Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκοπήσεις Δεκεμβριος 2013! Αλλάζουν τα πάντα- Άνετη πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η ΧΑ, τρίτη η ΝΔ του Σαμαρά και ακολουθούν το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τα αποκόμματα του Πασοκ και της Δημαρ, ούτε καν μπαίνουν στην Βουλή.


dimosko
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δρ Αθανάσιος Δρούγος παρουσιάζει δύο δημοσκοπήσεις- της αμερικανικής και βρετανικής πρεσβείας- που αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό…
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας, που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με τη μέθοδο της κάλπης, έχει διαμορφωθεί μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και… δεύτερο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου.
Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το “Plan B” του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.
Η δημοσκόπηση της βρετανικής πρεσβείας δίνει τα εξής αποτελέσματα: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 %

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του κ. Δρούγου, ο οποίος είναι ειδικός στις διεθνείς σχέσεις και στρατιωτικός αναλυτής.

«OTI ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ. ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ….ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ Η ΧΑ. ΣΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ. ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟ…ΓΙΣΙΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΧΑ…/ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ… ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ … Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Η δημοσκόπηση έγινε με πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με την μέθοδο της κάλπης, δηλαδή, εξασφαλιζόταν το μυστικό της ψηφοφορίας και πιθανό αυτό να δικαιολογεί και το υψηλό ποσοστό της ΧΑ. Η δημοσκόπηση που έχει διαρρεύσει σε ιστότοπο γνωστού γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από τις δύο πρεσβείες, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και … δεύτερο κόμμα τη ΧΑ, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το “Plan B” του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ BΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Δείτε τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης: ΣΥΡΙΖΑ 27,5 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18% Ν.Δ 17% ΑΝΕΛ 5,5% ΚΚΕ 7,5 % ΠΑΣΟΚ 3,5 % Ότι δεν διαβάζετε είναι εκτός βουλής…»
Πηγή: analystsforchange.org

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Απολύθηκε τελικά η καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει στις εξετάσεις. Είναι τα ...προνόμια που θέλει να κόψει ο Σαμαράς σε όσους βουλευτές παρανομούν...

ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ (ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ) ΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)


mpoyloyta

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση του ΚΥΣΔΕ να επικυρώσει την απόλυση από το Κολέγιο Αθηνών της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία είχε συλλάβει για αντιγραφή τον υιό του πρωθυπουργού Aντώνη Σαμαρά.
Το κείμενο της ανακοίνωσης:
Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» – μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.
Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ” ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.

Αποφάσισαν μόνοι τους ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!

Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.
Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ” αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ - Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ...ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ!!!!


 - Στο αυτόφωρο στην Ευελπίδων δεν παρέστη με τον δικηγόρο του να επικαλείται λόγους υγείας
- Ωστόσο, για να ταξιδέψει 13,5 ώρες για τη Μαλαισία ο Μιχάλης Λιάπης είναι υγιέστατος
- Το κόστος του ταξιδιού στη Μαλαισία ξεπερνά τα χρήματα που προσπάθησε να γλιτώσει με τις πλαστές πινακίδες
- Ο δικηγόρος του  δήλωσε πως ο  Λιάπης πλήρωσε και πήρε πίσω τις πινακίδες

Ποιές πλαστές πινακίδες και ποιά δικαστήρια και ποια διεθνή ξεφτιλίκια! Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία για τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη και έτσι σήμερα δεν βρέθηκε στα δικαστήρια γιατί προτίμησε να μην χαλάσει τις διακοπές του στην εξωτική Μαλαισία. 
Ο κ. Λιάπης δεν εμφανίστηκε λοιπόν στο αυτόφωρο και ο δικηγόρος του επικαλέστηκε λόγους υγείας μιας και ο κ. Λιάπης είχε υποστεί κατά το παρελθόν ανεύρυσμα.

Φυσικά τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας δεν επέτρεψαν στον  Λιάπη να πάει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά του επέτρεψαν άνετα να ταξιδέψει για 13,5 ώρες για τη Μαλαισία μέσω Κατάρ για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του.

Ο πρώην υπουργός λοιπόν άφησε στο σπίτι του το τζιπ με τις πλαστές πινακίδες με τις οποίες συνελήφθη να κυκλοφορεί, και έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το απόγευμα της Τετάρτης για να ταξιδέψει για τη Μαλαισία με την Qatar Airways.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες τον θέλουν να αναχώρησε στις 18:42 με πτήση της Qatar Airways με προορισμό τη Μαλαισία και συγκεκριμένα Κουάλα Λουμπούρ έχοντας ως ενδιάμεσο προορισμό τη Ντόχα.

Φυσικά είναι να απορεί κανείς πως ένας συνταξιούχος όπως δήλωσε ο ίδιος μπορεί να πραγματοποιεί τέτοια ταξίδια για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του, ένα ταξίδι που κοστίζει περίπου όσα ή ίσως και περισσότερα χρήματα από αυτά που προσπάθησε να γλιτώσει κυκλοφορώντας με πλαστές πινακίδες.

Πάντως, η δίκη του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του Λιάπη –ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, προκειμένου να προσκομίσει -όπως είπε- το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο πρώην υπουργός, ανέφερε ο συνήγορός του, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του  Λιάπη αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια, χωρίς άδεια.
newsit

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ- ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.


liapis2

Την Πέμπτη θα δικαστεί ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος το βράδυ χθες , Τρίτη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο, μετά τη σύλληψή του να οδηγεί τζιπ στο οποίο είχε βάλει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
liapis7
Μάλιστα, μέχρι να φτάσει η ώρα να δικαστεί η υπόθεσή του, ο πλαστογράφος  Λιάπης βρέθηκε μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα με μικροεγκληματίες και αλλοδαπούς που περίμεναν να δικαστούν για διάφορες υποθέσεις, όπως παράνομο τζόγο κτλ.
liapis6
Αποχωρώντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων , ο πρώην Υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ήταν μια μεγάλη περιπέτεια». (Έτσι αποκαλούν φαίνεται οι κύκλοι τους, τη διαφθορά, τη ξεφτίλα, την σύλληψη για όλα αυτά τα αδικήματα και το απίστευτο ρεζίλι...'Μεγάλη περιπέτεια'... Γιατί στη δική μας γλώσσα και στο δικό μας φιλότιμο, αυτό ονομάζεται αλλιώς).
ΣΥΛΛΗΨΗ Μ ΛΙΑΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΛΛΗΨΗ Μ ΛΙΑΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ liapis3

Διεθνής διασυρμός για τον ...συνταξιούχο Μιχάλη Λιάπη και τις απάτες του.

Του Στρατή Μαζίδη

Η σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη αρχίζει να γίνεται θέμα και στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Ξεχωριστό άρθρο αφιερώνει το γνωστό δίκτυο ABC News:


Ο πρώην Έλληνας υπουργός μεταφορών συνελήφθη την Τρίτη να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο πολυτελείας με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ψευδούς δήλωσης σε μια προφανή προσπάθεια να αποφύγει την καταβολή φόρων πάνω σε αυτό.

Η σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη , ο οποίος ανήκει σε μία από τις πλέον σημαντικές πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα , θα ήταν αδιανόητη πριν από μερικά χρόνια . Αυτό αντανακλά μια αλλαγή της στάσης των αρχών εν μέσω αύξησης της δημόσιας δυσαρέσκειας εναντίον μιας πολιτικής τάξης που θεωρείται υπεύθυνη για τα  οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα . 
 
Επίσης το ABC στη συνέχεια του ρεπορτάζ κάνει αναφορά τόσο στην πολιτική σταδιοδρομία του Μιχάλη Λιάπη, τη συγγένειά του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα 28 ακίνητά του.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα, χωρίς δίπλωμα και ... με πλαστές πινακίδες!!! Απίστευτες καταστάσεις στη χώρα των διεφθαρμένων πολιτικών


 liaphs37Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης σήμερα το μεσημέρι, μετά από έλεγχο της Τροχαίας στην Αγία Παρασκευή, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 στη διαδικτυακή του έκδοση.

Ο λόγος της σύλληψης; Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός συνελήφθη καθώς ..κυκλοφορούσε με όχημα που είχε πλαστές πινακίδες και ήταν ανασφάλιστο, ενώ δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα οδήγησης.

Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της Ελλάδας!! Αυτοί οι άνθρωποι...!!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!!!! Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ EL DORADO!!!!

155.0000 “ΧΡΥΣΕΣ” ΜΕΤΟΧΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ EL DORADO ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ-ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ KAI ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


mitarakis


Δυο μείζονα πολιτικά θέματα προκύπτουν με το πόθεν έσχες του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Αφενός, ο κ. Μηταράκης δηλώνει ότι να κατέχει τίτλους αξίας άνω των 155.000 λιρών Αγγλίας, της εταιρείας Fil UK Pension Plan, θυγατρική του ομίλου Fidelity ο οποίος όμως έχει εξασφαλίσει -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στονΈβρο.
Προκύπτει σαφώς σοβαρό πολιτικό και νομικό ζήτημα καθώς ο κ. Μηταράκης είναι μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα μας.
Μάλιστα, επί των ημερών του εγκρίθηκαν και οι σχετικές άδειες. Δημιουργούνται τουλάχιστον σοβαρά ερωτηματικά για τον ρόλο που πιθανά να διαδραμάτισε ο κ. Μηταράκης από τη θέση του αρμόδιου υφυπουργού προκειμένου να διευκολυνθεί η επένδυση εταιρείας στην οποία ο ίδιος είναι μέτοχος, σύμφωνα με δημοσίευμα σε γνωστό site.
Το έτερο ζήτημα που γεννάται ειναι σχετικά με την αγορά ακινήτου αξίας άνω του 1,3 εκατ. ευρώ απο τον κ. Μηταράκη στο Λονδίνο.
Το ερώτημα που τίθεται στη προκειμένη περίπτωση είναι το “πόθεν”, δηλαδή απο ποια πηγή ο υφυπουργός εξασφάλισε αυτό το τεράστιο ποσό για την αγορά του ακινήτου. Τίθεται λοιπόν για μια ακόμη το πολιτικό ερώτημα εάν η Βουλή εκτός απο το “έσχες” θα αναζητήσει και το “πόθεν” των πολιτικών της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ ο Μηταράκης είναι συγγενής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το σκάνδαλο δηλαδή γίνεται μεγαλύτερο και αρχίζουν να επιβεβαιώνονται όλα όσα γράφει αυτό τον καιρό η καθημερινή πολιτική εφημερίδα “Δημοκρατία” για ύποπτες διαπλοκές του εν λόγω υπουργού της κυβέρνησης. Συγγενής του Σαμαρά λοιπόν ο Μηταράκης. Από εκεί τον έχει πάρει τον αέρα και μοιράζει αγωγές;
mitarakis

Διαβάστε τι είχε ρωτήσει στη βουλή γνωστή βουλευτίνα:
Ρ. Μακρή: Να παραιτηθεί ο υφυπουργός.
Για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» κάνει λόγο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, αναφερόμενη στην αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold» – άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Έβρο.
Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζητά με ερώτησή της την παραίτηση του υφυπουργού, ενώ επιχειρεί να φέρει τον ίδιο τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του για την υπόθεση που εγείρει πάρα πολλά ερωτήματα.Την αποκάλυψη έκανε το περιοδικό UNFOLLOW στο τρέχον τεύχος.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η κα Μαρκή «η κοινοπραξία Fidelity στην οποία ο Ν. Μηταράκης εργαζόταν από το 2003 και για αρκετό χρονικό διάστημα -λαμβάνοντας μάλιστα και βραβείο το 2005 για τη δραστηριότητα του στην εν λόγω κοινοπραξία – ελέγχει σήμερα μετοχές της «Eldorado Gold» και ασκεί μέρος του ελέγχου στη συγκεκριμένη εταιρεία». Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προχωρά περαιτέρω σημειώνοντας ότι επί των ημερών του κ. Μηταράκη στο υπουργείο «εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές άδειες για να προχωρήσει η επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική και προεγκρίθηκαν για το χρυσωρυχείο στο Πέραμα του Έβρου. Ωστόσο η προϋπηρεσία του κ. Μηταράκη στην συγκεκριμένη πολυεθνική και μάλιστα από τη θέση υψηλόβαθμου στελέχους της, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το ρόλο που πιθανά να διαδραμάτισε ο ίδιος από τη θέση του υφυπουργού προκειμένου να διευκολυνθεί η επένδυση των πρώην εργοδοτών του».

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Μια μικρή λίμνη δημιουργήθηκε μόλις πέντε λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειας της φύσης να ανακτήσει τον χαμένο της χώρο...

Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ.... ΚΡΙΣΗΣ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η κρίση γεννάει απολύσεις,ανεργία,φτώχια και πολλά άλλα άσχημα που δεν είναι της παρούσης...Ότι θα γεννούσε και μια μικρή λίμνη μόλις πέντε λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και σχεδόν πάνω στην Πειραιώς, ε  αυτό δεν θα το περιμέναμε. Όλα ξεκίνησαν  περίπου το 2008 που ξεκίνησε η εκσκαφή ενός οικοπέδου. Οι μπουλντόζες πήγαν βαθιά και τόνοι χώματος έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.Η κρίση έφερε την παύση των εργασιών και έτσι  αυτή η τεράστια τρύπα, αντί να γεμίσει με τσιμέντα, γέμισε με νερά από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα αλλά και το επίγειο. Η περιοχή είναι γεμάτη με πηγάδια πράγμα που δείχνει την έντονη παρουσία του νερού. Σήμερα το μέρος έχει μετατραπεί σε μια μικρή όαση με καλαμίες, νερόκοτες, αγριόπαπιες και ψαράκια.
Τελικά η φύση βρίσκει τον δρόμο της και καλό είναι ο άνθρωπος να

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για να βρουν ποιός έκαψε το καναπεδάκι της κυρίας Δάφνης!


σημιτης βημα επιθεσηΕμείς σας τα λέμε έγκαιρα, αλλά εσείς νομίζετε πως σας κάνουμε πλάκα…

Μετά το δολοφονικό χτύπημα στο …γούστο της κυρίας Δάφνης, που έχει καεί άλλωστε πολύ πριν την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη, σας το λέγαμε πως θα ξεκινήσει οπερέτα για να επαναφέρει τον Σημίτη σε ρόλο …θύματος τρομοκρατίας!

Ποιόν; Τον άνθρωπο που είχε όλο το παρακράτος να δουλεύει γι’ αυτόν. Τον άνθρωπο που εξόντωσε τα Εξάρχεια για να τα κάνει ορμητήριο “φιλικών” αντεροβγαλτών και πρεζεμπόρων, που όλως τυχαίως εξυπηρετούσαν τις “επαναστατικές του ιδέες”!

Παρέδιδε τον Οτσαλάν στους Τούρκους; Νασου οι “αντεξουσιαστές” να μπουκάρουν στα γραφεία του ΡΚΚ και να σπάνε κεφάλια Κούρδων αγωνιστών χαρακτηρίζοντας τους “εθνικιστές”…

Βοβάρδιζε την Σερβία; Νασου αφίστες “αντεξουσιαστών” να βρίζουν τον κακό Μιλόσεβιτς και να δείχνουν ευαισθησία στις νατοϊκές επιλογές σφαγής παιδιών με “έξυπνες” βόμβες.

Σήμερα λοιπόν το Βήμα, ανοίγει τον τρομακτικό φάκελλο: Ποιός έκαψε το καθιστικό του ηγέτη “Ελιά”. Προφανώς κάποιος σύγχρονος Σημίτης, αφού και του γνησίου οι βόμβες επί χούντας, ήταν made in Germany…

 πηγή

Ο αφανισμός των αρχαίων ελαιώνων συνεχίζεται… Κόβουν δέντρα χιλιάδων ετών.Το μνημόνιο διαγράφει και την ζωντανή ιστορία της πατρίδας.


ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΥΒΡΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.

Mεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα του αφανισμού των μνημειακών ελαιοδέντρων στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αμαρίου, καθώς με εντονότερους ρυθμούς συνεχίζεται η κοπή δέντρων χιλιετιών από ελαιώνες της επαρχίας ενώ οι θερμοκρασίες στην «καρδιά» του χειμώνα πέφτουν αισθητά. Οι κερδοσκόποι, ωστόσο, εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα και οργανωμένα και μεγάλα φορτηγά με τόνους ξυλείας μεταφέρουν τα

...