Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πίσω από τη βιτρίνα των παιδικών προγραμμάτων, κρύβονται οι εφαρμογές της εφιαλτικής Νεοταξικής πραγματικότητας;


Πίσω από τα -φαινομενικά- αθώα παιδικά προγράμματα, υπάρχουν μηνύματα βίας, σεξισμού και ένταξης σε μια μελλοντική πραγματικότητα που θα διαφοροποιείται τελείως από τις μέχρι τώρα γνώριμες σε όλους μας κοινωνικές δομές και αξίες.

Η Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων,  ο Παγκόσμιος Έλεγχος, οι μαζικοί εμβολιασμοί, οι δυνάμεις  που δημιουργούν ''σούπερ - ράτσες'' ανθρώπων και οι συγκλονιστικές γεύσεις της ...αλκαλικής μαλτοδεξτρίνης και της ασπαρτάμης είναι λίγα από τα εφιαλτικά μηνύματα που επηρεάζουν -απροκάλυπτα πλέον- τις παιδικές ψυχούλες μέσω των παιδικών προγραμμάτων και δημιουργούν τις καταναλωτικές ανάγκες και τις συμπεριφορές που οι ισχυροί του μέλλοντος επιθυμούν να επιβάλλουν στις ανθρώπινες μάζες.

Ο μόνος τρόπος για να τα προστατεύσουμε είναι ο προσεκτικός έλεγχος των παιδικών εκπομπών τις οποίες βλέπουν. Στα βίντεο που ακολουθούν, θα δείτε ένα μικρό δείγμα από τον όγκο των στρεβλών πληροφοριών που διοχετεύονται καθημερινά στα μυαλουδάκια τους.





.

agiovasilema

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Σε επικίνδυνο θύλακα για την υγειονομική ασφάλεια της Ευρώπης τείνει να μετατραπεί η Ελλάδα εξαιτίας του υψηλού φορτίου νοσηρότητας των λαθρομεταναστών που τη χρησιμοποιούν ως πύλη εισόδου για τη Δύση.Η ελονοσία, η φυματίωση, οι ηπατίτιδες, το AIDS, η πολυομυελίτιδα και άλλες εκριζωμένες...



από τη Γηραιά Ήπειρο λοιμώδεις ασθένειες επανακάμπτουν, καθιστώντας απαραίτητο τον συντονισμό σε επίπεδο ευρωπαϊκό για τη λήψη των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.
Την ανάγκη της άμεσης διασφάλισης και προστασίας της δημόσιας υγείας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έθεσε ο Ελληνας υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του σε εκδήλωση του ιταλικού υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι την «υγειονομική βόμβα» των λαθρομεταναστών εξετάζουν μέσω απεσταλμένων τους στη χώρα μας το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων (ECDC) και το ευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) και κατέθεσε την ελληνική πρόταση για ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας της υγείας από το φαινόμενο των ασθενειών που προκαλούν τα κύματα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την Ιταλία, τη Μάλτα και την Κύπρο, που αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.
Το 2010 μόνο από τον Έβρο πέρασαν στη χώρα μας 45.000 άνθρωποι, κυρίως Αφγανοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, αλλά και από την Αφρική. Συνολικά ετησίως ο αριθμός των λαθρομεταναστών εκτιμάται σε 130.000.
Τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που αφορούν στους λαθρομετανάστες και τα οποία παρουσιάζει το protothema.gr αποτελούν την πιο μελανή υγειονομική οπτική αυτής της πραγματικότητας που βιώνουν η Ελλάδα και οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Η πλειονότητα των λαθρομεταναστών (84,44%) πάσχει από την παρασιτική λοίμωξη της ελονοσίας. Ένας στους δύο (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, το πιο κοινό για την Αφρική και την Ασία -αλλά όπως διαφαίνεται και για την Ευρώπη- αερομεταφερόμενο αναπνευστικό νόσημα, και εξίσου υψηλό ποσοστό (35, 29%) είναι φορείς της ηπατίτιδας Β. Επίσης, σε ποσοστό 60% οι λαθρομετανάστες διαγιγνώσκονται με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται μέσω της λήψης τροφής και νερού.
Υψηλό λοιμογόνο φορτίο κουβαλούν και οι λαθρομετανάστες που αθρόα εισέρχονται τους τελευταίους μήνες στη Γηραιά Ήπειρο μέσου του Έβρου. Όπως κατέδειξε ο έλεγχος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θράκη και διενεργήθηκε σε 3.000 άτομα, στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών στις περιοχές Κυπρίνου και Πόρου Φερρών ενδημούν τα αναπνευστικά λοιμώδη νοσήματα όπως η φυματίωση, οι μεταδοτικές δερματικές παθήσεις όπως η ψώρα αλλά και χρόνια προβλήματα υγείας όπως το AIDS.
Από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ οι λαθρομετανάστες χαρακτηρίζονται ως μετακινούμενες «βόμβες» για τη δημόσια υγεία, που κινδυνεύουν μάλιστα να εκραγούν οπουδήποτε, δεδομένης της υψηλής κινητικότητας που καταγράφεται σε αυτούς τους πληθυσμούς τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στην Ευρώπη. http://www.eglimatikotita.gr/

Μάχη με το χρόνο, τη ραδιενέργεια και την μόλυνση δίνουν οι Ιάπωνες. Νέα σεισμική δόνηση 6 βαθμών, εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, βόρεια του Τόκιο.

Εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα προσπαθούν να μειώσουν τη ραδιενεργή μόλυνση στα ύδατα ανοικτά του παραθαλάσσιου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji Press σήμερα.

Οι εργάτες απέθεσαν περίπου 300 κιλά ζεόλιθο - ένα ορυκτό που οι αρχές ελπίζουν ότι θα απορροφήσει ραδιενέργεια από το νερό το οποίο αντλείται από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου και καταλήγει στη θάλασσα -, στον Ειρηνικό Ωκεανό, λίγο πιο πέρα από μια αντλία που βγαίνει από τον αντιδραστήρα 1.

Υπάρχει αρκετή ακόμα ποσότητα του συγκεκριμένου ορυκτού για χρήση μέσα στο...

Άσχετος ή αδίστακτος?

Υποθέτω ότι θα είπε κάποιος στον κ. Παπανδρέου ότι στη  χθεσινή του εμφάνιση του  είχαν επενδύσει πολλοί, πολλά.
Θετικά και αρνητικά

Οι πρώτοι περίμεναν ότι, επιτέλους, ο κ. Παπανδρέου θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και θα ανακοινώσει κάποιο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Για να  μας πάρουν στα σοβαρά οι αγορές.
Ακόμα και το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε με άνοδο προσδοκώντας κάποια καλά νέα.

Αυτοί που  εδώ και 18 μήνες κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδος και ...

Το πιο σοκαριστικό απ' όλα είναι πως ξεπουλάει και το ...νερό μας!!!

“Πουλάει ποσοστά το δημόσιο σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ – Μείωση συμμετοχής σε ΑΤΕ Bank και ΤΤ αλλά δεν αποχωρεί το κράτος – Πωλούνται οι τραπεζικές δραστηριότητες του ΤΠ&Δ – Στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ”
ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠ’ΟΛΑ όμως είναι πως πουλάει και το ΝΕΡΟ!!!!

Είναι σοκαριστικό,όχι οικονομικα,ας ξεκολλήσουμε λιγο απο το οικονομικο,μιας και ειμαστε σε μια θεση να έχουμε ακόμα έστω μια αξιοπρεπη ζωη …..ως ρατσα ρε γαμωτο πως το δεχομαστε!Ήμασταν και θελω να πιστευω είμαστε ακόμα ρατσα με ψυχή . Πώς δεχομαστε εστω ως ειδηση ,να πουλησουμε το νερο και να το βαλουμε σε αξιακη κλιμακα;Όποιος δεν μπορει δεν εχει πρόσβαση στο αγαθό;Κανιβαλισμός;

Αυτο που μας ταξιδεψε τοσους αιωνες μεσα στις δυσκολιες ως ρατσα ηταν η μοναδικη στην παγκοσμια ιστορια μας λεξη,ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!!οποιος δεν εχει χρημα δεν εχει νερο;;;;;;;;;δεν το παραγει ανθρωπος,-οπως καλη ωρα το ρευμα-,δεν ειναι κτημα καποιου που μπορει να...

Συγκεντρωμένα τα βίντεο με τις αποδοκιμασίες του κόσμου αλλά και τα γιαουρτώματα των πολιτικών.

Η οργή του κόσμου έχει ανέβει κατακόρυφα και πλέον οι άνθρωποι μόλις δουν κάποιον πολιτικό αντιδρούν από ένστικτο. Οι βολεμένοι τύποι που κατέστρεψαν την χώρα δεν μπορούν πια να κυκλοφορήσουν χωρίς τους φρουρούς τους και η κατάσταση βδομάδα με τη βδομάδα χειροτερεύει καθώς ο εξαγριωμένος λαός γίνεται όλο και πιο επιθετικός. Ας πρόσεχαν...



Το γιαουρτάκι του Πάγκαλου.



Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Βίντεο από τον Λοβέρδο-Βασιλάκη Καίλα-ομελέτα και τους παρατρεχάμενούς του.

Εξαπλώνονται πλέον οι αποδοκιμασίες των πολιτών κατά των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, με γιουχαρίσματα, γιαουρτώματα, αλλά και άσκηση σωματικής βίας.

Χθες το απόγευμα άλλο ένα τέτοιο περιστατικό ήρθε να προστεθεί, καθώς κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου στο Α ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, ομάδα ανθρώπων τον περίμενε απ' έξω και αφού οι φρουροί του τον έβαλαν από άλλη πόρτα (αλήθεια, αυτοί οι τόσο δημοκράτες πολιτικοί γιατί δεν τολμάνε ούτε μέτρο να προχωρήσουν χωρίς φρουρούς?) μπήκαν μέσα στην αίθουσα και διέκοψαν την ομιλία.




Η ομάδα όμως πέταξε μπογιές και αυγά κατά των μελών του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν στην εκδήλωση αλλά και κατά του ίδιου του υπουργού, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και να πιαστούν στα χέρια οι παρευρισκόμενοι με τους διαμαρτυρόμενους.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι οι οποίοι έχουν ήδη διακομιστεί στο νοσοκομείο και τα χτυπήματά τους κρίνονται σοβαρά. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και τον Πολύδωρα Τσελέκα, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου των Αγίων Αναργύρων.

Και οι δύο έχουν σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποιοι από τους "εισβολείς" είχαν στα χέρια τους καδρόνια ή λοστούς και με αυτά χτυπούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν στην κομματική εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ ήδη δείχνει για το σοβαρότατο αυτό επεισόδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναφέρουν ότι η ομάδα που εισέβαλε στο ΚΑΠΗ είναι μέλη της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Mega ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ξεκάθαρα ότι η ομάδα αυτή εισέβαλε στην αίθουσα όχι για να διαμαρτυρηθεί αλλά για να δείρει κόσμο. Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία και ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων αποκάλυψε ότι η ομάδα αυτή ανήκει στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και το όνομα του επικεφαλής της ομάδας.

( Μερικές παρατηρήσεις: 1) Ποιό ΣΥΡΙΖΑ αναμασάτε θλιβερά όλη την ώρα? Όλη η Ελλάδα σας κυνηγάει να σας δείρει και όπου και να πάτε, όπου και να βρεθείτε, θα έχετε το φόβο 11.000.000 θυμάτων τα οποία  δολοφονείτε κάθε μέρα,  οικονομικά και κοινωνικά. Έχετε καταλάβει το μίσος που έχετε προκαλέσει στον κόσμο?

2) Σε μια ακόμα αποτυχημένη συγκέντρωση του Πασοκ, με 5 παρεβρισκόμενους από τους οποίους και οι 5 ήταν κομματικοί παρατρεχάμενοι, θα έπρεπε ο Βασιλάκης Καίλας-Λοβέρδος, αν είχε φιλότιμο, να έριχνε τα αυγά μόνος του στη μούρη του.

3) Στην Τρέμη και τους άλλους σαλιογλείφτες γιατί έτρεξε αμέσως να το πει ο Καίλας? Για να κάνουν ντα τους κακούς κυρίους του το αυγούλιασαν το τσαμένο?

4)Ό,τι κάνουν, ό,τι λένε και ό,τι αντιδράσεις έχουν μετά από κάθε περιστατικό δημόσιας κατακραυγής τους, εξοργίζει ακόμα περισσότερο το λαό!

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ, ΜΑΦΙΌΖΟΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Ο “ΑΦΓΑΝΟΣ'' ... ''ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ''!. ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ

Γράφει ο Στέφανος Χίος
Το συμβάν δεν αναφέρθηκε καν στα «ψιλά» του αστυνομικού ρεπορτάζ. Σαν να μην έγινε ποτέ. Η «δημοκρατία» όμως αποκαλύπτει την σκοτεινή υπόθεση που αποτελεί ακτινογραφία της ιδιότυπης μαφίας που εκμεταλλεύεται την φτώχεια,την ανάγκη και την εξαθλίωση οικονομικών μεταναστών που γυρνάνε σαν φαντάσματα στα παλιόσπιτα του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας. Πρωταγωνιστής, ένας δήθεν απεργός πείνας. Την ημέρα φίλος και συναγωνιστής- προφανώς- των γνωστών «αλληλέγγυων» που εξακολουθούν να πρωτοστατούν στις fake ανταρσίες δυστυχισμένων, μετά την νίκη που κατήγαγαν στην Υπατία με αντίπαλο μια

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Λοβέρδος σε μορφή ομελέτας έτρεχε να σωθεί από οργισμένους πολίτες!!!

  • Φαίνεται ότι το θέατρο δεν έπιασε και κανείς, μα κανείς δεν φαίνεται να γλιτώνει την λαϊκή οργή…
Επίθεση δέχτηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στους Αγίους Αναργύρους όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Δύο άτομα τραυματίστηκαν. Ο ένας έχει εξέλθει από το νοσοκομείο. Ο παραμένων –για προληπτικούς λόγους- είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και αντίπαλό του στις δημοτικές εκλογές. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε πριν από λίγο οποιαδήποτε ανάμιξη του κόμματός του σε αυτές τις δικαιολογημένες κατά τον ίδιο αντιδράσεις του κόσμου και πιστεύει ότι το όλο θέμα ξεκίνησε όταν έφτασε ο κ. Λοβέρδος στον χώρο της εκδήλωσης, όπου δέχτηκε αυτός και η συνοδεία του βροχή αυγών. Ο κύριος Λοβέρδος στην προσπάθειά του να μπει και να προστατευτεί στο κτίριο, δέχθηκε την επίθεση ενός νεαρού που απωθήθηκε από τους άνδρες της φρουράς του.
Όταν ο κ. Λοβέρδος και η συνοδεία του μπήκαν στο χώρο της εκδήλωσης έκλεισαν οι πόρτες και οι συμπλοκές συνεχίστηκαν για περίπου μισή ώρα στον εξωτερικό χώρο.
Στα παραλειπόμενα της επίθεσης, σημειώνουμε πως ο γιατρός που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ήταν ο γιατρός του ΕΣΥ που δέχτηκε να γίνει «πειραματόζωο» της Νατάσσας Καραμανλή στο πρώτο της χειρουργείο… Στη συνέχεια και όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση, ο ίδιος έγινε επιμελητής στο Λαϊκό Νοσοκομείο… (δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν σε μία συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, βρισκόταν άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας!!!)
Κωνσταντίνος http://www.olympia.gr/

Ο «οργουελικός» εφιάλτης των Γερμανικών σχεδίων σε εξέλιξη

«Οι σκέψεις της κυρίαρχης τάξης είναι σε κάθε περίοδο οι κυρίαρχες σκέψεις»

Όταν σε ένα τελάρο με μήλα υπάρχουν δύο-τρία σάπια, η πιθανότητα να σαπίσουν και τα υπόλοιπα είναι μεγάλη, ποτέ όμως δεν περιμένουμε να συμβεί το αντίθετο. Η διαδικασία της αποσύνθεσης δεν μπορεί να αντιστραφεί. Το ίδιο συμβαίνει δυστυχώς , τις περισσότερες φορές, και με τους ανθρώπους. Όταν η διαφθορά μέσα τους βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, τότε οι άνθρωποι αυτοί γίνονται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο και πρέπει να τεθούν, άμεσα, σε …καραντίνα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε «επιδημία».

Πολλά έχουμε ακούσει -και διαβάσει- τελευταία από τους Γερμανούς για τους «διαφθαρμένους» Έλληνες και είχαμε μάλιστα και τον –Αμερικάνο- πρωθυπουργό μας να «σιγοντάρει» αυτήν την...

Η Αθήνα υπό κατοχή.

Ρεπορτάζ-Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Τριάντης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιάννης Συμεωνίδης, Θέμης Μπάδας
Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές… Κέντρο Αθήνας: Παρασκευή βράδυ
Στο έλεος περιθωριακών η πλατεία Ομονοίας
Ομόνοια, Παρασκευή βράδυ, γύρω στις 12:00. Η εικόνα στα στενά και τους γύρω δρόμους της πλατείας θυμίζει κάτι από τα προάστια του Παρισιού. Πόρνες, άστεγοι, έμποροι του λευκού θανάτου, πρεζάκια, αλλοδαποί. Το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας μοιάζει να είναι παραδομένο στις ορδές περιθωριακών στοιχείων. Σαν να πρόκειται για άτυπη

Tο περίφημο Debtocracy, το ελληνικό ντοκιμαντέρ που έχει προκαλέσει πανικό στην κατοχική κυβέρνηση και στους δημοσιογράφους της! Δείτε γιατί φοβούνται τόσο...

Ποιος φοβάται το Debtocracy;

Ποιός φοβάται την δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου;

Ποιος φοβάται το Debtocracy;
Οι πουτάνες σέβονται τους πελάτες.

Παρακολουθώ τις αντιδράσεις που προκάλεσε και προκαλεί το «Debtocracy» και έχω ενθουσιαστεί.


Ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Διαδίκτυο και διανέμεται δωρεάν έχει καταφέρει να ξεβρακώσει ένα ολόκληρο σύστημα. Εντάξει, ένα χρεοκοπημένο σύστημα.

Οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις για το «Debtocracy» προήλθαν από επικοινωνιολόγους και διαφημιστές. Λογικό ήταν. Αφενός ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με προσφορές των θεατών -χωρίς χορηγούς και διαφημιζόμενους- χαλάει την πιάτσα και αφετέρου πολλοί απ’ αυτούς εργάζονται για κόμματα και πολιτικούς που θίγονται από το «Debtocracy». Φυσικά, αν το «Debtocracy» είχε χορηγούς και διαφημίσεις- οι επικοινωνιολόγοι και οι διαφημιστές θα το αντιμετώπιζαν με πολύ μεγάλο σεβασμό. Οι πουτάνες σέβονται τους πελάτες.

Αφήνω τους διαφημιστές και τους επικοινωνιολόγους –αυτή τη μεγάλη πληγή του σύγχρονου ελληνικού αίσχους- και περνάω στους δημοσιογράφους (αν και αυτοί διαφημιστές και επικοινωνιολόγοι έχουν καταντήσει). Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει υπάρξει ούτε ένα δημοσιογραφικό κείμενο με θετική κριτική στο «Debtocracy» – αν μπορούσαν, θα χρέωναν στο «Debtocracy» και τη χρεοκοπία της χώρας.

Εντάξει, ξέρω πολύ καλά τι περνάνε οι δημοσιογράφοι το τελευταίο διάστημα και πόσο τρομοκρατημένοι είναι μπροστά στην απόλυση που τους περιμένει. Από την άλλη, καλά να πάθουν. Αν είσαι προσκυνημένος και σκλαβάκι, δεν θα σε σεβαστεί κανείς – ούτε εγώ. Από τη ...

Η διαφήμιση του ομοφυλόφιλου τύπου που έχει εξοργίσει τους Τούρκους, οι οποίοι τον αναζητούν για να τον ...σπάσουν στο ξύλο.


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Τουρκία η προβολή διαφημιστικού σποτ τηλεφωνικού αριθμού πληροφοριών. Στο συγκεκριμένο σποτ εμφανίζεται ένα Τούρκος του οποίου η όλη εμφάνιση θέλει να τονίσει  πως  είναι ομοφυλόφιλος.

Το γεγονός αυτό προκαλεί την οργισμένη αντίδραση των τηλεθεατών καθώς η διαφήμιση αυτή προβάλλεται συνέχεια στις τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Habertürk, εκατοντάδες πολίτες τηλεφωνούν στις εφημερίδες και στα τηλεοπτικά δίκτυα απειλώντας να τον βρουν και να τον δείρουν επειδή ακριβώς είναι ομοφυλόφιλος! Πάντως η διαφήμιση φαίνεται οτι πέτυχε το στόχο της αφού συζητείται παντού!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Εμείς το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι πως η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι ακόμα χειρότερη (αισθητικά) και από ορισμένες δικές μας, των αντίστοιχων ελληνικών εταιρειών που παρέχουν πληροφορίες καταλόγου.

Ψυχολογία των μαζών και προπαγάνδα.

η χειραγωγηση της ψυχολογίας των μαζών και ο έλεγχος των κοινωνιών
Η χειραγώγηση της μάζας...

''Οι κοινωνίες και οι μάζες είναι χειραγωγήσιμες''.


Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, πατέρας της ψυχολογίας, στο βιβλίο του η ψυχολογία των μαζών και η ανάλυση του εγώ, αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά της ψυχολογίας των κοινωνιών αναφέροντας πως οι μάζες διακατέχονται από τα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου τα οποία ως επί το πλείστον είναι βίαια, επιθετικά και σεξουαλικά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να οδηγήσουν τις κοινωνίες στο χάος. Ακόμη ισχυριζόταν ότι οι μάζες είναι χειραγωγίσιμες, είναι εύπλαστες κι ότι μπορείς να αγγίξεις τις επιθυμίες και τους φόβους τους και να τους χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

Έπειτα από αυτές τις παρατηρήσεις του Φρόιντ αναπτύχθηκαν πολλές θεωρίες και μέθοδοι για την χειραγώγηση της ψυχολογίας των μαζών και των έλεγχο των κοινωνιών.

Μπερνέζ, ο πατέρας των Δημοσίων σχέσεων.


η σύνδεση των προϊόντων μαζικής παραγωγής με ασυνείδητες επιθυμίες, πείθει τον κόσμο να αγοράζει πράγματα που δεν χρειάζεται
Η κοινωνία της κατανάλωσης
Κύριος εκφραστής των θεωριών αυτών ήταν ο μαθητής και ανιψιός του Φρόιντ, Έντουαρντ Μπερνέζ, ο οποίος θεωρείται και ο πατέρας των «Δημοσίων Σχέσεων» και ο άνθρωπος που έπλασε την κοινωνία της κατανάλωσης.

Ο Μπερνέζ, δίδαξε πρώτος πώς η σύνδεση των προϊόντων μαζικής παραγωγής με ασυνείδητες επιθυμίες, πείθει τον κόσμο να αγοράζει πράγματα που δεν χρειάζεται. Προέκυψε έτσι μια νέα πολιτική ιδέα για τον έλεγχο της μάζας η οποία υποστήριζε ότι όταν ικανοποιούνται οι ασυνείδητες επιθυμίες του κόσμου, τότε αυτός γίνεται «ευτυχισμένος» και πειθήνιος. Τότε ακριβώς ξεκίνησε η εποχή του καταναλωτισμού η οποία κυριαρχεί έως σήμερα στον δυτικό κυρίως κόσμο, επηρεάζοντας σταθερά τους φόβους και τις επιθυμίες

Χειραγώγηση του φόβου και των επιθυμιών


χειραγώγηση του φόβου και των επιθυμιών
Η τηλεόραση δημιουργεί ασυνείδητες επιθυμίες
Οι άνθρωποι ήθελαν πια να αποκτήσουν –ή έστω να κατασκευάσουν ή να δανειστούν - έναν εαυτό, ανεξάρτητο και διαφορετικό απ’ όλους τους άλλους -κι αυτή ακριβώς την εικόνα άρχισε να τους πουλάει η διαφήμιση. Η παλιότερη ιδέα περί της ...

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συγκλονιστική μαρτυρία για πίεση προς συγγενείς ασθενούς να δωρίσουν τα όργανα. Η ίδια η ασθενής καταγγέλλει:«ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕ …ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ»



Nοσηλευόταν σε κώμα, στην εντατική μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας και μερίδα γιατρών διέγνωσε… εγκεφαλικό θάνατο, πιέζοντας τους συγγενείς της να δωρίσουν τα όργανά της. Tελικά ανένηψε!

Άγιο είχε η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου, κάτοικος Σαλαμίνας, που τη βοήθησε να επιστρέψει από… τον άλλο κόσμο!
Στο διάστημα που νοσηλευόταν στην εντατική σε κώμα, μετά από πνευμονία με μυκόπλασμα, οι συγγενείς της δέχονταν πιέσεις να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και να υπογράψουν δήλωση δωρεάς οργάνων για μεταμόσχευση, αφού είχε ήδη καταγραφεί στα βιβλία του νοσοκομείου ο… εγκεφαλικός της θάνατος!

Οι πιέσεις, μάλιστα, άρχισαν από την πρώτη εβδομάδα νοσηλείας της στη ΜΕΘ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Το συγκλονιστικό περιστατικό, μάλιστα, κατήγγειλε εγγράφως γιατρός του νοσοκομείου, αλλά και η οικογένειά της με αναφορά στον διοικητή του νοσοκομείου. Οι συγγενείς αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για αφαίρεση οργάνων.
Ενώ η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου βρισκόταν σε κώμα, μερίδα γιατρών διέγνωσε «εγκεφαλικό θάνατο οφειλόμενο σε μυκοπλασματική, ανοσολογικής αιτίας, εγκεφαλίτιδα». Ευτυχώς, κάποιοι άλλοι γιατροί είχαν αντίθετη γνώμη…
Διαφωνίες
Μετά από πολύμηνη νοσηλεία -στη διάρκεια της οποίας οι γιατροί είχαν χωριστεί στα δύο, επιμένοντας η μια πλευρά ότι «τελείωσε» και η άλλη ότι «είναι ζωντανή»- τελικά η γυναίκα ανένηψε!
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, μόνο στο 8% των ασθενών με τη συγκεκριμένη νόσο νεκρώνεται ο εγκέφαλος, ενώ η αξονική τομογραφία δεν συνηγορούσε υπέρ του εγκεφαλικού θανάτου. Αυτό ήταν και το «σημείο τριβής» των δύο πλευρών.
Τη διάψευση του «θανάτου» της κάνει πλέον η ίδια η κ. Αποστολοπούλου και στο «Έθνος της Κυριακής»: «Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου για όσα μου είπαν οι συγγενείς μου όταν...

Ο Σόρος συγκεντρώνει 200 ισχυρούς και συγκαλεί το "Bretton Woods 2".

Από American Free Press (AFP) / Μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

O διεθνιστής δισεκατομμυριούχος,
Τζορτζ Σόρος (George Soros), διοργανώνει διεθνές συνέδριο από τις 8 έως τις 11 Απριλίου, στο Bretton Woods του New Hampshire, το μέρος, που γεννήθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου πρόκειται να "αναδιατάξει το σύνολο της χρηματοπιστωτικής τάξης", όπως είχε τονίσει και σε άρθρο του στην εφημερίδα ‘The Japan Times Online’, το Νοέμβριο του 2009.

Στο ίδιος μέρος που θα λάβει χώρα το “Bretton Woods II” θα συνεδριάσει και η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission), με εμφανή στόχο να δημιουργήσει, τίποτα λιγότερο, από μια νέα παγκόσμια οικονομία, με τον Σόρος να δαπανά 50 εκατομμύρια δολάρια στο New Hampshire, για να συγκεντρώσει πάνω από 200 ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και ηγέτες στο πλαίσιο κυβερνητικής πολιτικής στο Ινστιτούτο του για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (‘Institute for New Economic Thinking’ ή INET).

Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται: ο πρώην πρόεδρος της Fed, Πολ Βόλκερ, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν και ο οικονομο Joseph Stiglitz.

Aυτό είναι κλέψιμο...Δείτε με τι μαστοριά ο πρόεδρος της Τσεχίας σουφρώνει το στυλό που του έδωσαν να υπογράψει.













Το γύρω του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τσεχίας, Βάλκαλ Κλάους, να "σουφρώνει" μια πένα σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιαν Πινέρα.
Τα πλάνα από την επίσκεψη  ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την το κρατικό κανάλι της Τσεχίας την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Λατινική Αμερική.
Ένας εκπρόσωπος του Κλάους προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δήλωσε αμέσως μετά το συμβάν "Συνηθίζεται  όλα τα μέλη ξένων αντιπροσωπειών που έρχονται στην Πράγα να τους κάνουμε τέτοιου είδους δώρα".
 
Κατά τη γνώμη μας, ο εκπρόσωπος του προέδρου έπρεπε απλά να πει στο λαό ότι ''μαζί το σούφρωσαν το στυλό''. Αλλά αυτοί είναι ψάρια ακόμα, δεν ξέρουν και κάνουν επικοινωνιακά λάθη. Αν έρθουν εδώ να τους κάνουν μαθήματα οι δικοί μας οι αρχικλέφτες, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με διδακτορικό στις λαμογιές.

Έως και 400.000 επιπλέον περιπτώσεις καρκίνων λόγω της Fukushima

Τις πρώτες μέρες μετά την καταστροφή στην Fukushima δημοσιεύτηκε μία μελέτη του Chris Busby, επιστημονικού συμβούλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κινδύνου από Ακτινοβολίες (ECRR).

Πρόκειται για μία ανεξάρτητη επιτροπή επιστημόνων που αναλύει τους κινδύνους από την ραδιενέργεια. Η επιτροπή αυτή σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη θεωρεί ότι η Διεθνής Επιτροπή Ραδιολογικής Προστασίας (ICRP) έχει υποτιμήσει τους παράγοντες κινδύνου.
Το πρόβλημα του μοντέλου της ICRP είναι ότι αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την έκθεση σε όλες τις πηγές ως εξωτερικές του σώματος και βρίσκει τη μέση τιμή δόσης στο σώμα θεωρώντας ότι αυτή είναι ομοιόμορφη σε όλους τους ιστούς με μάζα μεγαλύτερη του...

Το ατύχημα στην Fukushima είναι πλέον επιπέδου 7.

 
 
Ύστερα από ένα μήνα δισταγμών η ιαπωνική Επιτροπή Εκτίμησης Πυρηνικών Ατυχημάτων αναθεώ- ρησε το ατύχημα στη Fukushima Daiichi στο επίπεδο 7. Προσέξτε όμως, στην ανακοίνωση κάνει λόγο για προσωρινή εκτίμηση στο επίπεδο 7 με βάση τα δεδομένα που συνελέγησαν μετά την 18η Μαρτίου. Δηλ. με δυο λόγια μας λέει ότι ίσως και να αναθεωρήσουν προς τα κάτω την εκτίμησή τους.

Ας διαβάσουμε το τι σημαίνει πυρηνικό ατύχημα επιπέδου 7 στην κλίμακα INES (International Nuclear and Radiological Event Scale):

"Απελευθέρωση σημαντικής ποσότητας ραδιενεργού υλικού (μεγαλύτερου των 10 PBq) ισοδύναμου Ι-131 με εκτεταμένες περιβαντολογικές  επιπτώσεις και σοβαρές βλάβες στην υγεία των οργανισμών. Απαιτείται η εφαρμογή προσχεδιασμένων και εκτεταμένων αντιμέτρων".

Σύμφωνα με την ιαπωνική INES  οι ραδιενεργές εκπομπές στη Fukushima Daiichi είναι μια τάξη μεγέθους (δηλαδή το ένα δέκατο) μικρότερες εκείνων του Chernobyl. Όμως αυτό είναι κάπως περίεργο καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Γεωδυναμικής της Βιέννης οι εκπομπές Ι-131 από την Fukushima ήταν συγκρίσιμες και σε...

