Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Οι Κορνήλιοι της δημοσιογραφίας












Μια από τις πιο πετυχημένες σειρές του Αρκά, είναι η σειρά με τον λευκό καρχαρία ( την υπέρτατη εξουσία, τον απόλυτο δολοφόνο των ωκεανών, το απεχθές πλάσμα που μισούν όλα τα υπόλοιπα, αφού τα δολοφονεί χωρίς έλεος και τον πιλότο-γλείφτη του τον Κορνήλιο, ο οποίος ενώ ξέρει ότι είναι υπηρέτης ενός φρικτού δολοφόνου, όχι μόνο τον κολακεύει όσο μπορεί περισσότερο, αλλά του προσφέρει στο στόμα τα θύματα, προκειμένου να μπορεί  να επιβιώνει ο ίδιος). Οι Έλληνες δημοσιογράφοι λοιπόν, ταυτίζονται απόλυτα με τον ένα χαρακτήρα....

Συνεχίστε να μας ενημερώνετε 'αντικειμενικά' για την τρομερή επίθεση στο σπίτι  του Σημίτη, για την εισπρακτική των καλόπαιδων του Σιούφα, για τα καλά και δίκαια μνημόνια, για τα ξένα και ντόπια αρπακτικά, για τα αραβικά φλουριά που εξαγοράζουν με επιτυχία κάθε σπιθαμή της πατρίδας, για τον αγώνα του Σαμαρά να μας ξεκάνει μια ώρα γρηγορότερα, για κάθε οικονομικό δολοφόνο που αρπάζει τα σπίτια και πίνει το αίμα του ελληνικού λαού.Έχουμε τόση ανάγκη να μάθουμε λεπτομέρειες για τα μεγάλα και πετυχημένα deals,για τις ευθύνες που βαραίνουν τις πλάτες των 'καημένων' των πολιτικών, για την...κατακριτέα οργή του λαού που εκφράζεται στο πρόσωπό τους.

Είναι βέβαιο πως  εκείνοι, (οι λευκοί καρχαρίες), βλέπουν τον αγώνα σας και θα σας ανταμείψουν.

Συνεχίστε το έργο σας Κορνήλιοι...
agiovasilema

Ο Τόμσεν, (αυτός ο ...συμπαθής υπάλληλος των ξένων κορακιών που μας οδηγεί στην εξόντωση) φοβάται μήπως τον δηλητηριάσουν οι κακοί Έλληνες.....



Ο φόβος του Τόμσεν μήπως τον... δηλητηριάσουν!

Αυτή τη φορά, στη συνάντησή του με την τρόικα, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν κέρασε μόνο καφέ. Στο τραπέζι, εκτός των άλλων, «έπεσε» και μια πιατέλα φρούτων.

Περιείχε μήλα, μπανάνες, ακτινίδια και αχλάδια. Ένα χωριστό πιάτο με τα ίδια φρούτα είχε μπροστά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Οι τροϊκανοί κοίταζαν την πιατέλα, αλλά δεν έπαιρναν φρούτα, γράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα Νέα. Κάποια στιγμή, ο Πολ Τόμσεν ρώτησε τον κ. Στουρνάρα: «Σε εσάς έβαλαν χωριστό πιάτο, ενώ σε εμάς την πιατέλα; Είναι ασφαλές να φάμε;».

Για να μη νιώθει... αγωνία πως θα τον δηλητηριάσουν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, ο Γιάννης Στουρνάρας πήρε φρούτα από την πιατέλα κι έφαγε.

Και μετά, οι τροϊκανοί «τσάκισαν» τα φρούτα!

