Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Θα έπρεπε να ντρέπονται, αλλά ποιός έχασε το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί??

Μέλη της τρόικας διασκέδαζαν με τον λουλουδοπόλεμο στον Νότη Σφακιανάκη
- Οι "σκληροί" του ΔΝΤ έπιναν σε νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι
- Μέσα στο club δήλωναν πως οι Έλληνες θα ζήσουν μέσα σε μία κόλαση τα επόμενα χρόνια
- Κόσμος τους έπιανε έξω από το κέντρο και τους ρωτούσε για τα μέτρα
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες ζουν την μεγαλύτερη οικονομική κόλαση εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα προκειμένου να μην χρεωκοπήσουμε, τόσο τα μέλη της τρόικας όσο και τα στελέχη του ΔΝΤ, αφού έκαναν το “καθήκον” τους να μας στριμώξουν στην γωνία, αποφάσισαν να το γλεντήσουν μιας και τα κατάφεραν άψογα.

Τα μέλη της τρόικας αφού τελείωσαν με την εργασία τους, αποφάσισαν να το ρίξουν και λίγο έξω, διασκεδάζοντας στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο γνωστός έλληνας τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης.

Εκεί διασκέδασαν με την ψυχή τους, ήπιαν πολλές φιάλες και σκόρπισαν γαρύφαλλα, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος μιας και εκείνοι είναι αυτοί που δίνουν πλέον εντολές για “αιματηρά” μέτρα, κάτι που σίγουρα δεν τους αφορά.

Την ίδια ώρα, την ίδια αγωνία για ξέφρενη διασκέδαση είχαν και τα μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα οποία βρίσκονταν λίγα μέτρα πιο κάτω, σε γνωστό club στο Γκάζι.

Εκεί τα μέλη του ΔΝΤ ήπιαν και διασκέδασαν αρκετά αλλά και έκαναν και δηλώσεις για την Ελλάδα και την οικονομία μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι σίγουροι πως η Ελλάδα θα βρει τα χρήματα για να ξεπληρώσει τα δάνεια αρκεί η κυβέρνηση να κάνει αυτά που οφείλει να κάνει.

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς ανάμεσα στο ουίσκι, τη μουσική και τον κόσμο δήλωναν πως θα είναι επίπονη η προσπάθεια του ελληνικού λαού, ενώ άλλοι ήταν πιο σκληροί λέγοντας πως θα είναι κόλαση για τους Έλληνες τα επόμενα χρόνια.

Το πλέον τραγελαφικό ήταν πως όταν τα μέλη του ΔΝΤ βγήκαν από το κέντρο διασκέδασης ήρθαν αντιμέτωποι με έλληνες πολίτες, οι οποίοι τους ρωτούσαν πως είναι δυνατόν να ζήσει κάποιος όταν κόβονται τα πάντα για να απαντήσουν εκείνοι πως “έχετε δημοκρατία. Κάποιοι στην Ελλάδα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους”.

Ωστόσο, τα μέλη του ΔΝΤ υπό την επήρρεια του αλκοόλ δεν απάντησαν γιατί συμβαίνει να πληρώνουν κανονικά φόρους μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, εκείνοι δηλαδή που πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης μέχρι τώρα.

http://www.newsit.gr/

Γιατί οι Γερμανοί μας μισούν τόσο?


Με τίτλο ''Οι καλοί Ιρλανδοί  και οι κακοί Έλληνες'', προσπαθεί ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Die Tageszeitung κύριος R.Sotschech, να αναλύσει τους λόγους που τα ίδια γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία έσταξαν πρωτοφανή χολή και μίσος κατά των Ελλήνων, αντιδρούν με τόση συμπάθεια στο δράμα των Ιρλανδών. Όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε τον κίνδυνο πτώχευσης, τα γερμανικά ΜΜΕ και έντυπα, από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο λαϊκά, έβαζαν χυδαία πρωτοσέλιδα, απαξίωναν τον πολιτισμό μας και δήλωναν ειρωνικά πως άμα θέλαμε βοήθεια θα έπρεπε να τους πουλήσουμε τα νησιά μας και την Ακρόπολη...Ο  ίδιος ο Γερμανός υπουργός οικονομίας Σόϊμπλε, έκανε τα πάντα για να σαμποτάρει οποιαδήποτε βοήθεια των εταίρων προς την χώρα μας λέγοντας ωμά πως «πρώτα η τιμωρία σας και μετά η ενδεχόμενη βοήθεια»!  

Ποιός Έλληνας εξάλλου, μπορεί να ξεχάσει εκείνα τα απίστευτα χυδαία πρωτοσέλιδα της Bild όπου ο 24χρονος Γερμανός δημοσιογράφος Πάουλ Ροντσχάιμερ, έσταζε χολή για την Ελλάδα, συνοδεύοντας τις εμετικές επεξεργασίες των αγαλμάτων μας στο photoshop με τα πιο αισχρά λόγια που έχουν γραφτεί ποτέ για τον πολιτισμό και την ιστορία κάποιου έθνους?

Εντελώς διαφορετική όμως είναι η αντίδραση των γερμανικών ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών τους στο πρόβλημα της Ιρλανδίας. Τα περισσότερα δείχνουν μια ασυνήθιστη κατανόηση και αλληλεγγύη προς τους «συμπαθέστατους Ιρλανδούς».
Η άκαμπτη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα προκαλεί απορίες για τον επιπλέον λόγο ότι η Γερμανία εκμεταλλεύεται την πτώση του ευρώ, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη απο τις εξαγωγές της. Ουσιαστικά δανείζοντας από τη μία μεριά εδώ και 20 χρόνια την Ελλάδα, για να πάρει πίσω τα ίδια χρήματα μέσω των εξαγωγών της σε καταναλωτικά προϊόντα, αλλά και σε εξοπλισμούς.

Γιατί λοιπόν να συμβαίνει τελικά αυτό? Τι προκαλεί το μένος των Γερμανών απέναντί μας?

Μήπως οι Γερμανοί δεν ξεχνούν τα οφειλόμενα σε εμάς από τις κατοχικές αποζημιώσεις και ακολουθούν τον γνωστό κανόνα της άμυνας μέσω της επίθεσης?

Μήπως ετοιμάζονται για το 4ο ράιχ και δεν θέλουν λαούς από τους οποίους ξέρουν ότι θα βρουν αντίσταση?

Μήπως μας φθονούν (όσο και αν φαίνεται απλοϊκό, αυτό το παιδαριώδες παράπονο κυριαρχεί σε όλα τα χυδαία κείμενα της γερμανικής χολής εδώ και ένα χρόνο)για  την υπέροχη φύση και τον ήλιο που  χάρισε απλόχερα ο Θεός σε τούτη τη γωνιά της γης?

Μήπως μας μισούν για τον πολιτισμό μας και την έννοια του έθνους που σε εμάς είναι παράλληλο με την μακραίωνη ιστορία μας, σε αντίθεση με τους ίδιους οι οποίοι προσπάθησαν να το κατασκευάσουν  σε μια προσπάθεια να ενώσουν κρατίδια και ανθρώπους υπό το πρίσμα της υποτιθέμενης γερμανικής ψυχής?

Μήπως τελικά ο γερμανικός λαός είναι απλά παραπληροφορημένος και έχει χτίσει το απύθμενο μίσος του για εμάς βασιζόμενος στην εικόνα της Ελλάδας και στην αίσθηση ότι ο μέσος Γερμανός δουλεύει για να μας πληρώνει να διασκεδάζουμε κάτι το οποίο εντέχνως η Νέα Τάξη καλλιέργησε  προκειμένου να μας διαλύσει?

Οικονόμου – Δημαράς ξεκαθαρίζουν το πολιτικό σχήμα τους!!!

Σωστή κίνηση που θα την βρουν μπροστά τους έκαναν ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιάννης Δημαράς κατά τον σχεδιασμό του νέου πολιτικού φορέα. Οι όψιμοι υποστηρικτές του Δημαρά κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές (που για πολλούς ηταν και η αιτία της πτώσης Δημαρά τις τελευταίες ημέρες) πήραν πόδι με ξεκάθαρο τρόπο και αρχίζουν λυσσαλέες επιθέσεις όπως ήταν επόμενο. Η λάσπη βέβαια, όταν προέρχεται από αυτούς τους κύκλους αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τους δύο πολιτικούς αφού ο κόσμος έχει πλέον κριτήριο και στέλνει στον αγύριστο τους “λειτουργούς” τζουκ μποξ.
Είναι σίγουρο ότι η Ιπποκράτους θα βάλει τα δυνατά της για να απαξιώσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια, χρησιμοποιώντας προσωπικές επιθέσεις για να πλήξει την προσωπικότητα των δύο ανδρών. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η απόφαση του Δημαρά να εμμείνει στην παραίτηση του, ώστε να κλείσει τα στόματα των αθλίων.
Έτσι, μόνος εκπρόσωπος στο κοινοβούλιο θα είναι ο Βασίλης Οικονόμου που θα σηκώσει και το βάρος από τις επιθέσεις των πραιτόρων της κυβέρνησης. Το δεδομένο είναι ότι τόσο ο Δημαράς όσο και ο Οικονόμου συγκέντρωσαν το 15% των ψήφων στην περιφέρεια και τον δήμο Ωρωπού αντίστοιχα. Αυτό δείχνει μία σοβαρή δυναμική και αν η προσπάθεια θωρακιστεί από ισχυρές πολιτικές θέσεις αλλά και άνοιγμα στην νεολαία, τότε είναι σίγουρο ότι θα κλυδωνίσει τα όποια σχέδια “ευρείας μνημονιακής συναίνεσης” που ευελπιστεί να πετύχει ο ΓΑΠ με ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και Κουβέλη.
Αίνιγμα παραμένουν οι προθέσεις της Σοφίας Σακοράφα για την στάση που θα τηρήσει αφού όπως όλα δείχνουν, θα μείνει εκτός των πράσινων ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές.

http://www.olympia.gr/

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει αν ΚΑΙ η Ελλάδα υπέγραψε την συμφωνία εφαρμογής του εφιάλτη που ονομάζεται Διατροφικός Κώδικας και τυπικά ξεκίνησε να ισχύει από 1/4/2011?


Ζαλισμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουμε, παρακολουθούμε τις ταχύτατες και καταστροφικές εξελίξεις σαν να βλέπουμε μια  δραματική ταινία στον κινηματογράφο  της οποίας η υπόθεση μας στενοχωρεί μεν και μας ψυχοπλακώνει, αλλά έχουμε την βεβαιότητα πως δεν μας αφορά άμεσα...

Δυστυχώς όμως,  ο εφιάλτης που βιώνουμε δεν είναι ταινία και εμείς δεν είμαστε θεατές, αλλά οι πρωταγωνιστές αυτής της πραγματικότητας. Σκηνοθέτες  είναι προφανώς οι διεστραμμένοι εκτελεστές της Νέας Τάξης που στοχεύουν στη δημιουργία ενός εφιαλτικού κόσμου που θα αποτελείται από ένα καινούριο είδος ανθρώπου. Τον άνθρωπο που δεν θα έχει οράματα, δεν θα έχει ελπίδα, δεν θα έχει χαρά, δεν θα έχει υγεία, δεν θα έχει ατομικότητα, δεν θα αντιλαμβάνεται την έννοια του έθνους και της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσης, ενός ανθρώπου πλήρως υποταγμένου σε αυτό που ορίζουν οι παγκόσμιες δυνάμεις.