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Λεφτά υπάρχουν!, μόνο για τους λαθρομετανάστες που τους κτίζουν πολυτελείς σουίτες στον Έβρο. Η ωμή πρόκληση της κατοχικής κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Θα κατασκευαστούν περίπου 45 bungalows που θα έχουν 5 διαμερίσματα των 2 ατόμων
- Κάθε bungalow  θα έχει θερμαντικά σώματα και air condition και κάθε διαμέρισμα θα έχει διπλή κουκέτα, κουνουπιέρα, διάφορα αξεσουάρ και δύο καθρέφτες
- Προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπη νοσηλευτική μονάδα και πλυντήρια ρούχων
- Θα προσφέρεται διατροφή 3 γευμάτων με ειδικό διαιτολόγιο για χριστιανούς και μουσουλμάνους

Σύμφωνα με το Βήμα, η πρόταση για τη δημιουργία ''Πρότυπου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών'' υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από έναν γερμανικό όμιλο ενώ συμμετέχει ελληνική κατασκευαστική εταιρεία.
Το ''χωριό'', αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα αποτελείται από οικίσκους με κλιματισμό, ενώ θα προσφέρεται διατροφή με ειδικό διαιτολόγιο για χριστιανούς και μουσουλμάνους.
Σύμφωνα με τα σχέδια θα δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπη νοσηλευτική μονάδα, οικήματα για πλυντήρια ρούχων ενώ σε όλους τους παράνομους μετανάστες θα... δίνονται ειδικά σετ υποδοχής με είδη ρουχισμού και καθαριότητας, που θα περιλαμβάνουν οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σετ ξυριστικών, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και άλλα αναγκαία είδη ενώ στις μητέρες με βρέφη θα παραδίδονται αμέσως κούνιες, μπιμπερό, πάνες.
Κάθε οικίσκος θα έχει θερμαντικά σώματα και air condition. Θα έχει πέντε διαμερίσματα στα οποία θα διαμένουν από δύο άτομα. Το κάθε διαμέρισμα θα έχει διπλή κουκέτα, κουνουπιέρα, διάφορα αξεσουάρ και δύο καθρέφτες κατά τα πρότυπα του αμερικανικού στρατού.
Εντυπωσιακή θα είναι η μέριμνα για τη σίτιση των μεταναστών.Στο σχετικό έγγραφο προβλέπεται :''ο καθορισμός των τριών γευμάτων ημερησίως, θα γίνεται με γνώμονα την ισορροπημένη διατροφή, τους θρησκευτικούς περιορισμούς και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες για εγκύους, παιδιά, ασθενείς και βρέφη''.
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις το ημερήσιο κόστος διαμονής των 250 παρανόμων μεταναστών σε αυτό το χωριό θα ανέρχεται περίπου στα 5.000 ευρώ.

Δύσκολη η θέση του τραμπούκου βουλευτή Μαγκούφη που - σύμφωνα με τις καταγγελίες του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- έδειρε γυναίκα. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι σαφής: Κάταγμα πλευρού.



(το έγγραφο βρήκαμε στο http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_3982.html)

Για να δούμε  τι θα ισχυριστεί τώρα ο δημοκράτης  ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ εθνοπατέρας που -σύμφωνα με αυτά που δημοσιοποίησαν τα μέλη του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-  δέρνει γυναίκες ενώ τον προστατεύουν οι φρουροί του... Δεν έχει και ''ζαρντινιέρες'' εκεί κοντά για να ψιλοβολευτεί η κατάσταση, δεν έχει και γκρεμούς για να δικαιολογηθεί σπάσιμο στα πλευρά....Θα μου πεις, εδώ τα λαμόγια  έχουν στείλει στην εντατική όλη τη χώρα 30 χρόνια τώρα και δεν έχουν τιμωρηθεί, θα στριμώξουν αυτόν?

Αναβάθμιση του επιπέδου καταστροφής σε 7 και φόβοι ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του Τσερνομπίλ!!!!

Οι αρχές της Ιαπωνίας, αναβάθμισαν το επίπεδο  σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπίλ, το 1986.

Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος και όχι τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει σημαντικά.
«Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας», ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που εξέδωσε την ανακοίνωση μαζί με την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας, που είναι μη κυβερνητικός οργανισμός.

Η Διεθνής Κλίμακα Πυρηνικών και Ραδιενεργών Συμβάντων, εκδίδεται από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και ασχολείται με την....

Να κλείσουμε σε «θάλαμο αερίων» τους συνταξιούχους

γράφει ο Δημήτρης Μυταράς



Είναι γνωστό σε όλους ότι οι συνταξιούχοι γενικώς, αποτελούν ένα ΒΟΥΒΟ ΠΛΗΘΟΣ ανθρώπων το οποίο στερείται της δυνατότητας διαμαρτυρίας.
Δεν μπορούν να απεργήσουν, δεν έχουν μοχλό πίεσης στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν εισακούγονται, δεν μπορούν να κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν μπορούν να κλείσουν δρόμους, δεν μπορούν να κλείσουν τα τελωνεία των συνόρων. Εκτός από την έλλειψη φωνής, είναι άτομα με πολλές ιατρικές ανάγκες, φάρμακα και περίθαλψη...
Είναι η εξαθλιωμένη ομάδα ανθρώπων που πολύ συχνά εγκαταλείπεται από συγγενείς και φίλους και που είναι υποχρεωμένη να υφίσταται κάθε είδους ταπεινώσεις.

Εργάζονται και...
πληρώνουν φόρο για 30 χρόνια , στη συνέχεια εισπράττουν μια πενιχρή σύνταξη, η οποία φορολογείται για δεύτερη φορά και, τελικώς παραλαμβάνουν φάρμακα τα οποία προϋποθέτουν και τρίτη φορολογία, η οποία ονομάζεται: «ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Μέσα από αδιανόητες διαδικασίες από γιατρούς οι οποίοι ποτέ δεν έχουν αρκετό χρόνο και γράφουν φάρμακα, τα οποία σύμφωνα με την τ...

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!......

Μία σύντομη ιστορική αναδρομή ......
"Ολα ξεκίνησαν με το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" του ΓΑΠ, περάσαμε στο "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ" του Λοβέρδου-Λουέρντι και καταλήξαμε στο "ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ" της Κατσέλη ....

ΜΗΠΩΣ , ΤΕΛΙΚΑ , Η ΣΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΗΤΑΝ : "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ"??


(Τα παρακάτω είναι ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ απο τα ποσά τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες κι έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο)..

- 200,000 ευρω για ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ στο υπ.παιδείας...


- η «μετακόμιση» σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου στη ΔΕΘ, προκάλεσε έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ... με εντολή Παπανδρέου τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έμειναν σε μονόκλινα δωμάτια του Μακεδονία Παλλάς, που κοστίζουν από....
119 έως 568 ευρώ το βράδυ.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν το κόστος των αεροπορικών εισιτηριων, τα γεύματα αλλά και το κόστος της μετακίνησης γραμματέων και φρουρών των υπουργών, το κόστος των περιπτέρων αφού από τους 1041 εκθέτες, οι 177 είναι του δημοσίου...


- 22 εκατ. ευρώ για τρείς ιστοσελίδες στο υπουργείο Υποδομών ...


- Την στιγμή που τα οικονομικά της χώρας μας είναι στην χειρότερη κατάσταση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επίσημα παρήγγειλε απο την γαλλική DCNS 6 φρεγάτες τύπου Fremm....


- ΛΑΣΤΙΧΑ σε αυτοκίνητο υπουργού: 8.000 ευρώ,
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ στο Υπουργείο Άμυνας: 2 εκατ. ευρώ,
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ του ΑΣΕΠ: 11.000 ευρώ,
ΤΗΛΕΦΩΝΑ (σταθερά και κινητά) 100 εκατ. ευρώ,
ΓΟΜΕΣ και ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ 19 εκατ. ευρώ!!

- Στα 300 εκατ.δρχ. το χρέος του Γ.Νταλάρα.. 
(Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, Η ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ??)

- Η υπουργός (πρώην Εθνικής) Παιδείας Ά.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, φροντίζει και εκείνη για ...

Ο πρωθυπουργός παρήγγειλε κανό για το Πάσχα.Ο πωλητής καγιάκ από το "survivor" που πάει για σύμβουλος του Γιώργου

Ο κ. Βασίλης Μπουτσoρής είναι ο άνθρωπος που διατηρεί το κατάστημα από όπου προμηθεύεται ο πρωθυπουργός όλα τα απαραίτητα για τις εξορμήσεις του στη θάλασσα. Από εκεί αγόρασε το κανό του, τον εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα.

Η γνωριμία του 53χρονου καθηγητή Φυσικής Αγωγής με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κρατάει ήδη τρία χρόνια. Τον γνώρισε όταν τυχαία πέρασε από το κατάστημά του με είδη κωπηλατικής στην Κηφισιά και έδειξε ενδιαφέρον για το άθλημα του καγιάκ.

Μετά το περιβόητο ατύχημα με το ποδήλατο, ο κ. Παπανδρέου υπέστη κάποια βλάβη στον κόκκυγα. Οι γιατροί τού συνέστησαν ότι για τη θεραπεία του βοηθά πάρα πολύ η... στάση του σώματος του κωπηλάτη. Από τότε λοιπόν ο πρωθυπουργός έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη για το άθλημα του καγιάκ.

Από το κατάστημα του κ. Μπουτσορή προμηθεύτηκε το κανό του, ενώ υπήρξαν και φορές όπου έκανε μαζί με τον γυμναστή προπονήσεις προτού ξεκινήσει να ανοίγεται στα βαθιά και να «οργώνει» τις θάλασσες του Σαρωνικού και του
Αιγαίου, όπου τον έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε και πάλι στο κατάστημα πριν από λίγες ημέρες, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Ζήτησε από τον κ. Μπουτσορή να ξεκινήσουν προπονήσεις στο καγιάκ εν όψει του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού.

Η συζήτηση, όμως, δεν έμεινε εκεί. Ο γυμναστής ξεκίνησε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καγιάκ στην Ελλάδα και έφτασε να αναλύει στον πρωθυπουργό τα προβλήματα του αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και τις ευκαιρίες αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε με τις απόψεις του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και του είπε: «Σκέφτομαι να σε αξιοποιήσω κάπου όπου θα μπορείς να κάνεις όλα αυτά που σκέφτεσαι πραγματικότητα». Ετσι, μετά την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία γνώρισε τον πρωθυπουργό πριν από μερικά χρόνια σε ένα γυμναστήριο κάνοντας διάδρομο, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλους ανθρώπους από τον ευρύτερο κύκλο της άθλησης να αξιοποιούνται από τον κ. Παπανδρέου.

O τζόγος (τον οποίο δεν ψήφισαν) υπήρχε μέσα στο Μνημόνιο (το οποίο βεβαίως ψήφισαν, χωρίς προφανώς να το έχουν καν διαβάσει)

Ο τζόγος υπάρχει στο Μνημόνιο!

Δυστυχώς προκύπτει για άλλη μία φορά ότι οι βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο ΔΕΝ είχαν διαβάσει το κείμενο της δανειακής σύμβασης.  Και αυτή είναι η πιο απλή (και πιο επικίνδυνη) εξήγηση. Αποκαλύπτεται πλέον σε όλο της το μεγαλείο η ανευθυνότητα αυτών που διεκδικούν το βουλευτικό αξίωμα υποτίθεται για να εργάζονται υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αλλά και η ανευθυνότητα αυτών που τους ψηφίζουν με βάση τις πελατειακές σχέσεις που αναπτύσσουν μαζί τους.

Ως γνωστόν, από την περασμένη εβδομάδα έχει δημιουργηθεί μέγα θέμα με μια δήθεν «ανταρσία» των βουλευτών που μετέχουν του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Ευθύνης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια. 

Δεδομένου ότι οι άδειες τυχερών παιχνιδιών είναι γραμμένες φαρδιές – πλατιές στο Μνημόνιο που ψήφισαν οι σήμερα διαμαρτυρόμενοι βουλευτές, οφείλουν να μας...

Η Ελλάδα στο χείλος της πολιτισμικής κρίσης

Rock και pop μουσική, για πρώτη φορά όμως τόσο ρηχή σε νοήματα και τόσο προβλέψιμη. Παιδιά που, αντί να διαβάζουν ή να παίζουν, βλέπουν virtual. ΜΜΕ πλημμυρισμένα από «φτηνά» προγράμματα που, σε κάποιες περιπτώσεις, ευτελίζουν ακόμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Καταναλωτικός παροξυσμός, που έχει αποχαυνώσει τον Έλληνα και σήμερα τον προσελκύει το ασήμαντο και το «ζην», σε καμία περίπτωση όμως το «ευ ζην». Καιροσκοπισμός και συνάμα πολιτική καχεξία. Εκφυλισμός της κριτικής και δημιουργικής σκέψης αλλά και της τέχνης. Ζούμε στο χείλος μιας αβύσσου, στο χείλος μιας πολιτισμικής κρίσης που μονίμως γεννά «θύματα»;
Το 1997, στο περιοδικό Νέμεσις δημοσιεύτηκε μια υποτιθέμενη δήλωση του Χένρι Κίσινγκερ που έκανε το 1994 σε μια συνάντηση υψηλά ιστάμενων σε ένα ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον. Η πηγή της ήταν άρθρο της Turkish Daily News. Η διαβόητη δήλωση ήταν:
«Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι’ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκαστεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε τη δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να...

Τα αρχαία μουσικά όργαναν ταξίδεψαν στα πέρατα της γης, για να τα γνωρίσουν οι απόδημοι Έλληνες που ζουν μακριά από την πατρίδα.

Ανάμεσα από τα γεγονότα που μας προκαλούν τόση θλίψη, άγχος και οργή, καμιά φορά πέφτει το μάτι μας σε κάποιες ξεχωριστές ειδήσεις, οι οποίες, ενώ δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στις ιστοσελίδες ή τις εφημερίδες, καταφέρνουν να χαρίσουν χαμόγελο στην πληγωμένη εθνική μας υπερηφάνεια.

Μια τέτοια είδηση ήταν η μεταφορά 42 αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων από το Μουσείο  του Κατακόλου Ηλείας στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης στην Αυστραλία, προκειμένου να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές των απόδημων Ελλήνων την τεράστια συνεισφορά της μητέρας πατρίδας από την οποία κατάγονται, στην τέχνη της μουσικής. Διαβάζουμε ότι η έκθεση ξεκίνησε απο την προηγούμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει 3 μήνες και τα εκθέματα θεωρούνται τόσο σημαντικά, ώστε κατασκευάστηκαν 42 ειδικές προθήκες,
 σύμφωνα με τις οδηγίες του εκθέτη, στις οποίες θα τοποθετηθούν τα μουσικά όργανα, ώστε οι επισκέπτες να τα βλέπουν απ' όλες τις πλευρές, αλλά και να ακούν ταυτόχρονα το ξεχωριστό ήχο που παράγει το κάθε όργανο χωριστά, αφού όπως διαβάσαμε, όλα τα όργανα είναι πλήρως λειτουργικά. Παράλληλα, η έκθεση θα πλαισιώνεται με την κατάλληλη σκηνογραφία.

Από το Μουσείο Κατακόλου  αντλήσαμε φωτογραφίες ορισμένων από τα  42 μουσικά όργανα:

Λύρα:
Πρόκειται για ένα πανάρχαιο έγχορδο μουσικό όργανο (εφεύρημα του Ερμή) που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές και διαδεδομένο από τους μινωικούς κιόλας χρόνους. Ήταν ένα μέσο εκπαίδευσης των νέων και συνδεόταν στενά με τη λατρεία του Απόλλωνα. Αποτελούσε μαζί με τον αυλό τα εθνικά (και "ανταγωνιστικά" πολλές φορές) μουσικά όργανα των Ελλήνων.
Στην πλέον πρώιμη μορφή της ("χέλυς") αποτελούνταν από το αντηχείο (ένα κοίλο όστρακο χελώνας με μια τεντωμένη παλλόμενη μεμβράνη από δέρμα βοδιού ή κατσικιού στο ανοικτό επίπεδο κομμένο μέρος του), τους δύο "πήχεις" (από κέρατα κατσίκας ή δύο όμοιους ελαφρά καμπύλους ξύλινους βραχίονες) και το "ζυγό" (ένα κυλινδρικό ξύλο, συνδεμένο εγκάρσια με τους βραχίονες). Οι ισομήκεις χορδές της (3 έως 12) κατασκευάζονταν
 αρχικά από....

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Στρώμα όζοντος: Η τρύπα φτάνει στην Ελλάδα. Σε λίγες μέρες θα επεκταθεί και πάνω απο τη χώρα μας


Στρώμα όζοντος: Η τρύπα φτάνει... Ελλάδα


Λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών, το στρώμα του όζοντος πάνω από την Αρκτική έχει αραιωθεί κατά 40% το τελευταίο διάστημα. Όπως προειδοποίησε ο κ. Χρήστος Ζερεφός, γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, σε περίπου δύο εβδομάδες η αραίωση θα επεκταθεί και πάνω από την Ελλάδα, αυξάνοντας τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

«Τα αυξημένα επίπεδα της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας που μετρώνται στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη, αναμένεται ότι στις προσεχείς ημέρες θα παρατηρηθούν πάνω από τη Ρωσία, αλλά και πάνω από την Αλάσκα. Η αραίωση του στρώματος του όζοντος είναι εξαιρετικά μεγάλη και...δήλωσε ο κ. Ζερεφός, πρόεδρος του ΔΣ στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η φρενίτιδα των Βρετανών για τον πριγκιπικό γάμο...

Οι Άγγλοι ζουν σε ρυθμούς φρενίτιδας εν όψει του πριγκιπικού γάμου που θα γίνει στις 29 Απριλίου  στο Αβαείο του Westminster στο Λονδίνο.

Στα πρακτορεία στοιχημάτων έχουν φτάσει στο σημείο να στοιχηματίζουν ακόμα και για το χρώμα και το μήκος της ουράς του νυφικού.

Η χαρά έχει πιάσει ακόμα και τον πρωθυπουργό της χώρας, David Cameron, που εισηγήθηκε η ημέρα του γάμου να κηρυχθεί εθνική αργία!

Για το κόστος του πριγκιπικού γάμου θα βάλουν το χέρι στην τσέπη η βασίλισσα και ο πατέρας του γαμπρού, καθώς ο William δεν είναι ο διάδοχος. Ωστόσο, οι Βρετανοί θα πληρώσουν την... νύφη για τα μέτρα ασφαλείας και τις μεταφορές, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με αναλυτές, πάντως, ο γάμος θα φέρει στην Βρετανία περίπου 2.000 VIP καλεσμένους, περισσότερους τουρίστες και 730 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που έχει όμως μεγάλη πλάκα και κινείται στα όρια της απόλυτης κακογουστιάς (τουλάχιστον για τη δική μας αισθητική) είναι η μανία τους να αποκτήσουν τις πριγκιπικές φάτσες ακόμα και στα ...νύχια τους.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά αναμνηστικά που κυκλοφορούν:
Δείτε τις εικόνες:

Mάργκαρετ προς Γιωργάκη: ''Παιδί μου, φτιάξε σχέση με τον Σόρος''!!


Η επίσκεψη του Σόρος στην Ελλάδα και η συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου θύμισε την προ ετών προτροπή της μητέρας του,  Μαργαρίτας, να  τον γνωρίσει .  Το περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλη είχε δημοσιεύσει,  πριν από δέκα περίπου χρόνια, πλήθος επιστολών από την αλληλογραφία της Μαργαρίτας με τον γιο της. Σε μία από αυτές, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ακόμα στο υπουργείο Παιδείας, του έγραφε: «Παιδί μου φτιάξε σχέση με τον Σόρος».

Όπως έγραφε το περιοδικό «Νέμεσις» (τεύχος 41) στην εν λόγω επιστολή : «Του γνωστοποιεί την ισχύ του Τζορτζ Σόρος στην Ανατολική Ευρώπη. Του λέει ότι είναι κολλητός του φίλου της Στάνλει Σάινμπάουμ…Τον προτρέπει τον Γιωργάκη να πιάσει γνωριμία με τον Σόρος και να στήσει ένα ίδρυμά του εδώ…».

Ο ΓΑΠ που έκτοτε έχει πετύχει πολλούς από τους στόχους και τα όνειρα που είχε η μητέρα του για εκείνον, κατάφερε να πραγματοποιήσει και αυτή την επιθυμία της.
Προσπάθειες υποβάθμισης της επίσκεψης
Κατά τα άλλα η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την....

Ακόμα και το χαμόγελο πια είναι πικρό...







(του -πάντα εξαιρετικού- Γ. Ιωάννου)