο Αιγαίο του 19ου αιώνα. Μια εκμυστήρευση περιπετειώδους και πολύπαθου βίου εν είδει ημερολογίου καταστρώματος. Μια μυθιστορηματική βιογραφία. Ενας ελεγειακός ύμνος στην ελευθερία, στη θάλασσα, στις γυναίκες. Το τελευταίο βιβλίο του Τεό Ρόμβου «Γεώργιος Νέγρος – Ο τίγρης του Αιγαίου» (εκδόσεις «Πανοπτικόν»).

Μακριά από τον κόσμο της ανταγωνιστικότητας και του χρήματος, πιστεύοντας στις μικρές κοινωνίες της συντροφικότητας και της συλλογικότητας, ο αντικομφορμιστής και ακτιβιστής σε θέματα περιβάλλοντος Ρόμβος ζει εδώ και 20 χρόνια στην Ανω Σύρο με τη σύντροφό του Χαρά Πελεκάνου, με την οποία έχουν 35 χρόνια κοινής ζωής (περιπλανήθηκε στη νιότη του σε διάφορα μέρη του κόσμου, έφτιαξε ταινίες για σινεμά, τηλεόραση, δημιούργησε βιβλιοπωλείο μεταπολιτευτικά στα Εξάρχεια, όπως και το περιοδικό «Τρύπα», για να αφοσιωθεί στη συνέχεια στο γράψιμο).
Έχοντας στο ενεργητικό του οκτώ βιβλία βιωματικής χροιάς πλάθει λογοτεχνικά το βίο ενός υπαρκτού πειρατή από τη Σάμο, του Γεώργιου Νέγρου, που έδρασε στο
....

ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: Ο ΒΙΑΣΤΗΣ- ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ, ΑΡΙΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ

(Άντε με το καλό και τα δικά μας καθάρματα, βλ. Πακιστανός της Πάρου, Πακιστανός της Εύβοιας που σκότωσε το ζευγάρι των γιατρών, ο άλλος ο βιαστής-δολοφόνος της Ξάνθης κλπ)


kastro3
Ο Αριελ Κάστρο, το τέρας  που κρατούσε ομήρους κοπέλες και τις βίαζε  επί μια δεκαετία στο Κλίβελαντ, πήγε στον αγύριστο.

Κρεμασμένος μέσα στο κελί του βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αριέλ Κάστρο, ο άντρας που κρατούσε ομήρους τρια κορίτσια (14,16 και 20) στο Κλίβελαντ επί μία δεκαετία, στις 09:20 σήμερα το πρωί όπως μεταδίδει το Associated Press. Τον βρήκαν οι φύλακες.

Να θυμίσουμε ότι Αριέλ Κάστρο κρατούσε για δέκα χρόνια τρεις γυναίκες δεμένες στο υπόγειο του σπιτιού του, τις οποίες χτυπούσε  και κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ είχε αποκτήσει και κόρη με μια εξ αυτών.
Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι τρεις κοπέλες δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δραπετεύσουν, ενώ είχαν βρεθεί εκτός σπιτιού μόνο δύο φορές τα τελευταία δέκα χρόνια και πάντα υπό την εποπτεία του Κάστρο.

Η Χίλαρι Κλίντον είναι ομοφυλόφιλη ;;;;

 (agiovasilema: Πάντως εμάς μας σοκάρει μόνο το γεγονός ότι είναι ένα από τα χειρότερα  βαμπίρ της ιστορίας και όχι ότι αυτό το βαμπίρ μπορεί να είναι λεσβιακό...)

Το εξώφυλλο της Globe που θα κυκλοφορήσει 09/09

Το βίντεο, που ισχυρίζεται ότι έχει στην διάθεσή της η Globe τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 90 και όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα τραβήχτηκε σε μια πισίνα.




Η αλήθεια είναι ότι οι φήμες που θέλουν την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και πρώην υπουργό Εξωτερικών, να είναι ομοφυλόφιλη δεν ακούγονται για πρώτη φορά.




Πολλοί λένε ότι έχει μακροχρόνια σχέση με την γραμματέα της και μάλιστα σις αρχές του καλοκαιριού είχε γραφτεί ότι το 2014 η Κλίντον θα ανακοίνωνε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εκκωφαντική σιωπή της Ορθοδοξίας την πιο κρίσιμη στιγμή!

 
orthodox

Μολονότι ο αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί όπως φαίνεται να βρει μια διέξοδο από το λαβύρινθο στον οποίο μόνος του εισήλθε, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως η ανθρωπότητα δε θα θρηνήσει για άλλη μια φορά αθώα θύματα που δεν έφταιξαν σε τίποτα παρά μόνο ότι συνέβη να γεννήθουν στη συγκεριμένη γωνιά της γης.
του Στρατή Μαζίδη
stratisΣε όλο αυτό παγκόσμιο σκηνικό δηλώσεων, θέσεων και πρωτοβουλιών, τραγικά απούσα για άλλη μια φορά η Ορθόδοξη Εκκλησία στο όλον της. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη που όπως είχα γράψει για την περίπτωση της Πρεμέτης θα μπορούσε με μια του δήλωση να επηρρεάσει την κατάσταση, πολύ περισσότερο εδώ θα μπορούσε να βγει μπροστά ως μια παγκόσμια προσωπικότητα για να αποτραπεί ο πόλεμος και να οδηγηθούμε σε μια ειρηνική λύση.
Τα άλλα δύο από τα κάποτε πέντε ιστορικά πατριαρχεία, των
...

Αυτόκλητοι τιμητές(!) και τιμωροί(!!)


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΙΣΤΕΥΑΝ πως θα σπεύσουν τα Κράτη στο πλευρό τους. Κυβερνήσεις και λαοί που δεν αντέχουν το…άδικο. Και, βέβαια, δεν είναι το ίδιο λαοί και κυβερνήσεις. Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει, με τη διαφθορά να «συμβάλλει» στην αναπαραγωγή της στα ίδια χέρια. Γι αυτό και άγχονται για την αμερικανική εύνοια των ισχυρών (διάβαζε Αμερικανών) οι απανταχού κυβερνήσεις. Με σπάνιες εξαιρέσεις.

ΔΕΝ βρέθηκαν «πρόθυμοι»; Ουδέν πρόβλημα. Αναλαμβάνουν μόνοι οι Αμερικανοί και η μισή ντροπή δική τους. Η άλλη μισή στην ανθρωπότητα που δεν κατάφερε να τους βάλει σε…τάξη. Σε μια λογική τον αμερικάνικο λαό. Να τον κάνει να σκέφτεται παρατώντας το κυνήγι του δολαρίου. Γιατί, αν ο μέσος αμερικανός πολίτης ήξερε πόσοι πρόεδροί πήγαν στο άλλο κόσμο από εξάσφαιρα και
..

Πως η Monsanto και άλλοι κολοσσοί ελέγχουν την παραγωγή


patent_pending
.Φραγκίσκα Μεγαλούδη
Στις αρχές Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αίτηση για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που ελάχιστα έγινε γνωστή στην Ελλάδα. Η οργάνωση No patents on Seeds, που υποστηρίζεται από το γερμανικό τμήμα της Greenpeace αλλά και από πολλά κινήματα πολιτών για την οικολογία και την δίκαιη γεωργία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ευρωπαϊκής Πατέντας EP1962578.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής πνευματικών δικαιωμάτων το ινδικό πεπόνι, ένα είδος που έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε ολόκληρο τον κόσμο, κατοχυρώνεται ως ευρεσιτεχνία στον αμερικανικό κολοσσό Monsanto. Αν και το ινδικό πεπόνι είναι δηλωμένο στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων ως παραδοσιακό ινδικό προϊόν, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής δίνει το δικαίωμα στην Monsanto, να το κατοχυρώσει και επομένως να απαγορεύσει στους αγρότες να το χρησιμοποιούν, αν δεν το αγοράσουν με τους όρους που θα θέτει η εταιρεία.
Μπορεί η υπόθεση να μην παρουσιάζει ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, έχει όμως τεράστια σημασία καθώς η κατοχύρωση σπόρων από εταιρείες κολοσσούς όπως η Monsanto, σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα του αγρότη να επιλέγει τι καλλιεργεί και του
...

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Πάρτε το Νόμπελ Ειρήνης από τον Ομπάμ(ι)α!!!


20130831-195135.jpg

Bρυξέλλες, Δ.Πορφύρης /Π.Σταφυλά
« Να πάρουμε το Νόμπελ Eιρήνης από τον Ομπάμα », τιτλοφορείται άρθρο του Uli Windisch που φιλoξενείται στο ελβετικό Les observateurs.ch . Μεταξύ άλλων αναφέρει :
« Κάποιοι ειδικοί αναλυτές κατηγορούν τον πρόεδρο Ομπάμα ότι θέλει να βοηθήσει τους ισλαμιστές και κυρίως τους λεγόμενους Αδελφούς Μουσουλμάνους , παντού και όπου αυτό είναι δυνατό, χωρίς να υπολογίζει τις καταστροφικές συνέπειες για τις χώρες.
Οι ΗΠΑ διατείνονται ότι ενεργούν για λόγους ηθικούς ανθρωπιστικούς…την ίδια ώρα οι ΗΠΑ μοιάζουν μ’ένα κράτος αμφιλεγόμενο,αυταρχικό,ολοκληρωτικό που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα νόμιμα και παράνομα για να υπερσπιστεί τα συμφέροντά του περιφρονώντας παράλληλα αυτά όλων των άλλων
χωρών και αδιαφορώντας για τις μαζικές δολοφονίες και διωγμούς των χριστιανών μέσα σ’αυτές τις χώρες χωρίς την παραμικρή αντίδραση…Για να τελειώνουμε με την « Obamamania » ας του πάρουμε το Νόμπελ ειρήνης ενώ αυτός θα

Βενιζέλος- Είναι αυτός ο τύπος Υπουργός Εξωτερικών?????

Καθώς το εξαιρετικό κείμενο στου Στάθη, δεν συνοδευόταν απο σκίτσο, το LEFTeria-news δράττει την ευκαιρία και αναρτά αποκλειστική φωτογραφία του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται μεταμφιεσμένος στην Συρία, μπροστάρης, στις τάξεις του Απελευθερωτικού Αμερικάνικου Στρατού!
(Στην Αεράμυνα)
coyote-army.jpg

Είναι αυτός ο τύπος Υπουργός Εξωτερικών;
Ο Στάθης στον eniko ,
30 Αυγ.2013
Για πρώτη φορά στη νεώτερη διπλωματική ιστορία της χώρας,Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών ταυτίζεται με μια ενδεχόμενη τυχοδιωκτική στρατιωτική επιχείρηση των Συμμάχων της χώρας (όπως αυτή που προετοιμάζεται τώρα κατά της Συρίας) χωρίς να κρατά, προσχηματικώς έστω, κάποιες στοιχειώδεις αποστάσεις, συνάδουσες με τα ιδιαίτερα και ειδικότερασυμφέροντα της χώρας – τα
οποία επιμένουν να υπάρχουν (και μέσα και έξω απ’ το πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Ελλάδας).
Ακόμα και ο Γιωργάκης, Υπουργός Εξωτερικών κατά την κρίση της Γιουγκοσλαβίας, έκανε τη βρώμικη δουλειά προσπαθώντας να την αποδώσει στις νατοϊκές και άλλες δεσμεύσεις της χώρας και όχι σε πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. (Σύμφωνα με μια γελοιογραφία της εποχής, ο Γιωργάκης δεν υποστήριζε τον φονιά αλλά το όπλο του εγκλήματος…)
Η ελληνική εξωτερική πολιτική, στη διαχρονία του νεώτερου κράτους, μετά το 1832, χαρακτηρίζεται από (μόνιμη) υποτέλεια και συχνά από υποταγή προς τους