Η... «παραξενιά», συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν είναι καινούργια. Οι εκπρόσωποι της τρόικας τρώνε μόνο στο Χίλτον, όπου μένουν όποτε έρχονται στην Ελλάδα ή σε μέρη όπου βλέπουν τι... μπαίνει στο πιάτο τους.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Βρετανική εταιρεία κυκλοφόρησε κονσέρβα που περιέχει όλα μαζί τα χριστουγεννιάτικα φαγητά, προκειμένου να μην σηκωθούν οι εξαρτημένοι παίχτες από τις καρέκλες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Πώς η τεχνολογία μετατρέπει τον άνθρωπο σε ζώο...Παραθέτουμε ολόκληρο το αγγλικό κείμενο και τη φωτογραφία. Δίπλα απο τις στρώσεις του ''φαγητού''και του ''επιδόρπιου'' εξηγούν την κάθε ...λιχουδιά που θα γεύονται οι εξαρτημένοι πελάτες τους.

.
Christmas in a can (Credit: GAME)
For gamers who want to enjoy all the traditional components of a Christmas dinner and don't mind doing so in the most disgusting, least appetizing way possible, we present...Christmas Tinner, the Christmas dinner in a can. Those with sensitive tummies should stop reading now, because this one will haunt your nightmares. There's just no other way to describe a tin can that comes with nine layers of food, one on top of the other.
Pop open the can, and you're greeted with a top layer of scrambled eggs and bacon. But wait, there's more! Below that resides some fruity mincemeat.
Still with us? Good, because it's time for the main course: turkey and potatoes, plus carrots and other side dishes, including gravy, cranberry sauce, and Brussels sprouts or broccoli, depending on your preference. (Apparently, some people who eat Christmas Tinners will draw the line at Brussels sprouts.) At the bottom of the can is your dessert/reward/finish line — Christmas pudding.
What cruel fiend could possibly come up with such a diabolical concept? British video game retailer GAME is selling the cans to its customers after research suggested that nearly 50 percent of UK gamers intend to spend the majority of the holidays playing video games, according to Nintendo Life
The Daily Mail reports that the Christmas Tinner is undergoing a trial period at the GAME store in Basingstoke, England. If the demand is high enough (?!?), other stores may stock the meal as well.
You have been warned.
πηγή 

Το μαγκάλι, τα διόδια και οι τζαμπατζήδες

Μια τα θύματα από τα μαγκάλια και το κρύο, μιά η νέα μόδα που ανακάλυψε κάτι χιλιάδες σπίτια σε ολόκληρη την Ελλάδα να ζουν χωρίς ρεύμα, κι αμέσως γεννήθηκε το νέο τηλεοπτικό δράμα κάπου 'κει ανάμεσα στην είδηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς σώζει τη χώρα, κι ότι δεν θα μας τα πάρουν τελικά τα σπίτια οι κομμουνιστές.
Πριν από μερικούς μήνες ήταν όλοι μαζεμένοι για να τιμήσουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που μιλά για το πόσο μπροστά ήταν ο ίδιος και

Ανοιχτή Επιστολή Αριστερών Πατριωτών προς τα κόμματα της αριστεράς

ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Το τέρας του φασισμού πλανιόταν πολλά χρόνια πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν το είδατε; Δεν το πιστεύω. Είστε οι καλύτεροι στις αναλύσεις των πολιτικών εξελίξεων και πάντα διακρίνετε αυτό που έρχεται.

Τις έννοιες "πατρίδα" , "πατριωτισμός", "έθνος" τις εγκαταλείψατε. Γι αυτές τις έννοιες ποτάμι το αίμα. Αίμα κομουνιστών, αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων. Κι εσείς αφήσατε τους ναζίδες να τις καπηλευτούν, να τις κάνουν μαχαίρι, γροθιά και βρισιά.

Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν οργανώσατε σε πανελλαδικό επίπεδο. Κι ανέλαβαν οι ναζίδες να βοηθούν τις γιαγιάδες και να μοιράζουν τρόφιμα.

Μεταξύ σας δεν τα βρήκατε οι ηγεσίες. Δεν ενωθήκατε κι αφήσατε το λαό διαιρεμένο. Οι καπιταλιστές είναι ενωμένοι. Όλοι εναντίον μας. Κι εσείς εναντίον μας, εν τέλει, αφού δεν μας ενώνετε σήμερα που η πατρίδα είναι σε κατοχή και πάλι.

Τα ιστορικά παραδείγματα τα ξεχάσατε ή τα κρύψατε πίσω από την αντιεπιστημονική ρήση "οι καιροί έχουν αλλάξει". Αλλά όταν θέλετε να μαζέψετε ψήφους τότε θυμάστε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα κι όλους μας τους ήρωες.

Για να κρατάτε τον κόσμο, ποντάρετε στο θυμικό του ανθρώπου. Και ξύνετε πληγές. Με τον εμφύλιο. Το ίδιο κάνει κι η δεξιά. Κι έτσι οι ναζίδες υπόσχονται να μας κάνουν σαπούνι κι ανάστησαν τους βρικόλακες του εμφυλίου που διψούν για αίμα. Μόνο που δεν θα είναι το δικό σας. Εσείς έχετε την προστασία της βουλευτικής έδρας και των κομματικών σας μηχανισμών. Το δικό μας αίμα θα πιουν οι βρικόλακες.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 μας εγκαταλείψατε. Μείνατε μέσα στη Βουλή των Μνημονίων για να πείτε "Όχι" και δεν είχατε ούτε σταγόνα προσωπικής αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Συνομιλούσατε με τους Τσολάκογλου. Θα γελάει ο Βελουχιώτης από εκεί ψηλά και θα σας κοροϊδεύει. Αυτός αντάρτικο έστησε, δεν πήγε να κάνει διάλογο με τη

Τα ΜΑΤ στην Ιταλία έβγαλαν τα κράνη και αγκάλιασαν τους διαδηλωτές

Τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία διαδηλώνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας οδηγοί φορτηγών, έμποροι και βιοτέχνες κατά της αύξησης της φορολογίας. Τη Δευτέρα μια μικρή μερίδα αστυνομικών, όπως γράφουν τα Νέα, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Πόρτα Σούζα, αποφάσισαν να βγάλουν τα κράνη τους και να αγκαλιάσουν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν απέναντί τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.

 Η ηγεσία της ιταλικής αστυνομίας, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι η βάρδια των εν λόγω αστυνομικών είχε λήξει και για αυτό έβγαλαν τα κράνη τους. Ωστόσο αυτή η εκδοχή διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το σωματείο των αστυνομικών. 

Το συνδικάτων των αστυνομικών της Ιταλίας, το Siulp, τάχθηκε σήμερα ανοιχτά στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων που απεργούν τα τελευταία 24ωρα τονίζοντας ότι "συμμερίζεται πλήρως του λόγους των κινητοποιήσεων". "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο των αστυνομικών. 

Η αυριανή μέρα, Τετάρτη, είναι πολύ κρίσιμη καθώς η κυβέρνηση Λέτα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Ρώμης. 

lifo.gr

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έκαναν άνω – κάτω τη Νέα Δημοκρατία

Ψυχραιμία... αγνοείται στη Συγγρού – Προκλητική επίθεση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη στο newsbomb.gr επειδή τόλμησε να αποκαλύψει την αλήθεια.
Το ρεπορτάζ με τίτλο «Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ» που δημοσίευσε το απόγευμα της Δευτέρας το newsbomb.gr ήταν η σπίθα που έκανε την Νέα Δημοκρατία να χάσει την – ήδη κλονισμένη - ψυχραιμία της.
Άλλωστε τα ποσοστά των μυστικών δημοσκοπήσεων που δημοσιεύσαμε τα έχουν εδώ και ημέρες στην διάθεσή τους τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τι ήταν λοιπόν αυτό που ενόχλησε; Η αλήθεια και το γεγονός ότι το newsbomb.gr αρνείται να υπαχθεί στα κυβερνητικά παπαγαλάκια και στα διαπλεκόμενα Μέσα που χαϊδεύουν την εκάστοτε κυβέρνηση για να κερδίσουν.
Στο πλαίσιο αυτό ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προχώρησε σε μια αναίτια και προκλητική επίθεση κατά του newsbomb.gr κάνοντας λόγο για ψεκασμένους και αμφισβητώντας το έγκυρο ρεπορτάζ.
Δείτε το σχόλιο του Συμβούλου του Πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη:
mouroutis1

Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ
Με την τρόικα να πιέζει και για άλλα αντιδημοφιλή μέτρα, με τους φόρους να εξαφανίζουν το εισόδημα όσων ακόμη διαθέτουν, με τα κοινωνικά μέτωπα ανοικτά και με ελάχιστα περιθώρια αναστροφής του κλίματος, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα να βάζει πλώρη εκλογικής νίκης, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.
Το κόμμα της Αριστεράς μπορεί να μην διαμορφώνει προϋποθέσεις αυτοδυναμίας, παρά τα λεγόμενα των στελεχών του, ή να μην εκμεταλλεύεται εκλογικά την

20 μαυροντυμένοι έκαναν γυαλιά καρφιά την εισπρακτική εταιρεία των γιών του Σιούφα κατηγορώντας τους ότι πίνουν το αίμα του κόσμου....

(Μα έχουν οι γιοί του Σιούφα εισπρακτική;;;; Είναι νόμιμο και ηθικό αυτό τώρα;;;;)
Εισβολή 20 `μαυροντυμένων` στα γραφεία των γιων του πρώην υπουργού Σιούφα - Τα έσπασαν όλα με πέτρες και ξύλα


 Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα μία ομάδα περίπου 20 ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έφτασαν έξω από τα γραφεία του δικηγορικού γραφείου των υιών του πρώην υπουργού,  Σιούφα και άρχισαν την επίθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες πέταξαν πέτρες και ξύλα και έσπασαν τα τζάμια των γραφείων, ενώ δεν έμειναν μόνο σε αυτό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εισέβαλαν και μέσα στα γραφεία την ώρα που λειτουργούσαν.


ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Ακόμα και μέσα στα γραφεία οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για τον τραυματισμό υπαλλήλου των γραφείων των αδελφών Σιούφα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον τόπο, οι δράστες πέταξαν και χαρτιά τα οποία έγραφαν "πίνετε το αίμα του λαού".
Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό 25ης Μαρτίου 7 στην περιοχή του Ταύρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικηγορικά γραφεία των υιών Σιούφα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πολλών ρεπορτάζ, τα οποία αναφέρουν πως πίσω από αυτή την εταιρεία υπάρχει μία εισπρακτική εταιρεία με συνεργασίες με πολλές τράπεζες.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι δράστες εισέβαλαν στο ισόγειο χώρο της εταιρείας και άρχισαν να σπάνε τις τζαμαρίες. Τότε σήμανε συναγερμός στην εταιρεία και δόθηκε η εντολή στους υπαλλήλους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα σε κάθε όροφο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σε κάθε όροφο οι υπάλληλοι κλείδωσαν τις θωρακισμένες πόρτες, έτσι ώστε να είναι ασφαλείς.
πηγή: newsit

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κρανίου τόπος θα γίνει η Χαλκιδική-Ειδικός επιστήμονας αναλύει τι επιφυλάσσει το μέλλον για τις Σκουριές

«Νερό με βιτριόλι θα δηλητηριάσει όλη την περιοχή για πολλούς αιώνες». «Είναι σκάνδαλο η αδειοδότηση και πολιτικές οι διώξεις των κατοίκων». Σύμφωνα με το Μεταλλευτικό Κώδικα (Νόμος 210/1973), οποιοδήποτε μεταλλευτικό αντικείμενο μπορεί να τύχει εκμετάλλευσης με κερδοφόρο αποτέλεσμα αποτελεί «κοίτασμα». Οι εμφανίσεις αλουμινίου (Φωκίδα) είναι κοιτάσματα, αλλά και του χρυσού στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Υπάρχει γεωλογική βεβαιότητα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ορεινών όγκων της Μακεδονίας - Θράκης (ίσως πάνω από το 80%) είναι εν δυνάμει κοιτάσματα χρυσού. Περιέχουν το μέταλλο αυτό σε γραμμάρια ανά τόνο μητρικού πετρώματος, αλλά και μια ποικιλία άλλων μετάλλων εναλλάξιμων στο βρόχινο νερό.

Τα βουνά είναι ποτισμένα με μέταλλα, όπως το αλάτι του αλατόνερου εμποτίζει ένα σφουγγάρι. Εμπλουτίζουν με την αέναη διαλυτοποίησή τους το νερό και αποτελούν έτσι σημαντικό παράγοντα γι' αυτό που λέγεται ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα με τον κύκλο του νερού (Google, «Υδρολογικός Κύκλος»), τα βρόχινα νερά κατεισδύουν σε βάθη ώς 200 με 300 μέτρα στα πετρώματα των ορεινών, κυρίως, όγκων. Ακολούθως κατέρχονται, εμπλουτιζόμενα προοδευτικά σε μέταλλα, προς τις υπόγειες υδροφορίες των κάμπων, απ' όπου αντλούνται και χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο (άρδευση). Η εικόνα αυτή γεωμορφολογικά είναι κυρίαρχη στις νότιες παρυφές της Ροδόπης, ώς τη θάλασσα (Μακεδονία - Θράκη).

Για να πάρουν το χρυσό, τα πετρώματα επιβάλλεται να διαλυτοποιηθούν σε κάποιο διαλύτη. Για να ανακτηθεί το αλάτι, από το ξερό σφουγγάρι, πρέπει να διαλυθεί πάλι σε νερό. Ετσι και τα μέταλλα. Θα διαλυτοποιηθούν (θα μετακινηθούν προς ένα υγρό, εκχύλιση) και από το διάλυμα θα αποληφθούν με κατακρήμνιση. Ο απαιτούμενος για τη δουλειά αυτή διαλύτης είναι το υδατικό διάλυμα κυανιούχου νατρίου. Η μέθοδος ονομάζεται «κυάνωση». Για να δράσει όμως το κυανιούχο διάλυμα σε εύλογο χρόνο απαιτείται κατάτμηση (λειοτρίβηση) των πετρωμάτων.

Εχουμε λοιπόν αρχικά επιφανειακές εξορύξεις, πολύ μεγάλης κλίμακας, σε βάθη ώς 300 μ. Τα πετρώματα θα λειοτριβούνται και θα υφίστανται κυάνωση. Η γη θα καθίσταται αυτόματα απόβλητο του κυανίου. Τα πετρώματα συνήθως περιέχουν θείο (πυρίτες ή αλουνίτης), άρα θα ενταθεί απρόβλεπτα η όξινη απορροή στα νερά, δηλαδή η δημιουργία θειικού οξέος (βιτριόλι) στα φυσικά νερά. Και όλα αυτά με ανάλωση (ή ανέκκλητο δηλητηριασμό) γιγαντιαίων ποσοτήτων φυσικών (υπόγειων και επιφανειακών) νερών, διότι η κυάνωση είναι υδρομεταλλουργία.

Ο,τι αναφέρεται για την αποτοξικοποίηση του κυανίου είναι κάποια υποβάθμιση της απαράδεκτης τοξικότητας των κυανιούχων νερών. Αλλά από το άζωτο του κυανίου (το κυάνιο είναι ένωση άνθρακα - αζώτου) ΔΕΝ θα απαλλαγούμε. Θα κυκλοφορεί δημόσιος κίνδυνος για αιώνες στην περιοχή. Ενώ η αλεσμένη γη θα περιέχει σε προσροφημένη μορφή ανεξέλεγκτες ποσότητες κυανίου. Είναι η Βέλτιστη Διατιθέμενη Τεχνική (ΒΑΤ) της Ε.Ε. για απόληψη χρυσού.

Η μεταλλουργία του χρυσού σήμερα ζητεί να πάρει ΟΛΑ τα υπάρχοντα μέταλλα στα πετρώματα με την κυάνωση. Αυτό είναι το προϊόν της, ο χρυσός Dore. Η περιοχή θα απογυμνωθεί από τα εναλλάξιμα στο νερό μέταλλά της... Το υπόγειο νερό θα καταντήσει, με απλά λόγια, από πόσιμο υψηλής ποιότητας, σε νερό για ηλεκτρικά σίδερα (ή απλώς βρόχινο). Χώρια τα προσροφημένα δηλητήρια.

Η κυάνωση απογυμνώνει τα πετρώματα από τα συνοδά τους μέταλλα. Το ίδιο θα κάνει και η πολυδιαφημισμένη μέθοδος Flash-smelting (χωρίς κυάνιο!...) για τις Σκουριές. Πλήρης και ανέκκλητη ανατροπή του ισοζυγίου μετάλλων στα υπόγεια νερά. Αλήθεια, δόθηκε τέτοια άδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης;

Δεν υπάρχει μέθοδος απόληψης χρυσού που να αφήνει τα υπόλοιπα μέταλλα στα κατάλοιπα σε εναλλάξιμη μορφή για το νερό. Αν υπάρχει τέτοια μέθοδος, ας μας πληροφορήσουν οι αδειοδοτικές αρχές για να μας φύγει η σημερινή πλάνη.

Ενημερώθηκαν και αντιλήφθηκαν λοιπόν οι κάτοικοι της Ιερισσού ότι ο σημερινός υδροφορέας της περιοχής τους, το όρος Κάκαβος, θα καταστραφεί ανέκκλητα από τις διεργασίες αυτές, με αρχή τις Σκουριές. Και αντέδρασαν. Το αδειοδοτικό σύστημα τους έκλεισε στη φυλακή, κατηγορώντας τους ως τρομοκράτες. Μήπως πρόκειται για πολιτική δίωξη;

Αν οι σημερινοί πολιτικοί θέλουν ωμά να αφαιρέσουν τα μέταλλα από τη γη, καταστρέφοντάς την αιώνια στο βωμό του κέρδους (Ν. 210/1973) και βαπτίζοντάς την «ανάπτυξη», απλώς είναι απάνθρωποι. Και αυτό το ανέδειξαν ταπεινά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής με τον αγώνα τους.

enet.gr

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αλβανοί κακοποιοί σκότωσαν Έλληνα αστυνομικό 43 χρονών, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Νεκροί και 2 Αλβανοί.


Ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και 2 Αλβανών κακοποιών σημειώθηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Βροντερό Φλώρινας.

Η ώρα ήταν μία παρα τέταρτο όταν τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία, πήγαν να ελέγξουν - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μία καλύβα, 2 χιλιόμετρα από τη μικρή Πρέσπα.


Την καλύβα ελέγχουν συχνά αστυνομικοί καθώς χρησιμοποιείται από λαθρέμπορους ή παράνομους μετανάστες

Οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν προς την καλύβα ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω απο ένα δέντρο για να τους παρέχει κάλυψη.

Οταν έφτασαν στην καλύβα ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα ενώ ο δεύτερος φώτισε με το φακό του το εσωτερικό της. Οι δύο αστυνομικοί είδαν σε ένα κρεβάτι ένας άνθρωπο σκεπασμένο.
Φώναξαν στα αλβανικά “αστυνομία” κι εκείνος πετάχτηκε όρθιος και

Στουρνάρας: Θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός.(Σε ποιούς όμως θέλει να φαίνεται χρήσιμος δεν μας λέει....)

stournaras

«Έχω βαρύ καθήκον, δεν μπορώ να αλλάξω πολιτική γιατί έχουμε δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους. Θέλω να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός» δηλώνει σε Κυριακάτικη εφημερίδα, ο Στουρνάρας στέλνοντας μήνυμα στους επικριτές του, από το κυβερνητικό στρατόπεδο.
«Μια στροφή μας έμεινε ακόμη για να πιάσουμε τους στόχους και και να πάμε στη μεγάλη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε να μειώσουμε το χρέος και να βγούμε οριστικά από την κρίση» υπογραμμίζει ο  Στουρνάρας.