Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Γλέζος κάνει διεθνές το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων! Δίνει σήμερα συνέντευξη στο Ευρωκοινοβούλιο! Παράδειγμα μαχητικότητας και αγώνα!

 
 
 
 
Δίνει σήμερα συνέντευξη στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με την Γερμανίδα πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς στην Ευρωβουλή Γκάμπι Τσίμερ
Σε υπoθεση όλης της παγκόσμιας κοινότητας κατάφερε να μετατρέψει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο Μανώλης Γλέζος.
Με την εφηβική του μαχητικότητα, ο ακατάβλητος αγωνιστής κατάφερε, όχι μόνο να συσπειρώσει το σύνολο των ελληνικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και να ευαισθητοποιήσει και τις υπόλοιπες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταφέρνοντας αυτό που μέχρι πρότινος φαινόταν ακατόρθωτο. Να πετύχει, δηλαδή, τη διεθνοποίηση του ελληνικού αιτήματος, μετατρέποντας μια εθνική διεκδίκηση, σε διεθνές ζήτημα.
Με τη δύναμη των επιχειρημάτων, την πλήρη τεκμηρίωση των ελληνικών απαιτήσεων, ο άνθρωπος που συμβολίζει την έννοια της Εθνικής Αντίστασης στην Ελλάδα, κατάφερε να εξασφαλίσει συμμαχίες, ακόμη και στην Γερμανία. Είναι χαρακτηριστική η στάση της Γερμανίδας Ευρωβουλευτού Γκάμπι Τσίμερ, που, με την ιδιότητα της επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε αλληλέγγυα στον αγώνα της Ελλάδας, προκειμένου να πειστεί η γερμανική κυβέρνηση, να καταβάλει όλες τις οφειλές της προς τη χώρα μας, τόσο σε ότι αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις, για τα απίστευτα εγκλήματα της κατοχικής περιόδου, αλλά και σε ότι αφορά το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που υποχρεώθηκε η κατεστραμμένη Ελλάδα, να συνάψει με τις δυνάμεις κατοχής.
Δείχνοντας, μάλιστα, έμπρακτα την αλληλεγγύη της, η Γερμανίδα πολιτικός θα παραστεί στη σημερινή συνέντευξη τύπου, που θα δώσει ο Μανώλης Γλέζος, σε συνέχεια της κοινής τους δήλωσης, υπέρ της ελληνικής διεκδίκησης.
Σε νεότερη, μάλιστα, τοποθέτησή της, η κ. Τσίμερ, επανέλαβε πολύ καθαρά τη θετική στάση της ίδιας και του κόμματός της, συνδέοντας, μάλιστα τις οφειλές της κατοχικής Γερμανίας, με το τωρινό χρέος της χώρας μας, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την τεράστια ηθική διάσταση του ελληνικού αιτήματος.
Από την πλευρά του ο Μανόλης Γλέζος, αναμένεται να αναλύσει για μια ακόμη φορά, όλες τις κατηγορίες οφειλών της Γερμανίας προς το Ελληνικό Δημόσιο, από την κατοχική περίοδο, συμπεριλαμβάνοντας και το πλιάτσικο που έχει γίνει στους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, αλλά και στη νομική τεκμηρίωση του ελληνικού αιτήματος, με βάση τα σχετικά πορίσματα της Διασυμμαχικής Επιτροπής, που είχε συνέλθει στο Παρίσι το 1946 και είχε προσδιορίσει ακόμη και το ύψος των οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου