Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΕΙΣΜΟΣ-ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, TOY ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ.

 


mafia2
NTOKOYMENTO
ΜΑΦΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ
Το θέμα που αναδεικνύει  το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι πολύ μεγάλο και έχει παρεμφερείς ομοιότητες με την υπόθεση άλλης μεγάλης υπόθεσης του παρελθόντος στην οποία είχαν εμπλακεί πρόσωπα της ΝΔ.
Αφορά την μεγάλη ιστορία με την Μαφία των Φαρμάκων που εξάρθρωσε το Οργανωμένο Έγκλημα για εισαγωγή «φαρμάκων-φονιάδων» που χρησιμοποιούνταν στις εξωσωματικές από την Τουρκία αλλά και την εξαγωγή φαρμάκων στο εξωτερικό. Μέσα στο κόλπο, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες από την νόμιμη συνακρόαση που ενσωματώθηκε στην δικογραφία, σε σημαντικά αποσπάσματα, κατηγορούμενοι για
...

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Φωτοβολταϊκά! «Πράσινη ανάπτυξη» σε… σεληνιακό φόντο!

 

20130502-094206.jpg

Του Δημήτρη Τσιμούρα*
Σήμερα πλέον, το «κομμάτι» των φωτοβολταϊκών έχει βρει την ακριβή θέση του στο παζλ της εξαθλίωσης στην οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται ο ελληνικός λαός! Πορεία που σχεδιάστηκε αριστοτεχνικά από την άρχουσα τάξη και υλοποιείται… κατ’ άψογο τρόπο από τους υπαλλήλους της πολιτικούς, που βρέθηκαν και βρίσκονται και σήμερα στην κυβερνητική εξουσία.
Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε και δημοσιεύτηκε σχεδόν πριν τρία χρόνια. Βέβαια, τότε, ελάχιστοι από τους επίδοξους «επενδυτές» φωτοβολταϊκών μπορούσαν να ακούσουν μια διαφορετική άποψη πέρα από την κυρίαρχη, αυτήν των κυβερνώντων, που τους υπόσχονταν… εγγυημένο εισόδημα και διεξόδους μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι τους
είχαν δημιουργήσει!
Φυσικά, τότε, κανείς από αυτούς δεν μπορούσε, δεν ήθελε να σκεφτεί ότι οι κυβερνητικές… «δεσμεύσεις» προς όλους αυτούς, που θα επένδυαν τα… δανεικά από τις τράπεζες, ήταν μηδενικής αξίας. Δεν ήθελε να σκεφτεί ότι οι υποσχέσεις των τότε κυβερνώντων περί… «φωτοβολταϊκής επενδυτικής άνοιξης» όχι μόνο ήταν άνευ αντικρίσματος αλλά και μια καλοστημένη παγίδα, πολύ πιο επικίνδυνη αυτής του χρηματιστηρίου! Μία ακόμη ιδιαίτερα ειδεχθής κατά
.... 

ΒΑΦΗ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

 

Της Κορίνας Καφετζοπούλου
Το κόκκινο αυγό για την εκκλησιαστική παράδοση συμβολίζει το θαύμα της αναστάσεως του Χριστού.βάψιμο αυγών φυσικό τρόπος κρεμμυδόφυλλα ριζάρι ηράκλειο κοκκινα αυγά
Λέγεται ότι όταν η Μάρθα η μυροφόρα, αδερφή του Λαζάρου, έτρεξε να πει στην αδερφή της Μαρία, το νέο της Αναστάσεως του Χριστού, εκείνη με δυσπιστία της απάντησε: «Αν αναστήθηκε ο Κύριος τα αυγά που έχουμε μαζέψει να γίνουν κόκκινα», όπως και έγινε.
Από τότε τα αυγά βάφονται κόκκινα και τσουγκρίζονται το βράδυ της Αναστάσεως.
Αιώνες τώρα το έθιμο της βαφής των αυγών τηρείται με ευλάβεια κάθε Μ. Πέμπτη στα σπίτια των Χριστιανών Ορθοδόξων.
Πριν τις χημικές χρωστικές ουσίες υπήρχαν οι φυσικοί τρόποι βαψίματος.
Με ιεροτελεστία γινόταν όλη η διαδικασία που ξεκινούσε πριν
...

Έρευνα του καθηγητή κ.Επαμεινώνδα Πανά για την οικονομική ανάπτυξη.

Έρευνα προτεραιοτ​ήτων της Περιφέρεια​ς - Μέρος 1ο - Οι Απόψεις των Ειδικών

ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

8 ΜΑΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ
Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης σήμερα!
Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εγγραφή νέων αιμοδοτών ο Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.
Στις 8 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας, θα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου από τις 10:00 ως τις 15:00 και θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις δράσεις τους. Ειδικό περίπτερο θα έχει στηθεί στο σημείο αυτό και μέλη των δυο συλλόγων θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά, με σύνθημα «Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης σήμερα».
Ο Σύνδεσμος αριθμεί 6.300 εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά δέκα λεπτά από το χρόνο τους και αιμοδοτούν, 2-3 φορές ετησίως, για να δίνουν «φλόγα ζωής» στους συνανθρώπους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Πρόεδρος : κα Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου 6948/540166
Γεν.Γραμματέας : κος Βασίλειος Περιφάνης 6948/259205
 
Πολλές πληροφορίες για τη δράση του συλλόγου στο :
 http://pigi-zois.gr/

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Βίντεο: Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού (Πρέπει να το δείτε!!)

(Αξίζει να επισκεφτείτε την Κίνηση136μία πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείρισή της μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς.)

 

Το 8λεπτο βίντεο «Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού» αντικρούει πολλά από τα ψέματα που αυτή η επιβλαβής βιομηχανία διαδίδει τις τελευταίες δεκαετίες. Διηγείται το πώς μέσα από τη διαφήμιση έχει κατασκευαστεί μία ανάγκη που κάνει τους πολίτες να αγοράζουν δισεκατομμύρια μπουκάλια νερού κάθε εβδομάδα, όταν αυτό ήδη ρέει από τη βρύση. Δείτε το εδώ υποτιτλισμένο στα Ελληνικά και διαδώστε την πληροφορία!

 
Τις τελευταίες δεκαετίες, η Coca-Cola, η Pepsi, η Nestle και οι άλλες μεγάλες εταιρείες ποτών έχουν δαπανήσει αμέτρητα εκατομμύρια για να μας κάνουν να φοβόμαστε το νερό της βρύσης. Μας λένε ότι αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που πίνουμε είναι αγνό και καθαρό – και βέβαια για να είμαστε μέσα στη μόδα - θα πρέπει να
....

Στις 17-02-2013 δεσμεύτηκε για τον κατώτατο μισθό.... αλλά στις 28-04-2013 το "ξέχασε"...


Πάει σιγά σιγά να ξεπεράσει τον μεγαλύτερο ψεύτη και προδότη της νεώτερης ιστορίας μας....



Στις 17-02-2013 δεσμεύτηκε και στις 28-04-2013 τον έκανε από 586,00...... 490,00!!!!

Οι αδελφοί μουσουλμάνοι έρχονται.

 

 
Μεταναστευτικό: Μην κάνουμε το λάθος να βλέπομε το μεταναστευτικό βάσει των δικών μας καλοπροαίρετων και ανθρωποκεντρικών προθέσεων,, ούτε να  κρίνουμε τους μετανάστες λέγοντας ότι ο Ιμπραήμ ή ο Χασάν είναι καλός ή κακός.
Η ουσία είναι ότι αργά η γρήγορα, ο 
Χασάν και ο Ιμπραήμ, θα χρησιμοποιηθούν από άλλους εναντίον της κοινωνίας στην οποία τώρα ζούνε, επαναλαμβάνω, όχι γιατί είναι κακοί, αλλά γιατί θα χρησιμοποιηθούν.
Στην μεθεπόμενη βουλή θα υπάρχουν 20 μουσουλμάνοι βουλευτές οι οποίοι θα είναι όργανα της Τουρκίας, αν όχι όλοι, οι μισοί από αυτούς.
Και το 2018- 2020 θα έχει ιδρυθεί το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων, το οποίο με δημοκρατικές διαδικασίες θα προωθεί στην μπούργκα στην ελληνική κοινωνία μαζί με τα υπόλοιπα δημοκρατικά των μουσουλμάνων.
Και το 2024 θα υπάρχουν δύο κόμματα στην Ελλάδα, το ένα θα είναι η τότε ακροδεξιά, μέλη της οποίας θα είναι τα παιδιά του Τσίπρα μαζί με τα παιδιά του Κασιδιάρη,,, και το άλλο κόμμα θα είναι οι αδελφοί μουσουλμάνοι.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, μαζί με τα χρέη.
Ξέρει κάνεις, από τα 60 μουσουλμανικά κράτη του κόσμου Κανένα με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?
Ξέρεις κανείς καμιά ιδεολογία καμιά θρησκεία κανένα πολιτικο- φιλοσοφικό κίνημα το οποίο να μην εξαφανίστηκε ερχόμενο σε επαφή με το Ισλάμ;
Η ανεξέλεγκτη μεταναστεύσει θα οδηγήσει την Ελλάδα και στους Έλληνες στην ίδια μοίρα, που είχαν οι γηγενείς πληθυσμοί της Αμερικής και της Αυστραλίας, από την ανεξέλικτη μεταναστεύσει των ευρωπαίων εκεί,, δηλαδή στην πλήρη εξαφάνιση και γενοκτονία.
Και βέβαια, η δική μας ανευθυνότητα, δεν βοηθά ούτε τους ίδιους τους μουσουλμάνους των επόμενων γενεών, αφού και αυτοί θα καταδικαστούν να ζήσουν σε ένα κόσμο χωρίς πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αυτό είναι θα είναι το αποτέλεσμα της δικής μας ανευθυνότητας ή ελαφρότητας αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.
Εκτός και αν νομίζουμε ότι ο Τσίπρας θα μετατρέψει τον χότζα σε αριστερό σύντροφο.


Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Βλέπεις ΝΙΚΑΣ, είναι ...γκανιάν.- Τι λέει η εταιρεία για τον εντοπισμό DNA αλόγου και σε άλλο προϊόν της το οποίο, θεωρητικά, θα έπρεπε να ήταν από χοιρινό.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΝΙΚΑΣ με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ σύμφωνα με την οποία σε δείγμα του προϊόντος «Πάριζα ΝΙΚΑΣ» ανιχνεύθηκε ίχνος DNA αλόγου, στο κατώτατο όριο ανίχνευσης και στο πλαίσιο αβεβαιότητας της μεθόδου (μεταξύ 0,1 και 1%), ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι:

Αποσύρει από όλα τα καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα τα προϊόντα Πάριζας ΝΙΚΑΣ με ημερομηνία λήξης 21 Ιουνίου 2013.

Προληπτικά και με δική της πρωτοβουλία αποσύρει όλα τα προϊόντα της κατηγορίας Πάριζα με ημερομηνία παραγωγής μέχρι 27 Μαρτίου 2013 και αντιστοίχως ημερομηνία λήξης μέχρι 27 Ιουλίου 2013, προκειμένου να ελεγχθούν σύμφωνα με τις νέες ακόμα αυστηρότερες προδιαγραφές και διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει πλέον η εταιρίας ΝΙΚΑΣ.

Η εταιρία πραγματοποιεί από τις 27 Μαρτίου αυξημένους εξωτερικούς ελέγχους σε διαπιστευμένα εργαστήρια. Παράλληλα από 24 Απριλίου πραγματοποιεί με δικό της μηχάνημα νέας γενιάς ελέγχους DNA αλλά και άλλους, πρόσθετους εσωτερικούς ελέγχους στις πιστοποιημένες εισαγόμενες πρώτες ύλες της και τα τελικά προϊόντα. Εγγυάται επομένως την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

‘Όλες οι εκκρεμότητες ελέγχων από τον ΕΦΕΤ αφορούν προϊόντα παραγωγής πριν τις 27 Μαρτίου 2013. Για την εταιρία ΝΙΚΑΣ πρωταρχικό μέλημα είναι να ανταποκρίνεται αξιόπιστα στις αυξημένες απαιτήσεις της Ελληνίδας και του ‘Έλληνα καταναλωτή για προϊόντα ανώτερης ποιότητας και απολύτως ασφαλή. Για το λόγο αυτό εξακολουθεί να αναβαθμίζει τόσο τις υποδομές όσο και τις μεθόδους παραγωγής, χωρίς οικονομικούς συμβιβασμούς και με απόλυτη διαφάνεια στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού”.

