Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα στην Αμφίπολη.

Πρόκειται για μακεδονικό τάφο του 4ου αιώνα π. Χ δήλωσε η Περιστέρη

amfipoli
Νέα ευρήματα αποδεικνύουν, ότι ά ο Τύμβος Καστά είναι τάφος! Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αφαίρεση χωμάτων αποκαλύφθηκαν τρία τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τρίτο θάλαμο.Είναι από μάρμαρο Θάσου όπως και τα υπόλοιπα ευρήματα στον τάφο και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους δείχνει ότι σίγουρα μιλάμε πλέον για τάφο.
Μάλιστα πλέον γίνεται λόγος για «τυπική μορφή μακεδονικού τάφου».Επίσης στη θύρα βρέθηκε στροφέας, δηλαδή ο μεντεσές της πόρτας. Στα χώματα του τρίτου θαλάμου βρέθηκαν καρφιά χάλκινα και σιδερένια.
«Η πόρτα που βρήκαμε ενισχύει την άποψή μας ότι πρόκειται για ένα τάφο και έχουμε ένα καταπληκτικό ταφικό συγκρότημα που ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.χ αιώνα», τόνισε η κυρία Κατερίνα Περιστέρη.
«Εμείς προχωρούμε καλά. Η ανασκαφή προχωρεί πολύ καλά και ελπίζουμε να ξέρουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όταν θα τελειώσει η ανασκαφή και θα μπορούμε να σας πούμε περισσότερα πράγματα», δήλωσε η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που είναι επιφορτισμένη με την ανασκαφή στην Αμφίπολη κυρία Κατερίνα Περιστέρη.
Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν μπορεί να εκτιμήσει σε ποιον «ανήκει» ο τάφος, η κυρία Περιστέρη απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς. Αν δεν τελειώσει η ανασκαφή οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να πούνε ποιος είναι, ποιος δεν είναι μέσα».

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ουρές της ντροπής στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ

     

    Ουρές της ντροπής στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ
    Υπό τον φόβο προσαυξήσεων και… φυλάκισης.
    Το αδιαχώρητο επικράτησε στα περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζών της χώρας από τρομοκρατημένους πολίτες, που έσπευσαν να πληρώσουν τον τσουχτερό ΕΝΦΙΑ προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα…
    Χιλιάδες φορολογούμενοι στήθηκαν στις ουρές της ντροπής, αυτή τη φορά όχι για να πάρουν κάποιο βοήθημα αλλά για να πληρώσουν το νέο χαράτσι που έχει μπει στην ιδιοκτησία των ακινήτων.
    Αρκετοί ήταν και εκείνοι που περίμεναν για ώρες στα γκισέ για να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
    Συνταξιούχοι, που μόλις είχαν πληρωθεί τη σύνταξή τους, οικογενειάρχες που έκαναν οικονομίες όλο το μήνα στερώντας τα απαραίτητα από τα παιδιά τους, ακόμη και φτωχοί άνεργοι που έψαξαν και βρήκαν δανεικά από συγγενείς, έσπευσαν να προλάβουν την προθεσμία που εκπνέει σήμερα υπό τον φόβο των αυστηρών κυρώσεων.
    Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβήθηκαν τις προσαυξήσεις-φωτιά κιόλας από

    Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

    Μεγαλειώδης ΕΛΛΗΝΑΣ στη ΣΥΡΟ άπλωσε την μεγαλύτερη ΣΗΜΑΙΑ! Γράφει στα Τουρκικα: Αν μας κυβερνούσαν ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα φτάναμε ποτέ μέχρι ΕΔΩ!

     

    simaia5


    Έχουμε στο νησί μας την πιο μεγάλη Ελληνική σημαία που είναι 27m X 60m και είναι πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα.
    simaia1
    Δεν διεκδικούμε καμία πρωτιά, μόνο να περάσουμε δύο μηνύματα θέλουμε..
    simaia2
    Σε κάθε πιλότο της τουρκικής αεροπορίας ότι εδώ υπάρχουν έλληνες με ψυχή και δεν είμαστε σαν τους «νενέκους» πους μας κυβερνούν.
    simaia3
    Και στους δικούς μας που διαχειρίζονται ακόμη τις ζωές μας ότι όσο υπάρχει ακόμη μέσα μας το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια, καλά θα κάνουν να είναι προσεκτικοί, γιατί κανένας προδότης της πατρίδας του δεν είχε καλό τέλος.
    simaia4
    Η πρόταση που είναι γραμμένη στην τουρκική γλώσσα λέει ότι: ΑΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
    Y.Γ. Κάθε ημέρα που περνάει η αγανάκτηση και η πίκρα μας για την συνεχόμενο διασυρμό της πατρίδας μας ολοένα και μεγαλώνει, και τα όρια μας ξαφνικά θα τελειώσουν με απρόβλεπτες συνέπειες.
    Από ένα νησί των Κυκλάδων,
    Στρατής Ευστρατίου
    simaia5
     makeleio.gr

    Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

    ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟ ”ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ” ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

     

    Το ”ισλαμικό κράτος” μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε(κυρίως αεροπορικές επιδρομές)αλλάζει τα πλάνα του και περνάει σε πιο τρομοκρατικές στρατηγικές.Θα κρυφτούν ανάμεσα στην μάζα οι τζιχαντιστές και θα χτυπάνε ανά πάσα στιγμή χωρίς να τους καταλαβαίνουν.Παράλληλα εγκαταλείπουν πολλές από τις βάσεις τους και φτιάχνουν ορυχεία κάτω από το έδαφος.

    isis

    Το ”ισλαμικό κράτος” έχει αποφασίσει να αλλάξει ριζικά την στρατηγική του,μετά από τις αεροπορικές επιθέσεις που δέχτηκε στο βόρειο Ιράκ. Οι τζιχαντιστές θα προσπαθήσουν τώρα να κρυφτούν ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.

    Επίσης παράτησαν τα μεγάλα φορτηγά τους και τα 4×4 για να μην γίνονται αντιληπτοί και εύκολοι στόχοι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.Οι ισλαμιστές προσπαθούν να χαθούν μέσα στα πλήθη των πολιτών προκειμένου να αποφύγουν τις επιθέσεις και να μην εντοπίζονται.Παράλληλα,εγκαταλείπουν τις βάσεις τους και φτιάχνουν ορυχεία.

    Ακόμη,πολλοί τζιχαντιστές πλέον παρατάνε τα κινητά τους τηλέφωνα,ενώ πολλοί σουνίτες ισλαμιστές διασκορπίζονται σε χιλιάδες μικρές ομάδες για να περιορίσουν τον αριθμό των θυμάτων στις τάξεις τους.Ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα να έχει προβλέψει την συγκεκριμένη αλλαγή στρατηγικής πλεύσης των των τζιχαντιστών,διότι πλέον τα πράγματα χειροτερεύουν για τις χώρες που πλήττονται από το ”ισλαμικό κράτος”.

    Πηγή:Le Matin

    Nέα δημοσκόπηση Σεπτέμβριος 2014: 11 μονάδες μπροστά από τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ

    Η κατρακύλα της ΝΔ έρχεται με τρελά νούμερα...

     

    δημοσκοπΣύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και διεξήχθη λίγες ημέρες μετά την άνοδο Σαμαρά-Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, η ψαλίδα ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει στις 11 ποσοστιαίες μονάδες (36% έναντι 25%).


    Τρίτο με 9,5% εμφανίζεται το Ποτάμι, τέταρτη είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%, πέμπτο το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, μετά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με ποσοστό 4%, η ΔΗΜΑΡ με 1% και οι λοιποί με 5%.

    ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: Εάν περάσει το σκάνδαλο, θα είναι η ταφόπλακα της Ελληνικής οικονομίας.

     

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

    Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το σκάνδαλο με το Ερρίκος Ντυνάν που προετοιμάστηκε προσεκτικά από την εποχή Λοβέρδου το 2010, δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο και τα 200 εκατομμύρια που θα κάνουν φτερά.

    Εάν αυτό το ανοσιούργημα υλοποιηθεί, τότε ανοίγει η κερκόπορτα για την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας. Όχι για το παρόν, αφού ήδη οι δείκτες κατακρημνίζονται, αλλά για το μέλλον. Για τα παιδιά μας που αύριο θα ψάχνουν για δουλειά και θα γίνονται δουλοπάροικοι των “Vulture Funds” που θα ρημάξουν κάθε οικονομική δραστηριότητα που κινήσει το ενδιαφέρον τους. Εξηγούμε:

    Σε όλη την πολιτισμένη Δύση, σε κάθε κράτος με ελεύθερη οικονομία, ακόμα και στην Αλβανία, οι νομοθέτες έχουν προβλέψει τον ορισμό της “διάδοχης

    επιχείρησης”. Αυτό διότι μέχρι και την δεκαετία του ’80, η πιό συνηθισμένη επιχειρηματική απάτη ήταν η πτώχευση μίας υπερχρεωμένης εταιρείας και η επαναλειτουργία της με το ίδιο αντικείμενο, στην ίδια ή παρόμοια τοποθεσία αλλά “νέα ιδιοκτησία”. Με αυτόν τον τρόπο, οι αετονύχηδες φέσωναν το δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την λειτουργία τους με μία άλλη εταιρική μορφή που η πιάτσα ονομάζει “αχυρένια”. Διότι πίσω από την νέα εταιρεία, κρύβονται τα ίδια συμφέροντα που απλώς “διαγράφουν τα χρέη τους” εξαπατώντας δημόσιο και ιδιώτες πιστωτές. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, η δικαιοσύνη προστάτευε τους πιστωτές, δημόσιο, ιδιώτες και εργαζομενους, θεωρώντας την “αχυρένια” επιχείρηση ως διάδοχη και υποχρεώνοντας την να αναλάβει τα βάρη στο ακέραιο.

    Αυτή ακριβώς η παγκόσμια άμυνα απέναντι στους επιχειρηματικούς απατεώνες, καταρρέει με την απίστευτη μεθόδευση Βορίδη που είδαμε χθες. Προσέξτε τώρα τον μεγάλο κίνδυνο, εάν η δικαιοσύνη δεν αντιδράσει άμεσα:

    Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, έχουν χρέη προς τις τράπεζες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενυπόθηκα με εγγύηση τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Φανταστειτε τώρα, ένα γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο να βάλει στο μάτι π.χ. μία ξενοδοχειακή μονάδα. Γιατί να πληρώνει τον Έλληνα ξενοδόχο όταν μπορεί να το πάρει κοψοχρονιά και ελεύθερο από βάρη;

    Έρχεται λοιπόν σε επαφή με την τράπεζα, η τράπεζα κάνει το δάνειο απαιτητό, βγάζει το κτίριο στον πλειστηριασμό και το χτυπά η ίδια με εταιρεία “άχυρο”. Όπως έγινε προχθές με την Πειραιώς. Στην συνέχεια, η εταιρεία μεταβιβάζεται στον “επενδυτή” – κοράκι, ελευθέρα βαρών! Δηλαδή, φεσώνοντας το δημόσιο, τους ιδιώτες προμηθευτές και τους εργαζομένους που χάνουν εκτός από τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματα τους λόγω προϋπηρεσίας.

    Ο Έλληνας επιχειρηματίας που βρίσκεται στο καναβάτσο γονατισμένος από δάνεια και υποχρεώσεις βλέπει τον “αετονύχη” να του παίρνει το βιος με όρους κατοχικού εισβολέα. Με ζημία για το δημόσιο, τους Έλληνες προμηθευτές, ο ορισμός της απάτης που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες “νομιμοποιείται”. Σε μία χώρα που έχει γίνει θέατρο ανομίας με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης.

    Μόνον η δικαιοσύνη μπορεί να αποτρέψει αυτή την ολέθρια μεθόδευση που ισοδυναμεί με την έναρξη ολικής καταστροφής.

    πηγή

    Ο ετεροθαλής αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου, κλεισμένος σε γηροκομείο...

    Τον πέταξαν στα σκουπίδια, οπως πέταξαν τους Ελληνες…

     

    Οι πάμπλουτοι καταστροφείς της πατρίδας μας, με τις ελβετικες εταιρειες, τα funds, τις καταθέσεις και τις χρυσές μπίζνες πέταξαν στα σκουπίδια τον τελευταίο της γενιάς που καπηλευθηκαν. Ενδεικτικό για το ποιον του Γιώργου Παπανδρεου και της οικογένειας. Θα πεις, εδώ πέταξαν όλη την Ελλάδα στα σκουπίδια, τον συγγενή θα δίσταζαν να διώξουν;