Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

 


elaiolado
Μπορεί η Γερμανία να μην έχει ελιές ούτε για δείγμα, όμως η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ... για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο! Αν και εξάγουμε χιλιάδες τόνου ελαιόλαδου στο εξωτερικό, είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να καλύψουμε την εσωτερική ζήτηση, καλύπτοντας την κατανάλωση ελαιόλαδου μέσω εισαγωγών.
Το ειρωνικό είναι ότι το χύμα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που πουλάνε οι Έλληνες παραγωγοί στο εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού περάσει από μια διαδικασία ανάμειξης με λάδια κατώτερης ποιότητας, επιστρέφει στα ελληνικά ράφια με διαφορετική ονομασία προέλευσης, διατηρώντας την ιδιότητα του «έξτρα παρθένου».
«Αν και ο κλάδος παρουσιάζει σημαντική δυναμική διεθνώς τα τελευταία χρόνια, η ελληνική παραγωγή έχει μείνει στάσιμη. Γι' αυτό και παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα»δηλώνει ο κ. Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος.
«Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ελαιόλαδο διατίθεται χύμα σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες αναλαμβάνουν και την τυποποίηση του. Ο κύριος εισαγωγέας του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η Ιταλία η οποία αναλαμβάνει τη συσκευασία και την προώθηση του στις διεθνείς αγορές ως ιταλικού προϊόντος πλέον δηλώνει ο κ. Γονιωτάκης.
makeleio.gr

Τι εποχές ζούμε επιτέλους..... Κάποτε ο Εφιάλτης κρυβόταν από τους Ελληνες που τον κυνηγούσαν για την προδοσία. Σήμερα;


 
Μετά την ψήφιση του προδοτικού και αντισυνταγματικού νομοσχεδίου που οδηγεί τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση, οι Εφιάλτες του Γένους αλληλοσυγχαίρονται!!!!!
Πριν από λίγο καιρό όταν ψήφιζαν παρόμοια αντεθνικά και αντιλαϊκά τερατουργήματα "εξ' ανάγκης" όπως έλεγαν οι προδότες και "για να σώσουν την χώρα".... κάθονταν συνοφρυωμένοι.... κι έλεγαν ότι το κάναμε απλά για να πάρουμε την δόση μας!!!!
Σήμερα πλέον περάσαμε στο στάδιο της πλήρους αποθράσυνσης των προδοτών.....
Δεν νομίζω ότι όσο κι αν ψάξετε σε ολόκληρη την πατρίδα μας θα βρείτε έστω και μια παρόμοια εικόνα Ελλήνων πολιτών που να θριαμβολογούν με αυτόν τον προκλητικό τρόπο για την ψήφιση του ανθελληνικού, κατοχικού πολυνομοσχεδίου.

Ενας σας παρακαλώ αδέρφια μου....

Επείδη ξέρω πολύ καλά τι μας ετοιμάζουν για το μέλλον και το πόσο "έξυπνα" θα πάνε να μας την φέρουν οι προδότες λίγο πριν τις

...

11 χώρες που εργάζονται σκληρότερα

 

Το cnn έβγαλε τη λίστα με τις 10 χώρες που εργάζονται σκληρότερα από όλες τις άλλες.
Ξέχασε να μας προσθέσει μέσα, ίσως δεν συνέφερε κάποιους.
Εμείς βρήκαμε επίσημα στοιχεία και σας παρουσιάζουμε τις 11 πιο σκληρά εργαζόμενες χώρες:
Μεξικό
2.317 ώρες ετησίως
Μέσος ετήσιος μισθός: $ 9.885
Στο Μεξικό, εργάζονται μέσο όρο 45 ώρες την εβδομάδα, περισσότερο από κάθε βιομηχανική χώρα.
Λειτουργούν περίπου 519 ώρες περισσότερο από τον τυπικό Αμερικάνο εργαζόμενο κάθε χρόνο, για να κερδίζουν μόνο λιγότερο από το ένα πέμπτο του μισθού.
Υπάρχει επίσης ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των
....

Φοροφυγάδων…απαιτήσεις


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΠΙΑΣΕ μπόρα κι ήρθε χιονιάς. Στοίβα το χιόνι έξω απ’ την πόρτα κι ο νοικοκύρης δεν άρπαξε το φτυάρι. Βγήκε κι άρχισε να τσιρίζει. Και να βρίζει. Για το Κράτος και τις υπηρεσίες του, για τα μέσα που του λείπουν, για τους ανθρώπους του που τεμπελιάζουν.

ΧΡΟΝΙΑ στη Νομαρχία και ο…μηχανικός μας ήρθε στη θάλασσα (για μπάνια) περνώντας από πεδιάδες και κατσάβραχα. Με το τζιπ της Υπηρεσίας του. Και με βενζίνη μας. Των φορολογουμένων για την καλοπέρασή του. Κι άρχισε η κουβέντα με τα  κρετσέντα και τις κορώνες του φίλου μας. Για το Κράτος και τις ατέλειές του. Για τους κλέφτες του δημοσίου (εξαιρώντας τον…εαυτό του) κι όλοι γελάσαμε με την ψυχή μας. Ύστερα τρέξαμε για βουτιές.

Ο δρόμος με τη λακκούβα να χάσκει τρομάζει τον ημεδαπό και τον αποτρέπει για τουρισμό στην Ελλάδα της αφροντισιάς (και πού να βρεθούν λεφτά για τη λακκούβα;). Στη θέα των σκουπιδιών αηδιάζει κι αυτός κι
...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σωκράτης Γκιόλιας - Troktiko... η αληθινή ιστορία. Το βίντεο που αναρτήθηκε από το Τρωκτικό, σήμερα στις 5:30 τα ξημερώματα, την ώρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Όταν είμαστε σε πόλεμο, φερόμαστε ανάλογα: Να αντισταθούμε στη νέα Γερμανική Κατοχή – μποϊκοτάζ στη γερμανική παρουσία

 

Να αντισταθούμε στη νέα Γερμανική Κατοχή

Να μποϋκοτάρουμε τη γερμανική παρουσία στην Ελλάδα

«A la guerre comme à la guerre». «Στον πόλεμο, όπως στον πόλεμο»

Πρόκειται για μια παλιά έκφραση των Γάλλων. Που υποσημειώνει πως όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο πρέπει να συμπεριφέρεσαι ανάλογα.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν οικονομικό πόλεμο που της έχουν επιβάλει οι δανειστές της και πρώτα απ’ όλα οι Γερμανοί. Στον προηγούμενο πόλεμο, κατά τη γερμανική Κατοχή, οι Γερμανοί προσπάθησαν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους διά των όπλων, με την τρομοκρατία, τα εγκλήματα πολέμου, τις εκτελέσεις, τα αναγκαστικά δάνεια, τις επιστρατεύσεις. Σήμερα, η νέα Κατοχή εφαρμόζεται με άλλα μέσα, οικονομικά. Οικονομικός στραγγαλισμός, επιβολή προγραμμάτων λιτότητας, απολύσεις, μεταβολή της Ελλάδας σε κλοτσοσκούφι των αγορών.

Οι Έλληνες, στην Κατοχή, πριν διώξουν τους κατακτητές –και για να μπορέσουν να τους διώξουν– δεν έμειναν με

...

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

O Wolfgang Schäuble ήρθε να επιθεωρήσει τον υπουδουλωμένο λαό...Για τις αποζημιώσεις όμως, κουβέντα το ερπετοειδές...

Οι Γερμανοί επιμένουν να αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση για το κατοχικό δάνειο...
  • Πόρτα έφαγε η κυβέρνηση Σαμαρά από τους Γερμανούς, που αρνούνται συζητήσεις για το κατοχικό δάνειο
  • Γιατί η συνάντηση έγινε χωρίς να κρατηθούν πρακτικά; Μπορεί να απαντήσει ο φερόμενος ω πρωθυπουργός;
  • Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - Βεστερβέλε και τα θέματα που ετέθησαν σε αυτήν;
Την προκλητική στάση της Γερμανίας στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και την μυστική διπλωματία της μνημονιακής κυβέρνησης για το θέμα αυτό, κατήγγειλε σήμερα Παρασκευή 12-7-2013 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του για τα
....

Wolfgang Soible-Σοϊμπλε, το μισητό γερμανικό ερπετοειδές ήρθε να επιθεωρήσει την αποικία του....

Συγκέντρωση στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

 
Schauble

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της Κατοχικής.


 
Υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Το πολυνομοσχέδιο "πέρασε" με 153 "ναι", ενώ με 152 "ναι" πέρασε το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία.
Από τα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, καταψήφισε το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία. Από την ψηφοφορία, απουσίαζε ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Δ. Κυριαζίδης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λόγω του θανάτου της μητέρας του.

Φωτιά στην Πάρνηθα! Στη μάχη και ο στρατός. Πολλά τα ερωτήματα......

 

20130718-010104.jpgΠολλά είναι τα ερωτήματα για το πώς προκλήθηκε μεγάλη φωτιά στην Πέτρα Βαρυμπόμπης, που είναι σε εξέλιξη και στο σημείο βρίσκονται 32 οχήματα με 100 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρο, 10 εθελοντικά οχήματα με 20 άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 42 στρατιώτες και 3 μηχανήματα του Στρατού.
Σε δύσβατο σημείο εξελίσσεται η πυρκαγιά στη θέση Πέτρα της Βαρυμπόμπης, κάτι που δυσχεραίνει αρκετά το έργο των πυροσβεστών. Παράλληλα, στην περιοχή πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι οι οποίοι μάλιστα αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση.
Η πυρκαγιά καίει πευκοδάσος και για την ώρα δεν απειλεί κατοικίες, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μ. για να μην ξεφύγει το μέτωπο και να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή. Προτεραιότητα αποτελεί και το πευκοδάσος που είχε διασωθεί από προηγούμενες πυρκαγιές.
Η Πέτρα βρίσκεται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας και είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα. Ονομάζεται Πέτρα λόγω των βράχων που υπάρχουν.
Αναμένονται ενισχύσεις από την επαρχία, που θα βοηθήσουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

27ο αντάμωμα των Απανταχού Κοκκινοπλιτών.


ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ & ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"

ΕΔΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Εξωραϊστικός σύλλογος των Απανταχού Κοκκινοπλιτών "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ" σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Λαογραφικό Συμπόσιο που διοργανώνει την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 στον Κοκκινοπλό με τίτλο:

 

"Στη βαριά σκιά του Ολύμπου ήχοι και αντίλαλοι βημάτων μύθου και ιστορίας"

 

Ημέρα συνάντησης Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ώρα έναρξης: 16:00

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Πρόεδρος

Χάρης Κουκουβίτης

 στο 6978/882920

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ & ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"

ΕΔΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

 

Δελτίο Τύπου

                Το 27ο Αντάμωμα, διοργανώνουν οι σύλλογοι Κοκκινοπλιτών στις 28 Ιουλίου 2013 στη γενέθλια γη τους, στον Κοκκινοπλό. Κοκκινοπλίτες από όλη την Ελλάδα και
.....

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σφοδρή επίθεση Καμμένου στον Στουρνάρα-Άνω κάτω η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ!

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχετικά με την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ και τον πρόεδρο της Ανδρέα Γεωργίου. O Πάνος Καμμένος ανάγκασε τον υπουργό Οικονομικών να πει ότι τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ήταν αληθινά και να υπερασπιστεί τον υπόδικο πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Η στάση Στουρνάρα δημιούργησε αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καθώς τα μέλη της, ανάμεσα στα οποία είναι και

...

''Δεν φοβόμαστε κουφάλες Γερμανοί'' - Συνθήματα κατά Μέρκελ και Σόιμπλε!

 

ΦΩΤΟ από thestival.gr



Κινητοποίηση ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη, μπροστά στο Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαμαρτυρία με σημαίες, πανό και συνθήματα
Περίπου 30 άτομα κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς το σημείο, παρατάχθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των Μέρκελ και Σόιμπλε.

Πριν από λίγο έφτασαν στο σημείο μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ για να περιφρουρήσουν το κτίριο του προξενείου. Δείτε το βίντεο του thestival.gr...

Δήλωση απάντηση της Σ. Σακοράφα στο Σ. Κεδίκογλου

17/07/2013
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Αθήνα, 17.07.2013
΄΄Ο Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε την αποπομπή μου από το ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!
Βρίσκεται σε λάθος εποχή ο κ. Κεδίκογλου.
Τελείωσαν οι εποχές των προγραφών και των εκτοπίσεων αυτών που σκέφτονται διαφορετικά από την εξουσία.
Ο ίδιος βέβαια και η κυβέρνησή του αποδεικνύουν καθημερινά, ακόμη και μετά την παγκόσμια κατακραυγή για το πραξικόπημά τους στην ΕΡΤ, ότι δε θέλουν και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το πολίτευμα το οποίο υπηρετούν είναι η δημοκρατία.
Στις δημοκρατίες λοιπόν η αποπομπή κάποιου από τον πολιτικό βίο αποφασίζεται από τον ίδιο το λαό. Αυτό είναι γνωστό από την εποχή του Θουκυδίδη ακόμη : ΄΄ Το εναντιούμενον τω δυναστεύοντι δήμος ωνόμασται΄΄, αυτό που εναντιώνεται στο δυνάστη, κύριε Κεδίκογλου, ονομάζεται λαός ή στην πιο σύγχρονη εκδοχή εχθρός λαός, κύριοι της κυβέρνησης!

Τα δώρα της Ελλάδας και Γερμανίας προς την υφήλιο...

 

Από την Κατερίνα
Αθάνατο Μνημείο του ελληνισμού,
που δέχεται …επισκέπτες,
για να δακρύσουν από συγκίνηση, επειδή είναι …άνθρωποι.

02_GR%252520vs%252520DE%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800


Αθάνατο Μνημείο του γερμανισμού,

που δέχεται …επισκέπτες, για να κλάψουν από αγανάκτηση,
επειδή είναι ….άνθρωποι.
03_GR%252520vs%252520DE%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800
olympia.gr

Γκάφα με το on air μπενελίκι του Σαμαρά: ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΑΛΑΚΑ!!! , έλεγε στον εαυτό του.. (Εμείς, τι να προσθέσουμε μπροστά σε τόση αυτογνωσία;)

 


samaras-xespasma
Η δήλωση του  Σαμαρά ξεκίνησε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο πρωθυπουργός έκανε ένα σαρδάμ... Τότε διέκοψε, ζήτησε να αρχίσει από την αρχή και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το "κάδρο" λέγοντας.... "γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα"!
Το ξέσπασμα αυτό όμως, φαίνεται πως δεν έγινε αντιληπτό από τηλεοπτικούς σταθμούς, λόγω πίεσης προφανώς να "φύγει" γρήγορα η δήλωση.
Στη βιασύνη τους να "παίξουν" άμεσα οι δηλώσεις τα κανάλια δεν είδαν την κασέτα, αλλά "έριξαν" στον αέρα τη δήλωση χωρίς επεξεργασία και έτσι το σαρδάμ και το ξέσπασμα πέρασαν και ακούστηκαν από χιλιάδες τηλεθεατές προκαλώντας γέλια μέχρι δακρύων με την αυτογνωσία του Πρωθυπουργού...
Δείτε το απολαυστικό βίντεο:



Κοίταζε τη χούφτα της

 

Γράφει το βυτίο: http://tovytio. wordpress.com

Με πλησίασε μια γυναίκα λίγο πριν από τα σκαλάκια της εξόδου του Μετρό. Τελευταία, διάφοροι άνθρωποι ζητάνε χρήματα όχι καθισμένοι -όπως παλιά- στην άκρη κάποιου πεζοδρομίου, αλλά κατεβαίνοντας στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό. Στέκονται δίπλα σου καθώς εσύ βάζεις τα κέρματα στο μηχάνημα.
Ετσι, γρήγορα σκέφτεσαι ότι αυτό το εξωπραγματικό για την τσέπη σου 1,40, θα έπιανε περισσότερο τόπο αν αντί για εισιτήριο, γινόταν κουλούρι, καφές, τσιγάρο ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ή θέλει αυτός ο άνθρωπος. Η γυναίκα λοιπόν με πλησίασε, άρχισα να σκέφτομαι αν και πόσα ψιλά έχω, αν και πόσα θέλω να δώσω. Η γυναίκα όμως μόλις έφτασε μπροστά μου ζήτησε απλά αν έχω ένα εισιτήριο για να πάει σπίτι της. Τα ρούχα της έμοιαζαν με κουρέλια, το πρόσωπό της ήταν σε άσχημη κατάσταση και οι λέξεις της, αν και κανονικά τοποθετημένες, αντηχούσαν μόνο τη γενικευμένη απόγνωση. Θέλω ένα εισιτήριο να πάω στο Περιστέρι, σπίτι μου.
Βγαίνοντας από το Μετρό πέτυχα ένα φίλο, που είχα να δω καιρό. Στο τέταρτο που κουβεντιάσαμε, μου ανέλυσε τα σχέδιά του για τη χρονιά που έρχεται. Τις χρονιές τις υπολογίζουμε ακόμη, όπως όταν πηγαίναμε σχολείο, από Σεπτέμβριο. Το περίπλοκο και με απειράριθμα «αν» σχέδιό του, μπορεί να συνοψιστεί στη λέξη επιβίωση. Ακούγονταν ποσά της τάξης των 200 και 300 ευρώ. Ακούγονταν φράσεις του στιλ «μπορώ να ζήσω με τόσα. Μου αρκεί μια σαλάτα, δεν θα πολυβγαίνω» και τέτοια. Δεν είχε απελπισία ο
...

Ο Ξαρχάκος και…οι άλλοι (Μέρος 1ο)


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΟ αθάνατο κύκλωμα, στην Ελλάδα. Η παρέα. Η κλίκα. Οι ομόφρονες στο κακό (ενίοτε και στο…καλό), με την «ισχύ εν τη ενώσει». Κι αν αποπειραθεί «παρείσακτος», βρίσκει τα…μέλη του κυκλώματος ενωμένα σαν γροθιά. Μη πατήσει «βάρβαρος» (με γνώσεις, ήθος και ταλέντο), θα τον αχρηστέψουν. Θα βρουν τη μέθοδο, τον τρόπο, μυστικά βυσσοδομώντας είτε φανερά σνομπάροντας, μη χαλάσουν σχέδια και ναυαγήσουν σχεδιασμοί.

ΚΙ αν θέλεις (παρα)δείγμα κυκλώματος «ομοειδών» που λειτουργούν σαν κρίκοι αλυσίδας αλληλοεξαρτώμενοι και αλληλοστηριζόμενοι,  πάτα το κουμπάκι για κανάλια του είδους. Θα τους δεις παραταγμένους, θρασείς και φλύαρους, γυναικωτούς και τιποτένιους. Τσιρίζουν για το τίποτα ανάγοντας το ευτελές σε θέμα και η επωδός είναι «κάνω τηλεόραση». Φύσει (είτε θέσει και προσποιητά) κίναιδοι, με την ακροαματικότητα τονωτική για την επιμονή στη μόστρα. Κατάφατσα με λατρευτές του είδους που επιμένουν κι αυτοί/αυτές στο τηλεοπτικό τίποτα κάποιων καναλιών της ιδιωτικής μας τηλοψίας. Ο ένας «καθαρίζει» από
..

Σ.Φ.Ε.Α- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013



                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η φετινή μας εκδήλωση γίνεται σε συνθήκες που τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι εργατικές κατακτήσεις είναι στο «Απόσπασμα» και βάλλονται κατά ριπάς.    Γίνεται σε συνθήκες που το, γνωστό σε εμάς από το παρελθόν, «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» επέστρεψε δριμύτερο.

 Ελάτε να κάνουμε μαζί μια σύντομη αλλά σημαντική αποτίμηση  των 39 Χρόνων από την 23η/7ου/1974, ημέρα κατάρρευσης της Στρατιωτικής Δικτατορίας.

  Ελάτε να ταξιδέψουμε σε «κόσμους και καιρούς», παλιούς αλλά όχι ξεχασμένους, που θα μας μεταφέρουν τα απαγορευμένα και λογοκριμένα τραγούδια, που θα τα παρουσιάσει η Σοφία Αδαμίδου και θα τα ερμηνεύσουν  οι εκλεκτοί συνεργάτες της.

 

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

23     Ι Ο Υ Λ Η   2013 

39  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ    την   Κατάρρευση της Στρατιωτικής Δικτατορίας

Ο αγώνας,  για  προάσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και κατακτήσεων του λαού μας, Συνεχίζεται!!  

Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η    Μ Ν Η Μ Η Σ

   ΤΡΙΤΗ   23  ΙΟΥΛΗ  2013    στις   8,00   το  βράδυ.

 

 στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην Ε.Α.Τ.-Ε.Σ.Α.),

 (Στάση ΜΕΤΡΟ «Μέγαρο Μουσικής», όπισθεν μνημείου Ελ. Βενιζέλου) 

 

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

 Ώρα 8,00 μ.μ. Προσέλευση.

 Ώρα 8,20 μ.μ. Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή.

  Χαιρετισμός του Προέδρου του «Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας» Γιώργου Λουκά.

  Χαιρετισμός εκπροσώπου εργαζομένων   Ε.Ρ.Τ.

 Χαιρετισμός του Προέδρου του «Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974»,  Νίκου Τριανταφύλλου.

 

Ακολουθεί  Κ Α Λ Λ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ο    Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 

Αφιέρωμα  στα  Λογοκριμένα  και  Απαγορευμένα  Τραγούδια

Τα Τραγούδια Ερμηνεύουν, οι:

Ερωφίλη                                      ● Ειρήνη  Χαρίδου

  Παίζουν οι Μουσικοί:

 Τάσος Σωτηράκης                   ● Αλέξης Μουτάφης

  Συμμετέχουν οι Ηθοποιοί:

   Στέλιος  Γεράνης                     Βασίλης Κονταξής

 

Επιμέλεια – Παρουσίαση προγράμματος:  Σοφία Αδαμίδου.

 

Για το Δ.Σ. του «Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ                                             ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

Η ΝΕΑ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

 


AFISAAKOLATOS2
Ο Δημήτρης Κολλάτος έφτιαξε μια αφίσα για να υποδεχθεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος την Πέμπτη θα επισκεφθεί την χώρα μας.
"Αυτή είναι η αφίσα με την οποία θα υποδεχτώ κρεμώντας την στην πρόσοψη του σπιτιού μου, το γείτονά μου από την Πέμπτη, Βόλφανγκ Σόιμπλε. Θα ήθελα, αν μπορούσαμε, να γεμίσουμε όλη την Αθήνα με αυτή. Να την κολλήσουμε, με σελοτέιπ έστω, στα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά. Θα προσπαθήσω να τη στείλω σε φίλους μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στους Γερμανούς ΔΕ χρωστάμε, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!", ήταν το σχόλιο του γνωστού σκηνοθέτη.

AFISAAKOLATOS


Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Χαμόγελο του παιδιού- Νέα εξαφάνιση παιδιού- Χάθηκε κορίτσι από τα Άνω Πατήσια.

Χαμόγελο του παιδιού

Χάθηκε μαθήτρια στα Πατήσια 

Χάθηκε μαθήτρια στα Πατήσια

Βγήκε για μία βόλτα στα Άνω Πατήσια, όπου έμενε με την οικογένεια της και χάθηκε.
 
 
Είναι η 15χρονη μαθήτρια Ελένη Τριανταφύλλου, κόρη πολύτεκνης οικογένειας, που εξαφανίστηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου.
Η μαθήτρια ήταν επηρεασμένη από τη θρησκεία και εκκλησιαζόταν συχνά.
Έχει ύψος 1,70 και όταν εξαφανίστηκε φορούσε μπλε μπλούζα, μπλε μακριά φούστα, μαύρα πέδιλα και μωβ τσάντα χειρός.
Με την υπόθεση ασχολείται το «Χαμόγελο του Παιδιού».
 

Επιθέσεις μεταλλωρύχων σε κατοίκους – σοβαρότατη καταγγελία


Εχθές, 15 Ιουλίου 2013, στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, έλαβε χώρα άλλο ένα επεισόδιο βίας και τραμπουκισμού από εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στην πλατεία του χωριού, επιτέθηκαν σε υλοτόμο και προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, και μετά από κάλεσμα εργαζόμενου που διαπληκτίστηκε με συγγενικό πρόσωπο που είναι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, εισέβαλαν στο σπίτι του τελευταίου προξενώντας εκτεταμένες ζημιές και τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση.
Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι ορισμένοι, νιώθοντας ασφάλεια και ασυλία από τις διωκτικές αρχές, λειτουργούν ως τάγματα εφόδου, τρομοκρατώντας και βιαιοπραγώντας ενάντια σε πολίτες με τους οποίους διαφωνούν. Είναι προφανές ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους υποκινώντας τέτοιου είδους ενέργειες, ενώ θα έπρεπε στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης να τις αποτρέπει. Φαίνεται ότι η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και την επιδιώκει. Η κοινωνία απαιτεί από την Ελληνικός Χρυσός να καταδικάσει επίσημα τέτοιου είδους συμπεριφορές, να
...

Στο χέρι μας είναι να κατεβάσουμε την αποκρουστική σβάστικα του μνημονίου!

 

Γράφει ο Μαγια

Πνιγόμαστε, βυθιζόμαστε!

Η Ελλάδα της ύφεσης και της ανεργίας, η Ελλάδα των λουκέτων και των αυτοκτονιών δεν έχει άλλες αντοχές.

Το πιο ηχηρό μήνυμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να ήταν, «και τώρα τρέχουμε» στις πλατείες, τις γειτονιές, στα χωριά, σε κάθε γωνιά του κοινωνικού και οικονομικού ερειπιώνα.
Θέλουν κουράγιο, αυτοπεποίθηση κι ελπίδα οι απελπισμένοι. Και τότε, ένα φύσημά τους είναι αρκετό για να απαλλαγούμε από τους εντεταλμένους της διεθνούς τοκογλυφίας, που επιμένουν να μην ορρωδούν προ ουδενός
Δεν ωφελεί να περιμένουμε τους τίτλους του τέλους. Σ’ αυτή την αναμονή στηρίζουν την επιθετικότητά τους. Αλλωστε, μόνοι τους δεν είναι τίποτε, αν δεν εξασφαλίσουν την ανοχή και την υποταγή μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο, πλέον, κόμμα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αποκτήσουν πολιτική δύναμη οι ελπίδες του λαού, για τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης και τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα ξαναχτίσει την Ελλάδα, με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.
Βέβαια, οι ιδαλγοί του μαύρου, τα σαπρόφυτα της παραδημοσιογραφίας, και οι τσάτσοι της διαπλοκής θα πουλήσουν ακριβά το σαρκίο τους, προτάσσοντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της διεθνούς τραπεζικής τρομοκρατίας.
Αφού διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες τους για διαλυτικά γεγονότα στο συνέδριο, οι γνωστοί «φωστήρες» θα είναι καταδικασμένοι να

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα σήμερα στην ολομέλεια.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Εδώ και τρία χρόνια, άλλοτε με τις ομιλίες μου εντός Βουλής, άλλοτε εκτός, άλλοτε με συνεντεύξεις ή αρθρογραφία, έχω διεξοδικά και τεκμηριωμένα τοποθετηθεί για αυτή τη βαρβαρότητα, αυτή την ανωμαλία, πολιτική, θεσμική, οικονομική και κοινωνική που επιβάλλεται στην πατρίδα μας και το λαό μας.

 

Σε όλη αυτήν την πορεία των τριών χρόνων η προσέγγισή μου ήταν άκρως πολιτική, ακόμη και όταν εισήγαγα σκληρές εκφράσεις στο δημόσιο βίο, όπως η “κατοχική βουλή”. Έκφραση που σήμερα μαζί με την “κατοχική κυβέρνηση”, αποτελούν λογικά συμπεράσματα του λαού μας.

Εκφράσεις όπως “γκαουλάιντερ” για την ξένη επιτροπεία που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας και που αποδεικνύουν τη μετατροπή της σε νεοαποικία και άρα το περιορισμένο της κυριαρχίας της, δεν ακούγονται μόνο από
....

HOT DOC- Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

 

HOT-DOC
ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

Ο Αντώνης Σαμαρά,ς σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC πάσχει από την ασθένεια του... διχασμού. Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κάνοντας την... ακτινογραφία του σημερινού πρωθυπουργού διαπιστώνει ότι μέσα σε ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε την ελληνική δεξιά στο ρεβανσισμό και τα σύνδρομα του εμφυλίου, έβαλε την ακροδεξιά μέσα στο Μαξίμου, είτε με τη μορφή συμβούλων είτε με τη μορφή μεθόδων και πολιτικών, επισημαίνοντας ότι ο Σαμαράς δεν επέστρεψε στη Ν.Δ αλλά έκανε τη Ν.Δ. Πολιτική Άνοιξη.
Η ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΚΕΡΑΚΙΑ
Στις 30 Ιουνίου, σε δείπνο στην ταβέρνα Μεγαρίτης παρέα με 50 στελέχη του κόμματος, ο πρωθυπουργός γιόρτασε τα 20 γενέθλια από την ίδρυση της Πολιτικής άνοιξης.
ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ
Ο Σαμαράς το απέδειξε απέναντι στον άνθρωπο που τον ανέδειξε, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Δύο θέματα εξωτερικής πολιτικής χειρίστηκε την εποχή εκείνη ως
...

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ! ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

 

Για πάνω από ένα μήνα κάτοικοι, επαγγελματίες και περαστικοί της Πλατείας Βικτωρίας γινόμαστε θεατές της διακίνησης λαθρομεταναστών που λαμβάνει χώρα σχεδόν καθημερινά, μέρα μεσημέρι και εντελώς απροκάλυπτα στην περιοχή μας. Από 7:30 έως 10:00 το πρωί κυκλώματα διακινητών αφήνουν ομάδες λαθρομεταναστών, οικογένειες, παιδιά, αλλά κυρίως άντρες ηλικίας 18-35 χρονών, πάνω στην πλατεία, για να περιμένουν τους διακινητές, γνωστούς τοις πάσι, που θα τους μεταφέρουν σε κάποιο κοντινό διαμέρισμα-ξενοδοχείο λαθρομεταναστών. Καλούμε το 100, καλούμε το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, καλούμε το γραφείο του Υπουργού, καταγγέλουμε τα γεγονότα επανειλημμένως και δεν εμφανίζεται ούτε ένας

.....

Σωκράτης Γκιόλιας- Τρωκτικό: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΘΑΨΑΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ

 


giolias-sexta

- Τρία χρόνια μετά την δολοφονία του δεν εξέτασαν τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο- Σίγησε η "Σέχτα Επαναστατών" αλλά δεν βρέθηκαν τα όπλα με τα οποία πυροβολήθηκε- Γιατί εξόργισε τους συγγενείς η απάντηση του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού
Προανάκρουσμα αποκαλύψεων για την υπόθεση troktiko το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το ντοκιμαντέρ «troktiko-η αληθινή ιστορία» του ανεξάρτητου κινηματογραφιστή-δημοσιογράφου Κώστα Λακαφώση περιλαμβάνονται σε μια σύντομη προαναγγελία που υπάρχει ήδη στο YouTube.
Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ μπορεί κανείς να δει αποσπάσματα από τις διηγήσεις ανθρώπων όπως ο Περικλής Γκιόλιας, αδελφός και συνεργάτης του δολοφονημένου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, καθώς και δημοσιογράφων που εργάστηκαν στο troktiko.



Όπως εξηγεί στο σχετικό σημείωμα ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Κώστας Λακαφώσης «το ντοκιμαντέρ ''troktiko-Η Αληθινή Ιστορία'' είναι ένα προσωπικό project που γυρίστηκε με ίδια μέσα (δηλαδή χωρίς κανένα κόστος πέραν της προσωπικής εργασίας), από το Φεβρουάριο έως τις αρχές Ιουλίου του 2013.
Στόχος δεν ήταν να επαναληφθούν τα στοιχεία που είναι ήδη ευρέως γνωστά, αλλά η παρουσίαση καινούργιου υλικού και μαρτυριών που ακούγονται για πρώτη φορά. Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να απαντήσει στα βασικά και αυτονόητα ερωτήματα: ποιoς, πού, πότε, πώς και γιατί;»
Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ (διάρκειας 70 λεπτών) θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο για download από link που θα δημοσιευτεί στο troktiko.blogspot.com, από τις 05:20 της 19ης Ιουλίου 2013, όταν δηλαδή θα συμπληρώνονται ακριβώς τρία χρόνια από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια».
Γιατί δεν εξέτασαν τον υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο και γιατί, ενώ σίγησε η "Σέχτα Επαναστατών", δεν βρέθηκαν τα όπλα με τα
....

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη»


Της Μαρίλης Μαργωμένου

Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ωσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».

Ο άνθρωπος που μου λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο. Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ' εμάς».

Ολα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες.

Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους.

«Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Κ» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις
....

DEUTSCHE WELLE. ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ Μίζες σε «αρμόδιους»ΚΑΙ στο μετρό Αθήνας; ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;

 

ΕΝΑ ΚΟΛΚΛΑΒΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

Μίζες σε «αρμόδιους» στο μετρό Αθήνας;
Μέσω φορολογικών παραδείσων δόθηκαν οι «μίζες» των γερμανικών σιδηροδρόμων προς τους «αρμοδίους» για την επέκταση του αθηναϊκού μετρό, δηλώνει ο γερμανός δημοσιογράφος Κλάους Οττ.

Ο Οττ υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επικαλούμενος πηγές της εισαγγελίας της Φραγκφούρτης. Η εφημερίδα κάνει λόγο για συνολικό ποσό 315.000 ευρώ, το οποίο, όπως λέει, διοχετεύθηκε από τη Γερμανία σε Έλληνες «αρμοδίους» μέσω

...

Βίκυ Σταμάτη: Το μονόκλινο δωμάτιο στον Άγιο Σάββα και η κακή ψυχολογία μετά την επέμβαση.( Το κλίμα της αποφυλάκισης οργανώνεται μεθοδικά...)


Σε ένα μονόκλινο δωμάτιο στην απομονωμένη πτέρυγα Κ5 τουνοσοκομείου Άγιος Σάββας, μόλις ένα τετράγωνο μακριά από το Εφετείο όπου δικάζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες η Βίκυ Σταμάτη.


 
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουνίου και υπεβλήθη σε αφαίρεση όζων από το στήθος της.

Ο θάλαμος στον οποίο νοσηλεύεται βρίσκεται στον 4ο όροφο του νοσοκομείου αλλά δεν είναι ένα δωμάτιο στο θάλαμο Πλαστικής Χειρουργικής, αλλά ένα μονόκλινο στο κτίριο Κ5.
Μπήκε στο νοσοκομείο στις 25 Ιουνίου για επέμβαση στους μαστούς
Επί 24ωρου βάσης φρουρείται ενώ οι αρμόδιοι επέλεξαν να
....

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Έχουμε επιλέξει την παραίτηση κι αυτό είναι πιο επικίνδυνο κι από μια λαϊκή εξέγερση

 
SONY DSC

Όσοι ενημερωνόμαστε μέσα από τα ιστολόγια, διαβάζουμε καθημερινά γράμματα ανθρώπων που είτε έδωσαν τέρμα στη ζωή τους είτε ετοιμάζονται για αυτό αλλά το καθυστερούν με την ελπίδα να τους συμβεί κάτι που θα αλλάξει τη ζωή, ακόμη κι αν την τερματίσει.
του Στρατή Μαζίδη
stratis

Όπως το αντιλαμβάνομαι, ο θάνατος αποτελεί πάντα το τέρμα μιας πορείας σε αυτή τη ζωή. Εμείς ως κοινωνία προφανώς προσπελάσαμε αρκετά ενδιάμεσα στάδια.
Μέσα από τις σκέψεις απελπισμένων ανθρώπων συμπεραίνω πως προτιμάμε το θάνατο από το
...

Από…Ρακιντζή άρξασθε



Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΑ προβλήματα δεκαετιών συμπυκνωμένα σε 2-3 λέξεις: Κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απόλυση. Η αλληλουχία που φέρνει συνειρμούς φριχτούς και κάνουν τον κ. Μητσοτάκη να μην κοιμάται.

ΔΕΝ προλάβαμε και μας πήρε η κατρακύλα. Δεν κάναμε την αλλαγή «αυθορμήτως» και  πλάκωσαν ξένοι. Μετανάστες και εξουσιαστές. Κι έγινε η ανέμελη (με δανεικά) ζωή μας άγχος και αγωνία. Ποιον και πώς «κινείς», «διαθέτεις» και απολύεις; Κι αν είναι αδυσώπητο να προχωρήσεις από πού ξεκινάς; Απ’ τους βολεμένους χωμένους απ’ το παράθυρο; Και, βέβαια, είναι σωστό και δίκαιο να τους αντικαταστήσεις, αλλά είναι και τραγικό να τους πετάς στο δρόμο. Το παιχνίδι είχε

Η ΚΑΤΑΔΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

 


DRAPETESALBANOI

Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων, τους κυνηγούν δύο ελικόπτερα, έξι σκάφη του Λιμενικού, δεκάδες ΕΚΑΜίτες, δύο διμοιρίες βατραχανθρώπων, ιχνηλάτες του στρατού και εκατοντάδες αστυνομικοί από τους γύρω νομούς.
Την ώρα που οι αλβανοί δραπέτες διέσχισαν τη μισή Ελλάδα δολοφόνησαν μια 25χρονη ανυποψίαστη Ελληνίδα και έναν 37χρονο αστυνομικό, λήστεψαν τράπεζες με λεία πάνω από 1.000.000 και είναι μια ανάσα πριν τη μεγάλη απόδραση στη χώρα τους, η Ελληνική Αστυνομία ενώ η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας, έχει δαπανήσει υπέρογκα στο κυνήγι τους.
Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων και ειδικά τον τελευταίο μήνα μετά το αιματηρό τετ-τετ στο Δίστομο Βοιωτίας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δαπανήσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ στη γιγαντιαία
...