Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη- Ολόσωμες οι καρυάτιδες - Βρέθηκε το πρόσωπο της δεύτερης καρυάτιδας (φωτο)

 

Συγκλονίζουν καθημερινά τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη.

Από φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίς το απόγευμα από το υπουργείο Πολιτισμο, αποκαλύπτεται ότι οι Καρυάτιδες του τάφου της Αμφίπολης είναι ολόσωμες, και ήταν «θαμμένες» στο χώμα που υπήρχε ανάμεσα στο διαφραγματικό τοίχο όπου βρίσκονται και στον

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΑΠΑΝΗΣ: "Βρέθηκαν" δύο Καρυάτιδες στον Τύμβο Καστά!Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον εργοταξιακό χώρο του λόφου Καστά, υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την διεπιστημονική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Κ. Περιστέρη και τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έγινε συνολική εκτίμηση των μέτρων, που έχουν ληφθεί για την προστασία του μνημείου, μετά και την καταρρακτώδη βροχή του προηγούμενου 24ωρου, τα οποία και κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικά. Παράλληλα, συνεχίστηκαν τα έργα υποστήλωσης και αντιστήριξης των δομικών στοιχείων στο εσωτερικό του μνημείου, προκειμένου να εξελιχθούν, με ασφαλή τρόπο οι ανασκαφικές εργασίες.

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν τα χώματα, πίσω από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι γεωστατικές ωθήσεις των γαιών μεταξύ των δύο χώρων. Με την αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε, σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από τη θόλο και 4,5 μέτρων, περίπου, από το δάπεδο, μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα, μήκους 4.2μ, πλάτους 1μ. και πάχους 0.21μ, σε άριστη κατάσταση.
Εδράζεται οριακά σε πώρινο λίθο του τρίτου διαφραγματικού τοίχου και στο ανώτερο τμήμα ορθομαρμάρωσης, το οποίο φέρει κυμάτιο.
Στο κάτω μέρος της πλάκας υπάρχει γραπτός διάκοσμος σε γαλάζιο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπου παριστάνονται φατνώματα με ρόδακα στο κέντρο. Πρόκειται για τμήμα της οροφής του συγκεκριμένου χώρου.
Στον ίδιο χώρο, που δημιουργείται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, διαπιστώθηκε σημαντική απομείωση διατομής των θολιτών, σε τμήματα τόσο του δυτικού, όσο του ανατολικού τμήματος της θόλου. Αντιστηρίχθηκε η στέψη της θόλου, με την τοποθέτηση ξύλινων δοκών σε επαφή με αφρώδες υπόστρωμα και κατακόρυφη υποστύλωση.
Έγιναν εργασίες αντιστήριξης και του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου, το οποίο φέρει επιστύλιο και γείσο, με ξύλινο πλαίσιο και εγκάρσια στηρίγματα από μεταλλικές σωληνωτές δοκούς. Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες έδρασης του επιστυλίου. Διαπιστώθηκε ότι η κατακόρυφη ρωγμή του επιστυλίου εκτείνεται σε όλο το ύψος του και είναι διαμπερής. Στον χώρο μπροστά από το επιστύλιο τοποθετήθηκε τριγωνικό μεταλλικό πλαίσιο, παράλληλα με την νότια πλευρά του. Το επιστύλιο αντιστηρίχθηκε με τέσσερα πλάγια στηρίγματα, τα οποία εδράζονται στο μεταλλικό πλαίσιο.

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η αφαίρεση του χώματος μπροστά από το επιστύλιο, επέτρεψε την σοβαρή ενίσχυση της υποστύλωσης του θραυσμένου τμήματος του, με κατακόρυφες σωληνωτές δοκούς, σε ξύλινη επαφή.

Με την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν κάτω από το μαρμάρινο επιστύλιο, ανάμεσα στις, επίσης, μαρμάρινες παραστάδες, δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60 μ.
Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει.
Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών. Οι μορφές, επί των οποίων σώζονται ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, παραπέμπουν στον τύπο της Κόρης. Ανάμεσα στα αμμώδη χώματα βρέθηκαν θραύσματα των γλυπτών, όπως τμήμα παλάμης και μικρότερα θραύσματα από τα δάκτυλα τους. Η διάταξη της δεύτερης εισόδου με τις καρυάτιδες αποτελεί σημαντικό εύρημα, το οποίο συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας.
Μπροστά από τις καρυάτιδες, και από το ύψος της μέσης τους και κάτω, αποκαλύπτεται τοίχος σφράγισης από πωρόλιθους σε όλο το πλάτος των 4,5μ.
Πρόκειται για δεύτερο τοίχο σφράγισης που ακολουθεί την ίδια τεχνική, όπως και στην πρόσοψη του ταφικού μνημείου. Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσπάθειας των κατασκευαστών για την αποτροπή εισόδου στο μνημείο.

100 φανατικοι τζιχαντιστές εικάζεται ότι ζουν στη χώρα μας....

Εκατό περίπου άτομα αραβικής καταγωγής, τα οποία εικάζεται ότι συνδέονται με φανατικούς ισλαμιστές, ζουν στη χώρα μας με αποστολή να διευκολύνουν την πρόσβαση στην Τουρκία σε πολίτες ευρωπαϊκών χωρών που θέλουν να ενταχθούν στο Ι.Κ.
Η ανησυχία για την έλευση τζιχαντιστών στην Ελλάδα γίνεται πλέον θέμα σε κυριακάτικες εφημερίδες, δεδομένου ότι έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία που θέλει άτομα τα οποία συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, να είναι εγκατεστημένα στη χώρα μας.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούν στενά τις κινήσεις 80 έως 100 ατόμων αραβικής καταγωγής που σχετίζονται με φανατικούς ισλαμιστές. Μέχρι στιγμής, η δράση των πιο ενεργών εξ αυτών περιορίζεται στη διευκόλυνση τρίτων, κυρίως πολιτών δυτικοευρωπαϊκών χωρών, να προσεγγίσουν την Τουρκία και στη συνέχεια να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.


Γνωρίζοντας, ωστόσο, αφενός ότι στα πλάνα των μαχητών του, η επέκταση στην Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα, αφετέρου ότι η χώρα μας και η Κύπρος περιλαμβάνονται στον χάρτη του Ισλάμ που έχουν ήδη σχεδιάσει και ο οποίος κυκλοφόρησε και στο διαδίκτυο, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αμερικανικές, τις βρετανικές και τις γαλλικές προκειμένου να καταρτιστεί από κοινού σχέδιο αντιμετώπισής τους.
Τρία άτομα, τα δύο εκ των οποίων είναι υπήκοοι Γαλλίας που αφίχθησαν στη χώρα μας από τη Συρία, έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται.

Η Ελλάδα που έγινε Orobra και τα επεκτατικά σχέδια
Η επιθυμία του ΙΚ να ιδρύσει χαλιφάτο τα σύνορα του οποίου θα φτάνουν μέχρι τον Ατλαντικό στα δυτικά, έως την Αυστρία στα βόρεια και το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλη την Αφρική βόρεια της Σαχάρας, την Ινδία, την Αραβική Χερσόνησο, μέρος της Κίνας και όλες τις τουρκόφωνες χώρες της Ασίας είναι εκπεφρασμένη και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. όσο και στις ΗΠΑ που τρέμουν την πιθανότητα αντιποίνων με αφορμή την επέμβασή τους στο Ιράκ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/492101/eisvoli-se-ellada-kai-kypro-shediazoyn-oi-tzihantistes#ixzz3CbuVqW00

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/492101/eisvoli-se-ellada-kai-kypro-shediazoyn-oi-tzihantistes#ixzz3CbteDpdg

Οι τζιχαντιστές αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας!

 

Εκτιμάται πως κατά πάσα πιθανότητα το ”ισλαμικό κράτος” θα προσελκύσει περίπου 2.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα,εν μέρη λόγω της ισχυρής παρουσίας τους στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες πληροφοριών.

olsen


«Το ”ισλαμικό κράτος” αποτελεί άμεση απειλή για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Matthew Olsen,επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας,κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κοντά στην Ουάσινγκτον.Επίσης δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι κάτοχοι διαβατηρίων που αγωνίζονται στις τάξεις του ”ισλαμικού κράτους” στο Ιράκ και την Συρία,αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την πατρίδα τους.Τέλος,να υπογραμμίσουμε πως τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο Επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας τις παραχώρησε χθες,Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου.