Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Οι αγχωμένες εξετάσεις μιας χαμένης γενιάς...


Γράφει ο Θάνος

Ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα σε ένα κλίμα άγχους για παιδιά και γονείς όπως κάθε χρόνο...
Φέτος το άγχος εντάθηκε λόγω και τον κινητοποιήσεων και της τελικής επιστράτευσης των καθηγητών...

Οι οικογένειες με παιδιά στην Γ' Λυκείου βρίσκονται κυριολεκτικά επί ποδός και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα... ανησυχώντας για το μέλλον τον παιδιών τους...

Γιατί όμως όλο αυτό το άγχος;

Αφού ως γνωστόν έχουν φροντίσει για το μέλλον τον νέων μας οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς κ.α.....

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την εισαγωγή ή όχι των νέων μας στα Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη...

Ανω του 60% θα οδηγηθούν στην ανεργία με ή χωρίς πτυχίο...
Αρα 60 και βάλε (γιατί εκείνη την εποχή κανείς δεν ξέρει που θα είναι η ανεργία των νέων) στους 100 δεν θα έχουν κανένα μέλλον...
Οι υπόλοιποι τώρα θα έχουν καλύτερη τύχη αφού θα βρούν δουλειά....
Αλλά τι δουλειά;

Από τους άλλους 40 λοιπόν οι 30 θα δουλεύουν 10ωρα και
....

Απίστευτο- Ο αδελφός του Ολλανδού που μαχαίρωσε τον 12χρονο Ρώσο, είναι βαρυποινίτης για φόνο αστυνομικού!! Προσλαμβάνουν αλλοδαπούς χωρίς κανέναν έλεγχο και συστάσεις!!!

Οι ξενοδόχοι προσλαμβάνουν κάθε καρυδιάς καρύδι....Αλλοδαποί ψυχάκηδες, δολοφόνοι, αλήτες, δουλεύουν χωρίς κανέναν έλεγχο στην Ελλάδα.


Κάθε μέρα που περνά, έρχεται στο φως μια νέα πτυχή αυτής της τραγικής υπόθεσης, με θύμα τον 12χρονο Ρώσο, που μαχαιρώθηκε 20 φορές από τον Ολλανδό κλόουν του ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Πρώτα, ήρθε η ψυχρή ομολογία του 20χρονου που σόκαρε τους πάντες!
Μετά, η μητέρα του Ολλανδού, προσπαθώντας να "δικαιολογήσει" τα όσα φρικτά συνέβησαν αποκάλυψε ότι ο γιος της είναι αυτιστικός.

Σήμερα και ενώ το 12χρονος θύμα της υπόθεσης, δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο, έρχεται στο φως άλλη μια πτυχή της ζωής του δράστη.

Ο αδερφός του, βρίσκεται στη φυλακή, για το φόνο αστυνομικού! Αυτό αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα “De Telegraaf”.

Όπως διαβάζουμε στο enetenglish.gr ότι ο αδελφός του Cirino, ο Lorenzo Schrijver, συνελήφθη το Μάιο του 2007 στην Πενσιλβάνια για συνενοχή σε δολοφονία!

Ο νεαρός Ολλανδός είχε φτάσει στις ΗΠΑ για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη μεταξύ 30-60 ετών!

“Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τις πράξεις μου σε αυτό το έγκλημα, κυρίως στην οικογένεια του θύματος” είπε ο 24χρονος Lorenzo Schrijver στον πρόεδρο του δικαστηρίου προτού του ανακοινωθεί η ποινή, σύμφωνα με τη Lancaster Online.




“Ήμουν δειλός”, φέρεται να είπε ακόμα και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει να προχωρήσει και να διδαχθεί απ’ αυτή την εμπειρία...

Όπως αντιλαμβανόμαστε από την ιστορία του δολοφόνου ψυχάκια Ολλανδού, του κτήνους Πακιστανού της Μυρτούλας και ένα σωρό άλλων περιπτώσεων στα τουριστικά θέρετρα, δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στους αλλοδαπούς που προσλαμβάνουν για φθηνό εργατικό δυναμικό στις τουριστικές μονάδες της χώρας μας. Τον αντιρατσιστικό νόμο κύριε Ρουπακιώτη εσύ φρόντισε και όλα τα άλλα δε μ@αμιούνται...

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Θέματα)

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2013 – ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ:
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΤΡΕΙΣ (3)

ΚΕΙΜΕΝΟ
Τη ζωή στη Γη ο άνθρωπος ελάχιστα την σέβεται, η ζωή όμως σε άλλους κόσμους
διεγείρει το ενδιαφέρον και τη φαντασία του. Είναι άραγε περιέργεια, κατακτητική διάθεση ή απλώς ένα διανοητικό παιχνίδι; Ίσως όλα μαζί, ταυτόχρονα όμως κι ένα βαθύ αίσθημα μοναξιάς. Άλλωστε τη ζωή του εδώ ο άνθρωπος την έχει καταστήσει πιεστική και ανούσια.
Περιμένει λοιπόν ένα χέρι βοηθείας και παρηγοριάς από τους πλανήτες και τα μακρινά άστρα.
Ακόμη όμως και αν δεχθούμε με αισιοδοξία ότι η ζωή δεν ανθίζει μόνον στη Γη, αλλά ότι
αφθονεί στο Σύμπαν, ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας ορθώνεται. Είναι ανάγκη να
συνειδητοποιηθεί –όσο και αν αντιτίθεται στις ενδόμυχες επιθυμίες μας– ότι με τη ζωή αυτή η
επικοινωνία εμφανίζεται, για το ορατό τουλάχιστον μέλλον, ανέφικτη.
Με τη ζωή λοιπόν στο Σύμπαν είναι αδύνατο να επικοινωνήσουμε, η ζωή όμως γύρω μας
ανθίζει. Η ζωή εδώ, σ’ έναν μικρό και πανέμορφο πλανήτη, ανέδειξε ύστερα από σιωπηλές
διεργασίες που διήρκεσαν δισεκατομμύρια χρόνια μια θαυμαστή ποικιλία έμβιων όντων. Οι
θάλασσες και τα δάση της Γης, τα βουνά και οι πεδιάδες της αποκαλύπτουν κάθε στιγμή τη
γοητεία που κρύβουν τα χιλιάδες όμοια ή ανόμοια δημιουργήματα της εξελίξεως. Η ανεμώνη
και το δελφίνι, ο αίλουρος αλλά και ο γυπαετός, τα ανθρώπινα όντα στις πολλαπλές φυλετικές
τους παραλλαγές, είναι δίπλα μας, συμμέτοχα του
...

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ακόμα ένας Έλληνας βιοπαλαιστής έπεσε νεκρός στο δρόμο. Παρόμοιο έγκλημα με του Μανώλη Κανταρη. (Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τον χαβά του ο Ρουπακιώτης και ας δολοφονείται κάθε μέρα ο ελληνικός λαός....)

 


keratsini-dolofonia1
Ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, σφάχτηκε ο 47χρονος Θανάσης. Γεννηθείς το 1966 και άφησε πίσω του δύο ορφανά κορίτσια

Σκηνή δολοφονίας που ομοιάζει με την ανθρωποσφαγή του Μανώλη Καντάρη που συνέβη στις 10 Μαΐου 2011 στην οδό Γ'Σεπτεμβρίου από αλλοδαπούς, αντίκρισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην οδό Τραπεζούντος, στην περιοχή Ευγένειας Κερατσινίου-Πειραιά. Στις 04.10, ξημέρωμα της Τετάρτης, ο 47χρονος έμπορος ψαριών Αθανάσιος Βαλδεράνος, πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών 9 και 4 ετών, έπεφτε θανάσιμα τραυματισμένος στην εξώπορτα του σπιτιού του από άγνωστο ή άγνωστους δράστες οι οποίοι αφού τον μαχαίρωσαν, τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκείνη την ώρα, μητέρα που θήλαζε το μωρό της σε γειτονικό μπαλκόνι και δεν κοιμόταν άκουσε μια πνιγερή φωνή μέσα στο σκοτάδι της νύχτας: «Με έφαγε ο αλήτης». Στη συνέχεια ακούστηκαν δυνατές φωνές που σήκωσαν στο
...

Τραγωδία: Θα μείνει παράλυτο το παιδάκι που μαχαίρωσε ο Ολλανδός κλόουν...

Αναπηρία στα κάτω άκρα προκάλεσαν δύο από τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 12χρονος από τον Ολλανδό κλόουν ξενοδοχείου στην Χερσόνησο. Το παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου. Σύμφωνα με το Έθνος από τα χτυπήματα επλήγη ο νοτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.

Κύριοι της Κυβέρνησης, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εσείς μην ξεχάσετε και όλα τα άλλα δε μαμιούντ@ι....
 

Κυνικός και ψυχρός ο Ολλανδός κλόοουν: Είχα σκοπό να σχολάσω και να τον θάψω. Κατέρρευσα μόνο όταν έμαθα ότι ο μικρός ζούσε...

 




«ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΨΩ»
Ο 20χρονος Syrino Schrijver άφησε εμβρόντητους ακόμα και τους αστυνομικούς, καθώς εξιστορούσε απόλυτα ψύχραιμος λεπτό προς λεπτό τις δολοφονικές κινήσεις του εναντίον του 12χρονου αγοριού.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο δράστης δήλωσε ότι ήταν σίγουρος πως είχε σκοτώσει το παιδί και αφού πλύθηκε από τα αίματα, πήγε και συνέχισε τη δουλειά του ως ανιματέρ, κανονικά, με σκοπό να θάψει το πτώμα, αφού θα τελείωνε.
Διαβάστε τη συγκλονιστική ομολογία του:
«Ένας πελάτης του ξενοδοχείου μου έδωσε στο laptop και το κινητό του παιδιού για να δώσω στη διεύθυνση για να τα φυλάξουν. Εγώ τα είδα και σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν άσχημο να τα κρατούσα. Βρήκα ευκαιρία και πήγα και τα έκρυψα στο parking του ξενοδοχείου, από όπου θα τα έπαιρνα, τελειώνοντας τη δουλειά.
Εκεί κατάλαβα ότι ο μικρός με παρακολουθούσε. Μου μιλούσε έντονα στα ρώσικα και με χειρονομίες μου έδειχνε την τσάντα και μου ζητούσε, προφανώς, να του τη δώσω πίσω. Εγώ του μιλούσα στα Αγγλικά. Ο μικρός έδειχνε αποφασισμένος να πάρει πίσω τα πράγματά του.
Επειδή φώναζε, του είπα να έρθει λίγο πιο απόμερα, για να του τα δώσω. Βρήκα ένα απόμερο σημείο και εκεί άρχισα να τον χτυπάω με όλη μου τη δύναμη. Πίστεψα πραγματικά ότι τον είχα σκοτώσει. Πίστεψα ότι τα είχα καταφέρει και έσυρα το «πτώμα» 5 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να το θάψω, όταν θα τελείωνα από τη δουλειά. Πλύθηκα από τα αίματα και συνέχισα κανονικά τη δουλειά.
Η αλήθεια είναι ότι το «έπαιζα χαζός» στην αστυνομία που έκανε ερωτήσεις σε μένα και σε όλο το προσωπικό και μάλιστα βοήθησα και στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού. Εκεί όμως που κατέρρευσα, ήταν όταν έμαθα ότι ο μικρός ζούσε και με είχε αναγνωρίσει».
Σημειώνεται ότι ο 20χρονος θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ρουπακιώτης για αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Θα τιμωρείται ακόμα και η εκφώνηση ρατσιστικών φράσεων!!! (Με κάθε τέτοια αχαρακτήριστη δήλωση, του Ρουπακιώτη και του Δένδια, θα τσιμπάει ακόμα ένα 3-5% η ΧΑ)

Μετά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου





  • Θα διώκεται η εκφώνηση ρατσιστικών φράσεων μετά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης την εκτελεστική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τη δίωξη ρατσιστικών επιθέσεων, ακόμα και φραστικών. Η προσβολή ατόμων στην βάση της καταγωγής και της εθνικής προέλευσης θα διώκεται ποινικά.

