Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!

 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!
 ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΥΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!
 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΡΟΥΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!
                                                 ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ,

                  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ:



                      https://www.youtube.com/watch?v=_bMupPSv2JE&feature=youtu.be




            ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΟΦΛΑΤΕ!!!
            ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!!! (του Πρωθυπουργού που πόζαρε στον φράχτη...)

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!!!

 

Ο πρωθυπουργος που πόζαρε στον φράχτη..
Ο πρωθυπουργος που έλεγε οτι η χωρα μας θα γινει ξέφραγο αμπέλι…
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!!

Ζητώ η μαυρη εργασία και το δουλεμπόριο…
Το βιντεο του Βασίλη Νούση.
πηγη: olympiada

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΩΝ!

Νεα μέτρηση με μεγαλο δείγμα, απο μεγαλο μαγαζί.

 

Για να χαίρονται τοσο πολύ στην Κουμουνδουρου σημαίνει οτι η μέτρηση που πηραν πριν απο λίγο στα χερια τους και κλείδωσε σημερα το μεσημέρι με δείγμα μαμούθ – πανω απο 9,000 ερωτηματολόγια, ηταν άκρως ενθαρρυντική. Τι σημαίνει αυτο;
…περι τις 8 μονάδες διαφορά, ειναι ενα σενάριο που συγκινεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οποτε κάπου εκει γύρω θα πρεπει να ειναι. Στην τριτη θέση παραμένει η ΧΑ, ποταμι και ΠΑΣΟΚ έχουν υποχωρήσει, οι ΑΝΕΛ κερδίζουν μερίδιο απο τους αναποφάσιστους και πέρασαν το 4,5% αν κρίνουμε απο προσθαφαιρέσεις για πιθανές συνεργασίες που κάνουν τα μολύβια της Κουμουνδουρου.
Αυτο που ειναι εξαιρετικά ενδιαφερον, ειναι οτι ο σχεδιασμός δεν γινεται απο τις υπεπροβεβλημενες περσόνες, αλλά από το στενό περιβάλλον του Τσιπρα και μέλη της… «αχωνευτης» συνιστώσας! Αυτό λέει πολλά και για την επόμενη μερα.

ΠΗΓΗ

Τα τρενάκια του Α.Γεωργιάδη και ένα πολύ ωραίο κείμενο που αλιεύσαμε απο το facebook!

Πέρα από την προφανή πνευματική ανεπάρκεια που εμφανίζει ένας άνθρωπος 50+ ετών να παίζει με… τρενάκια θα ήθελα να πω κάποια πράγματα που σκέφτομαι εδώ και μέρες. Κανένας, και εννοώ κανένας, δεν έχει το δικαίωμα να παρομοιάζει την χώρα μου με ένα καχεκτικό τρενάκι διαλυμένο θέλοντας να τονίσει πόσο ανύπαρκτοι και ανούσιοι είμαστε μπροστά στα συμφέροντα των άλλων.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μου λέει ότι χωρίς αυτόν και χωρίς ένα υποτακτικό ΝΑΙ οι μέρες μου σε αυτόν τον πλανήτη είναι μετρημένες. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να με απειλεί και να παρουσιάζει τον εαυτό του ως Μεσσία υποστηρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η αυτοκτονία είναι ο πιο ανωδυνος τρόπος να βάλω τέλος στην ζωή μου. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει πως η πορεία της χώρας μου στην ιστορία θα τελειώσει άδοξα και αποτρόπαια εάν δεν έχω αυτόν στο τιμόνι. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βιάζει την νοημοσύνη μου (όσο αγνωστη και αν είναι γι αυτόν η λέξη) καθημερινά με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο.

Αγαπητέ(;) κύριε Γεωργιάδη, αγαπητέ Έλληνα
Συγγνώμη που θα χαλάσω την τόσο ωραία εικόνα που έχεις φτιάξει για την χώρα μου και το αύριο, αλλά θα σε απογοητεύσω. Η Ελλάδα δεν σε έχει ανάγκη! Βασικά, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν. Θα συνεχίσει να υπάρχει και να διαγράφει την σταθερή της πορεία μέσα στα χρόνια και μετά από εσένα και μετά από εμένα. Είτε είσαι εσύ στο τιμόνι είτε είμαι εγώ είτε οποισδήποτε άλλος. Η Ελλάδα συνέχισε να υπάρχει ξεπερνώντας όποια δυσκολία αντιμετώπισε , κατοχής, πολέμου η χρεοκοπίας. Καλό θα ήταν την ιστορία που τόσο πολύ ευαγγελίζεστε (κυρίως για εμπορικούς λόγους) κάποτε να κάνετε τον κόπο να την διαβάσετε.
Και κάτι τελευταίο. Σε κανένα έθνος/κράτος/συνοικία/χωριό δεν γιορτάζεται επετιακά το «μάλιστα» αλλά το «όχι». Μάθετε ότι η 28η δεν είναι αργία για να κατεβείτε στον δρόμο να δείτε τα τανκς, ούτε η 25η για να ντύσετε τον γιο σας τσολιά. Η σταθερότητα που τόσο ανίερα αναζητάτε πολλές φορές στάθηκε αφορμή για να γράψει το έθνος μας ιστορικές στιγμές ανατρέπωντάς την. Παραδεχθείτε έστω και τώρα ότι ο τρόμος που τόσο λάγνα θεοποιείτε είναι ο τρόμος απώλειας της εξουσίας και όχι ο τρόμος για την χώρα που τόσο εύκολα παραχωρείτε τα τελευταία χρόνια.
Πέρα λοιπόν από την τρομολαγνεία της ΝΔ, πέρα από τους λαικισμούς του Σύριζα, πέρα από το γλύψιμο των αυτιών του κάθε κόμματος προς το κοινό του, να θυμάστε ότι η χώρα θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις εκλογές. Και μετά από εμας τους ίδιους.
ΥΓ: «συγγνώμη» από τους δεξιούς φίλους μου που τους χάλασα την καταστριφική εικόνα που ονειρευόντουσαν μετά την Κυριακή. « Συγγνώμη» από τους αριστερούς φίλους μου αν ξεπέρασα το «φασιστόμετρο» με την υπερβολική χρήση της λέξης έθνος. Και μην αγχώνεστε. Η χώρα δεν θα καταστραφεί την Κυριακή!
Το πεντάλεπτο του Άδωνι Γεωργιάδη στις 22/1/2015.
 
(Το παραπάνω κείμενο αναδημοσιεύουμε από το προφίλ του
Kosmas Mitsios)

ΒΟΥΛΤΕΨΗ - ΑΜΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ!!!

 
 
Νομίζεις ότι μπορείτε ακόμα να μας τρομάζετε μαντάμ; Aς έχω το σπίτι μου και ας σκουπίζομαι σε συκόφυλλο!!! Όσο για όλους εσας, θα μείνετε στην ιστορία για την προδοσία, την τρομοκρατία προς τον ελληνικό λαό και τον προεκλογικό αγώνα του... κωλόχαρτου.
 
 

Αντώνη, δε με φοβίζεις, με θυμώνεις κι άλλο!

Αντώνη, αχ Αντώνη!
Τί προσπαθείς να κάνεις με όλα αυτά άθλια προεκλογικά σποτ; Να με τρομάξεις;
Τί προσπαθείς περιγράφοντας μου ένα μαύρο αύριο, αν δεν είσαι εσύ κυβερνήτης; Να φοβηθώ γι αυτό που έρχεται;
Τί προσπαθείς να κάνεις με το να αμολάς τους Βορίδηδες; Να φοβηθώ μήπως με δαγκάσουν τα σκυλιά και να ξανασκύψω το κεφάλι;
Τί να φοβηθώ;
Μήπως μειωθεί η σύνταξη του πατέρα μου; Η παρέα σου την πετσόκοψε για το “success story”. Η παρέα σου έκοψε τα δώρα, τις συντάξεις, την περίθαλψη των γονιών μας.
Τί να φοβηθώ;
Μήπως τα παιδιά μου χάσουν το μέλλον τους; Άνεργα είναι με εσάς. Οι 6 στους 10 νέους έγιναν άνεργοι
Τί να φοβηθώ;
Μήπως χάσω τη δουλειά μου; Μερικά εκατομμύρια είναι οι Έλληνες που δεν έχουν δουλειά από την πολιτική σας.
Τί να φοβηθώ;
Μήπως ξεπουληθεί η πατρίδα μας, την οποία βγάλατε στο σφυρί;
Τί να φοβηθώ;
Μήπως ευτελίσουν την ευτελισμένη, από τα δικά σας μνημόνια και τα δικά σας σκυψίματα στη Μέρκελ, ζωή μας;
Τί να φοβηθώ;
Μήπως γεμίσω αγωνία για το μέλλον που εσείς ακυρώσατε;
Τί να φοβηθώ;
Μήπως αυτοκτονήσουν άνθρωποι που είναι σε απόγνωση;
Μήπως γεμίσει άστεγους η πόλη μου;
Μήπως κάνουν ουρές οι άνθρωποι στα συσσίτια;
Μήπως λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία;
Μήπως κλείνουν τα μαγαζιά στην αγορά;
Μήπως οι νέοι μεταναστεύουν, αφού στην Ελλάδα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα;
Μα αυτά δεν συμβαίνουν επί των ημερών σου;
Τί να φοβηθώ, λοιπόν;
Ναι, έχω κάτι να φοβηθώ. Εσάς όλους που καταστρέψατε μια πατρίδα, γενιές Ελλήνων, βάλατε την ανθρώπινη ζωή κάτω από τα συμφέροντα των τοκογλύφων. Σας φοβήθηκα και σας φοβάμαι. Όχι, δε σας φοβάμαι με τον τρόπο που μπορείς να υποθέσεις ώστε να πάρεις «αέρα» και να συνεχίσεις να με τρομοκρατείς. Όχι, δε σας φοβάμαι. Θα σας φοβόμουν αν σας επέτρεπα να συνεχίζετε να καταστρέφετε τη ζωή μας και την πατρίδα μας. Εσείς είστε οι κυβερνήτες που τρέμω.
Γι αυτό θέλω να σας πετάξω έξω.
Μη με τρομοκρατείς άλλο, λοιπόν, Αντώνη. Δεν πιάνουν πλέον αυτά.
Τώρα ήλθε η ώρα να μιλήσω εγώ.
Σιωπή, λοιπόν, Αντώνη, τώρα μιλάω εγώ.
Και μ’ έχεις θυμώσει πολύ. Μου έθιξες το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, τη ζωή, τα παιδιά, τους γονείς, την πατρίδα.
Να με φοβάσαι, λοιπόν, Αντώνη, έτσι που με ευτέλισες και με θύμωσες. Κι όσο συνεχίζεις να προσπαθείς να με τρομοκρατήσεις, με θυμώνεις κι άλλο. Δεν το καταλαβαίνεις;

Πηγή:http://www.candianews.gr/2015/01/20/antoni-de-fovizis-thimonis-ki-allo/

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015- ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Ας δούμε με αριθμούς τι πρέπει να συμβεί για να πάρει το πρώτο κόμμα 151+ έδρες.
Η αυτοδυναμία δεν σχετίζεται με την «ψαλίδα» ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα, αλλά εξαρτάται κυρίως από τα κόμματα που δεν θα «πιάσουν» το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

Γενικά, ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι αυτοδυναμία μπορεί να κατακτήσει ένα κόμμα με 35,6%. Επίσης, θα μπορούσε να λάβει παραπάνω από το 50%+1 των βουλευτικών εδρών μόνο εάν παραμένουν εκτός Βουλής κόμματα τα οποία να αθροίζουν 12%. Όσο αυξάνεται το ποσοστό του κόμματος από το 35,6%, τόσο θα πρέπει να μειώνεται και το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής.

Σε γενικές γραμμές, όσο το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που βρίσκονται εκτός Βουλής αυξάνεται, τόσο μειώνεται το ποσοστό που απαιτείται για την αυτοδυναμία. Για παράδειγμα, αν το άθροισμα είναι 10% το όριο αυτοδυναμίας είναι 36,4%, για άθροισμα 15%, το όριο αυτοδυναμίας είναι 34,4%. Στις εκλογές του 2012, τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής συγκέντρωσαν ποσοστό μόλις 6%.

Με βάση τα παραπάνω, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεράσουν αθροιστικά το 64,5% για να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η μόνη περίπτωση για να μην ισχύσει αυτό, είναι το πρώτο κόμμα να «πιάσει» 40,1%, κάτι που επίσης μοιάζει αδύνατο!
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το κατώτατο εκλογικό ποσοστό για αυτοδυναμία είναι 32,99%, το οποίο μπορεί να προκύψει αν τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή συγκεντρώσουν το 79,72%, ή αν αυτά που θα μείνουν εκτός πάρουν αθροιστικά 20,28%...

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Α ΚΑΙ Β ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Α ΚΑΙ Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καταποντίζεται η ΝΔ σε Α’ – Β’ Αθήνας και Α’ – Β’ Θεσσαλονίκης!

 

ekloges-2012-senario-aytodynamias-580x435

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια ποσοστά έως και 15 μονάδες!

ΜΕ σημαντική διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε Α’ και Β’ Αθήνας, αλλά και σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του star.gr.


Α’ Αθήνας

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι της Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τις παραμετροποιήσεις η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων ενδέχεται να ανοίξει κι άλλο.

a athinasΑναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου για την Α’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,12%, η Ν.Δ. δεύτερη με 25,5% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με4,08%, το ΠΑΣΟΚ με 3,80%, η Χρυσή Αυγή με 3,66%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,29%, οι ΑΝΕΛ με 2,49%, η ΔΗΜΑΡ με 1,36% και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με 0,23%.

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 4,08%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 0,09%, Λευκό-Άκυρο είναι το 0,11%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α’ Αθήνας αγγίζει το 18,5%.

Β’ Αθήνας

Στη Β’ Αθήνας η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. μεγαλώνει, αγγίζοντας τις 14 μονάδες.b athinas

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τη Β’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,18%, η Ν.Δ δεύτερη με 19,37% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 3,11 %, η Χρυσή Αυγή με 2,86%, οι ΑΝΕΛ με 2,74%, το ΠΑΣΟΚ με 2,66%, το ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ 2,16%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με 1,30%, ο ΛΑΟΣ με 1,23% «Δεν απαντώ» δηλώνει το 9,76%, «Άλλο κόμμα» το 0,52%, Λευκό- Άκυρο είναι το 0, 82%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στη Β’ Αθήνας αγγίζει το 20,29%.

Α’ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 15 μονάδων έναντι της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ η Συγγρού έχει μεγάλες απώλειες. a thess

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 35,31% των ερωτηθέντων της Α’ Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 20,19% απάντησε Ν.Δ. Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,11%, οι ΑΝΕΛ με 5,83%, το ΠΑΣΟΚ με 4,71%, το ΚΚΕ με 4,49% , το ΠΟΤΑΜΙ με 2,43%, ο ΛΑΟΣ με 0,82%, η Δημιουργία Ξανά με 0,76%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με 0,60% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,52%

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 1,24%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 3,69 %, Λευκό-Άκυρο είναι το 0, 92%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α’ Θεσσαλονίκης αγγίζει το 12,40%.

Β’ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll για το star.gr και στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι της Ν.Δ., που φτάνει τις 11 μονάδες.

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κb thessόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 34,17% των ερωτηθέντων της Β’ Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 23,93% απάντησε Ν.Δ. Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,95%, οι ΑΝΕΛ με 5,80%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,25%, το ΚΚΕ με 2,86 %, ο ΛΑΟΣ με 1,95 %, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν με 0,72%.

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 0,55%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 1,16 %, Λευκό-‘Άκυρο είναι το 0, 22%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Β’ Θεσσαλονίκης αγγίζει το 17,73%.

Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά με τη μέθοδο C.A.T.I από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου 2015 στις περιφέρειες Α΄ και Β΄Αθήνας, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης και σε δείγμα 800 – 1.000 ατόμων ανά περιφέρεια, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών.

ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ-ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ....

Πως γεννήθηκε η δυναστεία Μπόμπολα. Η άγνωστη ιστορία.
 

Ο Πειραιάς, σαν λιμάνι, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σύστασης της πόλης, είχε τις κοινωνικές πληγές του.
Στις από κάθε τόπο της Ελλάδας αφικνούμενες γυναίκες ήταν φυσικό, ανάμεσά τους, να βρίσκονται και εκείνες που ασχολούνταν με το πρώτο γυναικείο επάγγελ­μα, της πόρνης.
Το πρώτο επίσημο «σπίτι», ο πρώτος με άδεια της Αστυνομίας οίκος ασωτίας, λειτούργησε λίγο πριν την Αγγλογαλλική Κατοχή, το 1852, μετά τον αποκλεισμό του Πειραιά από τους Άγγλους το 1850, για την εξυπηρέτηση των στρατιωτών και των πληρωμάτων των ξένων στόλων.
Αλλά και μετά την Αγγλογαλλική Κατοχή δημιουργήθηκαν άλλοι δύο. Δηλαδή στα 1862 τρία ήταν τα «επίσημα» αμαρτωλά σπίτια στην πόλη του Πειραιά και σε περιοχές όπου ο κόσμος έκανε τον περίπατό του ή οι εργάτες και οι εργάτριες περνούσαν για να πάνε ή να γυρίσουν από τη δουλειά τους.
Οι διαμαρτυρίες των δημοτών γι αυτή την κατάσταση ανάγκασαν το τότε Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα της ανέγερσης οικήματος για τη συγκέντρωση όλων των κοινών γυναικών που συνεχώς αυξάνονταν.
Η άποψη του Δήμου βρήκε απήχηση στο Ιατροσυνέδριο που έδωσε την έγκρισή του, διότι δια του μέτρου αυτού θα ήταν δυνατή η παρακολούθηση και περιστολή των αφροδισίων ασθενειών. Αυτά συνέβαιναν τα χρόνια 1867 – 1870.
Τον Μάρτιο του 1873, η Κυβέρνηση παραχώρησε τα υπ αριθ. 5-6 τεμάχια των εθνικών γαιών στη θέση που λεγόταν «Βούρλα», και που απείχε 80 μέτρα δυτικά του Αγίου Διονυσίου για την ανέγερση «καταστημάτων» κοινών γυναικών.
Μετά την υπογραφή του παραχω­ρητηρίου, ο Δήμος προέβη σε διακήρυξη για την ανέγερση, σε έκταση οκτώ στρεμμάτων, συνοικισμού κοινών γυναικών, που θα περιλάμβανε τέσσερα κτίσματα, χωριστά μεταξύ τους, τα οποία θα βρίσκονταν μέσα σε μάντρα, με του ακόλουθους όρους:
« Ο ανεγείρων ιδίαις δαπάναις τα βάσει εγκεκριμένου σχεδίου οικήματα, θα καταβάλλη εις τον Δήμον μετά τριετίαν από της ιδρύσεως δρχ. 500 ετησίως δι’ έκαστον τμήμα, μετά 5ετίαν δρχ 1.000 και μετά εικοσαετίαν δρχ. 2.500 δι’ έκαστον τμήμα ετησίως.
Μετά δε πεντηκονταετίαν η περιοχή του κτήματος μετά των εν αυτώ κτηρίων, θα περιέρχεται εις τον Δήμον».
Κι ενώ αρχικά παρουσιάστηκαν πολλοί εργολάβοι, τελικά έμεινε μόνο ο εργολάβος Ν. Μπόμπολας, (ΝΑΙ! Ο Προ-προ-προ πάππος του γνωστού σε όλους μας αγωνιστή της εθνικής αντίστασης – αλήθεια πόσων ετών – και εθνικού εργολάβου μας)
ο οποίος αξίωσε ότι :
1. Ο χώρος και τα κτίρια που θα ανεγερθούν θα είναι υπό την πλήρη και τέλεια ιδιοκτησία αυτού και των απογόνων του.
2. Θα έπρεπε να μην επιτρέπεται από τις τότε αστυνομικές αρχές, εκτός των Βούρλων, να λειτουργεί, εντός της πόλης, άλλος οίκος ανοχής, και σε καμιά γυναίκα του συνοικισμού να μην εργάζεται εκτός αυτού.
Φαίνεται πως είχε λαδώσει τους άλλους εργολάβους και αποχώρησαν.
Ο Δήμος αναγκάστηκε να δεχτεί τους όρους αυτούς με την προϋπόθεση ότι εάν τα κτίρια αυτά χρησιμοποιηθούν κάποτε για άλλο σκοπό, τότε θα περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου.
Κι έτσι υπογράφτηκε το συμβόλαιο.
Φαίνεται όμως ότι το συμμάζεμα ήταν δύσκολο, αν λάβουμε υπ όψη μας τις κατά καιρούς έγγραφες διαμαρτυρίες του Μπόμπολα, προς το Δήμο και την Αστυνομία, αφού τα αστυνομικά όργανα δεν ενεργούσαν προθύμως και αποτελεσματικά ώστε να συγκεντρώσουν εντός των «Βούρλων» όλες τις ιερόδουλες και να εκλείψει ο ανταγωνισμός για την επιχείρηση του κου Μπόμπολα!
Παρά τις δυσχέρειες η «επιχείρηση» είχε μπει σε καλό δρόμο, αφού το «κατάστημα» δεν εστερείτο πελατείας και λειτούργησε αδιάλειπτα για 60 χρόνια,
ακόμα κα την περίοδο της γερμανικής κατοχής , που ένας νεαρός Μπόμπολας όργωνε τα βουνά και τα λαγκάδια πολεμώντας τους γερμανούς καταχτητές.
Αυτά…….
ΠΗΓΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ Π. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ
Δημοσιογράφος ερευνητής
25 – 11 -05
( http://www.koutouzis.gr/vourla-pornes.htm )

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

17-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ, 6.5% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και διενεργήθηκε το διήμερο 17-18 Ιανουαρίου σε δείγμα 1041 ατόμων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5 (31,5 στην προηγούμενη έρευνα, 10-12/1) έναντι 27% (27%). Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7,5% (6,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% (6%), η Χρυσή Αυγή με 5,5% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 4,5% (3%), οι ΑΝΕΛ με 3% (3%), το ΚΙΔΗΣΟ με 1,5% (2%), η ΔΗΜΑΡ με 0,5% (0,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,5% (1%).
Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 3% (4,5%), αποχή το 4,5%, άκυρο/λευκό το 2%, ενώ οι αναποφάσιστοι αποτελούν το 8% (9% στην προηγούμενη έρευνα).
Σε ερώτηση το ενδεχόμενο νέων εκλογών αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, το 79% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας κομμάτων για κυβέρνηση και όχι νέες εκλογές, αντίθετα με ένα 17% που υποστηρίζει νέες εκλογές για ανάδειξη αυτοδύναμου πρώτου κόμματος (3,5% ΔΞ/ΔΑ).