Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πωλ Μέισον: Πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται!

 


«Πολιτικοί όπως ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης και η Δούρου δεν ήρθαν στην πολιτική για να παραδοθούν» είπε χθες ο δημοσιογράφος του Channel 4, Πωλ Μέισον στην εκπομπή «360 μοίρες» στον Alpha.
Ο Πωλ Μέισον αναφέρθηκε στον παρασκήνιο της διαρροής των εγγράφων Μοσκοβισί μετά το Eurogroup της Δευτέρας «Αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλαβα μέσω «διαρροής», ουσιαστικά δύο εκδοχές του συγκεκριμένου εγγράφου που βγήκε από τη διαδικασία με τον κ. Μοσκοβισί».
Τονίζει ότι ήταν πολύ σημαντική αποκάλυψη καθώς αποδείκνυε ότι «το έγγραφο είναι υπαρκτό και ότι οι δύο πλευρές είχαν πραγματικά έρθει αρκετά κοντά.».
«Γιούνκερ, Μοσκοβισί και γαλλική κυβέρνηση θέλουν συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει όμως και μία άλλη πτέρυγα στην ΕΕ που θέλει να επιβάλλει δύο πράγματα: είτε την ολοκληρωτική κατάρρευση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ είτε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε ακόμα ο Μέισον.
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών όπως περιμένουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν την ελληνική πραγματικότητα κάτι λογικό αφού όπως είπε «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αντιστεκόταν καθόλου στις Βρυξέλλες».
«Δεν καταλαβαίνουν την ελληνική πραγματικότητα, ότι είναι μία πρωτόγνωρη, άγνωστη εμπειρία να υπάρχει αριστερή κυβέρνηση σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Είναι σαν να παίζει μία μικρή τοπική ομάδα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης».
Η πίεση πέφτει στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη γιατί όσοι διοικούν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν στην πολιτική για να καταρρεύσουν, πρόσθεσε.
Εξήγησε αναλυτικά γιατί οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετικές από την Κύπρο.
«Ελπίζω να μην γίνει ότι έγινε στην Κύπρο, αλλά αν φτάσουν τα πράγματα εκεί, πρέπει να ξέρετε κάτι. Τότε όλη η πίεση είχε πέσει στην Κύπρο, τώρα η πίεση θα πέσει στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή είναι η διαπραγματευτική τους θέση αλλά και οι Έλληνες έχουν εξίσου σκληρή διαπραγματευτική θέση και μου εξήγησαν ότι την αποκαλούν «στρατηγική Σαμσών».
Προσδιόρισε τέλος τη σκληρή διαπραγματευτική θέση των Ελλήνων: «Θα δώσουμε μάχη για να μείνουμε στο ευρώ και θα κλείσουμε τελευταίοι την πόρτα αλλά αν φύγουμε θα χτυπήσουμε την πόρτα τόσο δυνατά που όλο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Δεν είναι θεωρία των παιγνίων αλλά είναι μία σκληρή θέση».
Εκτίμησε τέλος ότι η Μέρκελ δεν είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος «εχθρός» της Ελλάδας, αλλά αυτός που μάχεται και πιέζει ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους είναι ο Ισπανός Πρωθυπουργός κ. Ραχόι.
Kατ. Μπρ.
Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/02/video_18.html#ixzz3S6Jr8kF2

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

E..ψιτ...Γερμαναράδες...

greece-in-ww2-18-728


ΥΓ:Σήμερα οι Γερμαναράδες μέσα από τις εφημερίδες τους βρίζουν με τα χειρότερα λόγια τον Βαρουφάκη και προτρέπουν τους συμπατριώτες τους (τα βρωμόσκυλα δηλαδή με το πέδιλο και την άσπρη κάλτσα που τη βγάζουν με  καρπούζι και σαλάτα στα 4), να μην κλείσουν από τώρα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα γιατί καθώς θα βγούμε από το ευρώ, αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τζάμπα διακοπές. (Θα περιμένετε πολύ για τζάμπα διακοπές στη χώρα μας, ζώα...... Είστε τελείως ανεπιθύμητοι!)

Το μόνο χειρότερο από έναν ΝΑΖΙ, είναι το σπέρμα ενός ηττημένου ΝΑΖΙ

Αρθρο φωτιά Κρούγκμαν ξεσκεπάζει το βρώμικο παιχνίδι των Γερμαναράδων!

 

 
ευρω

Παραφράζοντας τον Κάτωνα, ο οποίος τελείωνε τις αγορεύσεις του στη Σύγκλητο με τη φράση «η Καρχηδών πρέπει να καταστραφεί» (Carthago delenda est), ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σχολιάζει την κατάληξη του σημερινού Γιούρογκρουπ, σημειώνοντας ότι αυτό που λένε οι Ευρωπαίοι είναι

«Athenae Delenda Est» (η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί).
Ολόκληρο το άρθρο του Κρούγκμαν στους New York Times:
«Εντάξει, είναι εκπληκτικό, και όχι με την καλή έννοια. Οι συζητήσεις των ελλήνων με τους υπουργούς οικονομικών (της ευρωζώνης) οδήγησαν σε ρήξη σχετικά με το προσχέδιο της ανακοίνωσης, το οποίο η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει «παράλογο».
Είναι αξιοσημείωτο. Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η φράση – κλειδί:
«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα πρωτογενή πλεονάσματα και τη χρηματοδότηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους σε συμφωνία με τους στόχους που συμφωνήθηκαν στην ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ τον Δεκέμβρη του 2012.
Επιπλέον, οποιοδήποτε νέο μέτρο πρέπει να έχει πηγή χρηματοδότησης, και να μην διακινδυνεύουν την οικονομική σταθερότητα.»
Μετάφραση: Καμία υποχώρηση στις απαιτήσεις για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5 τοις εκατό του ΑΕΠ.
Δεν υπήρχε απολύτως καμία περίπτωση ο Τσίπρας και η κυβέρνηση να υπογράψουν τέτοια ανακοίνωση, πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι νομίζουν πως κάνουν οι υπουργοί του Γιούρογκρουπ.
Υποθέτω ότι είναι πιθανό να είναι απλώς ανόητοι – ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010, και αυτό το είδος εκβιασμού δεν περνά.
Εναλλακτικά, και μάλλον πιθανότερα, αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στα άκρα. Αντί να κάνουν έστω και λίγο πίσω, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να εξαναγκάζεται σε έξοδο από το ευρώ, με την υποτιθέμενη οικονομική συντριβή να αποτελεί ένα μάθημα για όποιον άλλον τολμήσει να απαιτήσει ανακούφιση.
Αυτό είναι, προσπαθούν να επιβάλουν μια οικονομική εκδοχή της «Καρχιδονιακής ειρήνης» που η Γαλλία επέβαλε στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο.
Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη σύνεσης είναι εκπληκτική και τρομακτική».
πηγή:olympia.gr