    Με αυτό το νομοσχέδιο ο κ. Ρουπακιώτης στοχεύει, όπως είπε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, να θωρακίσει τη χώρα από φαινόμενα ρατσισμού. Επίσης στόχο του νομοσχεδίου αποτελεί η διάκριση της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος και παράλληλα των ρατσιστικών φαινομένων.

    Κατά την συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή εκφράστηκε προβληματισμός για την αντίδραση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε την απορία του για τις διαρροές περί διαφωνιών δικών του με συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής όταν δεν έχουν διατυπωθεί ενστάσεις από το γραφείο του πρωθυπουργού. Επιπλέον εκφράστηκε ο προβληματισμός κατά πόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Επισημάνθηκε, δε, πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει

    Ο κ. Ρουπακιώτης, επίσης, δεσμεύτηκε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.

Αυτός είναι ο Ολλανδός μαχαιροβγάλτης που έσφαξε το 11χρονο παιδάκι στην Κρήτη!! Ερευνάται και το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης από τον αλλοδαπό.Κύριε Δένδια, τον αντιρατσιστικό νόμο μην ξεχάσεις...Ξέρεις εσύ..



Η πρωτοφανής ενέργεια του 20χρονου Ολλανδού, Σιρίνο Σράιβερ, να κατακρεουργήσει ένα 12χρονο παιδί από τη Ρωσία – στο σώμα του οποίου κατάφερε 20 μαχαιριές μόνο και μόνο για να του κλέψει το κινητό και το φορητό του υπολογιστή – έχει προκαλέσει σοκ.

Ο ίδιος ο Ολλανδός είχε προσληφθεί για να εργαστεί ως «ανιματέρ», δηλαδή διασκεδαστής μικρών παιδιών που κάνουν διακοπές με τις οικογένειές τους, ουσιαστικά κατά τύχη και χωρίς να έχει το παραμικρό προσόν πέρα από την καλή γνώση Αγγλικών και Ολλανδικών...

«Χθες προσελήφθην ως ανιματέρ κατά τη διάρκεια των διακοπών μου στην Ελλάδα. Είναι φοβερή δουλειά. Πρέπει απλά να οργανώνεις δραστηριότητες και να διασκεδάζεις τον κόσμο. Με προσέλαβαν για τα άψογα αγγλικά και ολλανδικά μου επειδή είναι χρήσιμες για ένα θερινό θέρετρο όπως αυτό. Αν θέλω μπορώ να μείνω εδώ έως τις 30 Οκτωβρίου» έγραφε στο Facebook ο Σράιβερ την 1η Μαΐου.

Στις 7 Μαΐου δήλωνε, μάλιστα, χαρούμενος για το πως κύλησε η πρώτη ημέρα στην καινούργια του δουλειά στο Serita Beach.

Στις 9 Μαΐου μετακινήθηκε για άγνωστο λόγο στο Laguna Beach and Spa με τον ίδιο να πανηγυρίζει στο Facebook γράφοντας ότι έμαθε πως αλλάζει ξενοδοχείο και από ένα 4 αστέρων σε ένα 5 αστέρων.

Μια ημέρα μετά ανακοίνωνε ακόμα πιο περιχαρής ότι σε λίγες ημέρες θα μετακόμιζε σε υπερπολυτελές δωμάτιο πέντε αστέρων.

Σε φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από τις διακοπές του στην Μεγαλόνησο ο Σράιβερ εμφανίζεται ανέμελος δίπλα σε πισίνα χωρίς τίποτα να δείχνει ότι πίσω από το χαμόγελό του κρυβόταν μια εγκληματική προσωπικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 20χρονος εργαζόταν δοκιμαστικά μετά από πρόταση του επικεφαλής των ανιματέρ στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Ξενοδόχοι  έλεγαν ότι είναι συνήθης πρακτική να εργάζονται ανιματέρ για μια δοκιμαστική περίοδο 10-15 ημερών – συνήθως μέσω κάποιας εταιρίας - και στη
.....

