Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Γλέζος κάνει διεθνές το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων! Δίνει σήμερα συνέντευξη στο Ευρωκοινοβούλιο! Παράδειγμα μαχητικότητας και αγώνα!

 
 
 
 
Δίνει σήμερα συνέντευξη στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με την Γερμανίδα πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς στην Ευρωβουλή Γκάμπι Τσίμερ
Σε υπoθεση όλης της παγκόσμιας κοινότητας κατάφερε να μετατρέψει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο Μανώλης Γλέζος.
Με την εφηβική του μαχητικότητα, ο ακατάβλητος αγωνιστής κατάφερε, όχι μόνο να συσπειρώσει το σύνολο των ελληνικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και να ευαισθητοποιήσει και τις υπόλοιπες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταφέρνοντας αυτό που μέχρι πρότινος φαινόταν ακατόρθωτο. Να πετύχει, δηλαδή, τη διεθνοποίηση του ελληνικού αιτήματος, μετατρέποντας μια εθνική διεκδίκηση, σε διεθνές ζήτημα.
Με τη δύναμη των επιχειρημάτων, την πλήρη τεκμηρίωση των ελληνικών απαιτήσεων, ο άνθρωπος που συμβολίζει την έννοια της Εθνικής Αντίστασης στην Ελλάδα, κατάφερε να εξασφαλίσει συμμαχίες, ακόμη και στην Γερμανία. Είναι χαρακτηριστική η στάση της Γερμανίδας Ευρωβουλευτού Γκάμπι Τσίμερ, που, με την ιδιότητα της επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε αλληλέγγυα στον αγώνα της Ελλάδας, προκειμένου να πειστεί η γερμανική κυβέρνηση, να καταβάλει όλες τις οφειλές της προς τη χώρα μας, τόσο σε ότι αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις, για τα απίστευτα εγκλήματα της κατοχικής περιόδου, αλλά και σε ότι αφορά το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που υποχρεώθηκε η κατεστραμμένη Ελλάδα, να συνάψει με τις δυνάμεις κατοχής.
Δείχνοντας, μάλιστα, έμπρακτα την αλληλεγγύη της, η Γερμανίδα πολιτικός θα παραστεί στη σημερινή συνέντευξη τύπου, που θα δώσει ο Μανώλης Γλέζος, σε συνέχεια της κοινής τους δήλωσης, υπέρ της ελληνικής διεκδίκησης.
Σε νεότερη, μάλιστα, τοποθέτησή της, η κ. Τσίμερ, επανέλαβε πολύ καθαρά τη θετική στάση της ίδιας και του κόμματός της, συνδέοντας, μάλιστα τις οφειλές της κατοχικής Γερμανίας, με το τωρινό χρέος της χώρας μας, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την τεράστια ηθική διάσταση του ελληνικού αιτήματος.
Από την πλευρά του ο Μανόλης Γλέζος, αναμένεται να αναλύσει για μια ακόμη φορά, όλες τις κατηγορίες οφειλών της Γερμανίας προς το Ελληνικό Δημόσιο, από την κατοχική περίοδο, συμπεριλαμβάνοντας και το πλιάτσικο που έχει γίνει στους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, αλλά και στη νομική τεκμηρίωση του ελληνικού αιτήματος, με βάση τα σχετικά πορίσματα της Διασυμμαχικής Επιτροπής, που είχε συνέλθει στο Παρίσι το 1946 και είχε προσδιορίσει ακόμη και το ύψος των οφειλών.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία για ματαίωση παράστασης μπαλέτου στο Ηρώδειο και μη επιστροφής των χρημάτων στους ανθρώπους που αγόρασαν τα εισιτήρια.

Από αναγνώστη του ιστολογίου μας. λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Προμηθευτήκαμε εισιτήρια από γνωστή εταιρεία εισιτηρίων (Ticketservice, Πανεπιστημίου 39) για παράσταση μπαλέτου, προς τιμήν της μεγάλης μπαλαρίνας Μάγιας Πλιτσέσκαγια που θα γινόταν στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ηρώδειο.

Λίγες μέρες πριν την παράσταση ανακοινώθηκε στο διαδίκτυο ότι η παράσταση θα άλλαζε ημερομηνία λόγω κάποιου προβλήματος και μεταφερόταν στις 11 Οκτωβρίου 2014.

Μια μέρα πριν απο την νέα ημερομηνία, πάλι μέσω διαδικτύου ανακοινώθηκε ότι η παράσταση ματαιώθηκε οριστικά και ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα μπορούσαν να αποζημιωθούν από τις 3 Νοεμβρίου 2014.

Αλήθεια, γιατί να κρατούν τα χρήματα για δυο μήνες και να μην τα επιστρέψουν άμεσα;;;; Ακόμα και έτσι όμως, κάναμε υπομονή μέχρι προχθές που επικοινωνήσαμε με την εταιρεία πώλησης εισιτηρίων για να πάρουμε τα χρήματά μας και εκεί μας περίμενε πλέον το αποκορύφωμα όλης αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Μας ενημέρωσαν, ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω διότι δεν τους τα έχει επιστρέψει ο παραγωγός της παράστασης για δικούς του λόγους και ότι υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι ο ίδιος ο παραγωγός και η εταιρεία του με την επωνυμία Ι.Τσιλιγιάννης - Χ. Τσιλιγιάννης ΟΕ -Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μας συμβούλευσαν να κάνουμε υπομονή και να επικοινωνήσουμε μαζί τους στο τέλος του μήνα για να δούμε αν θα τα έχει επιστρέψει ο παραγωγός ώστε να αποζημιωθούμε και εμείς με τη σειρά μας.

Αυτοί οι κύριοι άραγε, αν εμείς δεν τους δίναμε τα χρήματά μας για να δούμε μια παράσταση, θα μας έβαζαν μέσα τζάμπα και θα έκαναν υπομονή άμα τους λέγαμε ότι θα τους τα δίναμε σε κάνα χρόνο ή καθόλου;;;;;

Και όλα αυτά με φόντο ένα σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, το Ηρώδειο.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Κ.Μ.
 

Σπείρα Νιγηρο-Σενεγαλεζο-Αφγανών λαθρομεταναστών που τελούσαν εικονικούς γάμους με Ελληνίδες, συνέλαβε η αστυνομία στην Αμαλιάδα.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες που έχουν γίνει, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν κάνει στην Αμαλιάδα, το τελευταίο εξάμηνο, πέντε εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών και δύο εικονικούς γάμους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα έναν Έλληνα 32 χρόνων, τέσσερις Ελληνίδες ηλικίας 31, 30, 22 και 20 ετών, δύο υπηκόους Νιγηρίας, ηλικίας 28 και 32 ετών και μια 45χρονη Νιγηριανή, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν η αρχηγός της σπείρας.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ένας 34χρονος Έλληνας και ακόμα τρεις υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζει η Αστυνομία.

Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα


Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, η 45χρονη Νιγηριανή σε συνεργασία με τους δύο συλληφθέντες συμπατριώτες της, ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, ο 33χρονος και η 30χρονη, φρόντιζαν να βρίσκουν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν ως πατέρα του παιδιού τους μη νόμιμο αλλοδαπό, έναντι της χρηματικής αμοιβής που έφθανε τα 500 ευρώ.

Οι υπόλοιπες τρεις συλληφθείσες, ηλικίας 31,22 και 20 ετών έκαναν σύμφωνα με την Αστυνομία εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών εκτός γάμου, με αλλοδαπούς υπηκόους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Καμαρώστε πρωτοσέλιδο των μνημονιακών δημοσιοπαπαγάλων: "Καταιγίδα" φοροελαφρύνσεων από την κυβέρνηση - Τέλος τα τεκμήρια από το 2015 - Και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ - Τι αλλάζει στη φορολογία μισθωτών!

(agiovasilema:  Αναδημοσίευση από το σημερινό  πρωτοσέλιδο τίτλο και το αντίστοιχο άρθρο του newsit.gr....Η ''δημοσιογραφία'' στην απόλυτη υπηρεσία των αφεντικών δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα πλέον.Ο τρόμος τους έχει κυριεύσει και βρωμάει σκατίλα παντού. Το απαραίτητο κερασάκι στην εμετική τούρτα δεν είναι παρά η ακριβοπληρωμένη διαφήμιση της γερμανικής αλυσίδας ηλεκτρονικών συσκευών...)

 
 
 
Tις τελευταίες ημέρες ζωής μετρούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Το τέλος των τεκμηρίων από το 2015 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα επεκταθεί και στα επόμενα έτη η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας «με το μήνα» μετά την άρση της ακινησίας.

Επίσης επανέλαβε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καθώς επίσης και την μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, στην ομιλία του στο «6ο Thessaloniki Tax Forum» που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε:

- Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το έτος 2015 (φορολογικές δηλώσεις έτους 2016). Ο υφυπουργός επεσήμανε συγκεκριμένα ότι «στοχεύουμε να μεταβούμε σε μια εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015».

- Την επέκταση και στα επόμενα χρόνια της δυνατότητας καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας. Το μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει φέτος δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις παραλάβουν, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνον για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

- Μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ, από 1,43% που προβλέπεται να αποφέρει φέτος.

- Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.
- Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων.

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τις ποινικές κυρώσεις για φορολογικές παραβάσεις. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάνης, «χωρίς να θίγεται η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία προβλέπει την κατάργηση των ποινικών διώξεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.