Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Χαράτσι ΔΕΗ- Υπό το βάρος της κοινωνικής οργής, της μαζικής άρνησης πληρωμών, των προσφυγών στη δικαιοσύνη αλλά και του χαστουκιού από την Κομισιόν, ο υπερφίαλος Υπουργός σβήνει και γράφει κάθε μέρα (χωρίς υπερβολή) τον απάνθρωπο νόμο του. Ακόμα επικρατεί χάος. Κάθε μέρα και νέα απόφαση που αναιρεί την προηγούμενη.

 Ακόμα επικρατεί ένα χάος στις ανακοινώσεις, αλλά το νέο και σημαντικό δεδομένο είναι ότι το ρεύμα θα κόβεται σε 80 μέρες και όχι σε 40 όπως τρομοκρατούσαν τον κόσμο μέχρι τώρα.

- Καμία διακοπή ρεύματος μέχρι να βγει η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις
- Ψάχνουν "φιλικές προς τους πολίτες λύσεις" γι' αυτό δεν έχουν βγάλει ακόμη την εγκύκλιο!
- "Δεν έχετε δικαίωμα να κόβετε το ρεύμα" λέει στην κυβέρνηση η Κομισιόν!
Δε μπορείτε να πληρώσετε το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ; Δε θα σας κόψουν το ρεύμα. Έχετε να πληρώσετε αλλά έγινε λάθος στον υπολογισμό; Πληρώστε πρώτα και μετά βλέπουμε πότε και αν θα πάρετε πίσω τα λεφτά σας.

Χιλιάδες πολίτες έχουν αναγκαστεί ήδη να πληρώσουν το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα μες το καταχείμωνο. Χιλιάδες άλλοι πλήρωσαν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς τους κι ας ήξεραν ότι το τέλος έχει υπολογιστεί λάθος.

Και ενώ η Ελλάδα αναστενάζει στα γκισέ της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχει βγάλει την πολυπόθητη εγκύκλιο με τις εξαιρέσεις από το χαράτσι! Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι δε θα κόβεται το ρεύμα σε κανέναν φορολογούμενο που αποδεδειγμένα δε μπορεί να πληρώσει. Αυτό, το διευκρίνισε το υπουργείο. Όπως και το ότι μέχρι να βγει η εγκύκλιο, κάνεις δε θα μείνει χωρίς ρεύμα είτε έχει είτε δεν έχει πληρώσει...

Όποιος πάντως έχει να πληρώσει, παίρνει και παράταση για ακόμη 40 μέρες!

«Δεν πρόκειται να κόψουμε το ρεύμα σε κανέναν που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και δεν πληρώνει από ανάγκη και όχι από σκοπιμότητα», δηλώνουν πήγες του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι αυτή την περίοδο διαμορφώνεται η απόφαση και η σχετική εγκύκλιος, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί...

Τι ψάχνει το υπουργείο; «Ολοκληρωμένες και φιλικές για τους πολίτες λύσεις, οι οποίες να υπηρετούν παράλληλα τον δημοσιονομικό στόχο». Τρόπους να πληρώσουμε δηλαδή, γιατί δε θα το γλιτώσουμε, αλλά τουλάχιστον να μπορέσουμε να το... χωνέψουμε πιο εύκολα!

Και όλα αυτά ενώ ήδη η Κομισιόν έχει ρίξει τη... βόμβα προς την Αθήνα: όποιος πληρώνει ρεύμα, πρέπει να το έχει κιόλας! Δηλαδή η απόφαση της κυβέρνησης να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, παραβιάζει την κοινοτική οδηγία!

Αυτή ήταν η απάντηση του Γερμανού Επιτρόπου, Γκιντερ Έτινγκερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. «Η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόβει το ρεύμα σε όσους πληρώνουν το λογαριασμό ρεύματος αλλά δεν πληρώνουν και το φόρο για τα ακίνητα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση».

1 σχόλιο:

  1. ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ
    Τι σημαίνει άραγε ευπαθείς ομάδες?
    Γιατί συνεχώς υποχωρούν στις ρυθμίσεις για το χαράτσι?
    Διότι αυτό το χαράτσι είναι εντελώς αντισυνταγματικό και εντελώς αντίθετο απο κάθε λογική.
    Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε ενοίκιο για την περιουσία μας.
    Επειδή δεν πληρώνουν τουλάχιστον οι μισοί σταμάτησαν την προπαγάνδα ότι δήθεν έχει πληρώσει το 80%.
    Επειδή δεν πληρώνουν τουλάχιστον οι μισοί σταμάτησαν την προπαγάνδα ότι δήθεν θα κόβουν το ρεύμα σε 40 μέρες και το πήγαν στις 80 μέρες.
    Επειδή τους ξεφτίλισε η ανακοίνωση του Ευρωπαίου επιτρόπου πάλι προσπαθούν να τα μαζέψουν.
    Ο αγώνας ενάντια στο απαράδεκτο χαράτσι πρέπει να συνεχιστεί και στο τέλος ο λαός θα νικήσει.
    Όλοι οι Έλληνες (εκτός από ένα 10% που αποτελεί το μεγάλο κεφάλαιο) ειμαστε "ευπαθής" ομάδα.
    Θα συστήνουν λέει τριμελή επιτροπή για να διαπιστώνουν αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής.
    Η επιτροπή θα περιλαμβάνει και αστυνομικό. Το ακούσατε...το καταλάβατε όμως? Τι δουλειά έχει ο αστυνομικός σε μία τέτοια επιτροπή?
    Φίλοι, απανταχού έλληνες σήμερα ζούμε μια πραγματική χουντα. Είναι πλέον ολοφάνερο.
    Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που αντιστέκονται και δεν πληρώνουν τόσο πιο γρήγορα θα πάρουν πίσω αυτό το αισχρό χαράτσι.
    ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Εμπεδώστε το. Δείξτε δύναμη και όχι φόβο. Κανείς δεν μπορεί να σας κόψει το ρεύμα σύμφωνα με την Ευρωπαικη νομοθεσία. Αρκεί να πληρώσετε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα δημοτικά τέλη και ΟΧΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
    ¨Οποιος πληρώνει να ξέρει ότι όταν καταργηθεί το χαράτσι θα είναι δαιδαλώδεις οι διαδικασίες για να πάρει τα χρήματα του πίσω.
    Απανταχού Ελληνες! Δείξτε αλληλεγγύη στους φτωχούς, τους ανέργους ,τους αναξιοπαθούντες.
    Δείξτε αλληλεγγύη στον ίδιο σας τον ευατό.
    Κανείς σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να το πληρώσει κι ας το θέλει.
    Με τις συνεχείς περικοπές στα εισοδήματα κανείς δεν θα μπορεί.
    "Οταν ταίζεις τα τέρατα μεγαλώνει και η ορεξή τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή