Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ- ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ!!

Πιθανό πλέον να υπάρχει “ψεύτικο” πάτωμα στον τρίτο θάλαμο και το μνημείο να συνεχίζει υπόγεια
- Το κλειδί του μυστικού της Αμφίπολης βρίσκεται στην τάφρο που εντοπίστηκε
- Αλλάζουν όλα τα δεδομένα για το τι μπορεί να βρεθεί στη συνέχεια στον τύμβο Καστά
- 1,5 τόνο ζυγίζει το κομμάτι από το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο που βρέθηκε μέσα στην τάφρο


Οι αρχαιολόγοι μιλούν ολοκάθαρα για υπόγειο χώρο.
Στην ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρα λόγος όχι για κανονικό πάτωμα αλλά: “διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους” προφανώς ως τώρα υπήρχαν κάθετοι τοίχοι σφράγησης και πλέον έχουμε περάσει σε σημείο όπου το μνημείο έχει κίνηση προς τα κάτω και έτσι η σφράγιση έγινε με οριζόντιο τρόπο.




Αυτό το πάτωμα μοιάζει με “ψευδοπάτωμα” καθώς φαίνεται με βάση την ανακοίνωση ότι κάλυπτε ολόκληρο το χώρο:
“Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης.”
Με άλλα λόγια κάτω από το πάτωμα αυτό το χώμα δεν είναι από το έδαφος του λόφου Καστά αλλά αποτελεί μέρος της επίχωσης που έγινε για να προστατευτεί το μνημείο. Η επίχωση αυτή έχει υποχωρήσει και έτσι αποκαλύφθηκε μια ολόκληρη τάφρος.





“Κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως αλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε