Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Η πιο ακριβή γλάστρα της Ευρώπης.

Γράφει η Σοφία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Η πιο ακριβή γλάστρα της Ευρώπης Σε μια χρεωκοπημένη χώρα που ο “ανύπαρκτος” τελετουργικά Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης αποτελεί κοροιδία Σύμφωνα λοιπόν με τονπροϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει:      288.000 ευρώ ως “χορηγία Προέδρου της Δημοκρατίας”
-97.000 ευρώ ως “έξοδα παραστάσεως”
-1.772.000 ευρώ ως “βασικό μισθό”
-3.000 ευρώ ως “επίδομα χρόνου υπηρεσίας”
-30.000 ευρώ ως “οικογενειακή παροχή”
-14.000 ευρώ ως “επίδομα θέσης ευθύνης” εδώ γελάνε!
-288.000 είναι τα “έξοδα παραστάσεως όσων διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας”
Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις δαπάνες της Προεδρίας
. Από επιδόματα στην Ελλάδα, άλλο τίποτα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το επίδομα.”θέσης ευθύνης” και “οικογενειακής παροχής” που βλέπουμε.   Να σημειωθεί ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα ττου Προεδρικού Μεγάρου, μισθοί υπαλλήλων, κλπ. τα οποία περιέχονται στον συνημένο πίνακα.(Στο ερώτημα τι τα κάνει τα λεφτά ένας γεράκος 80 χρονών, δεν υπάρχει απάντηση, αλλά όλοι αυτοί οι δημοκρατές κλέβαν μεζέ απ’ τα σκατά που ‘χαν στην πάνα τους)Επειδή η Βασιλεία στην Ελλάδα μας άφησε χρόνια κι επειδή μια σύγκριση με τα ποσά του τότε προσαρμοσμένα στο σήμερα θα ήταν εντελώς άτοπη, ας δούμε το κόστος μιας από τις πιο ακριβές και πiο

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ. ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΝΝΕΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. ΔΥΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ. ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΛΟΥΒΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ. ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ- ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!
http://www.youtube.com/watch?v=jfvgd4sRn1Y&feature=player_detailpage
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
http://www.oxidiodia.gr/
http://www.denplironodenplirono.com/

Τα μπουμπούκια της Υπατίας άρχισαν και τους βιασμούς....

Θυμάστε εκείνη την κατάπτυστη περίοδο που οι ''αλληλέγγυοι'' και οι ευαίσθητοι κουβαλούσαν εκδρομή το κάθε καρυδιάς λαθρο-καρύδι στη Νομική Σχολή και απειλούσαν το κράτος να δώσει άδειες παραμονής και προνόμια;

Θυμάστε την παραμονή τους στο πολυτελές μέγαρο της Υπατίας και τις καταγγελίες της φιλάνθρωπης και κοσμικής ιδιοκτήτριας για τα αντικείμενα που ''εξαφανίστηκαν'' από το νεοκλασικό παλάτι της;

Θυμάστε από τότε, πόσοι από αυτούς και πόσες φορές έχουν συλληφθεί για κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και διάφορα συναφή εγκλήματα;

Έγινε τίποτα; Όχι φυσικά! Στη χώρα της ασυδοσίας, της ατιμωρισίας και της ανοχής σε κάθε είδους έγκλημα προερχόμενο από λαθρομετανάστες, τα αποβράσματα αυτά δεν πρόκειται ποτέ να περιορίσουν τη δράση τους.

Αποφάσισαν λοιπον  να περάσουν και σε άλλες μορφές δραστηριότητας ξεκινώντας από τους βιασμούς. Ένας Μαροκινός, εκ των ''επαναστατών'' της Υπατίας, σύμφωνα με την καταγγελία μιας κοπέλας από τα Χανιά,  της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα, με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έριξε σε τοίχο, οπότε και συνελήφθη.

Ακούστε τώρα το εξωφρενικό: Αυτό το κάθαρμα, εκμεταλλευόμενο την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του και μάλιστα απειλεί με....απεργία πείνας!!!!!!!!

Άντε ''ευαίσθητοι'' Έλληνες, τρεχάτε πάλι να υπερασπιστείτε το ....αγωνιστικό παλαμάρι του Μαροκινού.

Πώς θα είναι η Ευρώπη το 2021. Οι Έλληνες θα καταλήξουν υπηρέτες και κηπουροί των Γερμανών οι οποίοι θα απολαμβάνουν τον ήλιο και τις ομορφιές της χώρας μας

O Niall Ferguson, καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Harvard, προβλέπει το μέλλον της Ευρώπης. Βλέπει τους Έλληνες να έχουν γίνει οικιακοί βοηθοί και κηπουροί στα εξοχικά των Γερμανών (οι οποίοι απολαμβάνουν τον ήλιο και τις ομορφιές της χώρας μας), ενώ  προβλέπει ότι θα   δημιουργηθεί μια νέα δημοσιονομική ένωση:  Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

___________
Καλώς ήλθατε στην Ευρώπη, το 2021. Έχουν περάσει δέκα χρόνια  από τη μεγάλη κρίση του 2010-11, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση τουλάχιστον 10 κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας και της Γαλλίας. Κάποια πράγματα έχουν μείνει  ίδια, αλλά έχουν αλλάξει πολλά.
Το ευρώ εξακολουθεί να κυκλοφορεί, αν και τα χαρτονομίσματα είναι πλέον σπάνια (η ευκολία των ηλεκτρονικών πληρωμών κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν άξιζε τον κόπο η δημιουργία ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού νομίσματος .)
Οι Βρυξέλλες δεν είναι πια η πολιτική έδρα της Ευρώπης. Την θέση της πήρε η Βιέννη, μια κίνηση πολύ  πετυχημένη. ”Για κάποιο λόγο, ποτέ δεν αισθανθήκαμε πολύ ευπρόσδεκτοι στο Βέλγιο», λέει η νέα Γερμανίδα Καγκελάριος Reinhold Siegfried von-Gotha Dämmerung.
Η ζωή δεν είναι εύκολη στην περιφέρεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης (όπως ονομάστηκε πια η ζώνη του ευρώ). Η ανεργία στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία έχει εκτοξευθεί στο 20%. Όμως, η δημιουργία ενός νέου συστήματος οικονομικής
...

Χαράτσι ΔΕΗ- Υπό το βάρος της κοινωνικής οργής, της μαζικής άρνησης πληρωμών, των προσφυγών στη δικαιοσύνη αλλά και του χαστουκιού από την Κομισιόν, ο υπερφίαλος Υπουργός σβήνει και γράφει κάθε μέρα (χωρίς υπερβολή) τον απάνθρωπο νόμο του. Ακόμα επικρατεί χάος. Κάθε μέρα και νέα απόφαση που αναιρεί την προηγούμενη.

 Ακόμα επικρατεί ένα χάος στις ανακοινώσεις, αλλά το νέο και σημαντικό δεδομένο είναι ότι το ρεύμα θα κόβεται σε 80 μέρες και όχι σε 40 όπως τρομοκρατούσαν τον κόσμο μέχρι τώρα.

- Καμία διακοπή ρεύματος μέχρι να βγει η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις
- Ψάχνουν "φιλικές προς τους πολίτες λύσεις" γι' αυτό δεν έχουν βγάλει ακόμη την εγκύκλιο!
- "Δεν έχετε δικαίωμα να κόβετε το ρεύμα" λέει στην κυβέρνηση η Κομισιόν!
Δε μπορείτε να πληρώσετε το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ; Δε θα σας κόψουν το ρεύμα. Έχετε να πληρώσετε αλλά έγινε λάθος στον υπολογισμό; Πληρώστε πρώτα και μετά βλέπουμε πότε και αν θα πάρετε πίσω τα λεφτά σας.

Χιλιάδες πολίτες έχουν αναγκαστεί ήδη να πληρώσουν το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα μες το καταχείμωνο. Χιλιάδες άλλοι πλήρωσαν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς τους κι ας ήξεραν ότι το τέλος έχει υπολογιστεί λάθος.

Και ενώ η Ελλάδα αναστενάζει στα γκισέ της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχει βγάλει την πολυπόθητη εγκύκλιο με τις εξαιρέσεις από το χαράτσι! Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι δε θα κόβεται το ρεύμα σε κανέναν φορολογούμενο που αποδεδειγμένα δε μπορεί να πληρώσει. Αυτό, το διευκρίνισε το υπουργείο. Όπως και το ότι μέχρι να βγει η εγκύκλιο, κάνεις δε θα μείνει χωρίς ρεύμα είτε έχει είτε δεν έχει πληρώσει...

Όποιος πάντως έχει να πληρώσει, παίρνει και παράταση για ακόμη 40 μέρες!

«Δεν πρόκειται να κόψουμε το ρεύμα σε κανέναν που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και δεν πληρώνει από ανάγκη και όχι από σκοπιμότητα», δηλώνουν πήγες του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι αυτή την περίοδο διαμορφώνεται η απόφαση και η σχετική εγκύκλιος, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί...

Τι ψάχνει το υπουργείο; «Ολοκληρωμένες και φιλικές για τους πολίτες λύσεις, οι οποίες να υπηρετούν παράλληλα τον δημοσιονομικό στόχο». Τρόπους να πληρώσουμε δηλαδή, γιατί δε θα το γλιτώσουμε, αλλά τουλάχιστον να μπορέσουμε να το... χωνέψουμε πιο εύκολα!

Και όλα αυτά ενώ ήδη η Κομισιόν έχει ρίξει τη... βόμβα προς την Αθήνα: όποιος πληρώνει ρεύμα, πρέπει να το έχει κιόλας! Δηλαδή η απόφαση της κυβέρνησης να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, παραβιάζει την κοινοτική οδηγία!

Αυτή ήταν η απάντηση του Γερμανού Επιτρόπου, Γκιντερ Έτινγκερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. «Η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόβει το ρεύμα σε όσους πληρώνουν το λογαριασμό ρεύματος αλλά δεν πληρώνουν και το φόρο για τα ακίνητα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση».

Το ζήσαμε και αυτό: "Μαθήματα δημοκρατίας" δίνει η... Τουρκία στην Ευρώπη

Την ανησυχία του γιατί η ΕΕ "απομακρύνεται από τη δημοκρατία" εγκαθιστώντας κυβερνήσεις τεχνοκρατών προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση της ευρωζώνης, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.

 Μαθήματα δημοκρατίας  δίνει η Τουρκία στην Ευρώπη


"Η δημοκρατία είναι από τις μεγαλύτερες αξίες της ΕΕ" είπε ο Τούρκος υπουργός και προσέθεσε ότι "αυτό που φοβάμαι τώρα είναι ότι η ΕΕ αποστρέφεται τη δημοκρατία, την βασική αυτή αξία".

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος υπουργός παρατήρησε ότι τεχνοκρατικές κυβερνήσεις αντικατέστησαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε μια κίνηση που περιέγραψε ως "οικονομικό πραξικόπημα", προσθέτοντας ότι οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις που
...

Ο ΔΟΛ ΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΤΖΟΝ!O Σαμαράς διέκοψε την επικοινωνία με τη Καγκελαρία για να συμβουλευθεί τον Γιάννη Παπαγιάννη!Ποιος ΔΟΛ, ποιος Παπαχελάς, ποιος Αναστασιάδης, ποιος Ψυχάρης;
Ο Σαμαράς την ώρα που επικοινωνούσε με το γραφείο της Καγκελαρίας για να συντάξει τη γνωστή επιστολή, τους ζήτησε συγνώμη και επικοινώνησε με το γραφείο του Γιάννη Παπαγιάννη και ζήτησε τη γνώμη του!

Ποιος Λαμπράκης, ποιος Ψυχάρης, ποιος Παπαχελάς, ποιος Αναστασιάδης;

Ούτε καν το antinews που τραβάει κουπί για τη πάρτη του, δεν ενημέρωσε, παρά μόνο τον Γιάννη Παπαγιάννη.
Έχει κάθε λόγο λοιπόν ο Παπατζόν να πανηγυρίζει για το Fimotro.

Αφού ο Σαμαράς είχε τη Μέρκελ στο περίμενε για χάρη του Παπατζόν!

Γράφει λοιπόν στο Fimotro:
 
Γιατί οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εμπιστεύονται το Fimotro;
Γιατί έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Γιατί γράφουν δημοσιογράφοι και όχι ταληροφονιάδες κομματικά στελέχη του διαδικτύου. Γιατί τη Νέα Δημοκρατία την ξέρουμε καλύτερα από τον...
καθένα.

Και τέλος γιατί ο Σαμαράς διαβάζει πάντα εμάς. Οι άλλοι παίζουν τα παιχνιδάκια τους. Άλλος υπέρ του Καμμένου, άλλος υπέρ του Κρανιδιώτη, άλλος υπέρ του Μιχαλολιάκου(!), ο καθένας αναλόγως από που τα παίρνει. Είμαστε πρώτοι και το κόμπλεξ δεν ξεπερνιέται με τίποτα. Και θα παραμείνουμε για να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις και στις επόμενες εκλογές. Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας. Και τον Α. Σαμαρά επίσης.
http://www.kourdistoportocali.com//default.aspx?pageid=8547

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!!! Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα λέει η Ε.Ε.! Για να σε δούμε τώρα κύριε ''Συνταγματολόγε'' Βουβουζέλε τι αερολογίες θα πεις με εκείνα τα μάτια τα γεμάτα λίπος, μίσος και κακία....

Αυτό απάντησε ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Σύμφωνα με την ΕΕ, η ΔΕΗ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο, αλλά πληρώνει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί για το ηλεκτρικό ρεύμα, δικαιώνοντας όχι μόνο αυτούς που φωνάζουν εδώ και καιρό για το χαράτσι, αλλά και τους δεκάδες δημάρχους σε όλη τη χώρα, που ζητούν από τους πολίτες να μην πληρώσουν το τέλος!
Συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν.
H ερώτηση του Ν. Χουντή:
 Η απάντηση του επιτρόπου:
Τι θα απαντήσει τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και όσοι κυβερνώντες τρομοκρατούσαν τον κόσμο με διακοπή του ρεύματος;

Μάχες σώμα με σώμα το πρωί, στο Κέντρο Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ - Προσήχθη ο Ν. Φωτόπουλους και άλλοι 12 συνδικαλιστές

Χαράτσι και δια ροπάλου: Επέμβαση ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ

"Δεν υποχωρούμε διαμηνύει η Ομοσπονδία και καλεί τους πολίτες σε συμπαράσταση
Τελευταία ενημέρωση:
Σε επιχείρηση εκκένωσης του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος προχωρούν τα ΜΑΤ, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που έχουν καταλάβει το κτίριο από την Κυριακή, αντιδρώντας στο «χαράτσι», αντιστάθηκαν στην αστυνομική επέμβαση. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απηύθυνε έκκληση, ζητώντας από τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ συνδικαλιστών και αστυνομίας, ενώ προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ .
Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Από το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο κτίριο της Μεσογείων και παρατάχθηκαν γύρω από την είσοδο. Στη συνέχεια επιχείρησαν να απωθήσουν τους συνδικαλιστές, σμπρώχνοντάς τους. "Ντροπή σας. Για σας παλεύουμε", φώναζαν ορισμένοι από αυτούς.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ιδιαίτερα φορτισμένος, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες. "Να έρθουν τώρα εδώ, τον αγώνα δεν τον εγκαταλείπουμε. Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν φτωχό, σε κανέναν
.....