Πήγαν να περάσουν χρυσό από την Ελλάδα (που αλλού;) στη Γερμανία σε κουτιά από πασχαλινές λαμπάδες!

 

xrysosΝέα υπόθεση λαθρεμπορίας πολύτιμων μετάλλων αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή. Εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν στο τελωνείο του «Ελ. Βενιζέλος» 15,7 κιλά χρυσού κρυμμένα μέσα σε κουτιά με…πασχαλινές λαμπάδες.

Προορισμός τους ήταν η Γερμανία, όπως και στην περίπτωση σύλληψης 32χρονου Γερμανού που τη 12η Απριλίου προσπάθησε να εξάγει στο Βερολίνο 7 κιλά χρυσό και 470 κιλά ασήμι για λογαριασμό εταιρείας με έδρα την πλατεία Συντάγματος.

Στην υπόθεση της Παρασκευής, ο άνδρας που εντοπίστηκε να μεταφέρει τα 15,7 κιλά χρυσού είχε στην κατοχή του δύο δελτία αποστολής, τα οποία και κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από τον μέχρι τώρα έλεγχο προκύπτει ότι την εξαγωγή του χρυσού πραγματοποιούσε εταιρεία εμπορίας ευγενών μετάλλων με έδρα την Κάλυμνο, καθώς και ότι το εμπόρευμα παραλήφθηκε όχι από τα Δωδεκάνησα, αλλά από υποκατάστημα εταιρείας με έδρα την οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Οπως ήταν αναμενόμενο, το χρυσάφι δεσμεύθηκε καθώς, εκτός του ότι ήταν κρυμμένο μέσα σε συσκευασίες με πασχαλινές λαμπάδες, προέκυψαν επιπλέον ενδείξεις για την εικονικότητα των τιμολογίων. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΣΔΟΕ που ερευνούν την υπόθεση, για την εξαγωγή των 15,7 κιλών χρυσού χρησιμοποιήθηκαν τιμολόγια εταιρείας με έδρα την Κάλυμνο προκειμένου να καταστεί πιο δύσκολος ο έλεγχος των τιμολογίων και η διασταύρωση των στοιχείων της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο χρυσός αγοράστηκε από ενεχυροδανειστήρια δίχως νόμιμα παραστατικά και γι’ αυτό η εξαγωγή του στη Γερμανία επιχειρήθηκε να γίνει με εικονικά τιμολόγια.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της 12ης Απριλίου, όταν κατασχέθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» 470 κιλά ασήμι και 7 κιλά χρυσού που επιχείρησε να εξαγάγει στο Βερολίνο 32χρονος Γερμανός. Ο συλληφθείς είχε στην κατοχή του εικονικά τιμολόγια σύμφωνα με τα οποία την αποστολή των πολύτιμων μετάλλων έκανε η εταιρεία «Ελυρος Α.Ε.» με έδρα την οδό Καπνικαρέας 3. Η περαιτέρω έρευνα του ΣΔΟΕ είχε αποκαλύψει ότι πίσω από την υπόθεση βρισκόταν εταιρεία εμπορίας ευγενών μετάλλων με έδρα την οδό Οθωνος στο Σύνταγμα και παράρτημα στο Βερολίνο. Επιπλέον, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Κ» (φύλλο 23ης Απριλίου), η «Ελυρος Α.Ε.» ήταν ουσιαστικά εταιρεία -φάντασμα, που το 2012 είχε εμπλακεί σε απάτη ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με ακάλυπτες επιταγές.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της έρευνας, ο 32χρονος Γερμανός που συνελήφθη για την υπόθεση ήταν υπάλληλος εταιρείας security που αναλάμβανε τη μεταφορά του χρυσού από την Αθήνα στο Βερολίνο για λογαριασμό της εταιρείας εμπορίας ευγενών μετάλλων της πλ. Συντάγματος. Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι το τελευταίο εξάμηνο είχε πραγματοποιήσει 8 ταξίδια από την Αθήνα στο Βερολίνο. Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 στενό συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη της εταιρείας είχε συλληφθεί στο λιμάνι της Πάτρας για απόπειρα εξαγωγής 500 κιλών χρυσού δίχως νόμιμα παραστατικά έγγραφα.

Πηγή:kathimerini.gr

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι ιδρυτές και χρηματοδότες της ΕΕ δεν ήταν τίποτε άλλο από μια παρέα Γερμανών Ναζί.


 

Από την αρχή, ένας από τους κύριους χρηματοδότες της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» ήταν η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας. Στις 24 Απριλίου 1964, οι βασικοί αρχιτέκτονες της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» – όλοι τους ενεργά μέλη της κοινοπραξίας IG Farben / Ναζί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου – συναντήθηκαν στην έδρα της  «Ε.Ε. των Βρυξελλών»  σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι άνδρες που εμφανίζονται σε αυτή την εικόνα είναι:

  1. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallstein – το αφεντικό της «Ε.Ε. των Βρυξελλών»

  2. Ο Γερμανός Καγκελάριος Ludwig Erhard

  3. Ludger Westrick, επικεφαλής της γερμανικής Καγκελαρίας

  4. Karl Carstens, γερμανός υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών

  5. Karl-Günther von Hase, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών της γερμανικής κυβέρνησης

Η παραπάνω εικόνα παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δυστυχώς, οι πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής της ΕΕ σχετικά με τους συμμετέχοντες της συνάντησης αυτής αφήνει έξω βασικές πτυχές για το υπόβαθρό τους.

Ακολουθεί μια πιο ολοκληρωμένη περιγραφή των ανδρών σε αυτή την εικόνα, οι οποίοι συναντήθηκαν τον Απρίλιο του 1964 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, και η σχέση τους με τη σύμπραξη Ναζί / IG Farben:

  1. Ο Walter  Hallstein,  Γερμανός δικηγόρος, είχε διοριστεί ιδρυτικός πρόεδρος της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ανώτατο όργανο στο πλαίσιο της «Ε.Ε. των Βρυξελλών.” Το 1964,όταν πραγματοποιήθηκε η  παραπάνω συνάντηση, ο Hallstein ήταν ήδη ο κύριος αρχιτέκτονας του κατασκευάσματος της ΕΕ  για ...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Με πολιτικά κριτήρια επιλέγουν τα βρωμόσκυλα τον τόπο των διακοπών τους

 

tropoi-na-anagnwriseis-tourista-06Με πολιτικά κριτήρια επιλέγει μεγάλη μερίδα Γερμανών τουριστών τον τόπο των διακοπών τους, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής «δεξαμενής σκέψης» «Travel Industry Club», στο πλαίσιο της οποίας ερωτήθησαν 204 στελέχη της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας. Οι γερμανοί μάνατζερ τουρισμού προειδοποιούν ακόμη για τις συνέπειες από τις ανισότητες μεταξύ Βορρά και Νότου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται σήμερα, το αντιγερμανικό κλίμα που διαπιστώνεται σε κάποιες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου επηρεάζει αρνητικά τους Γερμανούς στην επιλογή του προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ενδεικτικά αναφέρεται το παράδειγμα της Κύπρου, με το 87% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το νησί θα χάσει εφέτος μεγάλο αριθμό γερμανών τουριστών εξαιτίας των πρόσφατων αντιγερμανικών αντιδράσεων και το 65% να σημειώνει ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με γνώμονα «την στάση των ανθρώπων έναντι της Γερμανίας».

Επιπλέον, το 87% εκτιμά ότι οι Γερμανοί θα πρέπει με την επιλογή του τόπου των διακοπών τους να στέλνουν κάθε φορά ένα μήνυμα διαμαρτυρίας ή συμπάθειας προς τις αντίστοιχες χώρες, ενώ το 51% δηλώνει ότι η επιλογή δεν θα πρέπει να γίνεται με πολιτικά κριτήρια. Μόνο το 34% πάντως υποστηρίζει ότι οι γερμανοί δεν θα γίνονται δεκτοί «με ανοιχτές αγκάλες» στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, μόνο το 21% πιστεύει ότι ο τουρισμός της χώρας δεν θα υποστεί φέτος απώλειες, ενώ το 78% εκτιμά ότι η λειτουργία νέων καζίνο στην χώρα θα επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Τα στελέχη που τοποθετήθηκαν για την έρευνα, αναφέρονται ακόμη στον κίνδυνο που επιφυλάσσει για την συνοχή της Ευρωζώνης το χάσμα μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου. Το 65% μάλιστα των ερωτηθέντων διακρίνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο ακόμη και διάσπασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


(agiovasilema: Μη σώσουν και ξαναπατήσουν εδώ. Καλύτερα να συνεχίσουν να πηγαίνουν με ειδικές πτήσεις στην Ταυλάνδη και στις γύρω περιοχές, εκεί που βγάζουν τα αρρωστημένα και διεστραμμένα πάθη τους.)

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ MARFIN ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ: «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΥΓΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ»;


marfinfotia
Συγκλονιστικές καταθέσεις για την τραγωδία της Marfin. Τι είπε ο σύζυγος της Α. Παπαθανασοπούλου. Απίστευτες καταγγελίες για τη στάση της τράπεζας, που δεν αποζημίωσε τους υπαλλήλους...
"Μας έχουν βάλει φωτιά... Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα πνίγομαι". Τις τελευταίες λέξεις που άκουσε από την έγκυο σύζυγό του Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που κάηκε μαζί με δύο συναδέλφους της στην φωτιά της Marfin, στην οδό Σταδίου το Μάιο του 2010, περιέγραψε στην κατάθεσή του στη δίκη των υπευθύνων της Τράπεζας ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, Χρήστος Καραπαναγιώτης.
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως την ημέρα εκείνη, που ήταν προγραμματισμένο μεγάλο
...

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Pravda: Στημένο γερμανικό σχέδιο η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας

 

20130428-074225.jpg
Σε ένα καλό καθορισμένο σχέδιο της Γερμανίας θεωρείται η προσπάθεια για καταστροφή του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ανάπτυξης των υπεράκτιων εταιρειών στην Κύπρο με προσπάθεια εκδίωξη τους, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Pravda.ru. το οποίο αναφέρει ότι “μετά από τα γεγονότα στην Κύπρο, οι Ευρωπαίοι θα μεταφέρουν χρήματα σε Γερμανικές τράπεζες”.
“Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι η καταστροφή της Κύπρου ως ενός χώρου όπου αναπτύσσονταν οι υπεράκτιες εταιρείες, η υπεράκτια ζώνη, ήταν “τρομερό λάθος” της ευρωπαϊκής πολιτικής και έγινε για να πατάξει το
...

Κυριακή των Βαΐων-'Εθιμα και παραδόσεις.


ΚείμενοΜπουγιώτης ΒαγγέληςΦωτογραφίεςΙ.Μ. Αγ. Νικολάλου Λίνδου - Β. Μπουγιώτης
 
Η Κυριακή της Μεγάλης Εβδομάδας ονομάζεται έτσι, γιατί "μετά Βαΐων και κλάδων" έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Ο Χριστός μπαίνει στην πόλη χωρίς την βασιλική πολυτέλεια, καθισμένος επί πώλου όνου, αντί για ροδοπέταλα και τελετές, τα μικρά παιδιά κουνούν τα βάγια των φοινίκων, αντί να τον υποδεχτούν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του τόπου.

Χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας είναι ο στολισμός των εκκλησιών με βάγια, ενώ μετά τη λειτουργία ο παπάς ευλογεί και δίνει στους πιστούς σταυρούς από βάγια, τους οποίους βάζουμε στα εικονίσματα ή όπου αλλού χρειαζόμαστε προστασία.

Στις φωτό από τον
.....