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο προπονητής της εθνικής ομάδας κρίκετ που ασέλγησε σε 17χρονο.

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 49χρονος προπονητής κρίκετ που κατηγορείται για ασέλγεια σε 17χρονο αγόρι, επ' αμοιβή και κατ' εξακολούθηση.

Η απολογία του 49χρονου κράτησε περίπου τρεις ώρες, αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 49χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατόπιν καταγγελίας του γονέα του 17χρονου αλλά και έρευνα της Αστυνομίας

 

Λεπτομέρειες για την εμετική δράση του σεσημασμένου παιδόφιλου, τον οποίο κάναμε ... προπονητή της Εθνικής Ομάδας, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο για το βρώμικο παρελθόν του....:

Προσέλαβαν σεσημασμένο παιδόφιλο ως προπονητή παιδιών!



«Παγωμάρα» επικρατεί στην Κέρκυρα μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του παιδόφιλου προπονητής της Εθνικής Ομάδας κρίκετ που ασελγούσε σε έναν 17χρονο αθλητή με αμοιβή… 20 ευρώ κάθε φορά! Το πλούσιο οπτικό υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του και εξετάζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και το παρελθόν του που περιλαμβάνει τη σύλληψή του στις ΗΠΑ πριν από 13 χρόνια για τον ίδιο λόγο, πείθουν ότι ο συγκεκριμένος έφηβος δεν ήταν το μόνο του θύμα.

Το ερώτημα που απασχολεί τους γονείς παιδιών τα οποία αθλούνται στο κρίκετ, είναι πώς προσελήφθη ένας παιδόφιλος στην Εθνική Ομάδα χωρίς να εξεταστεί το ποινικό παρελθόν του. Γιατί, παρά την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ στην
....

Πώς εκτονώνονται σεξουαλικά οι 8.000 αλλοδαποί της Μανωλάδας;;;(Σοκαριστικό άρθρο, που αν αληθεύει, θα πρέπει να δοθούν πολλές εξηγήσεις και από πολλούς φορείς)


Που γαμάνε οι 8000 πρόσφυγες της #manolada ?

 
IMG_1863
Πηγαίνοντας αρκετά συχνά στη Μανωλάδα για να βρεθώ δίπλα στους πρόσφυγες εργάτες γης και να σταθώ αλληλέγγυος μαζί τους , βρέθηκα και σε ένα άλλο πλήθος προβλημάτων – καταστάσεων που συντηρούνται – απορρέουν εξαιτίας του βασικού προβλήματος.
Την Κυριακή 28/04 , κατά την διάρκεια της πορείας από τη Μανωλάδα μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας (4klm περίπου) είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς πρόσφυγες – εργάτες γης.
Κάποια στιγμή ρωτάω έναν μπαγκλαντεσιανό συνοδοιπόρο
- ”Ρε φίλε , εσείς εδώ , που γαμάτε , υπάρχουν γυναίκες που τις πληρώνεται για να πάτε μαζί τους; ”
Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη:
- ”Υπάρχουν σπίτια , τα περισσότερα μέσα στα χωράφια , που έχουν γυναίκες και με 20 ευρώ πάμε”
Τον ρώτησα αν οι γυναίκες είναι ελληνίδες ή ξένες και μου
...

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ποιοι και με ποιον τρόπο απαλλάσσονται από το χαράτσι της ΔΕΗ;

 

Ποιοι και με ποιον τρόπο απαλλάσσονται από το χαράτσι;
Την ακριβή διαδικασία επιβολής και απόδοσης του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΑ)έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη οριστικοποιούνται τα δικαιολογητικά απαλλαγής, οι ενέργειες της ΔΕΗ, των εφοριών λλά των υπολοίπων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς επίσης και η διαδικασία απόδοσης του Τέλους.
Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος να αρχίσει να επιβάλλεται από τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων για το επόμενο έτος θα πρέπει να εξασφαλίζει έσοδα 3,2 δισ ευρώ και για αυτό γίνονται διάφορα σενάρια με τα αγροτεμάχια που θα φορολογηθούν, αλλά και για το ύψος του αφορολόγητου ορίου.
Σημειώνεται, ότι αύριο Τετάρτη λήγει και η προθεσμία που έχει δώσει του υπουργείο Οικονομικών για τη διόρθωση λαθών στα στοιχεία των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
Αναλυτικά η διαδικασία χορήγησης απαλλαγής:
Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί λογαριασμός κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Η. ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος με υπολογισμό ΕΕΤΑ, ενώ το ακίνητο απαλλάσσεται σύμφωνα με τις περιπτώσεις 7 και 8 της υποπαραγράφου Α.7. του ν. 4152/2013, τότε:
1.1. Ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλλει αίτηση
....

