Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Καμαρώστε πρωτοσέλιδο των μνημονιακών δημοσιοπαπαγάλων: "Καταιγίδα" φοροελαφρύνσεων από την κυβέρνηση - Τέλος τα τεκμήρια από το 2015 - Και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ - Τι αλλάζει στη φορολογία μισθωτών!

(agiovasilema:  Αναδημοσίευση από το σημερινό  πρωτοσέλιδο τίτλο και το αντίστοιχο άρθρο του newsit.gr....Η ''δημοσιογραφία'' στην απόλυτη υπηρεσία των αφεντικών δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα πλέον.Ο τρόμος τους έχει κυριεύσει και βρωμάει σκατίλα παντού. Το απαραίτητο κερασάκι στην εμετική τούρτα δεν είναι παρά η ακριβοπληρωμένη διαφήμιση της γερμανικής αλυσίδας ηλεκτρονικών συσκευών...)

 
 
 
Tις τελευταίες ημέρες ζωής μετρούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Το τέλος των τεκμηρίων από το 2015 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα επεκταθεί και στα επόμενα έτη η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας «με το μήνα» μετά την άρση της ακινησίας.

Επίσης επανέλαβε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καθώς επίσης και την μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, στην ομιλία του στο «6ο Thessaloniki Tax Forum» που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε:

- Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το έτος 2015 (φορολογικές δηλώσεις έτους 2016). Ο υφυπουργός επεσήμανε συγκεκριμένα ότι «στοχεύουμε να μεταβούμε σε μια εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015».

- Την επέκταση και στα επόμενα χρόνια της δυνατότητας καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας. Το μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει φέτος δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις παραλάβουν, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνον για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

- Μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ, από 1,43% που προβλέπεται να αποφέρει φέτος.

- Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.
- Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων.

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τις ποινικές κυρώσεις για φορολογικές παραβάσεις. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάνης, «χωρίς να θίγεται η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία προβλέπει την κατάργηση των ποινικών διώξεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου