Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Οι αριστερές και οι δεξιές κωλότσεπες πρόθυμα ψηφίζουν Πρόεδρο Δημοκρατίας

Σε συνθήκες καλλιέργειας εντονότατου κλίματος κινδυνολογίας από την πλευρά του δικομματικού καθεστώτος και έξαρσης των κερδοσκοπικών παιγνίων κατά της Ελλάδας, εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Ουδείς αμφιβάλλει ότι το δικομματικό καθεστώς είναι βαθιά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία, τα πολιτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια, ο ξένος παράγοντας ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, οι δικομματικοί καρελοκένταυροι μάχονται ανηλεώς για την παραμονή τους στην εξουσία και γι’ αυτό οι ηγήτορες του δικομματικού καθεστώτος Σαμαράς και Βενιζέλος, θα δώσουν το υπέρ πάντων αγώνα για να μην χάσουν τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος, κινούνται βάσει οργανωμένου σχεδίου, το οποίο φαίνεται ότι τυγχάνει της έγκρισης των προστάτιδων δυνάμεων.
Ας επιχειρήσουμε στη συνέχεια να εξετάσουμε με ψυχραιμία τα υφιστάμενα δεδομένα. Το πρωταρχικής σημασίας ερώτημα είναι: Η σημερινή Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας; Αν εκλέξει Πρόεδρο, οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2015. Αν όμως στην κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, η χώρα οδηγείται σε εθνικές εκλογές και στήνονται κάλπες την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου του 2015. Τελικά, η παρούσα Βουλή θα βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας; Οι Σαμαράς και Βενιζέλος, αν

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-Σαν σήμερα η μεγάλη θηριωδία των Γερμανών ναζί: Το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ των Καλαβρύτων

 

Kalavryta-Raxi_Kapi


Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943… δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.
Το τελευταίο ιδίως έτος της Κατοχής είχαν αυξηθεί δραματικά οι ακρότητες των κατακτητών, καθώς η κυριαρχία τους βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση από την ελληνική αντίσταση και οι δυνάμεις τους δεν επαρκούσαν για να ελέγχουν τη χώρα. Η τύχη των Καλαβρύτων φαίνεται να προδιαγράφτηκε μετά την ήττα των Γερμανών από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στη Μάχη της Κερπινής (20 Οκτωβρίου 1943), κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Γερμανοί στρατιώτες και αιχμαλωτίστηκαν 78.
Τότε τέθηκε σε εφαρμογή από το γερμανικό στρατηγείο η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» («Unternehmen Kalavryta»), με αντικειμενικό στόχο την περικύκλωση των ανταρτών στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων και την εξόντωσή τους. Την εκτέλεση της αποστολής ανέλαβαν μονάδες της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών, που έδρευε στην Πελοπόννησο και είχε επικεφαλής τον υποστράτηγο Καρλ φον Λε Ζουίρ (1898-1954).
.

Ο υποστράτηγος Καρλ φον Λε Ζουίρ
Ο γερμανός στρατηγός με τις αριστοκρατικές ρίζες, έχοντας πληροφορηθεί την εκτέλεση των 78 γερμανών αιχμαλώτων από τους αντάρτες, διέταξε τους άνδρες του να μην διστάσουν να λάβουν τα πιο σκληρά αντίποινα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της περιοχής. Ήταν, άλλωστε, πρακτική των αρχών κατοχής να εκτελούν για κάθε σκοτωμένο γερμανό στρατιωτικό πολλαπλάσιους έλληνες αμάχους.
Η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου, όταν οι γερμανικές δυνάμεις άρχισαν να συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και την Τρίπολη. Στο διάβα τους έκαιγαν χωριά και μοναστήρια (Μέγα Σπήλαιο και Αγία Λαύρα) και σκότωναν άοπλους πολίτες και μοναχούς.
Στις 9 Δεκεμβρίου έφθασαν στα Καλάβρυτα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη. Καθησύχασαν τους κατοίκους, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος τους ήταν αποκλειστικά η εξόντωση των ανταρτών και μάλιστα ζήτησαν από όσους την είχαν εγκαταλείψει να

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα- Ψάχνουν τους αλλοδαπούς δράστες- Σε καλό δρόμο οι έρευνες της αστυνομίας.

Και έναν δεύτερο δράστη φέρεται να αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία με γρονθοκοπήματα και στραγγαλισμό του 83χρονου γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στην Κυψέλη αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε έναν αλλοδαπό από βαλκανική χώρα ο οποίος φέρεται να γνώριζε τον συγγραφέα, είχε ραντεβού μαζί του το ίδιο βράδυ και ο οποίος έχει εξαφανισθεί. Παράλληλα, συνεχίζουν να ελέγχουν τις κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος όπου έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος υπόπτων Ελλήνων αλλά κυρίως αλλοδαπών.

«Ένας τον κρατούσε και άλλος τον χτυπούσε»

Τα στελέχη των διωκτικών υπηρεσιών θεωρούν ιδιαίτερα πιθανή τη συμμετοχή δεύτερου ατόμου στη δολοφονική επίθεση εναντίον του συγγραφέα ύστερα από αναφορά στο πόρισμα των ιατροδικαστών κ. Νίκου Καρακούκη και κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα που εξέτασαν τη σορό του. Όπως σημειώνουν, ο 83χρονος συγγραφέας δεν φαίνεται να προέβαλε καμία αντίσταση στα κτυπήματα των δραστών και στην προσπάθεια στραγγαλισμού του, κάτι που φαίνεται να δείχνει ότι «ένας τον κρατούσε και άλλος τον χτυπούσε» ή κάτι παρεμφερές.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει σχηματισθεί από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες άρχισαν να ξυλοκοπούν τον 83χρονο συγγραφέα από τη στιγμή που βγήκε από το ασανσέρ στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν το διαμέρισμά του και τον έσυραν μέσα στο διαμέρισμά του όπου συνέχισαν να τον κτυπούν, τον στραγγάλισαν και τον λήστεψαν.

Πιθανόν είχαν προστριβές μαζί του

Το μένος που επέδειξαν οι δράστες, η απόφασή τους να σκοτώσουν τον συγγραφέα και όχι απλώς να τον αφήσουν εξουδετερωμένο και λιπόθυμο, η γνώση του χώρου και η επιλεκτική έρευνα στο σπίτι, όπως και το γεγονός ότι σε αυτή την εγκληματική επίθεση δεν είχαν φέρει κάποιο όπλο ή μαχαίρι, οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην άποψη ότι δεν πρόκειται για μια απλή ληστρική επίθεση.

Θεωρούν ότι οι δράστες πιθανόν γνώριζαν τον 83χρονο συγγραφέα, είχαν προγενέστερα σημεία προστριβής μαζί του, πιθανόν «εκκρεμή» οικονομική συναλλαγή, και είχαν αποφασίσει να τον ξυλοκοπήσουν μέχρι θανάτου με παράλληλα αρπαγή χρημάτων ακι άλλων αντικειμένων από το σπίτι του.

Γι' αυτόν τον λόγο συνεκτιμούν δικογραφία που είχε σχηματισθεί παλαιότερα σε βάρος δύο Αλβανών που είχαν κατηγορηθεί από τον Μένη Κουμανταρέα για εκβίασή του. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο -με μικρές πιθανότητες, μέχρι στιγμής, επαλήθευσης- η θανάτωσή του να αποφασίσθηκε όταν ο 83χρονος συγγραφέας τούς αναγνώρισε.

Σε «καλό δρόμο» η έρευνα

Τέλος, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήλεγξαν πληροφορίες για παρουσία στην είσοδο της πολυκατοικίας δύο μελαψών ατόμων, όπου και πάλι δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στη δολοφονία του 83χρονου συγγραφέα.

Επιπλέον εξετάσθηκαν περίοικοι του Μένη Κουμανταρέα, ενώ επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα πώς αυτοί που έστησαν παγίδα θανάτου στον συγγραφέα ήξεραν ότι θα ανέβαινε στο διαμέρισμά του καθώς και από πότε τον παρακολουθούσαν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν πάντως για έρευνα που είναι σε σχετικά καλό σημείο αφού διαθέτουν εκτός από δεδομένα κλήσεων, δείγματα DNA και αποτυπώματα στον χώρο της επίθεσης.

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, διέκοψε την απεργία πείνας για να πάει να ....πιεί καφεδάκι.


Ούτε δύο ημέρες δεν κράτησε η επαναστατική διάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που λογάριαζε χωρίς τον καιρό - Την ίδια ώρα δίνει ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και δηλώνει ότι... συνεχίζει την απεργία

Από το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης είχε αναγγείλει την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας μαζί με τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.Αιτία ήταν μια σειρά από ζητήματα, όπως τα μέτρα που συζητούνται στην Βουλή, η τρόικα, το «άλλο ένα μνημόνιο» αλλά και οι δηλώσεις Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου.

Αυτό όμως που δεν είπαν στον άνθρωπο ήταν ότι ο καιρός θα χαλάσει. Πώς να κάνει με την ησυχία του απεργία πείνας όταν βρέχει καταρρακτωδώς; Έτσι λοιπόν σηκώθηκε και πήγε σε μια καφετέρια να πιει το καφεδάκι του!

Φυσικά η απόφασή του αυτή άφησε σύξυλους τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και κοντράρονταν για το ποιος θα τον βγάλει πρώτος σε ζωντανή σύνδεση. «Φεύγω, πάω για καφέ και θα ξανάρθω αργότερα», ήταν η ατάκα αποχώρησης του κ. Μιχελογιαννάκη παρατώντας το sleeping bag και την επαναστατική του διάθεση στην άκρη μετά από -ούτε- δύο ημέρες απεργίας πείνας.

Παρόλα αυτά, την ίδια πιθανώς ώρα που απολάμβανε τον καφέ του, παραχωρούσε ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απεργία πείνας, παραλείπωντας να αναφέρει ότι έκανε ένα μικρό διάλειμμα...
http://www.protothema.gr/politics/article/432724/mihelogiannakis-paratise-tin-apergia-peinas-kai-pige-na-piei-to-kafedaki-tou/
 

makeleio.gr: "Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Kυβερνάει με 7 αντικαταθλιπτικά την ημέρα. Είναι επικίνδυνος για τον τόπο. Ρίξτε τον…" - [VIDEO]


Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος πάντα είχε την “μπανταβομάρα” στο αίμα του, πιθανόν και λόγω κληρονομικής διαδοχής, κουράρεται από γνωστό νευροψυχίατρο του οποίου τα στοιχεία του μας είναι γνωστά εδώ και καιρό (εκτός εάν τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα). Κάποιοι πιθανόν να μας ψέξουν ότι στην δημοσιογραφική απόπειρα να αντιπολιτευτούμε αλλά και να κριτικάρουμε τον ανώτατο πολιτικό άρχοντα της χώρας, χρησιμοποιούμε αθέμιτες μεθόδους για να τον …μολύνουμε και να τον σπιλώσουμε. Όχι. Κατηγορηματικά όχι. Και το λέμε με όλη την απόλυτη βεβαιότητα των κρίσιμων στιγμών που διάγει αυτός ο έρημος ο λαός που τον πάνε για σφαγή. Για την τελική σφαγή, για τον τελευταίο του θάνατο, για την έσχατη θυσία.
Η υγεία ενός πρωθυπουργού-κάτι που γινόταν και επι πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου- δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι μυστικό ή προσωπικό δεδομένο. Η υγεία του πρωθυπουργού του ΛΑΟΥ, δεν ήταν ποτέ απόρρητη πληροφορία. Η ψυχική αλλά και σωματική ευεξία ενός ηγέτη, δεν μπορεί να είναι κρυφό ή μυστικό. ...
Τον μακαρίτη τον Παπανδρέου, τον είχαν τρελάνει στα δημοσιεύματα όταν δεν ήταν καλά. Δεν μπορούσε ένας “γυάλινος”΄άνθρωπος να κρατάει περιβλημένος από φουσκωμένο μπαλόνι το τιμόνι της χώρας.
Πως μπορεί λοιπόν ένας πρωθυπουργός της κρίσης να λαμβάνει-όπως λένε κακεντρεχείς ή εμπαθείς φίλοι του( μια κουβέντα είναι αυτή για έναν άνθρωπο που δεν είχε ποτέ φίλους) πάνω από 7 αντικαταθλιπτικά τη μέρα και να έχει μυαλό καθαρότητας για να λαμβάνει αποφάσεις; Και μάλιστα τόσο σοβαρές αποφάσεις;
Λυπούμαστε αλλά όσοι το ξέρουν και τον αφήνουν να κυβερνάει είναι συνυπεύθυνοι και λωποδύτες. Κάποιοι αλήτες που κοιτάζουν να επωφεληθούν για να κονομήσουν και να κάνουν περιουσία πάνω από πτώματα. Και τα ονοματεπώνυμα είναι πολλά. Και ξέρετε ότι δεν θα διστάσουμε να τους ξεβρακώσουμε όπως ξεβρακώσαμε κατά καιρούς κι άλλους…
andreas3
@@@Για επίλογο διαλέξαμε κάτι για να το διαβάσει ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Έχει σχέση με την αρρώστια του Α.Παπανδρέου. Δεν ξέρουμε εαν έχει τα ίδια συμπτώματα με τον Ανδρέα, ο Αντώνης.
Εαν όμως στον καθρέφτη βλέπει μέσα από το παρακάτω κείμενο τον εαυτό του, καλό είναι να σηκωθεί να φύγει. Πρώτον για να ζήσει καλά τα εναπομείναντα χρόνια του και δεύτερον για να μην έχει το οδυνηρό τέλος ενός πολιτικού που ξέρουμε ότι πιθανόν να ζήλεψε.

“…Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 ο Αντρέας Παπανδρέου ανακοινώνει την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ). Σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από εκείνη την ημέρα, που σφράγισε και συνεχίζει να επηρεάζει την πορεία της χώρας. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΣΟΚ έπαιξε η ισχυρή αλλά αντιφατική προσωπικότητα του Παπανδρέου. Στο αποκαλυπτικό του βιβλίο «Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΝΩΡΙΣ» (Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ) ο στενός συνεργάτης του Παρασκευάς Αυγερινός περιγράφει την ανασφάλεια και μια από τις σοβαρότερες καταθλιπτικές κρίσεις του, που εκδηλώθηκε το 1979.
«Για πολλές βδομάδες δεν κατέβαινε στις συνεδριάσεις γιατί ήταν, όπως μας διαμήνυαν, αδιάθετος. Ένας κλειστός κύκλος του στενού του περιβάλλοντος τον συντρόφευε και τον κρατούσε απόλυτα περιορισμένο στο σπίτι να μην τον συναντήσει κανείς. Με το φόβο να γίνει γνωστή η κατάστασή του και η αδυναμία του να ασκήσει τα καθήκοντά του απέφευγαν και τους γιατρούς. Είχαν επιλέξει εναλλακτικές θεραπείες ανύπαρκτης αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας, καλούσαν ομοιοθεραπευτές, όπως τον Βυθούλκα, γι’ αυτούς ο Αντρέας δεν ήταν άρρωστος απλά δεν είχε διάθεση, όπως έλεγαν, ήταν στενοχωρημένος. Γύρω του όλη αυτή η αυλή καμιά ψυχολογική βοήθεια δεν του προσέφερε, αντίθετα η συνεχής παρουσία της λειτουργούσε αρνητικά και τον επιβάρυνε.
Ασκούσαν ασφυκτικό έλεγχο προστασίας επάνω του και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του, περισσότερο την αδιαφορία, χαρακτηριστικό σύμπτωμα της νόσου, του περνούσαν ό,τι ήθελαν. Ο Δημήτρης Μαρούδας κόμιζε τις απόψεις και τα αιτήματα Λαμπράκη – Καψή, «πάρτε τον Μαγκάκη και θα σας στηρίξουμε», η Αγγέλα Κοκόλα επανήλθε στο Καστρί, ενώ άρχισε και η επαφή με τον Αντώνη Λιβάνη, τον οποίο προόριζαν για τη Βουλή στη θέση του Πέτρου Μώραλη, διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Επειδή αναφέρθηκα στον Γεώργιο Μαγκάκη οφείλω να πω ότι ο Γ.Μαγκάκης τίμησε το ΠΑΣΟΚ και υπήρξε από τις αξιολογότερες πολιτικές μορφές της μεταπολίτευσης.
Από το ευρύτερο περιβάλλον του Καστριού μόνον ο Απόστολος Λάζαρης ήταν ειλικρινής και ευτυχώς συμβούλευε και ενεργούσε σωστά. Πρέπει να γνώριζε την κατάσταση του Προέδρου και όπως μου έλεγε ήταν πολύ ανήσυχος. Όλη αυτή η αυλή του Καστριού προσπαθούσε να τον διασκεδάσει, και πολλές φορές κατάφευγε σε τρόπους μειωτικούς για τον Αντρέα, τον έβαζαν να παίζει μαζί τους χαρτιά για να τον απαλλάξουν από τη … στενοχώρια του!!
Μαζεμένοι και εγκατεστημένοι εκεί όλοι οι γνωστοί και πιστοί… φίλοι και ο ιατρικός σύμβουλος γυναικολόγος Θέμης Λαμπρινόπουλος. Ο χαρακτήρας του Αντρέα είχε μεταβληθεί, δεν ασχολείτο με σοβαρά θέματα, ήταν εσωτερικά εκμηδενισμένος, παραπονιόταν για βασανιστική αϋπνία και κατάφευγε στα φάρμακα. Είχε όλη τη συμπτωματολογική εικόνα της κατάθλιψης. Τελικά το περιβάλλον, αφού πέρασαν πολλές βδομάδες, πείστηκε ότι ο Αντρέας δεν είναι στενοχωρημένος, ότι είναι πολύ άρρωστος και ότι έπρεπε να ασχοληθούν σοβαρά μαζί του και έτσι έγινε.
Με πήρε στο τηλέφωνο η Μαργαρίτα και μου ζήτησε να ανέβω στο Καστρί γιατί ο Αντρέας δεν είναι καλά. Τον βρήκα καθισμένο σε μια πολυθρόνα, φορούσε τη ρόμπα του, δε σηκώθηκε, δε με ρώτησε γιατί πήγα. Τον συνόδεψα στον ψυχίατρο και, όπως περίμενα, η διάγνωση ήταν «βαριάς μορφής κατάθλιψη». Δε θυμάμαι αν μου το είπε ακριβώς έτσι, αλλά εγώ έτσι το εξέλαβα. Ιατρικά αυτή η καταθλιπτική κρίση αναφέρεται ως «διπολική διαταραχή». Ακολούθησε πολύμηνη θεραπεία φαρμακευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Άργησε να συνέλθει. Πρέπει να πω ότι τότε, στις παραμονές της με βεβαιότητα αναμενόμενης Πρωθυπουργίας, του επέβαλαν τη διακοπή μιας μακράς ερωτικής σχέσης που διατηρούσε και δεν αποκλείω ότι αυτή η απογοήτευση αποτέλεσε και την κύρια αφορμή της καταθλιπτικής κρίσης
Μετά από μήνες, ένα βράδυ στις αρχές του ’80 καλεσμένοι στο σπίτι της Μελίνας, τον θυμάμαι να μην έχει ακόμα αποκατασταθεί, να μην τον ικανοποιεί η συντροφιά και η συζήτηση, να μη συμμετέχει. Τον κοιτάζαμε και αναρωτιόμασταν αν το όνειρο τέλειωσε. Καταφέραμε βέβαια να μην περάσει στη δημοσιότητα το θέμα και μόνον ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Κανελλόπουλος είχε γράψει κάποια μέρα στον τύπο ότι ο Αντρέας είναι πολύ άρρωστος και αναχωρεί για την Αμερική. Δεν είχε συνέχεια. Απ’ ό,τι γνωρίζω δεν παρουσίασε άλλη καταθλιπτική κρίση, τον παρακολουθούσε βέβαια τακτικά ψυχίατρος. Δεν ξέρω αν άλλοτε είχε υποστεί τέτοιες κρίσεις, όταν όμως του ανακοινώσαμε αυτό που του συνέβαινε έδειξε να το γνώριζε. Δεν ξέρω τι είπε στον ψυχίατρο».

Σχετικό: Σαμαράς: «Γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα…!» (video)

Η είδηση δεν είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμα του ανακοίνωσε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως καμάρωναν πώς θα καταφέρουν στην κυβέρνηση, μετά από πολλές και σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η είδηση είναι πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κεφάλι που του προκαλεί …πόνους και ταλαιπωρίες. «Γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα!» αναφώνησε αμέσως μετά από σαρδάμ, ενώ η κάμερα ακόμη "έγραφε". Φαίνεται πως το αμοντάριστο βίντεο βρήκε το δρόμο του μέχρι τις οθόνες, κλέβοντας τη δόξα της μεγάλης κυβερνητικής επιτυχίας.

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε ακόμη - η αρρώστια του Αντώνη Σαμαρά - η ακτινογραφία του και οι άνθρωποί του
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Υπερψηφίστηκε ο προυπολογισμός με 155 'ΝΑΙ' και ο Σαμαράς αποχώρησε κάνοντας χιουμοράκι...

 

 

Με ..αστειάκια έκλεισε η βραδιά για τον Σαμαρά, ο οποίος αποχώρησε από τη βουλή μετά την αποψινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2015 εμφανώς ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
«Μετά από πολλές δεκαετίες, η χώρα μας απέκτησε φέτος τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι μία ιστορική στιγμή. Οι παλαιότεροι θα ξαφνιαστούν που συνέβη κάτι τέτοιο κι εύχομαι οι νεότεροι να το συνεχίσουν γιατί είναι ο μόνος δρόμος για πραγματική ανάπτυξη, χωρίς αναταράξεις».
Όταν ομως ξεκίνησαν οι ερωτήσεις για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κτλ, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να απαντήσει: «για όλα τα άλλα, την ..αγάπη μου»!