Ο κομπασμός, η υπεροψία, η ασχετοσύνη ως προς τα οικονομικά, η εκβιαστική συμπεριφορά και η άσκοπη μπουρδολογία του Βουβουζέλου του έδωσαν πανηγυρικά τον τίτλο του χειρότερου Υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης!

Financial Times: Βενιζέλος, ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών για το '11

Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης για το 2011 είναι σύμφωνα με τους Financial Times o Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στη 19η και τελευταία θέση του καταλόγου. Στις επιμέρους κατηγορίες της κατάταξης, καταλαμβάνει την τελευταία θέση στους τομείς της οικονομίας και της αξιοπιστίας, αλλά ανεβαίνει στο 180 σκαλί όσον αφορά στην πολιτική.
Η οικονομική εφημερίδα τον θεωρεί υπεύθυνο για την ψυχρότητα που επήλθε στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ύστερα από τη θνησιγενή απόπειρα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι επί υπουργίας του υλοποιήθηκαν λιγοστές μεταρρυθμίσεις, παρά την
...

O Κωστόπουλος έχει αφήσει απλήρωτους τους τεχνικούς για δύο μήνες!

Την ώρα που οι δουλειές Πέτρου Κωστόπουλου στην τηλεόραση πολλαπλασιάζονται, οι τεχνικοί των ραδιοφωνικών σταθμών του παραμένουν απλήρωτοι!

O Κωστόπουλος έχει αφήσει απλήρωτους τους τεχνικούς για δύο μήνες!

Έχει αναλάβει στον ΑΝΤ1 την παρουσίαση του talk show «Βράδυ» κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ τις Κυριακές είναι κριτής στο show του σταθμού Dancing On Ice, όπου την παρουσίαση έχει αναλάβει η σύζυγός του!
Ωστόσο ενώ όλα δείχνουν να του πηγαίνουν καλά επαγγελματικά σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, οι εργαζόμενοι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες!
Σύμφωνα με την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, οι εργαζόμενοι στα ραδιόφωνα NITRO, SFERA και DERTI έχουν να πάρουν τον μισθό τους από τον Σεπτέμβριο, την ώρα που το αφεντικό τους δείχνει να μην αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα!
Έτσι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και προχωρούν σε 48ωρη απεργία, καθώς οι μήνες τρέχουν όπως και τα έξοδα!πηγή

Τέλειωσαν τα ψέματα.... Υπέκυψε κι ο Σαμαράς.


Μετά τις σημερινές απειλές της Μέρκελ τελικώς υπέκυψε κι ο Σαμαράς. Απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν, στο Eurogroup, στην ΕΚΤ και στo ΔΝΤ. Στην Ν. Δημοκρατία γίνεται ήδη χαμός με εσωκομματικές διενέξεις και διαξιφισμούς.
Η ενέργεια του Σαμαρά να στείλει "επιστολή υποταγής" στους εταίρους μας στις Βρυξέλλες διώχνει τα σύννεφα και την φημολογία για απόρριψη της 6ης δόσης. Η φράου Μέρκελ έσπευσε μέσω εκπροσώπου της ήδη αργά το απόγευμα να δηλώσει ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για να δοθεί η "σωτήρια" 6η δόση που θα μετατρέψει ακόμα περισσότερο την μικρή πατρίδα μας σε γερμανικό προτεκτοράτο...
Επειδή πολλοί θα θεωρήσουν ότι σπεύδω να καταδικάσω άδικα τον Σαμαρά για την "κωλοτούμπα" του θέλω να τονίσω ότι δεν θεωρώ προσωπικά ότι ο ηγέτης της Ν.Δ. έκανε κάποια κωλοτούμπα... Αυτές ήταν οι θέσεις του ανέκαθεν απλά παλαιότερα που στο
...

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Είδηση – σοκ.Αποτυχία σε δημοπρασία ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ομολόγων - Γίνεται ανεξέλεγκτη η κρίση στην Ευρώπη. (Τώρα κυρά Ανγχέλα, τσάκα την τσαπού να στρώσεις )

- Πρόκειται για τη χειρότερη δημοπρασία γερμανικών ομολόγων όλων των εποχών
- Το Γερμανικό Δημόσιο μάζεψε λιγότερα και από τα 2/3 του ποσού που στόχευε
- Έπεσε κάτω από τα 1,34 η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου - Βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια
- Για απόλυτη καταστροφή κάνουν λόγο αναλυτές γιατί τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνται τα ασφαλέστερα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Μόλις 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν το ποσό που άντλησε το Γερμανικό Δημόσιο στη σημερινή δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων ενώ αναζητούσαν 6 δις ευρώ.

Το επιτόκιο στη δημοπρασία ήταν της τάξης του 1,98%.


Η πρωτοφανής αυτή αποτυχία έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πως έγινε κάτι τέτοιο την ημέρα μάλιστα που πέφτουν τα
...

Σύγκρουση δίχως τέλος για το «χαράτσι»

Ρύθμιση για εξαιρέσεις υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών - Πληθαίνουν οι προσφυγές στο ΣτΕ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη στο Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος εμφανίζονται οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που εναντιώνονται στο «χαράτσι» των ακινήτων, παρά τη διορία που έδωσε ο εισαγγελέας μέχρι χθες το βράδυ στις 8 να εγκαταλείψουν το κτίριο, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου. Χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της οδού Μεσογείων που τελεί υπό κατάληψη από την Κυριακή. Στο πλευρό τους όλες αυτές τις ημέρες βρέθηκαν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταθέσεις των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο ειδικό τέλος των ακινήτων. Υπό την πίεση αυτή το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται εξαιρέσεις, ενώ διατάχθηκε προσωρινά η αναστολή διακοπών ρεύματος μέχρι να οριστικοποιηθούν οι τελικές ρυθμίσεις.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κατέλαβαν το Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος την Κυριακή και διέκοψαν τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί, παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο. Επισήμανε δε ότι η ΓΕΝΟΠ θεωρεί ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις και απαλλαγές που ανακοίνωσε το
...

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Ανυποχώρητοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ παρά το τελεσίγραφο του Εισαγγελέα - Στα 300 μέτρα βρίσκονται τα ΜΑΤ.Ζητούν βοήθεια και συμπαράσταση από όλο τον κόσμο. Όποιος θέλει να πάει, είναι Μεσογείων 190 στο Χολαργό, μετά το νοσοκομείο Γεννηματάς.

Το κέντρο πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό συμπληρώνει την τρίτη ημέρα υπό κατάληψη
- Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει καμία συναλλαγή στα υποκαταστήματα της επιχείρησης
- Οι οδηγοί στη Λ. Μεσογείων κορνάρουν και επιδοκιμάζουν τους καταληψίες συνδικαλιστές
- Γλέζος, Κουρουπλής, Λαφαζάνης, Τσίπρας και νωρίτερα η Παπαρήγα στο πλευρό τους
Έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για να σταματήσουν την κατάληψη.  Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Δραγάτσης με τον Νίκο Φωτόπουλο του ζήτησε να αποχωρήσουν, για να πάρει αρνητική απάντηση.

Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας καθώς πλέον η υπόθεση δεν περνά από τα χέρια του. "Εσείς τη δουλειά σας κι εμείς την δική μας" φέρεται να του απάντησε ο κ.Φωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, κλειστό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της Λεωφόρου Μεσογείων Λεωφόρο από τους καταληψίες συνδικαλιστές, ενώ τα χιλιάδες αυτοκίνητα που έχουν μποτιλιαριστεί κορνάρουν σε ένδειξη συμπαράστασης στους συνδιακαλιστες.Η κατάσταση είναι τεταμένη στο σημείο, καθώς σε απόσταση αναπνοής περίπου 300 μέτρα βρίσκονται άνδρες των ΜΑΤ, έτοιμοι εάν λάβουν εντολή να επέμβουν και
να διαλύσουν την κατάληψη.

Κατάθεση πινακίδων για να γλιτώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας: Τι πρέπει να κάνουμε, τι πληρώνουμε.

- Βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να καταθέσετε τις πινακίδες του αυτοκινήτου σας
- Αυξημένα κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας του 2012
- Αναλυτικός οδηγός για να δείτε πόσα θα πληρώσετε σύμφωνα με τα κυβικά του ΙΧ σας

Ολο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κυρίως μεγάλου κυβισμού σπεύδουν στις εφορίες για να καταθέσουν πινακίδες καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα προσαυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το 2012. Εάν υπολογίσει κανείς και την πανάκριβη τιμή της βενζίνης αλλά και την έκτακτη εισφορά για τα οχήματα άνω των 1928 κυβικών καταλαβαίνει πως είναι πλέον απαγορευτικό να συντηρείς αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού.
Οπως επιβεβαίωσε  o φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης “τον τελευταίο καιρό ειδικά όσοι έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται και εχουν
....

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Έξι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, ανάμεσά τους και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, προσέφυγαν στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά της απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης για το νέο χαράτσι στα ακίνητα, ζητώντας την κατάργησή του, αφού όπως σημειώνουν,..
«αντίκειται σαφώς στη Κοινοτική νομοθεσία, αφού είναι καταφανώς άδικη, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και συνθήκες ασφυξίας στην Ελληνική οικονομία».
 Την επείγουσα προσφυγή του ΛΑ.Ο.Σ., προσυπογράφουν, μαζί με τον Αχαιό βουλευτή οι συνάδελφοί του κ.κ. Κ. Αϊβαλιώτης, Α. Κολοκοτρώνης, Η. Πολατίδης, Π. Μαρκάκης και Β. Αποστολάτος, καθώς και τρία στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ που πολιτεύονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ο π. Σπ. Τσάκαλος, ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος και ο καθηγητής Πληροφορικής Κ. Γρηγορόπουλος.. 

 Η προσφυγή των βουλευτών και στελεχών του ΛΑΟΣ, έχει ως εξής: 

 «Προς , Κυρία Ε. ΜΑΖΖΟΝΙ . Η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την επιβολή ενός πρόσθετου τέλους σε όλα τα ακίνητα (διαμερίσματα, κατοικίες κλπ) που υπάρχουν στην Ελλάδα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η επιβάρυνση είναι μεγάλη και φτάνει μέχρι τα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ παράλληλα είναι και εντελώς άδικη αφού τα ακίνητα έχουν ήδη πολλαπλώς επιβαρυνθεί κατά την οικοδόμηση ή την απόκτησή τους με φόρους, συμβολαιογραφικά έξοδα, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, ειδικά τέλη, επιβάρυνση για έκδοση αδείας και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις. Η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την επιβολή ενός πρόσθετου τέλους σε
...

Κατοχή με αντάλλαγμα τη “σωτηρία” μας


Ολόκληρο το σχέδιο της Γερμανίας για πλήρη έλεγχο της Ευρώπης, ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά και δείχνει και το μέλλον που θα έχει η Ελλάδα. Σήμερα που θα δημοσιοποιηθεί η Πράσινη Βίβλος της Κομισιόν από τους κ. Μπαρόζο και Ρεν θα καταλάβουμε όλοι τι μπορεί να σημαίνει σωτηρία μέσω του ευρωομολόγου. Το έγγραφο που άφησε η Κομισιόν να διαρρεύσει επιβεβαιώνει ότι ήρθε το τέλος της Ευρώπης της αλληλεγγύης. «Η Κομισιόν θα μπορούσε, υπό εξαιρετικές περιπτώσεις, να θέσει μια χώρα της ευρωζώνης σε καθεστώς επιτροπείας εάν αθετεί τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της».
Αυτό είναι όλο το κόλπο. Η Ελλάδα και οι άλλες απείθαρχες χώρες μπαίνουν σε καθεστώς επιτροπείας με αντάλλαγμα τη σωτηρία τους από τη χρεοκοπία.
Η Κομισιόν θα προβλέπει τον αυστηρό έλεγχο της σύνταξης των προϋπολογισμών, ουσιαστικά δηλαδή θα φτιάχνεται στις Βρυξέλλες, και μια αυστηρή
...

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας, θα γίνει η κηδεία του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή.

Όποιος μπορέσει ας παρευρεθεί για να αποδώσει τιμή σε έναν μεγάλο πατριώτη που ανήκει στην Ελλάδα, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση σε όλους εκείνους τους προδότες που  πιστεύουν ότι τους ανήκει η Ελλάδα.  
 

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Ποιοί τελικά θα εξαιρεθούν από το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και πώς

- Επί τόπου από επιτροπές θα γίνεται έλεγχο για κάποιον που ζητάει να εξαιρεθεί
- Το χαράτσι θα μπαίνει στη δόση του στεγαστικού δανείου για όποιον έχει κάνει διακανονισμό
- Επαναφέρουν το SMS που θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου
- Εκτός λειτουργίας έθεσε το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ - Καμία συναλλαγή την Τρίτη


Θα εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων νοικοκυριά που αποδεδειγμένα και ύστερα από έλεγχο αδυνατούν να το καταβάλουν, καθώς και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω.

Αυτό αποφασίστηκε σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ, προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός δίκαιων αιτημάτων ευπαθών ομάδων σε σχέση με την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή
...

Βίντεο ντοκουμέντο. Ο ΓΑΠ εξευτελιζόταν διεθνώς, τρώγοντας στα μούτρα τον πισινό της Μέρκελ, εξευτελίζοντας και όλη την Ελλάδα.

Δήμος και πολίτες κατέλαβαν το υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι . O Δήμαρχος Κερατσινίου θα στηρίξει νομικά όσους δημότες του θελήσουν να μην πληρώσουν τον σουλτανικό φόρο.

Αντιδρώντας στο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν από το υστέρημά τους, κατέλαβαν την είσοδο του υποκαταστήματος στη λεωφόρο Σαλαμίνας και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι.
Το δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας (όπως και ο δήμος Νικαιας-Ρέντη) έχει ήδη ανακοινώσει πως θα στηρίξει νομικά όσους πολίτες θελήσουν να μην πληρώσουν την
....

Πάτρα: Κατέλαβαν το κτίριο της ΔΕΗ

ΦΩΤΟ από το Dete.gr
 

Σε κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στην Πάτρα έχουν προχωρήσει απο το πρωί, "αγανακτισμένοι" πολίτες...


Δηλώνουν ότι θα βρίσκονται καθημερινά στο σημείο προκειμένου να μην
... 

Ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ

 

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ
ΦΤΩΧΟΥ
ΑΝΕΡΓΟΥ
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ
ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ
 Εργαζόμενες-οι,
Από την πρώτη ημέρα που η Κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τη ΔΕΗ από υπηρέτη του λαού σε φοροεισπράκτορα και ότι θα χρησιμοποιήσει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας ως μοχλό εκβιασμού απέναντι στο φτωχό και τον άνεργο με τον πλέον σαφή τρόπο καταδικάσαμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και με έκτακτη Συνέντευξη  Τύπου στις 16/9/2011 αναδείξαμε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το μέτρο τόσο στην κοινωνία αλλά και σε βάρος της ίδιας της ΔΕΗ.

Επειδή για εμάς ο ρόλος και η δράση του συνδικαλιστή δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από το τι συμβαίνει στην κοινωνία,
Επειδή για εμάς ο συνδικαλισμός είναι ιερή υπόθεση από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό ότι με όλες μας τις δυνάμεις και με σύμμαχο και πρωτοπόρο την ελληνική κοινωνία αυτή την απαράδεκτη και ταυτοχρόνως εγκληματική απόφαση θα την εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, στη Συνέντευξη Τύπου είχαμε πει ότι με τον αγώνα μας θα παρέμβουμε σε 3 φάσεις προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.
Η πρώτη: Να εμποδίσουμε να φύγουν οι λογαριασμοί με το χαράτσι.
Η δεύτερη: εφόσον δεν τα καταφέρουμε
....

Οι Φρουροί της Συκαμινιάς

 


Οι φρουροί της Συκαμινιάς, Α. Κακαράς ,Παπαζήσης,Αθήνα 2011.
Έχω ακούσει από πολλούς για το συγκεκριμένο βιβλίο. Προσωπικά, δεν το έχω διαβάσει, αλλά βρήκα ενδιαφέρουσα μια κριτική που έλεγε :''Μία συλλογή εκφραστικών μέσων τα οποία καταγράφουν τη διάθεση του συγγραφέα να καταθέσει τα γλωσσικά προσεγγίσματα, στοιχεία ντοπιολαλιάς και η χρήση της «ελεύθερης γλώσσας», της λαϊκής γλώσσας, κάνουν τα διηγήματα πιο προσιτά στον αναγνώστη και…… Το κυριότερο ίσως είναι ο στόχος του έργου αυτού. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης, ποιοι είναι οι Φρουροί της Συκαμινιάς, δηλαδή αυτού του ευγενικού δένδρου που παράγει υπέροχους καρπούς, που αν δεν τρυγηθούν και δεν διανεμηθούν σωστά θα πέσουν και θα σαπίσουν στο χώμα; Ποιοι είναι οι  τρυγητάδες και ποιες οι μεγάλες κοιλιές που γεύονται τον πλούτο της  πατρίδας μας''.

Από όποια ιδεολογική σκοπιά και αν βλέπουμε την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το τελευταίο ερώτημα: Ποιοί είναι αυτοί που τρυγούν και γεύονται τον πλούτο της πατρίδας μας;

Περισσότερη κριτική για το βιβλίο  εδώ

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Στην «πρίζα» και η τρόικα για το χαράτσι στα ακίνητα. Είναι ανησυχητικό γι αυτούς να βλέπουν ότι το πειραματόζωο 'Ελληνας, αντιδρά και αντιδρά ολοένα και πιο έντονα!

Στην «πρίζα» και η τρόικα για το χαράτσι στα ακίνητα


Το ωστικό κύμα των μαζικών αντιδράσεων ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, «χτύπησε» το υπουργείο Οικονομικών.
Η προσέλευση πολιτών στους οικείους δήμους, για να πληρώσουν το ρεύμα χωρίς να καταβάλουν χρήματα για τον ειδικό φόρο, συνεχώς αυξάνεται. Η προσέλευση πολιτών στους οικείους δήμους, για να πληρώσουν το ρεύμα χωρίς να καταβάλουν χρήματα για τον ειδικό φόρο, συνεχώς αυξάνεται. Υπό το βάρος και της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που απαγορεύει σε περίπτωση λάθους τη διακοπή ηλεκτροδότησης, η κυβέρνηση αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών «κατά δημάρχων που πρωτοστατούν στην άρνηση εφαρμογής του μέτρου «Παρεμβαίνουν ωμά στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν», σχολιάζουν συλλογικότητες, δήμαρχοι και νομικοί που αντιστέκονται στο χαράτσι.
Τι να κάνει όμως και η κυβέρνηση, όταν η τρόικα ζητάει καθημερινή ενημέρωση για το χαράτσι; Την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης απέστειλε έγγραφο προς την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από την οποία ζητάει να έρθει σε επαφή με τη ΔΕΗ προκειμένου να συντονιστούν στο θέμα της παρακολούθησης των εσόδων
...

Προχωρά η ενοποίηση της Ευρώπης σύμφωνα με το σχέδιο του.... Γκέμπελς! (Συνέντευξη την οποία αξίζει να ακούσετε)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BtfoHqmr1vU
O Ηλίας Ηλιόπουλος στην εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη.
real fm: 4/11/2011
(το βιντεο είναι από το Youtube και τον χρήστη ellhngreek)

Ο Ηλίας Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μονάχου (Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen), στους τομείς της Ιστορίας Ανατολικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας και της Πολιτικής Επιστήμης. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής (Dr. Phil) του αυτού Πανεπιστημίου. Η διδακτορική διατριβή του, βασισμένη σε εκτενή έρευνα των Βρεταννικών, Γερμανικών, Αμερικανικών και Ελληνικών Διπλωματικών Αρχείων, πραγματεύεται την θέση της Ελλάδος εντός του συσχετισμού ισχύος και επιρροής των Μεγάλων (Ναυτικών και Ηπειρωτικών) Δυνάμεων της εποχής και την ρεαλιστική Στρατηγική Ανασχέσεως της Αναθεωρητικής Απειλής κατά της Ελλάδος.

http://www.youtube.com/watch?v=3qZWAX8bJJQ&feature=player_embedded
O Ηλίας Ηλιόπουλος στην εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη.
real fm: 18/11/2011
(το βιντεο είναι από το Youtube και τον χρήστη FreeGreecefromIMF)

http://koukfamily.blogspot.com/2011/11/blog-post_20.html

To δελτίο εγκληματικότητας, περιέχει πάλι αφθονία περιστατικών με λαθρομετανάστες. Τι να γίνεται άραγε εκείνος ο Υπουργός Προ-πο. Χάθηκε το παλικάρι. Μόνο στις διαδηλώσεις με τους ψεκασμούς και τη βία κατά των Ελλήνων διαδηλωτών παρουσιάζεται....

Ανήλικοι λαθρομετανάστες "άνοιξαν" 25 σπίτια σε δύο μήνες!

Στη Σαρωνίδα έκλεισε η καριέρα τριών αλλοδαπών ληστών – οι δύο ανήλικοι- που είχαν ανοίξει συνολικά 25 σπίτια στην Ανατολική Αττική και είχαν αρπάξει μεγάλης αξίας αντικείμενα.

Οι τρεις αλλοδαποί, ένας Αλγερινός, ένας Τυνήσιος και ένας Παλαιστίνιος (που κι αυτός μάλλον Αλγερινός θα είναι) – οι δύο τελευταίοι ηλικίας 16 ετών – συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και του ΑΤ Αναβύσσου το απόγευμα της Παρασκευής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι .........
είχαν πλούσια δράση καθώς είχαν μπει σε 11 σπίτια στα Καλύβια, πέντε σπίτια στο Μαρκόπουλο, έξι σπίτια στην Ανάβυσσο και τρία σπίτια στο Λαύριο. Ολα αυτά από τις αρχές Οκτωβρίου!

Από τα σπίτια έπαιρναν χρήματα, κοσμήματα, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές και
....

Ο ψευδο-υπουργός τρομοκρατεί πολίτες, δημάρχους και δικαστές.

Τα δικαστήρια είναι τα μόνα όργανα στα οποία ανέθεσε ο ελληνικός λαός να απονέμουν δικαιοσύνη στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. Ακόμα και σε περιπτώσεις αντιδικίας μεταξύ πολιτών και δημοσίου. Οπως αυτή με το παράνομο τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέ τον λογαριασμό της ΔΕΗ, παρανόμως.

Ο, έτσι κι αλλιώς, παράνομος “υπουργός”, μιας παράνομης “κυβέρνησης”, που διαφεύγει ακόμη την σύλληψη επειδή τους την χαρίζει για δικούς του άγνωστους λόγους ο τωρινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τα λοιπά αρμόδια όργανα, προσπαθεί να τρομοκρατήσει πολίτες, δημάρχους και δικαστές. Είναι η συνήθης φιγούρα που κάνουν οι εκτός νόμου προς τους φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες.
Ιδού τι λέει στην ανακοίνωσή του ο ψευδο-υπουργός: “Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.”
Και επισείει ο παράνομος “υπουργός” της παράνομης “κυβέρνησης” τον φόβο του δικηγόρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο δεν είναι παρά ο δικηγόρος του δημοσίου, και που φυσικά δεν είναι ούτε δικαστικό, ούτε νομοθετικό αλλά ούτε και εκτελεστικό όργανο.
Το θλιβερό είναι πως οι ηγεσίες τριών κομμάτων και ο θεωρούμενος ως “Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, με το τελευταίο επαίσχυντο και ανόσιο πραξικόπημα τους της κατάλυσης του Συντάγματος και του πολιτεύματος, συγκρότησαν αυτή την παράνομη “κυβέρνηση” που μόνο σκοπό έχει και φιλοδοξία να είναι ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ και όχι υπηρέτης του ελληνικού λαού.
Υπομονή έλληνες.
Θα τους συλλάβουμε και θα τους δικάσουμε.
Μαζί και αυτόν τον ευτραφή κύριο που νομίζει πως είναι υπουργός.
Θραξ Αναρμόδιος
anarmodios