Μπορεί αυτά να μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά δυστυχώς δεν είναι...Μήπως πέρσι τέτοια εποχή φανταζόμασταν ότι μετά από έναν μόλις χρόνο θα βιώναμε τη σημερινή κατάντια του κράτους μας? Μήπως οι Ιρλανδοί μόλις πριν από ένα μήνα φαντάζονταν ότι θα εκχωρούσαν το έθνος τους για τα επόμενα 15 χρόνια? Φτωχοί, φοβισμένοι και ανήμποροι γινόμαστε εύκολα πειραματόζωα για την εφαρμογή των σχεδίων τους. Ένα από τα μεγαλύτερα σχέδιά τους είναι ο περίφημος Διατροφικός Κώδικας (Codex alimentarius), το απόλυτο εργαλείο που θα οδηγήσει στην μαζική εξόντωση των πληθυσμών μέσω των ασθενειών που θα προκαλέσει.

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.
Ο Κώδικας αυτός, ίσως θα μπορούσε να περιγραφεί ακριβέστερα ως ένας οικονομικά επωφελής μηχανισμός ελέγχου του πληθυσμού, μέσω του οποίου οι ΗΠΑ, καθοδηγούμενες κυρίως από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, αποβλέπουν στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού από τα σημερινά εκτιμώμενα 6,692 δισ. στα εκτιμώμενα 500 εκατ. – μείωση κατά περίπου 93%!

Ουσιαστικά, πρόκειται για την εφαρμογή μιας μεθοδολογίας που βρίσκεται σε αντιστοιχία με άλλες πρακτικές που ήδη τίθενται σε εφαρμογή για τον ίδιο σκοπό, όπως π.χ. η εισαγωγή ουσιών και στοιχείων στα εμβόλια που καταστρέφουν το DΝΑ και αναστέλλουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (ακόμα και στελέχη της γρίπης των πτηνών ή του ιού του ΑIDS), η γενικευμένη χρήση της ασπαρτάμης, η επιβολή των αεροψεκασμών, κ.λπ

Τι ορίζει όμως αυτός ο Κώδικας? Κάποια από αυτά που υπέγραψαν είναι τα παρακάτω:

-Κάθε είδος τροφής  θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία.

- Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θερα­πευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

-Όλα τα ζώα που θα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή θα υποβάλλονται σε αγωγή με ισχυρά αντιβιοτικά και εξωγενείς αυξητικές ορμόνες, Θα επανεισαχθεί η χρήση στη διατροφή επικίνδυνων και καρκινογόνων εντομοκτόνων συμπεριλαμβανομένων και επτά από τα θεωρούμενα ως δώδεκα χειρότερα (όπως π.χ. το DDT, το εξαχλωροβενζόλιο, το αλντρίν και το τοξαφαίνιο), η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε στη σύνοδο της Στοκχόλμης το 1991 από 176 χώρες (συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ).

- Θα απαγορευτεί δια νόμου η καλλιέργεια οργανικών (βιολογικών) λαχανικών και φρούτων ακόμα και αν προορίζονται για ιδιωτική χρήση. Οι παραβάτες, όσοι δηλαδή αποφασίσουν να αντισταθούν φυτεύοντας ντομάτες και αγγουράκια για την οικογένειά τους, θα τιμωρούνται από τον ''μεγάλο αδελφό''.

Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα. Ο εφιάλτης έχει όνομα: ''Codex Alimentarius''

“Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζούν σε καθεστώς τυρρανίας.”
Τόμας Τζέφερσον

Εκ των ιδρυτών πατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών(βιολογικών δηλαδή) τροφών.
Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.
Οποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».
Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.
Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.
Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.
Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός! Διαδώστε την πληροφορία αυτή σε φίλους και γνωστούς σας.
http://newdimensioncosmos.wordpress.com/

Μήπως κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.

 

Όταν επί Σημίτη κάθε λέξη που άρχιζε από -εθν… και -ελλ… έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον “εκσυγχρονισμό”.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;  Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ’ αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε …..

την παιδεία και την υποβάθμισαν σε “εκπαίδευση”; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για …επενδύσεις.
Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την “ελεύθερη αγορά”; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλο-μπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα τι σημαίνουν για ‘κείνους “επενδύσεις”; Με δημόσιο χρήμα, σε δημόσιο χώρο, με κρατικές επιδοτήσεις φτιάχνουν έργα που σε βάζουν να τα πληρώνεις για τρεις ζωές σ΄αυτούς που το παίζουν εργολάβοι. Τους έφτιαξες καινούριο αεροδρόμιο ενώ είχες, τους χάρισες και τον εθνικό σου αερομεταφορέα επειδή ήταν “μορφονιοί” και ‘ξέραν καλύτερα να στήνουν σιδεριές και να στρώνουν άσφαλτο από τη ΜΟΜΑ.
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε “όμορφο’ που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα” με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κομματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόπιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις “άγιες οικογένειες” του τόπου. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ’ έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά; Δεν θέλουν άλλους Έλληνες. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη. Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και tο ξέρουν.
Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Θυμηθείτε το, κάνουν γ ε ν ο κ τ ο ν ί α και το ξέρουν.

“Κλείδωσε” το νέο κόμμα στην κεντροαριστερά!!! Υπάρχει λύση εκτός Μνημονίου-Οικονόμου – Δημαράς οι βασικοί πυλώνες.




Την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις του μνημονίου συσπειρώνονται προσπαθώντας να αποδυναμώσουν την αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης (κόμμα Μπακογιάννη), ο νέος πόλος που θα συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις αντίστασης είναι έτοιμος.

Τα βρήκαν σε όλα ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιάννης Δημαράς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο τελευταίος δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής, αφού τώρα η δυναμική του νέου σχήματος φαίνεται να εξασφαλίζει εύκολα την είσοδο του στην βουλή.
Αντίθετα με αυτά που γράφονται, η Σοφία Σακοράφα δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί, ενώ υπάρχουν και έντονες ζυμώσεις με στελέχη του ΣΥΝ αλλά και του σχήματος Κουβέλη που απογοητεύθηκαν από την ήπια στάση του τελευταίου έναντι της κυβέρνησης.
Η απαίτηση του Βασίλη Οικονόμου για ανάκληση παραίτησης από τον Δημαρά έγινε δεκτή. “Δε μπορείς να παραιτηθείς εξ’ αιτίας ενός συγκινησιακού ξεσπάσματος το βράδυ των εκλογών. Η παραίτηση σου θα ενδυναμώσει την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του μνημονίου αφού θα της χαρίσει ακόμα μια πολύτιμη έδρα σε συνδυασμό με τις διαρροές βουλευτών προς το κόμμα της Μπακογιάννη. Προέχει το συμφέρον της χώρας και πρέπει να είμαστε το ανάχωμα στην διεύρυνση του ξεπουλήματος”.
Ο Βασίλης Οικονόμου θεωρεί ότι θα επιχειρηθεί ακόμα μεγαλύτερη διολίσθηση στην μέγκενη του μηχανισμού στήριξης γι’ αυτό και γίνονται οι σχετικές κινήσεις από την πλευρά Μπακογιάννη για να δημιουργηθεί μία ψευδεπίγραφη συναίνεση.
Υπάρχει λύση εκτός μνημονίου. Υπάρχει ακόμα χρόνος για απεμπλοκή. Από την πρώτη στιγμή παρέθεσα τις ενστάσεις μου και καταψήφισα το μνημόνιο. Δυστυχώς δικαιώθηκα αφού η ύφεση και η επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα μας οδηγούν σε έναν βαθύτερο κύκλο εξάρτησης. Οφείλουμε να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η συναίνεση πρέπει να στοχεύει στην απεξάρτηση και όχι στην βαθύτερη διολίσθηση που θα υποθηκεύσει την χώρα για δεκαετίες”
Αυτά τα λόγια του Βασίλη Οικονόμου δείχνουν και το στίγμα του νέου φορέα.

(αποκλειστικό του olympia)

Ληστεία με την απειλή όπλου, για ...1 ευρώ!! Πού καταντήσαμε....

Χθες βράδυ στη κεντρική πλατεία Στυλίδας....
'Έγινε κι΄αυτό...Ένας 21χρονος καθόταν χθες βράδυ σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας.

Στις 10:15 τον πλησιάζουν 2 αδέλφια 19 και 16 ετών και με την απειλή όπλου του ζητούν τα χρήματα που έχει πάνω του.

Ο νεαρός βγάζει ένα ευρώ και τους το δίνει...Οι δύο ληστές τσαντίζονται και πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό..

Όταν ο 21χρονος επιμένει ότι δεν έχει άλλα παίρνουν το 1 ευρώ και εξαφανίζονται...

Το πιστόλι που χρησιμοποίησαν ήταν πιστόλι κρότου, όπως αποδείχθηκε από τους κάλυκες, που βρέθηκαν από την αστυνομία στο σημείο.

Τα δύο αδέλφια είναι γνωστά στην αστυνομία και στην περιοχή για τη δράση τους και αναζητούνται.

Πάγκαλος



Είναι ευτυχία για τον τόπο το Μνημόνιο υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας χθες σε εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010».

Θα χρεοκοπήσει η χώρα μας;

Ο φόβος χρεοκοπίας της χώρας μας δεν είναι νέος. Έχουμε κακό ιστορικό (1893, Τρικούπης: "δυστυχώς επτωχεύσαμεν") και σαν απειλή υπάρχει εδώ και χρόνια όταν το χρέος μας ήταν 215 δις ευρώ).
Είναι αδικαιολόγητες οι έντονες φήμες;
Τα οικονομικά της Ελλάδας είναι σε άσχημη κατάσταση: Το κράτος έχει έσοδα (βασικά από φόρους) περίπου 50 δις ευρώ το χρόνο και χρωστάει 326 δις (125% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) . Φέτος για τόκους μόνο πρέπει να δώσει 13 δις.
Όμως και η εικόνα άλλων χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης δεν είναι ρόδινη. Το χρέος των κρατών της Ευρωζώνης εκτιμάται ότι θα είναι 84% του ΑΕΠ το 2010, π.χ.  της Γερμανίας προβλέπεται στο 77% του ΑΕΠ.
Τι σημαίνει χρεοκοπία μιας χώρας;
Όταν μια χώρα δηλώσει χρεοκοπία, ουσιαστικά δηλώνει αδυναμία να πληρώσει αυτά που οφείλει. Τότε γίνεται αναδιαπραγμάτευση του χρέους, αλλά με πολύ σκληρούς όρους για την χώρα, που επιβάλλονται από τους δανειστές συνήθως μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αυτό πρακτικά μπορεί να μεταφράζεται σε απολύσεις, δραστική περικοπή μισθών - συντάξεων, μείωση κοινωνικών παροχών (π.χ. σχετικά με την υγεία, αστυνόμευση), περιορισμό αναλήψεων από τις τράπεζες, κλείσιμο - κρατικοποίηση τραπεζών, κρίσιμη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, αδυναμία αποπληρωμής δανείων από ιδιώτες και επιχειρήσεις, περιορισμό εισαγωγών μέχρι έλλειψη βασικών αγαθών.
Κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας;
Σαν χειρότερο σενάριο (ανόητο για πολλούς), υπάρχει η πιθανότητα να βρεθούμε εκτός Ευρώ, να γυρίσουμε στις δραχμές και να γίνει υποτίμηση οπότε τα χρήματά μας χάνουν αξία. Παράλληλα με την έλλειψη ρευστότητας, που ακολουθεί μια χρεοκοπία, δεν θα υπάρχει κανονική πρόσβαση στις καταθέσεις μας.
Χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να διασφαλίσουμε τα χρήματά μας;Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό καθώς, εκτός από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, παίζονται και πολιτικά παιχνίδια που ξεπερνάνε τα όρια της χώρας μας.
Η απάντηση εξαρτάται από το τι θα συμβεί στο μέλλον. Κι επειδή δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον ο καθένας ενεργεί με βάση αυτό που πιστεύει ότι θα γίνει.
Όσοι φοβούνται ότι θα πτωχεύσουμε αγοράζουν λίρες, ακίνητα ή μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Βέβαια συνεχίζει να υπάρχει ο φόβος π.χ. "μήπως είναι επισφαλής η χώρα που μεταφέρουμε τις καταθέσεις μας;"