“Προτιμώ να πέσει η κυβέρνηση”. Δε νομίζω να διαφωνούν πολλοί Αντώνη…

 
 
free-fall
«Προτιμώ να πέσει η κυβέρνηση παρά να κάνω πίσω με την απεργία των καθηγητών!» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δε γνωρίζω αν το έχετε καταλάβει αλλά έχουμε δύο πρωθυπουργούς σε ένα.
stratis1του Στρατή Μαζίδη
Έχουμε το στοιβαρό Αντώνη Σαμαρά που δε χαμπαριάζει από συνδικάτα και κατεστημένα. Τον πρωθυπουργό που δεν πιάνεται αιχμάλωτος των συντεχνιών. Το κράτος θα λειτουργήσει κύριοι. Είναι σοβαρό. Τι το περάσατε για μπουρδέλο; Μα καλά πως σας δόθηκε τέτοια εντύπωση; Υπάρχει ανάπτυξη κύριοι. Οι Καναδοί αγοράζουν το αερόδρομιο το οποίο πουλήθηκε με κάτι κάμποσα εκατομμύρια ευρώ οφειλές σε ΦΠΑ. Εργαζόμενοι απολύονται και σκλάβοι προσλαμβάνονται.
Κι έχουμε και τον Antonis Samaras που όταν βγαίνει στο εξωτερικό διαπραγματεύεται με …πυγμή, με …σθένος, βαρά το χέρι στο τραπέζι (για να σκοτώσει κάποιο μυγάκι), σηκώνεται όρθιος, απεκδύεται των ενδυμάτων του και βροντοφωνάζει να το ακούσουν όλοι οι Ευρωπαίοι (μεταξύ των οποίων και κάτι κτηνοβάτες εταίροι μας) YES TO EVERYTHING!
Πραγματικά Αντώνη αυτή η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι για π-έσιμο (όποιος θέλει βέβαια μπορεί να αλλάξει το πρώτο γράμμα).
πηγη

Αυτό είναι το Αλβανικό κάθαρμα που σκότωσε το ζευγάρι τον ηλικιωμένων για να ληστέψει το αυτοκίνητό τους.

 

 

Alvanos dolofonos 3
To 30χρονο κτήνος εισέβαλε στο σπίτι των δύο ηλικιωμένων, τους οποίους και χτύπησε στο κεφάλι, πιθανόν με κοντάκι όπλου, την ώρα που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους!
Οι άτυχοι ηλικιωμένοι αν και είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σπίτι τους με κάγκελα στα παράθυρα, δεν είχαν ασφαλίσει την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκε το κάθαρμα!
Alvanos dolofonos
Το έγκλημα τοποθετείται γύρω στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου (11-05-2013).
Όπως όλα δείχνουν, ο αλβανός εγκληματίας μπήκε στο σπίτι, τους σκότωσε και άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου του ζευγαριού.
Alvanos dolofonos 2
Πηγή φωτογραφίας 24.gr

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η επιστράτευση των καθηγητών θα ρίξει το μνημόνιο. Αν το πιστέψουμε

 



Η επιστράτευση θα ρίξει το μνημόνιο. Αν το πιστέψουμεΟ κόσμος το έχει καταλάβει. Ο πανικός στην κυβέρνηση και στα γραφεία των αργυρώνητων δημοσιογράφων δεν είναι τυχαίος. Αυτή η απεργία των καθηγητών μπορεί να φέρει το τέλος του μνημονίου. Αρκεί να το πιστέψουμε...
Η μάχη έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της εκπαίδευσης και μπορεί να οδηγήσει σε γενική απεργία και ανατροπή της κυβέρνησης.

Μια τέτοια κινητοποίηση όμως δεν μπορεί ούτε να ξεκινήσει χωρίς τη συμμετοχή μιας συγκεκριμένης ομάδας: των μαθητών. Μάγκες αν πιστεύετε ότι με την ανεργία των νέων στο 64.2% υπάρχει οποιοδήποτε νόημα να δώσετε πανελλήνιες – και μάλιστα τη συγκεκριμένη εβδομάδα που σας το ζητούν – είστε καταδικασμένοι σε αφανισμό. Για την ακρίβεια είστε τόσο ανόητοι όσο και οι πατεράδες σας και οι μανάδες σας, που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Είναι σαν να φοράτε γάντια για να αντιμετωπίσετε μια χιονοστιβάδα. Αλλά το ξέρετε καλά ότι εσείς δεν είστε σαν τους άλλους. Και σε αυτή τη μάχη… δεν φοράμε γάντια.

Τα σχολεία πρέπει να τεθούν υπό κατάληψη από τους ίδιους τους μαθητές που θα προστατεύσουν τους καθηγητές τους – είναι άλλωστε πολύ πιο ώριμοι από αυτούς για να το κάνουν. Οι επιτηρητές πρέπει να βρουν λουκέτα μπροστά τους. Φροντίστε να τους ξεκουφαίνει η μουσική που θα παίζετε στη διαπασών από τεράστια ηχεία.

Οι τοίχοι των σχολείων, που καταρρέουν από την εγκατάλειψη, θα είναι γεμάτοι γκράφιτι και συνθήματα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας που θα επιχειρήσουν να σπάσουν τις καταλήψεις σας θα φύγουν πασαλειμένες με νερό και αλεύρι- όπως ακριβώς τους
...

ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ- ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ....

 


skoyriesgin
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις προσαγωγές από τις Σκουριές ενώ αύριο οι τρεις γυναίκες θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Η πρώτη κατηγορείται ότι εξύβρισε τον επικεφαλής αστυνομικό, ενώ στη συνέχεια, όταν δόθηκε εντολή να συλληφθεί, οι άλλες δύο επιχείρησαν να την απελευθερώσουν.
Η μία, μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται, φέρεται να δάγκωσε αστυνομικούς. Αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της εξύβρισης, της αντίστασης, των απλών σωματικών βλαβών και ενδεχομένως της απείθειας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ThessToday ο δικηγόρος τους, Αλέξανδρος Αδαμίδης.
Στον αέρα βρίσκεται η συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, για την αποκλιμάκωση της έντασης, μετά και τα τελευταία γεγονότα.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Συνελήφθη Αλβανικό καθίκι, ύποπτο για τη φρικτή δολοφόνια του ηλικιωμένου ζευγαριού στα Γιάννενα

 






Ο Αλβανός εντοπίστηκε από αστυνομικούς που είχαν στήσει μπλόκα στην περιοχή να περπατάει έχοντας στον ώμο του σακίδιο με μία χειροβομβίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ισχυρίζεται ότι βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Κατά την ανάκριση που είναι σε εξέλιξη, ομολογεί τις πράξεις του, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου πριν από τρεις μήνες, όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές.

Τους σκότωσε και έφυγε ατάραχος με το αυτοκίνητο τους

Ο 30χρονος φαίνεται να είναι ο δράστης της διπλής σοκαριστικής δολοφονίας που αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα περίπου στις 6 το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Οι δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι δέχτηκαν ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι, πιθανόν από κοντάκι όπλου, την ώρα που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι, αν και είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σπίτι τους με κάγκελα στα παράθυρα, δεν είχαν ασφαλίσει την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκε ο άγνωστος δράστης.

Το έγκλημα τοποθετείται γύρω στις 10 χθες το βράδυ. Όπως όλα δείχνουν, ο κακοποιός μπήκε στο σπίτι, τους σκότωσε και άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου του ζευγαριού.

Το χρονικό του θρίλερ

Νωρίτερα ο αλλοδαπός είχε μπει οπλισμένος στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.

Ο δράστης, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, έσκασε ο πυροκροτητής, ωστόσο η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και ο ληστής χάθηκε στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω του την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

Στη συνέχεια ο δράστης φαίνεται να εισέβαλε στο σπίτι μιας 63χρονης, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και της ζήτησε μια παραμάνα για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε καθώς είχε αφαιρέσει την περόνη.

Το τροχαίο που οδήγησε στην αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος


Λίγο αργότερα στο κέντρο των Ιωαννίνων, σημειώθηκε τροχαίο όταν άνδρας που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο. Ο οδηγός του κλεμμένου αγροτικού, μάρκας Nissan που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.

Το φορτηγό αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο αποκαλύφθηκε πως είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος, ενώ τα χαρακτηριστικά του οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά του δράστη, που νωρίτερα, είχε εισβάλει οπλισμένος στο καφενείο στα Κτίσματα Ιωαννίνων αλλά και στο σπίτι της γυναίκας...

(Κατά τα λοιπά, εσείς της τρικολόρε κυβέρνησης φροντίστε να περάσετε   τον αντιρατσιστικό νόμο-έκτρωμα και άμα με την αδιαφορία σας για τους Έλληνες πολίτες που τους σφάζουν τα αλλοδαπά αποβράσματα και την λαθρολαγνεία που σας διακρίνει δεν ανεβάσετε την ΧΑ στο 30%, όλους εμάς που τα γράφουμε χρόνια τώρα, να μας φτύσετε... )

Αλλοδαποί επιστάτες έσφαξαν αλλοδαπούς εργάτες στην Μανωλάδα. Τώρα γιατί σιωπούν οι ''ευαίσθητοι'';;;;

 

Από τον Πέτρο Αργυρίου

«.Οι πυροβολισμοί αλλοδαπών λαθρεργατών στη Μανωλάδα από Έλληνες επιστατών πήρε τεράστια έκταση: ως όφειλε.

Το μαχαίρωμα αλλοδαπών από ομοεθνή τους επιστάτη ακριβώς για τους ίδιους λόγους, την εργασιακή εκμετάλλευση, πέρασε στα ψηλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δήθεν αριστερίστικο αλλά στην ουσία εξόχως συμβιβαστικά «μετριοπαθές» TVXS, για αρκετές ώρες από την δημοσίευση της είδησης μέχρι και την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο, δεν έχει γραφτεί ούτε ένα σχόλιο. Ούτε ένα σχόλιο για τη συνέχιση μιας από τις χειρότερες μορφές «εργοδοτικού» θράσους, αυθαιρεσίας και βίας.

Απλά εκτονωθήκαμε και μόλις πέρασε η μπόρα της οργής της κοινής γνώμης, η Μανωλάδα επέστρεψε άμεσα στο πρότερο φριχτό καθεστώς.

Τόση υποκρισία.

Τμήματα της αριστεράς, σφετεριζόμενοι αγώνες που δώσαν άλλοι για όλους, θεωρούν εαυτούς ηθικά ανώτεροι των πάντων. Δίπλα στον ανόητο ρατσισμό της φυλετικής ανωτερότητας, πλαισιώνεται πλέον ο ρατσισμός της ιδεολογικής ανωτερότητας.

Και όλα αυτά από ανθρώπους που κατά τη διάρκεια της ζωής τους όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα των εργατικών αγώνων αλλά βλέπουν τους συμπολίτες τους να βυθίζονται σε εργασιακό μεσαίωνα και αυτοί κρατούν τη μύτη τους ψηλά μην τους πιάσει η μπόχα της ταξικής και βιωτικής υποβάθμισης. Δεν μπορείς παρά να κατηγορήσεις αυτά τα τμήματα της αριστεράς για υποκρισία και σνομπισμό.»

Ολόκληρο το άρθρο στο: http://agriazwa.blogspot.gr/2013/05/3-sequel.html