Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος: Μόνο Γερμανοί φωτορεπόρτερ επιτράπηκε να καλύψουν την επίσκεψη Γκάουκ!!!! (Όχι, δεν βρισκόμαστε υπό ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ....)

 

Αποκλεισμό των Ελλήνων φωτορεπόρτερ από την κάλυψη της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ στην Αθήνα καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την έκδοση των απαραίτητων διαπιστεύσεων για την φωτοειδησεογραφική κάλυψη της επίσκεψης Γκάουκ, κατά την επίσκεψη του οποίου στην Ακρόπολη απαγορεύτηκε η είσοδος στα Ελληνικά ΜΜΕ, ακόμα και σε Έλληνα φωτορεπόρτερ που εργαζόταν για Γερμανικό Μέσο.

«Αναρωτιόμαστε αν την επόμενη φορά θα πρέπει να απευθυνθούμε απευθείας στην οποιαδήποτε αντίστοιχη Πρεσβεία, εφόσον η χώρα που έχει σήμερα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρμόδια ή δεν μεριμνά για την έκδοση των απαραίτητων διαπιστευτηρίων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των επίσημων εκδηλώσεων κατά την επίσκεψη οιουδήποτε ξένου αξιωματούχου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος οφείλει να δημοσιοποιήσει τα όσα συνέβησαν σε βάρος των Ελλήνων Φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου Joachim Gauck στη χώρα μας, όπου, όπως αποδεικνύεται, η ελληνική πλευρά δεν είχε φροντίσει, ως όφειλε, για την έκδοση των απαραίτητων ειδικών διαπιστεύσεων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων αυτών.

Από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, όταν ανακοινώθηκε επίσημα η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, η ‘Ένωσή μας επικοινώνησε κατά τη συνήθη πρακτική με τη Γενική Γραμματεία Τύπου στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, για να ενημερωθεί σχετικά με την τυχόν έκδοση ειδικών διαπιστεύσεων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη της επίσκεψης από τα μέλη της.

Η Γενική Γραμματεία Τύπου, μας δήλωσε πως δεν της είχε ανατεθεί η αρμοδιότητα για την εν λόγω επίσκεψη, ούτε η έκδοση ειδικών διαπιστεύσεων, αλλά αρμόδια θα ήταν η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το επίσημο πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου ανακοινώθηκε από την ελληνική Προεδρία το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2014, λίγες ώρες πριν αφιχθεί στη χώρα μας, όπου καμία αναφορά δεν υπήρχε για την ανάγκη έκδοσης ειδικής κάρτας διαπίστευσης από την ελληνική πλευρά για την κάλυψη της επίσκεψης, ενώ σε επικοινωνία του Προέδρου της Ένωσης με την Προεδρία η τελευταία δήλωσε ότι η ίδια δεν θα προβεί σε έκδοση κάποιας ειδικής διαπίστευσης.

Τo ίδιο απόγευμα και κατά την επίσκεψη του κ. Gauck στην Ακρόπολη απαγορεύθηκε στους έλληνες φωτορεπόρτερ η είσοδος λέγοντάς τους πως «η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα γερμανικά Μέσα». Κι όταν έλληνας φωτορεπόρτερ τους ενημέρωσε πως εργαζόταν για λογαριασμό γερμανικού μέσου, του ζητήθηκε γερμανικό διαβατήριο!!!

Σήμερα, Πέμπτη 6 Μαρτίου, τα μέλη μας που πήγαν για να καλύψουν φωτογραφικά την επίσημη κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν τους ζητήθηκε ειδική κάρτα διαπίστευσης για να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο μνημείο και την οποία είχαν προμηθευτεί ήδη οι συνάδελφοί τους που συνοδεύουν τον Γερμανό Πρόεδρο από την Γερμανική Πρεσβεία.

Επίσης οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που πήγαν να καλύψουν τη συνάντηση του Γερμανού Προέδρου με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αντιμετώπισαν και πάλι ζήτημα ειδικής κάρτας διαπίστευσης προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος και μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατέληξαν να φωτογραφίσουν…. στο διάδρομο!

Αποκορύφωμα η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου δεν τους επετράπη η είσοδος από εκπροσώπους της Γερμανικής Πρεσβείας, διότι δεν τους είχε επιδοθεί λίστα από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να επιτρέψουν την είσοδο στους έλληνες φωτορεπόρτερ, σε αντίθεση με τους γερμανούς συναδέλφους τους που την είχαν ήδη προμηθευτεί από τη Γερμανική Πρεσβεία.

Δεν υπήρξε δε κανένας εκπρόσωπος από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε η συνάδελφοί μας να μπορέσουν να διαπραγματευτούν την είσοδό τους, αλλά αντιθέτως, οι συνομιλίες γίνονταν με εκπροσώπους της Γερμανικής Πρεσβείας.

Οι συνάδελφοί μας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι γι αυτήν τη συμπεριφορά, αρνούμενοι να διαπραγματευτούν με υπαλλήλους της Γερμανικής Πρεσβείας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτόν τον εν τοις πράγμασι αποκλεισμό ή/και δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκαν σήμερα οι έλληνες επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, καθώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή μέριμνα από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να καλύψουν απρόσκοπτα όπως κάθε φορά, επίσημη επίσκεψη ξένου αξιωματούχου και μάλιστα Αρχηγού Κράτους.

Κατόπιν αυτών αναρωτιόμαστε αν την επόμενη φορά θα πρέπει να απευθυνθούμε απευθείας στην οποιαδήποτε αντίστοιχη Πρεσβεία, εφόσον η χώρα που έχει σήμερα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρμόδια ή δεν μεριμνά για την έκδοση των απαραίτητων διαπιστευτηρίων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των επίσημων εκδηλώσεων κατά την επίσκεψη οιουδήποτε ξένου αξιωματούχου.

Τί μας χρωστατε, Κ. Γκαουγκ!

 


Το τί χρωστάτε Γερμανέ,
να στο ξαναθυμήσω….
Για να σκεφτείς,
να λογιστείς,
σε ποιούς μιλάς και τί ‘σαι!
Δεν μας χρωστάς Γερμαναρά,
Λίρες, ευρώ και μάρκα….
Μόνο τα νιάτα που έσφαξες,
τ΄ αγέννητα παιδιά μας,
αυτά χρωστάς, τ΄ ατίμητα,
Ζωή και βιός του ήλιου!
Ό,τι ποτέ δεν όρισες,
ό,τι ποτέ δεν θάχεις!
Τι μπαταξής γεννήθηκες
και τέτοιος θ΄ αποθάνεις!

Ύστερη Σκέψη…
To γραμματόσημo έφτυσα,
στο κόλλησα σε καρτα
Πούχει μπροστα το Δίστομο
και πίσω το χωριό μου
που αποκαΐδι τ΄αφησε,
το γένος σου χτικιάρη!
πηγη

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014- Τα ΜΑΤ έλουσαν με χημικά τον κόσμο- Χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ ευρωβουλευτής του ΚΚΕ!

 

mat-2


Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που πραγματοποιείται η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουγκ .
Ομάδα διαδηλωτών “έσπασε” τον αστυνομικό κλοιό στη Σταδίου και κατευθύνεται προς το Υπουργείο Οικονομικών. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κομμάτι του ΠΑΜΕ που πέρασε τον κλοιό χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και θα προσαχθεί όλο. Η σύγκρουση έγινε στη Σταδίου όταν μια ομάδα 100 περίπου ατόμων περικυκλώθηκε από άνδρες της αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε νέα χρήση χημικών.
Χτυπήθηκε επίσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης παρότι επέδειξε την βουλευτική του ταυτότητα.
Μετά τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ πραγματοποιήθηκαν περίπου 30 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ενώθηκαν πάλι με τα υπόλοιπα μπλοκ.
Συγκέντρωση πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, σχολικοί φύλακες ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια για τη διαθεσιμότητα από την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Σημερινά Συλλαλητήρια:
ΟΛΜΕ 12:30 Κλαυθμώνος
ΠΟΕ ΟΤΑ & Σχολ. Φύλακες 13:00 Κλαυθμώνος

Τώρα ''ανακάλυψαν'' τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές στην Ουκρανία ήταν προβοκάτσια της αντιπολίτευσης και φυσικά των Γερμανών -Αμερικανών....

Αποκαλύψεις για τους δολοφόνους των Ουκρανών διαδηλωτών από μια υποκλοπή! - Βίντεο από το λιντσάρισμα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Κριμαία

 
Αποκαλύψεις για τους δολοφόνους των Ουκρανών διαδηλωτών από μια υποκλοπή! - Βίντεο από το λιντσάρισμα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Κριμαία








- Μέλη της αντιπολίτευσης οι ελέυθεροι σκοπευτές, σύμφωνα με τον Εσθονό ΥΠΕΞ
- Στο χείλος της χρεοκοπίας η Ουκρανία
- Ένοπλοι επιτέθηκαν στον απεσταλμένο του ΟΗΕ, Ρόμπερτ Σέρι,

- Κερι και Λαβρόφ συνομίλησαν στο Παρίσι για την κρίση
- Έντονες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον για τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Σε μια μεγάλη αποκάλυψη για τους ελέυθερους σκοπευτές που "θέριζαν" τους διαδηλωτές στο Κίεβο, προχώρησε ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Πάετ, ο οποίος σε συνομιλία του με την Κάθριν Άστον αναφέρει ότι επρόκειτο για μέλη της αντιπολίτευσης!

Ο Πάετ μιλάει σοκαρισμένος στην Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Κάθριν Άστον, λέγοντάς της ότι πρέπει άμεσα να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή και οι μάρτυρες που ανήκουν στην ουκρανική Αντιπολίτευση, οι οποίοι όμως μιλούν ανοικτά για το περιστατικό.

Εκείνη αποσβολωμένη συμφωνεί μαζί του, λέγοντας του πως πρέπει να διερευνηθούν αυτές οι μαρτυρίες, με τον Εσθονό ΥΠΕΞ να της αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι οι νέες φιλοδυτικές αρχές της Ουκρανίας αρνούνται κατηγορηματικά την διενέργεια τέτοιας έρευνας.

Αναφέρεται ξεκάθαρα στην συνομιλία ότι οι άντρες που υποτίθεται ανήκαν στην

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Το 4ο Γερμανικό Ράιχ 69 χρόνια μετά την συνθήκη της Γιάλτας και την καταγραφή της ήττας του ναζισμού με την συνδρομή των νεοναζιστών της Ουκρανίας και των εξαγορασμένων και εκβιαζόμενων πολιτικών απο Γερμανικές εταιρείες Siemens,HDW.. της Ε....Ε. πάει να πάρει εκδίκηση για την έκβαση του Β´ παγκοσμίου πολέμου.
Οι σύμμαχοι του Β´ παγκοσμίου πολέμου της Δύσης έχουν διεμβολίστεί απο κακοποιούς των (αγορών) τύπου Σόρος που έχουν βάλει στο παιγνίδι ισλαμοφασίστες που συναντούμε στην Αίγυπτο στη Λιβύη στην Συρία με μόνο δεσμό τον φονταμενταλισμό. Βλέπουμε Τατάρους Τούρκους με Τσετσένους τρομοκράτες να συνεργάζονται με Αλβανούς του UCK και σήμερα του UCC.

Η ΕΛΛΆΔΑ είναι ο επόμενος στόχος. Μετά την οικονομική κρίση που έγινε ανθρωπιστική και μετατρέπεται σε Εθνική (βλέπε σχέδιο Αναν 2 και Σκοπιανό) η παρουσία λαθρομεταναστών ακραίων ισλαμιστών αποτελεί πλέον απειλή σοβαρή σε συνδιασμό με τον νεοναζισμό που ενισχύει το μιντιακό σύστημα και οι νομιμοποίησεις μέσω υπουργοποιήσεων φασιστοειδών απο την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά.
Πάνος Καμμένος - facebook

ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΥΡΤΟΥΣ -ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΒΙΑΣΕ 46ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ

 

pakistanos2



Μια ακόμα πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια από αλλοδαπό κτήνος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη, χθες (02.03.2014) το βράδυ, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βιασμό 46χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, ενώ η 46χρονη επέστρεφε πεζή στην οικία της, ο 30χρονος κάνοντας χρήση σωματικής βίας, την οδήγησε σε ερημικό, σκοτεινό σημείο, όπου την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία. Στη συνέχεια προκειμένου να κάμψει την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε η παθούσα, αποπειράθηκε να την σκοτώσει, κλείνοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της, χτυπώντας ταυτόχρονα το κεφάλι της στο έδαφος.
Η παθούσα εκμεταλλευόμενη στιγμιαία απόσπαση προσοχής του δράστη, κατάφερε να ξεφύγει και ειδοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.
Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από την παθούσα, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί σήμερα (03.03.2014) ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η κυρα Σαρακοστή με τα 7 ποδάρια

σαρακοστηΈνα έθιμο που έχει σχεδόν χαθεί είναι αυτό της Κυρά Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο ημερολόγιο με το οποίο μετρούσαν τις εβδομάδες της νηστείας (Σαρακοστής).
Η κυρά Σαρακοστή στις περισσότερες περιοχές ήταν μια χάρτινη ζωγραφιά. Απεικόνιζε μια γυναίκα με σταυρωμένα χέρια, λόγω προσευχής, σαν καλόγρια, χωρίς στόμα, λόγω νηστείας, και με εφτά πόδια που αναπαριστούσαν τις επτά εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Κάθε Σάββατο έκοβαν ένα πόδι και έτσι ήξεραν πόσες… βδομάδες νηστείας απέμεναν μέχρι το Πάσχα. Το Μεγάλο Σάββατο, έκοβαν και το τελευταίο πόδι.
Αυτό το κομμάτι χαρτί το δίπλωναν καλά και το έκρυβαν σε ένα ξερό σύκο. Τοποθετούσαν το σύκο αυτό μαζί με άλλα, και σε όποιον το έβρισκε θεωρούνταν ότι του έφερνε γούρι.


Σε άλλα μέρη της Ελλάδας η Κυρά Σαρακοστή δεν ήταν φτιαγμένη από χαρτί, αλλά από ζυμάρι. Το ζυμάρι φτιαχνόταν με αλεύρι, αλάτι και νερό. Η διαδικασία ήταν κι εδώ η ίδια όπως και με την χάρτινη. Μια παραλλαγή του εθίμου της Κυράς Σαρακοστής είναι φτιαγμένη από πανί και γεμισμένη με πούπουλα.


Για την Κυρά Σαρακοστή έχουν γραφτεί και οι εξής στίχοι :
Την Κυρά Σαρακοστή
που ‘ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας την φτιάχναν
με αλεύρι και νερό.
Για στολίδι της φορούσαν
στο κεφάλι έναν σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν
γιατί νήστευε καιρό.
Και τις μέρες της μετρούσαν
με τα πόδια της τα επτά.
Έκοβαν ένα την βδομάδα
μέχρι ‘νάρθει η Πασχαλιά.

Το ποτάμι του Θεοδωράκη: Η συγκλονιστική φωτογραφία!

 

20140302-231146.jpg


Θρίλερ......
πηγη

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ-ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ – ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΕ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ.ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

 

5775870A90838A7D15F001EB3D989F5A


Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Ο ναύαρχος, ο Σεργκέι Γκαϊντούκ, νέος επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας.

Ενημέρωση 20:20
Σχεδόν ολόκληρος ο στόλος της Ουκρανίας έχει αυτομολήσει…15.000 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ναύτες …
Ο Πούτιν ετοιμάζεται να στείλει περισσότερα στρατεύματα στην Ουκρανία.. Δείτε το βίντεο

Ενημέρωση 19:50
Κανένας υπουργός της κυβέρνησης της Βρετανίας δεν πρόκειται να παρευρεθεί στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, το θέρετρο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, όπως διεμήνυσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής Ντέιβιντ Κάμερον.
Ενημέρωση 19:35
Την ώρα που η βάση Ουκρανών πεζοναυτών στην πόλη Πριβολνόγιε της Κριμαίας, τελεί υπό πολιορκία, με ομάδα δεκάδων ενόπλων να βρίσκονται στο