Όσοι πιστεύουν ότι η χώρα θα σωθεί από τις Βρυξέλλες ή ότι θα διορθωθεί η οικονομία μας, θεωρούν την εποχή κατάλληλη για χρηματιστήριο ή αγοράζουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Σημειωτέον ότι υπήρχε προσφορά 25 δις για τα τελευταία ομόλογα και τελικά εκδόθηκαν 8 δις μόνο.
Οι απόψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αντικρουόμενες. Κάποιες είναι ειλικρινές πεποιθήσεις και κάποιες είναι σκόπιμες τοποθετήσεις. Ακόμα και αν είναι ειλικρινής τοποθέτηση, μπορεί κάποιος να προβλέψει με βεβαιότητα τι θα γίνει;

http://www.tsig.gr/lang-el/banks/536-xreokopia-xoras

ΤΡΟΪΚΑ – Νοοτροπία κατακτητών -Ένοχη σιωπή των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στον χώρο!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ τη χρήση της… ελληνικής (!) γλώσσας οι «γκαουλάιτερ» της τρόικας της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τις προάλλες στην Αθήνα. Αρνήθηκαν να παραστεί διερμηνέας, απαιτώντας οι Ελληνες δημοσιογράφοι να τους απευθύνονται μόνο στα αγγλικά και αγνόησαν επιδεικτικά ερώτηση που υποβλήθηκε στα ελληνικά! Προφανώς οι υπάλληλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ αισθάνονται ότι απολαμβάνουν εξουσιών αντίστοιχων με εκείνες της… γερμανικής «κομαντατούρας» κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής! Αφού όμως αυτή η βαθύτατα ταπεινωτική για την Ελλάδα συμπεριφορά τους γίνεται ανεκτή, γιατί να μη συμπεριφέρονται ως κατακτητές;

271.831 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ, ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ !!!

Τι άλλο μένει να δούμε….. Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ πληρώνει τις εκπτώσεις τύπου του ΟΤΕ, στα τηλεπικοινωνιακά τέλη των εφημερίδων. Για τους πρώτους έξι μήνες πλήρωσε 271.831 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν 600.000 ευρώ, για τις «εκπτώσεις» που κάνει ο ΟΤΕ στις εφημερίδες για τα τηλεπικοινωνιακά τέλη τους.

http://filotimia.blogspot.com/2010/11/271831.html

Αυτός ο Παναγόπουλος...ούτε για τα μάτια δεν αντιδρά πλέον....

Επί ΝΔ ο Παναγόπουλος κατέβαζε κόσμο στις πορείες ακόμα και όταν επρόκειτο για περικοπές του ενός ευρώ...

Τώρα? Χμμμ....Δεν θέλω να υποψιαστώ ότι έχει αποκομίσει  προσωπικά οφέλη....Όχι, όχι, φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος ο κύριος Πρόεδρος. Αποκλείεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα!!! Μπορεί απλά να είναι πολύ κουρασμένος ο άνθρωπος και να μην προλαβαίνει να αντιδράσει...

ΘΑ ξεκουραστεί και ΘΑ αντιδράσει όταν ΘΑ έχουμε σβήσει όλοι και ΘΑ έχουν εκπληρωθεί τα σχέδια των μεγάλων αφεντικών....

Γέμισε η Ευρώπη...Πάγκαλους.

«Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» λέει ο Ιρλανδός …Πάγκαλος

Με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας να είναι σε δεινή θέση λόγω του σχεδίου σωτηρίας των τραπεζών και της προσφυγής στο μηχανισμό, ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν εκφράζει τη δική του εκδοχή για το πώς η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες ότι το σχέδιο λιτότητας είναι άδικο. Ανέλαβε τις ευθύνες του ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και δέχεται τις αποτυχίες του πολιτικού συστήματος. Αλλά πρόσθεσε, «όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι». «Ας είμαστε ειλικρινείς. Αποδέχομαι ότι υπήρχαν αποτυχίες στο πολιτικό σύστημα. Αποδέχομαι ότι πρέπει να αναλάβω την ευθύνη σαν μέλος του κυβερνώντος κόμματος εκείνη την περίοδο. Αλλά ας είμαστε δίκαιοι: όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι», είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η χώρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ψυχών και συναισθημάτων

Τίποτα δεν είναι ίδιο....Το νιώθεις, το αισθάνεσαι...
Στον τόπο της χαράς, της φιλοξενίας, του κεφιού, κανείς δεν είναι πια χαρούμενος... Τα πρόσωπα είναι σκυθρωπά, οι ώμοι είναι γερτοί από τις έγνοιες. Τα παράθυρα κλειστά από τον φόβο των βάρβαρων λαθροφερμένων και οι καρδιές ακόμα πιο κλειστές από μια στενοχώρια πρωτόγνωρη και μεγάλη. Οι παλιοί λένε ότι ούτε ο πόλεμος δεν τους είχε σκιάξει τόσο...γιατί ο εχθρός ήταν ένας, ενώ τώρα οι εχθροί είναι πολλοί. Είναι οι δικοί μας και οι άλλοι...

Μετέτρεψαν την χώρα σε νεκροταφείο. Ο Παπανδρέου αν δεν σταδιοδρομούσε ως προδότης Πρωθυπουργός, θα μπορούσε να γινόταν  κοράκι σε γραφείο τελετών... Εξάλλου τώρα πια έχει την επαγγελματική εμπειρία...10.000.000 ψυχές έχει θάψει...

Αν δεν αντιδράσουμε όλοι οι Έλληνες σαν μια γροθιά, δεν έχουμε ελπίδα...

Κάθε μέρα που περνά, ξεκινώ για την δουλειά μου με όλο και πιο μελαγχολική διάθεση, γιατί ξαφνικά βάρυνα από το άγχος και τις έγνοιες...Τα φροντιστήρια των παιδιών, το σούπερ μάρκετ, το νοίκι, οι κάρτες, ο μισθός που μειώθηκε, τα δώρα που κόπηκαν... Η ζωή μου αλλάζει από κάποιους που ,κατέχοντας θέσεις πολιτικών αρχόντων, θεώρησαν ότι τους εκχώρησα και το δικαίωμα της ζωής μου αλλά και της ζωής των παιδιών μου και ότι τους υπέγραψα λευκό χαρτί πάνω στο οποίο θα κατάστρωναν κατά πώς τους βόλευε  το σχέδιο  του αργού θανάτου μου...

Σαν και εμένα, είναι όλοι οι συμπατριώτες μου, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο ( σύντομα όλοι θα είμαστε στην ίδια εξαθλιωτική κατάσταση). Ρωτώ λοιπόν εσάς τους συμπατριώτες και συνέλληνες:
Τι φταίξαμε εμείς ρε παιδιά για να πληρώνουμε τις αμαρτίες των προηγούμενων και τα δόλια σχέδια των παρόντων??
Ποιά λογική ορίζει ότι 300 κλέφτες και απατεώνες θα απολαμβάνουν τους κόπους ενός ολόκληρου λαού και ο ίδιος ο λαός θα οδηγείται στην πείνα?
Ποιό κράτος σε ολάκερο τον  κόσμο επιτρέπει στις ορδές των μουσουλμάνων βαρβάρων, λαθρομεταναστών ή μη, να αλωνίζουν ανενόχλητοι και ασύδοτοι από άκρη σε άκρη σκορπώντας τον θάνατο στους πολίτες του και αντί να βγάλει τον στρατό να τους στείλει από εκεί που ήρθανε, να τους υπόσχεται τζαμιά και τεμένη???
Αυτήν την Ελλάδα που μοιάζει εφιάλτης είχατε ονειρευτεί να παραδώσετε στα παιδιά σας??

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Γερμανία επαναπροωθεί στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες μετατρέποντας την πατρίδα μας σε ανθρώπινο σκπουπιδοτενεκέ της Ευρώπης!

Στη Γερμανία έχει ξεκινήσει διαμάχη ανάμεσα στα κόμματα σχετικά με την επαναπροώθηση στην Ελλάδα λαθρομεταναστών ώστε να ζητήσουν εδώ πολιτικό άσυλο την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγνοεί το ζήτημα.

Οι άνθρωποι αυτοί επαναπροωθούνται και βρίσκονται ξαφνικά εγκλωβισμένοι στη χώρα μας αυξάνοντας τον αριθμό των παράνομων μεταναστών,καθώς η Τουρκία δεν τους δέχεται πίσω ενώ οι ίδιοι επιθυμούν να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαικές χώρες…

Γράφει σχετικά η εφημερίδα έγκυρη Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμμένει στην τήρηση της επαναπροώθησης παρά τις περί του αντιθέτου δικαστικές αποφάσεις για μη επαναπροώθηση προσφύγων προς την Ελλάδα. Μόνον η… Βαυαρία εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε επερώτηση του Κόμματος της Αριστεράς.
Σύμφωνα με το υπ. Εσωτερικών οι γερμανικές υπηρεσίες απαιτούν από την Αθήνα να αναλάβει σε πάνω από 1600 περιπτώσεις τους πρόσφυγες που ήρθαν στη Γερμανία μέσω Ελλάδας.»


«Το υπουργείο Εσωτερικών του κ. Σόιμπλε επιχειρηματολογεί ότι υπάρχει ήδη βελτίωση στη διαδικασία παροχής ασύλου στην Ελλάδα και ότι αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη. Ελλείμματα παρουσιάζονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Η εκπρόσωπος του Κόμματος της Αριστεράς Ούλα Γέλπκε επικρίνει το υπουργείο, διότι παραδίδει τους πρόσφυγες σε μια χώρα, η οποία δεν εγγυάται δίκαιη διαδικασία στην παροχή ασύλου, αλλά ούτε και μπορεί να τους περιθάλψει και να τους φροντίσει ανάλογα.»

Σε σχόλιό του σε άλλη Γερμανική εφημερίδα,την Frankfurter Rundschau,ο Καρλ Κοπ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Pro Asyl, ασκεί δριμεία κριτική στη Γερμανία:

«Η Γερμανία πρωτοστάτησε υπό τον τότε υπουργό Εσωτερικών Οτο Σίλι για αυστηρότερες διατάξεις στο θέμα του ασύλου. Ο κ. Σίλι πέρασε όλες τις αυστηρές διατάξεις του γερμανικού νόμου περί αλλοδαπών στις ευρωπαϊκές οδηγίες, ενώ ταυτόχρονα κατόρθωσε να θεσπιστεί μια οδηγία – μαστίγιο: ο λεγόμενος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ που προβλέπει ότι υπεύθυνη για την παροχή ασύλου είναι η χώρα – μέλος, στην οποία πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του ο πρόσφυγας.

Έτσι η γεωγραφική θέση αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα και χώρες όπως η Ελλάδα, η Μάλτα και η Κύπρος αναγκάζονται να δεχθούν τον κύριο όγκο του κύματος των προσφύγων, ενώ χώρες όπως η Γερμανία μετατρέπονται σε μια ήσυχη νησίδα.»

Πληροφορίες άρθρου της Ντόιτσε Βέλλε

http://greece-salonika.blogspot.com

Χάος στην Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες

Το 90% των λαθρομεταναστών περνούν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη. Όλες οι γερμανικές εφημερίδες σήμερα δημοσιεύουν την είδηση ότι η Κομισιόν απάντησε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για παρέμβαση της ομάδας FRONTEX στην προστασία των συνόρων της από τους λαθρομετανάστες. «Η Ελλάδα ζητά βοήθεια για τη προστασία των συνόρων της από τους λαθρομετανάστες», γράφει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit και υπογραμμίζει: «Η Κομισιόν κάνει λόγο για δραματική κατάσταση διότι το ρεύμα των λαθρομεταναστών διογκώνεται και ενδέχεται να προκαλέσει πραγματική ανθρωπιστική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από όπου σύμφωνα με την Κομισιόν περνά το 90% των λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη. Η Ελλάδα εκτιμά ότι δεν μπορεί πια να αντεπεξέλθει και γι’ αυτό ζήτησε την παρέμβαση της ομάδας ταχείας επέμβασης FRONTEX για να αντιμετωπιστεί το συνεχώς διογκούμενο κύμα προσφύγων.
Είναι η πρώτη φορά που χώρα-μέλος της ΕΕ ζητά την συνδρομή της ομάδας FRONTEX από την εποχή της σύστασής της το 2007.»
Η εφημερίδα αναφέρεται σε παλαιότερες έρευνες και καταγγελίες της ανθρωπιστικής οργάνωσης PRO ASYL για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα, αλλά και για τη συστηματική επαναπροώθησή τους προς την Τουρκία.
«Ναυαγός στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του σχετικού σχολίου της Süddeutsche Zeitung: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πια την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Είναι αστείο να μιλάμε ακόμη και για διαδικασία παροχής ασύλου, διότι απλώς δεν υφίσταται. Οι ελληνικές αρχές δεν προλαβαίνουν. Οι χιλιάδες άνθρωποι που φθάνουν στην Ελλάδα δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να αξιολογηθεί η κατάστασή τους με δίκαια κριτήρια. Πρέπει να περιμένουν χρόνια σε υπερπλήρη προσφυγικά καταλύματα ή φυλακές μέχρι να ασχοληθεί κάποιος με την περίπτωσή τους. Η ΕΕ παρακολουθεί σαν παρατηρητής την κατάσταση αυτή, αν και γνωρίζει ότι πρέπει να εφαρμόζεται η πολιτική ασύλου σε όλες τις χώρες-μέλη.
Η Ιταλία και η Ισπανία τα κατάφεραν, αλλά η Ελλάδα, από όπου περνούν οι περισσότεροι πρόσφυγες με προορισμό κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, δεν μπορεί να τα καταφέρει.
Η ΕΕ πιέζει την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το σύστημα υποδοχής προσφύγων, διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια και τώρα στέλνει στην Ελλάδα ειδικούς και την ομάδα ταχείας επέμβασης. Δεν αρκούν όλα αυτά. Οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να σταματήσουν πια την απαράδεκτη και απάνθρωπη τακτική της επαναπροώθησης προσφύγων στο ελληνικό χάος. Κι αυτό πρέπει να ισχύσει για όλες τις χώρες-μέλη και για τη Γερμανία.»
Deutsche Welle,
Επιμέλεια: Βιβή Παπαναγιώτου
Υπεύθ. σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου

(http://www.ekeo.gr/?p=8851)

Κοιτάσματα αερίου ανάμεσα σε Κύπρο και Κρήτη

Η κυπριακή εφημερίδα «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», σε εκτενές δημοσίευμα τoυ Πέτρου Θεοχαρίδη με τίτλο «Κοιτάσματα φυσικού αερίου και δυτικά της Κύπρου» και υπότιτλο «Νέα στοιχεία του Κέντρου Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ», αναφέρει τα ακόλουθα: «Σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου υπάρχουν όχι μόνο μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ και Κύπρου-Αιγύπτου, αλλά και δυτικά της Κύπρου, μεταξύ Κύπρου-Κρήτης. Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο έγκυρος επιστημονικός οίκος U.S.G.S. (Κέντρο Γεωλογικών Μελετών των Η.Π.Α.), δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα μελετών για την ύπαρξη ανακτήσιμων αποθεμάτων φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο χώρο της Κύπρου.
Χαρακτηριστική είναι δήλωση της εκπροσώπου του U.S.G.S. που εξηγεί πώς συνολικά οι μελέτες μας που αφορούν στη λεκάνη του Νείλου (Nile Basin) και τη λεκάνη της Ανατολής (Levant Basin) καθιστούν την Ανατολική Μεσόγειο, ως χώρο που έχει ανεξερεύνητες δυνατότητες νέων πηγών φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο. ‘Οι μελέτες οδήγησαν σε μία συνολική πιθανή ύπαρξη υποθαλάσσιων απολήψιμων αποθεμάτων φυσικού αερίου της τάξης των 345 τρις κυβικών ποδών και 8 δις βαρελιών υγροποιημένου φυσικού αερίου και πετρελαίου’, αποκάλυψε χθες σε συνέδριο στην Ελλάδα, ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, ειδικός σε θέματα έρευνας υδρογονανθράκων και τέως γενικός διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των Ελληνικών Πετρελαίων, παραθέτοντας τα σχετικά επιστημονικά δεδομένα από τις έρευνες στην περιοχή.
‘Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα ο υποθαλάσσιος χώρος που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου – Κρήτης θα μπορούσε να περικλείει συνολικά, αποδεδειγμένα και πιθανά αναμενόμενα προς ανακάλυψη και παραγωγή αποθέματα υδρογονανθράκων της τάξης των 15 τρις m3’, σύμφωνα με το δρα Κονοφάγο. Όπως υποδεικνύει, εάν λάβουμε υπόψη ότι η Ευρώπη των ‘25’ καταναλώνει σήμερα περί τα 500 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, τα αποθέματα αυτά αντιπροσωπεύουν τις ανάγκες της Ευρώπης για 30 χρόνια.
Ο δρ Κονοφάγος παρουσίασε στο συνέδριο στοιχεία σεισμικών καταγραφών υψηλής ευκρίνειας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην περιοχή αυτή που απεικονίζουν με σαφήνεια την ύπαρξη σημαντικών συγκεντρώσεων φυσικού αερίου, 70 χιλιόμετρα νότια του Κόλπου της Μεσσαράς στην Κρήτη σε θαλάσσιο βάθος 1.650 μ. και μήκους 15 τουλάχιστον χιλιόμετρων. Οι αναμενόμενες για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων αυτών επενδύσεις προβλέπονται να ανέλθουν τα επόμενα χρόνια σε ένα ύψος της τάξης των $30 δις.

http://e-dragoumanos.gr/?p=9522

ΤΟΟ MANY ILLEGAL IMMIGRANTS!! Έτσι δεν γίνεται και στην Ελλάδα???

''Ἤλθαμε μέ μετάθεση ἀπό τίς ΗΠΑ στό Βέλγιο. Πρίν ἀπό μία ἑβδομάδα μετεκομίσαμε ἀπό τό ξενοδοχεῖο στό σπίτι πού νοικιάσαμε.
Χθές εἶχα τήν φιλική ἐπίσκεψη τῆς Βελγικῆς ἀστυνομίας (ἀλήθεια πῶς μάθανε τόσο γρήγορα τήν διεύθυνσί μου, χί, χί, χί). Ἀφοῦ μοῦ ζήτησε τό διαβατήριο, ἄρχισε τήν “ἱερά ἐξέταση” γιά σύζυγο, γονεῖς, ἀδέλφια, παιδιά, κλπ. Μέ ρώτησε ἄν σκοπεύουν νά ἔλθουν οἱ γονεῖς μου νά ζήσουν μαζί μου!! Ἐπίσης μέ ρώτησε γιά τό χρονικό διάστημα παραμονῆς μας στό Βέλγιο καί ἐάν μέ την λήξη ὑπηρεσίας τοῦ συζύγου στό Βέγιο θά ἐπιστρέψωμε στίς ΗΠΑ.
Ὅλες οἱ ἐρωτήσεις καί ἀπαντήσεις σέ ἀστυνομικά ἔγγραφα τά ὁποῖα μοῦ ζήτησε νά ὑπογράψω. Τόν ρώτησα γιατί αὐτός ὁ ἐξωνυχιστικός ἔλεγχος καί ἀπάντησε: ΤΟΟ MANY ILLEGAL IMMIGRANTS!!
“Ἔτσι δέν γίνεται καί στήν Ἑλλάδα;” μέ ρώτησε!!!!!''

(από το πολύ καλό site  http://www.olympia.gr/)

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο υπέδαφος της Ελλάδας

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας, κάνει ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Α. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων.
Ακολουθεί η συντέντευξή του:

 «Yπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που ξέρουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλλη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επίσης ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές, οι οποίες έχουν αποθέματα.
Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50% διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολογίζω μεταξύ ένα και τρία τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου.
Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δημιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νησιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.
Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια... Αλάσκα, η οποία μπορεί να φέρει αναλογία 20%, στην Ελληνική Κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ.
Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά, τα Νεόρεια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία. Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη που κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης, 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια. Και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση»

Η ισλαμοποίηση της Ελλάδας αποτελεί μέρος του σχεδίου για τον αφανισμό της.

Η αύξηση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη αποτελεί έναν μεγάλο κίνδυνο για τη δομή των δυτικών κοινωνιών. Οι Γερμανοί αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο και αναλογιζόμενοι τη μεγάλη Τούρκικη  παροικία που ήδη υπάρχει στη χώρα τους, πρέπει να πάρουν γρήγορα αποφάσεις. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αφήσουν να ισλαμοποιηθεί η Γερμανία, και μπροστά σ’αυτό το στόχο δε θα διστάσουν να θυσιάσουν οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ήδη είναι σαφής η πρόθεση της Γερμανίας να μη δεχθεί την Τουρκία στην Ε.Ε. ως πλήρες μέλος. Μήπως όμως δοθούν κάποια 'ανταλλάγματα' στην Τουρκία για να χρυσωθεί το χάπι της απόρριψης?

Μήπως κάποιο από τα ανταλλάγματα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου?
Μήπως κάποιο άλλο αντάλλαγμα είναι η βοήθεια προς την αναγέννηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας?
Μήπως ετοιμάζονται να απωθήσουν όλους τους μουσουλμάνους προς τον Νότο της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η οποία με ταχύτατους ρυθμούς μετατρέπεται στον ανθρώπινο σκουπιδοτενεκέ της ηπείρου?

Γιατί η Γερμανία και οι λοιποί της Ευρώπης επωφελούνται από την ύπαρξη των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα?

Να εξηγήσουμε καταρχήν τι είναι η περίφημη συνθήκη Σέγκεν:  Το Σέγκεν, είναι ένα χωριό του Λουξεμβούργου. Το 1985, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη λευκή βίβλο για την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς, πέντε χώρες, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία, υπέγραψαν στο Σέγκεν συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση των ελέγχων των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και προσώπων. Το 1990 προσχώρησε η Ιταλία και το 1991 η Ισπανία και η Πορτογαλία. Το Νοέμβριο του 1992, προσχώρησε και η Ελλάδα σαν πλήρες μέλος. Σκοπός της συνθήκης του Σέγκεν είναι ο έλεγχος εγκληματιών, λαθρεμπόρων και λαθρομεταναστών.

Συνεπώς γεννάται το ερώτημα, γιατί ενώ οι λαθρομετανάστες και μετανάστες μπαίνουν ανεξέλεγκτα μέσα στη χώρα μας, δεν βγαίνει κανείς από εδώ να πάει σε βορειότερες χώρες??  Γιατί πρέπει να γίνουμε ο σκουπιδοτενεκές της Ευρώπης??

Η απάντηση είναι απλή και έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται στην ατμόσφαιρα μετά και από τις δηλώσεις της Μέρκελ ότι η Ευρώπη δεν αντέχει άλλους μουσουλμάνους. Θέλουν να τους κρατήσουμε όλους εδώ, να διαλυθεί τελείως το κράτος και η κοινωνία για να  χρησιμοποιήσουν  την τραγική κατάσταση στην οποία θα έχουμε σκοπίμως οδηγηθεί , ως πρόσχημα εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ. Πολύ απλά θα παραμείνουν ''καθαροί'' επειδή θα εκφράσουν τον φόβο τους μην τυχόν και γίνουν ''σαν την Ελλάδα'' η οποία καταστράφηκε εξαιτίας των μεταναστών και των λαθρομεταναστών.

Αντιλαμβάνεστε τι σχέδιο υπάρχει???