Ένα τεράστιο αδιέξοδο βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου από τις μυστικές δημοσκοπήσεις οι οποίες φτάνουν στα χέρια των στενών συενργατών του Σαμαρά.
Με δεδομένο μάλιστα πως είμαστε σε προεκλογική περίοδο στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πεφτουν ξανά όλα τα ενδεχόμενα και οι εναλλακτικές λύσεις. Ανάμεσα σε αυτά έχει τεθεί ξανά και το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της ΝΔ, καθώς στα ποιοτικά στοιχεία φαίνεται πως το όνομα του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής, είναι ένα φθαρμένο προιόν. Με λίγα λόγια εκτός από την συρρικνωμένη κομματική βάση "δεν πουλάει".

Το δίλημμα είναι δύσκολο καθώς το Μαξίμου, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που περιμένουν στην γωνία αλλά ανήκουν σε έναν στενό κομματικό πυρήνα, χωρίς κοινωνικές αναφορές και από την άλλη εμπρός μπροστά στην τεράστια δεξαμενή της ίδιας της κοινωνίας, που αναζητά κάτι νέο. Για να ξέρετε πάντως επειδή στα parapolitika.gr έφτασαν και οι αριθμοί , το 62% της βάσης της ΝΔ δεν θέλει αλλαγή ονόματος, ενώ ένα 54% στο σύνολο θεωρεί της ΝΔ "τελειωμένο κόμμα" . Σε απόλυτο αριθμό όμως αυτό το 54% είναι πολύ μεγαλύτερο. Και κρατήστε το αυτό , καθώς μπορεί να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις σύντομα...