Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Σκηνικό ήττας για τη ΝΔ δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ... ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ANTINEWS" TO ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Σκηνικό ήττας για τη Νέα Δημοκρατία που πρέπει να ξυπνήσει άμεσα σε όλα τα επίπεδα –κυβέρνηση και κόμμα- καταγράφουν οι επί μέρους «μυστικές» δημοσκοπήσεις που έγιναν αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα για τις ανάγκες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Τα στοιχεία που έφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού, προκάλεσαν ευλόγως αγωνία καθώς προκύπτει μια μεγάλη απόσταση της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ που σε μερικές περιφέρειες ξεπερνά και τις επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 10%, ενώ αντέχει ακόμα η Χρυσή Αυγή και ο κυβερνητικός εταίρος το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη.
Αυτή η εικόνα συναντάται σε πάρα πολλούς νομούς και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στο γενικότερο δυσμενές πολιτικό κλίμα και στην απογοήτευση που προκαλεί η κυβερνητική δραστηριότητα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιβαρύνεται και από τον εσωτερικό κατακερματισμό των δυνάμεων της δεξιάς.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έγιναν τελευταία με εντολή της Συγγρού για να μετρηθούν υποψήφιοι για δήμους και περιφέρειες, υπάρχουν περιπτώσεις νομών, τα λεγόμενα «κάστρα» της, όπου η ΝΔ είχε παραδοσιακά πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά πλέον προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μπροστά όχι γιατί έγινε ένα θαύμα μέρες που είναι που συζητάμε για την αθεΐα του Αλέξη Τσίπρα και τη σχέση του με την Ορθοδοξία, αλλά διότι οι δεξιοί ψηφοφόροι έχουν αγανακτήσει με την μνημονιακή πολιτική και θέλουν να τιμωρήσουν και αυτοί το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το οποίο στήριξαν με όλη τους τη δύναμη.
Επίσης, αυτή την περίοδο, το δράμα της ΝΔ, που εάν δεν αλλάξει πορεία γρήγορα θα υποστεί δεινή ήττα, συνθέτουν και οι διαιρέσεις των βουλευτών και των κομματικών στελεχών, οι τοπικοί ανταγωνισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την απογοήτευση για τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης.
Όσοι ασχολούνται με την προετοιμασία των δημοτικών εκλογών και έχουν γνώση των στοιχείων δεν κρύβουν την αγωνία τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της απελπισίας.
«Αν δεν αλλάξουμε το κλίμα, κινδυνεύουμε με βαριά ήττα σε μερικές περιοχές» εξηγούσε προχθές υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο πιστεύει ότι «το σκηνικό μπορεί να μεταβληθεί μόνο ως τα μέσα Μαρτίου, μετά θα είναι πολύ αργά».
Μέχρι στιγμής η ΝΔ σώζεται σε πολλές περιοχές από την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει στην επιφάνεια δυναμικά και ικανά στελέχη που μπορεί να κερδίσουν δήμους και περιφέρειες, αν και εκτιμάται ότι οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν να ψηφίσουν αντικυβερνητικά.
Για να ανατραπεί η υφισταμένη κατάσταση και η ηττοπάθεια που βασανίζει τη ΝΔ υψηλόβαθμα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται τολμηρές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με αυστηρούς κανόνες εσωτερικής πειθαρχίας, αλλά και κινήσεις για να ενωθούν οι δυνάμεις της παράταξης.
Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησής του υπερασπιζόμενος το έργο της, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί ακόμα και το σενάριο του ανασχηματισμού.
Εκ παραλλήλου ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι θα ανατρέψει το εσωτερικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, αν και είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η ηττοπάθεια κυριαρχεί.
Πολλοί υπουργοί και βουλευτές, εμφανίζονται παρατημένοι, ενώ στο πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών παρατηρούνται οι παθογένειες του παρελθόντος.
Σε πολλούς νομούς καταγράφεται ανταγωνισμός των ίδιων των βουλευτών και ορισμένων υπουργών, οι οποίοι δεν βλέπουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μάχη της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το προσωπικό τους συμφέρον στις επόμενες εθνικές εκλογές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου