Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το μαγκάλι, τα διόδια και οι τζαμπατζήδες

Μια τα θύματα από τα μαγκάλια και το κρύο, μιά η νέα μόδα που ανακάλυψε κάτι χιλιάδες σπίτια σε ολόκληρη την Ελλάδα να ζουν χωρίς ρεύμα, κι αμέσως γεννήθηκε το νέο τηλεοπτικό δράμα κάπου 'κει ανάμεσα στην είδηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς σώζει τη χώρα, κι ότι δεν θα μας τα πάρουν τελικά τα σπίτια οι κομμουνιστές.
Πριν από μερικούς μήνες ήταν όλοι μαζεμένοι για να τιμήσουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που μιλά για το πόσο μπροστά ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση του το ’90-‘93. Στην ομιλία του ο Επίτιμος αναφέρθηκε στους ταραξίες της ελληνικής κοινωνίας, όσους καίνε και ρημάζουν, αλλά κι εκείνους που “δεν πληρώνουν”.

Η αναφορά στο “δεν πληρώνω” ήταν σημαδιακή, μιας κι εκείνες ήταν οι μέρες που τα διάφορα κινήματα τέτοιας μορφής είχαν κάνει έντονη την παρουσία τους κυρίως στα διόδια. Συμπτωματικά, τα ίδια αυτά διόδια όχι μόνο θα πληθύνουν, αλλά θα ανεβάσουν τις τιμές τους πάνω από το μισό. Ακόμη πιο συμπτωματικά, πάνε μερικές βδομάδες που η βουλή απάλλαξε τους βουλευτές της επαρχίας από την πληρωμή τους.

Την εποχή που ο Επίτιμος μιλούσε για το καρκίνωμα των “δεν πληρώνω”, οι εφημερίδες και τα κανάλια σκυλόβριζαν όσους σήκωναν τις μπάρες στις εθνικές οδούς και κόλλαγαν χαρτιά στα ακυρωτικά μηχανήματα σε μετρό και λεωφορεία. Ήταν λίγο πριν σκοτωθεί ένας ακόμη νέος άνθρωπος, επειδή δεν είχε μαζί του εισιτήριο στο τρόλεϊ. Αυτός που κάποιοι τον είπαν “τζαμπατζή”.

Όπως όλοι ξέρουμε, οι ιδιοκτήτες τον καναλιών και των εφημερίδων αυτών, ελέγχουν τα διόδια. Οπότε το δίλημμα δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Όποιος σηκώνει τη μπάρα είναι εγκληματίας. Νομοθετήθηκε, μάλιστα, και η μεταφορά του χρέους ενός αρνητή πληρωμής διοδίων, στην εφορία. Διπλό το έγκλημα. Και τηλεοπτικό, και οικονομικό.

Τι συμβαίνει όμως με την ΔΕΗ και τη μόδα των μαγκαλιών;

Εδώ το πράγμα αλλάζει. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Κάθε σπίτι πρέπει να έχει πρόσβαση στο ρεύμα. Κάθε σπίτι πρέπει να μπορεί να ζεσταθεί για να μην τα τινάξουν οι ένοικοι του από τις αναθυμιάσεις. Ρεύμα καλό, πολίτη πρέπει έχεις ρεύμα ζεσταθείς, μη βγάλεις μάτι με πιρούνι σε σκοτάδι.

Δωρεάν ρεύμα σε όλους, λοιπόν! Όποιος πεινάει να μην πληρώνει ρεύμα. Να μην έχουμε άλλες Λάρισες, Σάσες, Θεσσαλονίκες, Ασπρόπυργους, φοιτητές, 13χρονα νεκρά κορίτσια.

Μα και το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό; Και οι μεταφορές δεν είναι κοινωνικό αγαθό; Το φυσικό μας περιβάλλον δεν είναι κι αυτό κοινωνικό αγαθό; Η υγεία; Η εργασία; Γιατί δηλαδή όποιος σηκώνει τις μπάρες στα διόδια του Μπόμπολα είναι εγκληματίας, αλλά αυτός που επανασυνδέει το ρεύμα παράνομα είναι ήρωας Όλγα μου; Τι θα πει ο Επίτιμος για όλα αυτά;

Όταν κι άμα η ΔΕΗ βρεθεί στα χέρια ιδιώτη, πόσα κλάσματα δευτερολέπτου θα χρειαστούν τα μπομπολοκάναλα κι οι ψυχαροεφημερίδας μέχρι να βαφτίζουν την ηρωική λαϊκή συνέλευση της γειτονιάς “επανασυνδέω ρεύμα στους φτωχούς”, τρομοκρατική οργάνωση;

Ένα; Δύο; Άντε τρία το πολύ. Παραπάνω με τίποτα.

Τα ίδια κανάλια κι εφημερίδες που κάποτε έβγαλαν ρεπορτάζ κι εξώφυλλα βασανισμένων γυναίκες με τίτλο “υγειονομικές βόμβες”, κήρυξαν τον πόλεμο στους νεοναζί. Τα ίδια κανάλια κι εφημερίδες που κάποτε βάφτισαν τις σηκωμένες μπάρες στα διόδια “πράξεις ανομίας”, κλαίνε με το δράμα του φτωχού Ασπροπυργιώτη. Τα ίδια κανάλια κι εφημερίδες που κάποτε έντυσαν με ηχητικά μπάχαλων το βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, έκαναν λαϊκό ήρωα τον ηλεκτρολόγο που συνδέει το ρεύμα του κοσμάκη. Τα ίδια κανάλια κι εφημερίδες που κάποτε είπαν όσους προστατεύουν το δάσος τους “τρομοκράτες”, παλεύουν για το μέλλον της Κάτω Τούμπας.

Όχι κάποιος άλλος. Οι ίδιοι. Αυτοί που μόλις τ’ αφεντικά τους εξαγοράσουν την ΔΕΗ, θα γράψουν στ’ αρχίδια τους τον φτωχό με το μαγκάλι. Άλλωστε, το είπε κι ο Ταμήλος. Δεν έχουμε κομμουνισμό για να φροντίσει το κράτος να ζεστάνει τους πολίτες του. Ούτε να τους ταΐσει. Ούτε να τους βρει δουλειά. Όποιος δεν αντέχει το κρύο, να πάει να γαμηθεί. Ή να ψοφήσει.


polyfimos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου