Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ από το ΒΗΜΑ: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ από το ΒΗΜΑ: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»
Με τον εμετικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;», φράση που την αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κυκλοφορεί Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 31 Ιουλίου. Οι ξεδιάντροποι κυβερνητικοί απολογητές του «λαμπρακέικου» προσπαθούν με αυτά τα απαράδεκτα πρωτοσέλιδα να τρομοκρατήσουν το λαό και συνάμα να παρουσιάσουν ως… πατριώτη τον κατοχικό πρωθυπουργό!
Για το δημοσιογραφικό υπόκοσμο που σκαρφίστηκε αυτή τη ξεφτίλα τι να πούμε; Υπόκοσμος!… Αρκεί!

Ωστόσο, θα σχολιάσουμε επιγραμματικά τη ρήση που αποδίδεται στον Πρωθυπουργό:
1. Η Πελοπόννησος δεν είναι του Γιωργάκη να την πουλήσει, ούτε τα νησιά, και αν τολμήσει κανείς να υποδουλώσει ή να ξεπουλήσει την πατρίδα μας, να ξέρει καλά, ότι θα πάρουμε τα όπλα για να υπερασπιστούμε τη γη μας! Καταλάβατε καθάρματα;
2. Αυτή είναι η ρήση που θα κυνηγά τον Γιωργάκη μέχρι να πεθάνει και θα τον χαρακτηρίζει στα βιβλία ιστορίας του μέλλοντος. Αν θυμόμαστε τον πατέρα του από το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα», ο Γιώργος θα μείνει στην ιστορία -φρόντισε Το ΒΗΜΑ να καταγραφεί- ως ο άνθρωπος που πήγε στην Ευρώπη γονατιστός και έφθασε να διαπραγματεύεται, ως φοβισμένο ανδρείκελο, τη γη μας! Εάν δεν την είπε τη φράση, για να είμαστε δίκαιοι, τότε πρόκειται για αισχρή προβοκάτσια της φυλλάδας του Ψυχάρη και του Πρετεντέρη, ή για μια ακόμη τρανταχτή ηλιθιότητα του περιβόητου επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου!
3. Δεν θέλουμε άλλους ξενόδουλους στον τόπο, δεν θέλουμε άλλους προσκυνημένους! Να τελειώσει η ξεφτίλα τώρα! Να πάμε σε εκλογές και ο,τι βγει! Χειρότερο πράγμα από
...

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ!! ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ * ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -ΣΕ ΠΟΙΟΝ;- ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 12.000 ευρώ ΕΩΣ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 300 ευρώ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

9 εκκαθαριστικά από την Εφορία μόλις τελειώσουν τα μπάνια του λαού


Βομβαρδισμό από 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής φόρων και τελών θα δεχτούν περισσότεροι από 8 εκατ. φορολογούμενοι αμέσως μετά τις διακοπές.
Κομπιούτεράκι -και γερό πορτοφόλι- θα χρειαστούν οι περισσότεροι από Σεπτέμβριο για να αντεπεξέλθουν στη φορολογική επιδρομή 

Κομπιούτεράκι -και γερό πορτοφόλι- θα χρειαστούν οι περισσότεροι από Σεπτέμβριο για να αντεπεξέλθουν στη φορολογική επιδρομή Εισοδηματική εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη είναι τα «μπιλιετάκια» που θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, καθώς αποσκοπούν στη συρρίκνωση της τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού και κυρίως στην απομάκρυνση νέων μέτρων.

Τα 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τμηματικά αμέσως μετά τις διακοπές, επισήμανε στην «Ε» κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησής τους ακόμα και έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 (σ.σ. τα έσοδα θα εγγραφούν στο 2011).
Απλοί μισθωτοί με εισόδημα ακόμα και από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν τον
....

Ξήλωσαν σκηνές και πανό με εντολή Καμίνη - Οκτώ συλλήψεις από τα ΜΑΤ που τα έστειλαν χαράματα στο Σύνταγμα για εκκαθαριστική επιχείρηση!

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν οι «Αγανακτισμένοι»

Επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες καθαρισμού του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα ΜΑΤ, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Με εντολή του Γ. Καμίνη αφαίρεσαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις.
Ο δήμαρχος Αθηναίων έστειλε 25 φορτηγά στην πλατεία και οι υπάλληλοι του δήμου, με τη συνδρομή της αστυνομίας, απομάκρυναν τις σκηνές και τα κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό τόσο από την πλατεία όσο και από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας.
Μέλη του κινήματος των "Αγανακτισμένων" έτρεξαν να σώσουν ό,τι προλάβουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά αντικείμενα κατασχέθηκαν.
Κατά την επιχείρηση, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 4 Έλληνες, δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός κι ένας Ρουμάνος, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που
...

Οι οικολόγοι πράσινοι και το πολιτικό δούλεμα!!!!!!

Έβγαλαν ανακοίνωση οι οικολόγοι για να διαμαρτυρηθούν για το ότι με εντολή Καμίνη απομακρύνθηκαν οι σκηνές από το Σύνταγμα….μάλιστα μέχρι εδώ όλα καλά….και αφού κύριοι οικολόγοι δεν θέλατε να φύγουν οι σκηνές από το Σύνταγμα γιατί δεν πιέζατε μέσω των δημοτικών σας συμβούλων που βρίσκονται στην παράταξη Καμίνη;;;;;;
και αφού δεν θέλετε να γινόταν κάτι τέτοιο γιατί δεχτήκατε να διοριστεί και το δικό σας μέλος ως σύμβουλος του Καμίνη για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας ;;;
Για να μην ξεχνιόμαστε κύριοι οικολόγοι (ο Θεός να σας κάνει οικολόγους) πως η αστυνομία και οι υπάλληλοι του δήμου για να διώξουν τις σκηνές επικαλεστήκανε ως επιχείρημα κατασκήνωση σε δημοσιο χωρο και μόλυνση του περιβαλλοντος!!!
άρα δεν μπορείτε από την μία να στηρίζετε τον δήμο και από την
...

Ο Σόιμπλε μας μίλησε ανοιχτά για χάσιμο της εθνικής μας κυριαρχίας και κανείς π… δεν είπε στον Γερμαναρά «τι λες ρε ανιστόρητε για την Ελλάδα;»

Εις μνήμην του «αδελφού» μου Γιώργου


Με το Γιώργο Γεννηματά, αυτό το διαμάντι ανθρωπιάς και ευαισθησίας, μας ένωνε μια αδελφική φιλία από τη μεταπολίτευση, εκεί γύρω στο 74-75.
Γι' αυτό και με πάντρεψε με τη Μαρία. Γιατί με αγαπούσε και τον αγαπούσα. Δεν ήταν μια κουμπαριά σαν και αυτές τις χύμα κουμπαριές του Μητσοτάκη όπου έχει παντρέψει 1000 νοματαίους για να τον ψηφίζουν.
Και η γλυκιά μου η κουμπάρα η Κάτια Γεννηματά, η γυναίκα του Γεώργιου και μητέρα της σημερινής υφυπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά κράταγε τη λαμπάδα εκείνες τις ώρες του γάμου μου και την άκουγα να βογκάει από τον πόνο «χτυπημένη» τότε άγρια από τον καρκίνο. Μετά λίγους μήνες η Κάτια μας «έφυγε».
Για τέτοια αγάπη μιλάω με τους Γεννηματάδες, και όχι για αυτές τις
....

Συνεχείς αυτοκτονίες Ελλήνων τον Ιούλιο! 500 αυτόχειρες το 2010. 150 στο πρώτο 3μηνο του 2011. Πλησιάζει η ώρα του ανθέλληνα και των τσιρακιών του. Η τιμωρία τους θα είναι ανάλογη!




Κάθετη αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, κατά 40% λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τραπεζικής και ιδιωτικής τοκογλυφίας. Στην Ευρωζώνη η Ελλάδα έχει το χειρότερο ποσοστό.  Τα συγκλονιστικά στοιχεία έχουν ως εξής:
2007 : 328 (άνδρες οικογενειάρχες, νέοι άνεργοι, χρεωμένοι επαγγελματίες)
2008 : 366 (άνδρες οικογενειάρχες, νέοι άνεργοι, χρεωμένοι επαγγελματίες)
2009 : 391 (άνδρες οικογενειάρχες, νέοι άνεργοι, χρεωμένοι επαγγελματίες)
2010 : ο αριθμός εκτοξεύθηκε!! 500 !!! αυτόχειρες Έλληνες !!!
Τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2011 πιστοποιουν 150 αυτοκτονίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί δηλαδή σε δύο [2] αυτοκτονίες την ημέρα.
  • Πριν λίγες ημέρες, βρέθηκε απαγχονισμένος από ιμάντα παραθύρου στο σπίτι του στη Νίκαια, στην οδό Κομνηνών, ένας 50χρονος , ο οποίος είχε αφήσει σημείωμα που έλεγε ότι προβαίνει σε αυτή την πράξη καθώς δεν αντέχει άλλο τη ζωή του λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της ανεργίας.
  • Χθες το πρωί βρέθηκε απαγχονισμένος στο Κέντρο της Πτολεμαίδας 46χρονος επιχειρηματίας, που άφησε σημείωμα με το οποίο εξηγεί αναλυτικά τα
  • ...
  • Οι λαθρομετανάστες απειλούν πλέον ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση, ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα όποια αιτήματα έχουν, θα χυθεί αίμα! Άντε μαζέψτε τους τώρα αν μπορείτε......

     

    Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΘΕΡΙΕΨΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


    “Αν η πολιτεία εξακολουθεί να κωφεύει στα αιτήματά μας, να αγνοεί την κατάσταση των μεταναστών και να τους εγκαταλείπει στην εξαθλίωσή τους, το δικό μας κίνημα “αγανακτισμένων” που έρχεται, δεν θα είναι ανώδυνο. Μπορεί να χυθεί αίμα, σας το λέω…”

    της ΕΛΙΝΑΣ ΓΑΛΗΝΟΥ
    Φαίνεται ότι το κίνημα “αγανακτισμένων” υποβόσκει συνέχεια και μάλιστα, αγριότερη. Ενώ ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θριαμβολογούν ασύστολα για τις επιτυχίες τους στις Βρυξέλλες, η ελληνική κοινωνία τρομάζει να σκεφτεί πώς θα αντιμετωπίσει το φθινόπωρο, ασφυκτιώντας μέσα στην πολύπλευρη πλέον κρίση.
    Ισως ο “ευαίσθητος” πρωθυπουργός μας, από τα αλλεπάλληλα πήγαινε-έλα στο εξωτερικό, ξέχασε μεταξύ άλλων το πρόβλημα των μεταναστών. Και όμως δεν πάνε παρά λίγοι μόνο μήνες από τα επεισόδια στη Νομική και στο κτίριο “Υπατία” όπου η κοινωνία μας κατάπιε τη
    ....

    Ο λύκος και αν εγέρασε...Συνελήφθη και πάλι ο εγκέφαλος της «εταιρείας δολοφόνων»

    Τον δικηγόρο και πρώην δήμαρχο Χαλκηδόνας Χρήστο Παπαδόπουλο, γνωστό ως αρχηγό της «εταιρείας δολοφόνων», συνέλαβε η αστυνομία με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας.
    Η γυναίκα κρατείτο παράνομα πέντε μήνες σε διώροφο σπίτι στη Συκιά Κορινθίας, ενώ για το ίδιο αδίκημα, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούνται ένας 50χρονος, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε το 2009, και άλλο ένα άτομο.
    Σύμφωνα με τη δικογραφία, η παράνομη κράτηση της γυναίκας διαπιστώθηκε όταν η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι ανέβηκε στον α΄όροφο, όπου της είχαν απαγορεύσει να μπαίνει, και βρήκε την 57χρονη. Τότε η τελευταία της ζήτησε να ειδοποιήσει τον αδερφό της στη Δράμα, ο οποίος πήγε αμέσως στο αστυνομικό της περιοχής του, όπου κατήγγειλε τα όσα πληροφορήθηκε.
    Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Ξυλοκάστρου και ακολούθησε έφοδος παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι στη Συκιά, όπου βρέθηκε η 57χρονη. Στο ίδιος μέρος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας πιστολιού με 12 φυσίγγια και εννέα ναρκωτικά δισκία. Το κρησφύγετο όπου κρατείτο ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου συλληφθέντα, με τον οποίο εκτιμάται ότι ο Παπαδόπουλος είχε γνωριστεί στις φυλακές.
    Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 57χρονη είχε γνωριστεί με τον Παπαδόπουλο μέσω κοινών γνωστών. Εκείνος της εμφανίστηκε ως δικηγόρος ειδικός στα κληρονομικά, καθώς η γυναίκα ήθελε να τακτοποιήσει κάποιες κληρονομικές
    ...

    Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

    Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε; Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο...



    Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»Είμαστε Έλληνες ρε;

    Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…
    Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;

    Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…

    Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!
    Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους
    ...

    ΜΠΡΑΒΟ κορίτσια! - Οι πρωταθλήτριές μας τίμησαν τη σημαία και τη χώρα μας και όχι την Παγκόσμια Διακυβέρνησή σου ...καθυστερημένε...Τ' ακούς;

    - Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση νίκησαν 9-8 την Κίνα
    - Παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην Ιστορία της η ομάδα πόλο των γυναικών
    - Αήττητη η εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης
    - Είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για ελληνική ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα
    Αυτό το χρυσό δε μπορούσε να χαθεί! Το ήθελαν πολύ τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση. Και το πήραν ρίχνοντας στον... πάγκο της πισίνας την οικοδέσποινα Κίνα με 9-8!

    Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν τη μεγαλειώδη εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Σαγκάης. Η Λιόση, η Ασημάκη, η Μελιδώνη και τα άλλα κορίτσια έδωσαν τα πάντα και έφτασαν εκεί που τους άξιζε: στην κορυφή του κόσμου!

    Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποια ομάδα ήταν αποφασισμένη για τη νίκη. Οι Ελληνίδες πήραν από το πρώτο λεπτό το προβάδισμα και άντεξαν στην πίεση των

    Ο Ψωμιάδης τους χορεύει στα γόνατά του με τα Αρχεία της ΚΥΠ επί Χούντας!

    PSOMIADIS.jpg

    Από τον Στάθη Τρομπούκη

    Γίγαντας είναι ο Μάκαρος. Τους χορεύει όλους. Πολιτικούς και επιχειρηματίες.
    Τους γνωρίζει από τα γεννοφάσκια τους. Από τότε που θηλάζανε το δάχτυλό τους.
    Κι αυτό γιατί κρατάει μυστικά και ντοκουμέντα.
    Πως απέκτησε όμως ο φοβερός , ο ασύλληπτος Μάκαρος σχεδόν όλα τα Αρχεία της ΚΥΠ επί Χούντας;
    Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες που κυκλοφορούν ο Μάκαρος, ο δυναμίτης, ο μερακλής, έκανε δουλειές μ έναν συγγενή της Δέσποινας Παπαδοπούλου.
    Απ΄αυτόν λοιπόν ο Μάκαρος εξασφάλισε καυτά ντοκουμέντα από τα Αρχεία της ΚΥΠ, επί Χούντας.
    Φακελωμένους λοιπόν τους έχει όλους ο Μάκαρος. Με γραπτά και
    ...

    Η άγνωστη και ''εξαφανισμένη'' πρώτη σύζυγος του ΓΑΠ - Σπάνιο φωτογραφικό υλικό



    Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η Εύα Ζησιμίδου ήταν η μεταφράστρια του Στρος Καν όταν εκείνος ήρθε στην Ελλάδα. Επίσης, λίγοι είναι και εκείνοι που γνωρίζουν πως η Εύα Ζησιμίδου υπήρξε σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου και απέκτησαν τον Ανδρέα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο όταν ήταν φοιτητές. Από την πρώτη στιγμή....
    της γνωριμίας τους έγιναν αχώριστοι και λίγο πριν επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα παντρεύονται με πολιτικό γάμο.
    Η εγκατάστασή τους στο σπίτι της οικογένειας Παπανδρέου στο Καστρί δεν θα είναι εύκολη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποκαλύπτει αμέσως στους γονείς τους ότι είναι παντρεμένος, αφού μέχρι τότε ο πολιτικός γάμος δεν είχε ισχύ στην Ελλάδα. Η Εύα Ζησιμίδου επιμένει να κάνουν θρησκευτικό γάμου έτσι ώστε αν έμενε έγκυος να μην υπήρχε πρόβλημα με την
    ...

    Παπουτσή, οι Έλληνες που καθημερινά δολοφονούνται από τους λαθρο, δεν έχουν 45 μπάτσους να τους φυλάνε όπως εσύ κ οι όμοιοί σου. Μια ακόμα γιαγιά βρήκε φρικτό θάνατο σήμερα!

    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ..ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΙΜΩΜΕΝΗ..ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ

    Μια 74 χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη σήμερα, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, στη Νέα Ιωνία.

    Το τραγικό γεγονός συνέβη στο ισόγειο διώροφης οικίας, στην οδό Ελλησπόντου 53, όπου η 74χρονη έμενε μόνη της, ενώ στον πρώτο όροφο μένει
    η κόρη της με την οικογένεια της. Την άτυχη γυναίκα βρήκαν δολοφονημένη, τα εγγόνια της.

    Το σπίτι ήταν παραβιασμένο και αναστατωμένο, ενώ η 74χρονη ήταν νεκρή στο κρεβάτι της.

    Όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, το θύμα είχε δεμένα τα χερια και ήταν φιμωμένη, ενω δεν έφερε εξωτερικά τραύματα. Ο θάνατος της αποδίδεται σε ασφυξία και ως κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας θεωρείται η ληστεία.
    Η ηλικιωμένη εκτιμάται ότι προσπάθησε να καλέσει με το τηλέφωνο σε βοήθεια, αλλά δεν μπόρεσε και πέθανε από ασφυξία από τις ταινίες με τις οποίες την είχαν φιμώσει οι άγνωστοι δράστες. Έως πριν από λίγο δεν είχε γίνει γνωστό τι άρπαξαν οι ληστές από το σπίτι του θύματος.Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικης.

    Μεγάλα ψέμματα πίσω από την προπαγάνδα για τη Νορβηγία… (βίντεο – φωτιά)

    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ …. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ BLOGS ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ …… INTERNETIKOI SERVERS ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΕΛΝΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ (ΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ) ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ……….. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ?
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ……. ΔΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΜΕΣΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΕΚΤΕΣ …….. ΕΙΤΕ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΤΥΠΑ ΑΝΑΠΑΡΆΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ …… ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ
    ...

    Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

    Πικρό χιούμορ

    Γιάννης Καλαϊτζής

    Ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας για τη Soussaki Logistics, την εταιρεία που πήρε άδεια από την πράσινη Χούντα, για να εγκαταστήσει τον χημικό θάνατο δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Το θέμα είναι τεράστιο και αφορά όλους μας!

    «Εδώ, στους Αγίους, θα γίνει της Κερατέας. Αρκετά μας έχουν φορτώσει χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό. Δεν θα γίνουμε Ασπρόπυργος, Οινόφυτα και Ελευσίνα. Αυτό το κατάντημα δεν θα το επιτρέψουμε στον τόπο μας. Δεν θα επιτρέψουμε εγκατάσταση τοξικών χημικών στην περιοχή Σουσσάκι»! Μιλούν έντονα ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης και Δημήτρης Δέδες, προχθές το μεσημέρι στο δημαρχείο, μία ημέρα μετά το κλείσιμο της εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα, καθώς και των γραμμών του Προαστιακού.

    «Πριν σας απαντήσουμε σε ό,τι μας ρωτήσετε, θέλουμε να ζητήσουμε
    μέσω της "Ε" μια μεγάλη συγγνώμη από αυτούς που ταλαιπωρήσαμε, όμως δεν έχουμε άλλους τρόπους ώστε να μας ακούσουν αυτοί που πρέπει και αυτοί που παριστάνουν τους οικολόγους».
    Στην ενημέρωση συμμετείχαν και μέλη από την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ.
    «Δεν έχουμε εξαρτήσεις από εξουσίες», διευκρινίζουν. «Σ' αυτόν που χρωστάμε είναι οι πολίτες της περιοχής και αυτούς θα υπερασπίσουμε αποκαλύπτοντας τα σχέδια της "πράσινης Τίνας" και του κ. Τατούλη, καθώς και όσων μας εμπαίζουν», δηλώνουν.
    Ας πάρουμε το νήμα από την αρχή. Κάτι που φαίνεται πιο
    ...

    Οι επιπτώσεις στην υγεία μας από το εργοστάσιο χημικών αποβλήτων που δρομολογεί η πράσινη χούντα στους Αγ. Θεοδώρους: Καρκίνος, λευχαιμία και τερατογενέσεις!

    Καρκίνο, λευχαιμία και τερατογενέσεις προκαλεί το στυρένιο

    Σύμφωνα με τον δρα Νίκο Κατσαρό, επιστημονικό συνεργάτη του «Δημόκριτου», π. πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), π.γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας και π. πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), το στυρένιο ή στυρόλιο ή αιθενυλοβενζόλιο ή βινυλοβενζόλιο ή φαινυλοαιθένιο ή φαινυλοαιθυλένιο ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών υδρογονανθράκων.
    Από τέτοιους καρόδρομους θα μεταφέρονται 6.000 τόνοι χημικών το χρόνο (Μ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ) Από τέτοιους καρόδρομους θα μεταφέρονται 6.000 τόνοι χημικών το χρόνο (Μ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ) Είναι άχρωμο υγρό, με χαρακτηριστική γλυκιά οσμή. Αποτελεί μονομερές των πολυστυρολίων και πολλών συμπολυμερών. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών. Είναι πολύ τοξική ουσία. Εκλύεται στον αέρα και προκαλεί μια σειρά από μόνιμες βλάβες στον άνθρωπο (καρκίνο στους λεμφαδένες, λευκαιμία, αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλεί γενετικές μεταλλάξεις και τερατογενέσεις). Θεωρείται επικίνδυνο, κυρίως σε περίπτωση επαφής με
    ...

    Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

    Εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!Τροϊκανός Ηρως 2 (Troikan Hero 2, animated video critique of George Papandreou, Greek subtitles)

    Εικονικός Ηθοποιός (virtual actor) υποδύεται τον ΓΑΠ, σε αυτή τη βελτιωμένη νέα έκδοση του video κινούμενων σχεδίων “Τροϊκανός Ήρως”! Οι δυνατότητες για πολιτική σάτιρα και λαϊκή κριτική (έξω από τον έλεγχο των ΜΜΕ) αυξάνονται απίστευτα, μέσω της Τεχνολογίας Εικονικών Ηθοποιών, που αυτή τη στιγμή εγκαινιάζεται (με αυτό το video) και στο ελληνικό  YouTube:

    • English summary: Scroll down a little, please…
    Διαδώστε το ! Αναπαραγωγή σε blog και sites ελεύθερη.


    Μπράβο στην ομάδα omadeon!

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Έλληνες εξισλαμισμένοι οι ηγέτες των Οθωμανών!

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Έλληνες εξισλαμισμένοι οι ηγέτες των Οθωμανών!
    Το ακόλουθο άρθρο είναι απόσπασμα από πολυσέλιδη ανέκδοτη ιστορική εργασία μου. Κρίνω σκόπιμη τη δημοσίευσή του, στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε ως λαός και έθνος, έχοντας την πεποίθηση ότι η γνώση της ιστορίας είναι το καλύτερο «γιατρικό» στην αντιμετώπιση κάθε κρίσης, πολιτικής, πολιτισμικής, εθνικής…
    Στέφανος Μυτιληναίος

    Ο Μιχαήλ Δούκας αναφέρει, ότι ο Οθωμανός στρατάρχης Χαλίλ, που διορίστηκε σε αυτή τη θέση από τον Μουράτ τον Α΄ (1362-1389) «ήταν Ρωμαίος στην καταγωγή»[1], δηλαδή ήταν κατά πάσα πιθανότητα Έλληνας και μετά απόλυτης βεβαιότητας ελληνόφωνος.
    Μετά την οριστική κατάλυση του πελοποννησιακού δεσποτάτου του Μυστρά από τους Οθωμανούς (1460), άρχισαν εχθροπραξίες των Τούρκων εισβολέων με τους Ενετούς (1463), που διατηρούσαν αρκετές σημαντικές κτήσεις στα ελληνικά εδάφη ήδη από την εποχή των σταυροφοριών. Εκείνα τα χρόνια, ως μεγάλος βεζίρης της Υψηλής Πύλης αναφέρεται ο Μαχμούτ Πασάς, ο οποίος ήταν (κατά γενική παραδοχή όλων των ιστορικών) ελληνικής καταγωγής[2].
    Ο διάδοχός του στο ίδιο αξίωμα κατά την αποτυχημένη εισβολή του Μωάμεθ του Πορθητή στη Ρόδο το έτος 1467, ο μεγάλος βεζίρης Μεζίχ Παλαιολόγος, από το επώνυμο φαίνεται πως όχι μόνο ήταν ελληνικής καταγωγής αλλά κρατούσε κιόλας «ως εφημίζετο, εκ του ομωνύμου αυτοκρατορικού οίκου»[3]. Ο μεγάλος βεζίρης Μεζίχ Παλαιολόγος ονομαζόταν πριν Μανουήλ, και ήταν ο γιος του τελευταίου δεσπότη του Μυστρά Θωμά και ανιψιός του

    Νορβηγία: Η υπόθεση μυρίζει...


    Διαδήλωση της Defence League (EDL) στο Leicester τον περασμένο Οκτώβριο


    Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Νορβηγία θέλουν τον εκτελεστή του Όσλο Α. Breivik να επισκέπτεται πέρσι το Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε πορεία της English Defense League (EDL). Πρόκειται για μια ακροδεξιά ομάδα που απαρτίζεται κυρίως από πρώην χούλιγκανς των γηπέδων. Διαθέτει μια πρόχειρη οργανωτική δομή, και φημίζεται για την ηγεσία της που αποτελείται από βίαιους, μεθύστακες, και ρατσιστές τραμπούκους. Αυτή η αρνητική εικόνα της οργάνωσης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης  από το βρετανικό κατεστημένο, ώστε να δαιμονοποιηθεί οποιαδήποτε ορθή κριτική της μεταναστευτικής πολιτικής, και να χαρακτηριστεί ως ρατσιστική και ακραία.
    Η EDL κατηγορείται από τα συμβατικά ΜΜΕ ως νεοναζιστική, αν και είναι καθαρά φιλοϊσραηλινή, και μάλιστα επιδεικνύει τη σημαία του Ισραήλ στις πορείες της. Βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με φιλομουσουλμανικές ομάδες, κάτι που προσφέρει αρκετό υλικό και θέαμα στον τύπο, έτσι ώστε να συνεχίσει τη διάδοση της ρητορικής του περί «σύγκρουσης των πολιτισμών» και να κρατά τον λαό της Βρετανίας διαιρεμένο, επιτρέποντας στην κυβέρνηση, μέσω της τακτικής του διαίρει και βασίλευε, να χειραγωγεί τη κοινή γνώμη κατά το δοκούν.
    Από τη στιγμή που η οργάνωση αυτή αποτελείται από
    ...

    Απεσύρθη (προσωρινά) η τροπολογία για την ανέγερση του τζαμιού στο Βοτανικό

    Eλλάδα: Απεσύρθη (προσωρινά) η τροπολογία για την ανέγερση του τζαμιού στο Βοτανικό
    1. «Χειρονομία καλής θέλησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Γ. Παπακωνσταντίνου, την απόσυρση της τροπολογίας για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό, από το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές αγορές. Το νομοσχέδιο ξεκίνησε να συζητείται απόψε στη Βουλή αλλά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κάλεσαν την κυβέρνηση να την αποσύρει.
    2. Η τροπολογία περιλαμβάνει όμως και την παράταση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων έως 31.12.2011.
    3. Ο υπουργός προτίθεται να επανακαταθέσει την τροπολογία την προσεχή Πέμπτη, αυτή τη φορά όμως στο νομοσχέδιο για την τουριστική κατοικία και τα αυθαίρετα.
    4. Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου η συγκεκριμένη τροπολογία ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που χειρίζεται ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος δεν μπορεί να είναι στη Βουλή για να την αναπτύξει.
    5. Για ακατανόητη κυβερνητική πρεμούρα είχε κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης.( e-typos.com)
    (Agiovasilema: Αλήθεια, εκείνα τα θεματάκια που έχει ο Παπακωνσταντίνου με το αυθαίρετο της μάνας του, με την δική του αδήλωτη πισίνα στη Σέριφο και κάτι τρελά νοίκια, τα ''τακτοποίησε'';;;)

    Το ελληνικό ολοκαύτωμα που αποκρύπτεται(Σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο που πρέπει να δούνε όλοι)

    -
    Το ελληνικό ολοκαύτωμα από την γερμανική βαρβαρική θηριωδία, και η προσπάθεια αφανισμού του ελληνισμού που προκάλεσαν οι σημερινοί μας οικονομικοί διώκτες και άρπαγες, για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν, και προτιμούν φορώντας το σκουφάκι να εορτάζουν μόνο το Εβραϊκό.
     Αν δεν μετανοήσουμε σαν έθνος και δεν μας ελεήσει ο Θεός, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα με τα δικά μας παιδιά από τους ίδιους βαρβάρους, οι οποίοι μαγάρισαν από την πρώτη στιγμή την ελληνική ανεξαρτησία και τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και μας καταδιώκουν μέχρι σήμερα.
     Για όσους έχουν μάθει να ζουν σε ένα γυάλινο κόσμο, ας μην το δουν γιατί περιέχει σκηνές σκληρές από την ζωή και τον θάνατο των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας.

    Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

    Τραγικές οι παιδικές χαρές του Λουτρακίου. Ντροπή για μια πόλη που κάποτε φημιζόταν για την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο σε διαμονή και υπηρεσίες.

    Λάβαμε από αναγνώστρια του ιστολογίου, τις ακόλουθες φωτογραφίες και την επιστολή:

    Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου Αγιοβασίλεμα, έχοντας διαπιστώσει ότι ευαισθητοποιείστε σε θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, σας στέλνω την ακόλουθη καταγγελία, με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί:


    Παραθερίζω στο Λουτράκι τα τελευταία 20 χρόνια, από τα παιδικά μου χρόνια έως τώρα που είμαι πια μητέρα 2 παιδιών.  Θα παραβλέψω την ποιότητα του τουρισμού που κάθε χρονιά είναι  εμφανώς κατώτερη της προηγούμενης, θα παραβλέψω την ανεπαρκή καθαριότητα σε δρόμους και παραλίες, όπου τα πλαστικά απορρίματα (ειδικά τις μέρες που φυσάει και έχει κύμα), ξεβράζονται και παραμένουν στην ακτή, θα παραβλέψω τις τεράστιες πέτρες σε μέγεθος ογκόλιθων που έχουν μεταφερθεί μετά από την προέκταση του λιμανιού στα ρηχά και κάνουν δύσκολο και δυσάρεστο το καθημερινό μπάνιο των παραθεριστών σε κομμάτια της παραλίας όπου φημίζονταν για τα καθαρά νερά και την βελούδινη άμμο ή τα λεία βότσαλα.

    Αυτό όμως που δεν μπορώ με τίποτα να αποδεχθώ, είναι η πλήρης αδιαφορία του Δήμου Λουτρακίου απέναντι στα παιδιά των δημοτών και των παραθεριστών. Υπάρχουν μόλις 2 παιδικές χαρές σε μια πόλη που το καλοκαίρι μαζεύει σχεδόν 100.000 κόσμο και αυτές οι παιδικές χαρές είναι παρατημένες και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Η μία παιδική χαρά που βρίσκεται στο λιμάνι, αφού επί ένα χρόνο ...''ανακαινιζόταν'' επί δημαρχίας Γκιώνη,  το μόνο που τελικά έκαναν, ήταν να
    βάλουν πάνω στο παλιό χαλίκι, κάτι μπαλώματα υπερυψωμένα με υποτιθέμενο ασφαλές υλικό, τα οποία μπουρδουκλώνουν τα μικρότερα παιδιά και τα αναγκάζουν να τρώνε συνέχεια τούμπες. Η ήδη σπασμένη τσουλήθρα παρέμεινε ως είχε, δηλαδή σπασμένη και βρώμικη να υποδέχεται την αλλαγή των Δημάρχων Γκιώνη και Λογοθέτη.  Εδώ και πολύ καιρό, κάποιοι ''φωστήρες'' θεώρησαν καλό να αφαιρέσουν τελείως τις τσουλήθρες, αλλά να αφήσουν την υπόλοιπη κατασκευή με 2 τρύπες-πύλες που κάποτε οδηγούσαν στις τσουλήθρες να οδηγούν πλέον τα παιδιά στο κενό. Σας στέλνω τις σχετικές φωτογραφίες:




    Βεβαίως δεν υπάρχει μόνο η σπασμένη τσουλήθρα στην κεντρική παιδική χαρά της πόλης, αλλά και....το μπάλωμα-δάπεδο από το σημείο που μέχρι πριν λίγους μήνες υπήρχε και
    ...

    Νευρική Ανορεξία: Ένα συγκλονιστικό κείμενο από μια κοπέλα που έσβησε πρόσφατα εξαιτίας αυτής της σοβαρής και επικίνδυνης ψυχοσωματικής ασθένειας

    "Η Ρεββέκα, 30, πέθανε λόγω νευρικής ανορεξίας. Ελπίζω το κείμενο που έγραψε να βοηθήσει."

    Μια Ελληνίδα πρόλαβε να γράψει στο Facebook ένα πολύτιμο κείμενο.


    φωτο: Mobile Diaries.

    Διάβασα ένα τουίτ της nikisot (μπράβο της που το προώθησε): Η Ρεββέκα ήταν 30 χρονών. Δεν είναι πια μαζί μας λόγω νευρικής ανορεξίας. Ελπίζω το κείμενο που έγραψε να βοηθήσει.


    "DYING" TO BE THIN..."TA ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ANOREXIA NERVOSA.


    Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η anorexia nervosa, όμως ίσως δώσω ελλειπή στοιχεία γιατί θα αναφερθώ στα δικά μου. Η κάθε περίπτωση διαφέρει από άτομο σε άτομο και φυσικά ανάλογα το φύλο και την ηλικία. ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Ωστόσο, έχοντας υποστεί τεράστια κακοποίηση της υγείας μου και έχοντας αναλόγως βρεθεί με ιατρούς, με τους οποίους έχω συζητήσει θα αναφερθώ σε ορισμένα κοινά γνωρίσματα που δείχνουν πόσο επιβαρύνεται η σωματική (και ψυχική υγεία).

    Από την πρώτη στιγμή που έχασα βάρος και πήγα κάτω από το φυσιολογικό μου που είναι τα 58 κιλά έχασα κύκλους στην περίοδό μου. Στην αρχή νόμισα ότι ήμουν έγκυος και αμέσως έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε αρνητικό. Στα 57 κιλά (έχοντας χάσει έξι περιττά κιλά που είχα πάρει το καλοκαίρι με μια αυτοσχέδια δίαιτα που ακόμα ήταν εμπλουτισμένη γιατί μου είχαν μείνει οι λιγούρες), δεν μπορείς να διανοηθείς ότι ο οργανισμός σου βαράει καμπανάκι. Στα μάτια μου πια ήμουν χοντρή. Ήταν πολύ αργά για να σταματήσω.

    Ως εκεί δεν είχα κάποιο άλλο σύμπτωμα. Δεν είχαν αρχίσει οι ζαλάδες και οι ατονίες γιατί ακόμα έτρωγα. Με πολλή οδύνη όμως αποχωρίστηκα τις τεράστιες ποσότητες γλυκών που κατανάλωνα χωρίς κάποτε να παχαίνω. Είχα πια πειστεί ότι έστω και ένα κομματάκι σοκολάτα, μια κουταλιά μέλι ή ακόμα και η μια κουταλιά ζάχαρη που έβαζα στον καφέ μου ήταν «εχθρός». Ο καφές έκτοτε πίνεται σκέτος. Ωστόσο, έτρωγα και φρούτα και τυρί και λίγο κρέας και ψωμί. Θέλω να πω ότι είναι αδύνατον να κόψει κανείς το φαγητό μέσα σε μια μέρα. Γι’ αυτό και κανείς ποτέ (τουλάχιστον εγώ) δεν μπορεί να «μυριστεί» ότι έχει θέμα. Η ποσότητα και οι κατηγορίες τροφίμων περιορίζονται σταδιακά. Λίγο- λίγο, αργά –αργά, μέχρι ο οργανισμός να τις «ξεχάσει» και να μην τις ζητάει. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και σιδηρά πειθαρχία, που μόνο κάποιος που είναι ανορεξικός διαθέτει. Γι’ αυτό και ο πολύς κόσμος κάνει τη δίαιτά του, χάνει τα κιλά που θέλει και περνάει στη φάση της συντήρησης. Και μπορεί να ξαναπάρει και να ξαναχάσει.

    Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται κάπως… Εγώ δεν ήξερα ούτε πόσα κιλά ήθελα να χάσω, ούτε πώς, ούτε σε ποια κιλά νιώθω καλά. Είχα τόσο σιχαθεί τον εαυτό μου όταν  έτρωγα που και μόνο που είχα απαλλαγεί από το κουσούρι ήμουν ικανοποιημένη. Έτσι έπεσα άλλα δυο κιλά. Στα 55 κιλά, ένιωσα μετά από καιρό ότι είμαι πάλι όμορφη, όμως αλλιώς όμορφη. Κλεισμένη στον εαυτό μου,
    ...

    Ρεζιλίκια...Μέχρι και μάρτυρες υπεράσπισης στα κλεφτρόνια της Υπατίας πήγαν οι αλληλέγγυοι....Φυσικά το δικαστήριο τους καταδίκασε.. αλλά με 3ετή αναστολή.


    Φώτο αρχείου από Υπατία..

    Ένοχοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος,με αναστολή αλλά και με έφεση..για να μην χάσουν το καθεστώς ανοχής που τους χάρισε η κυβέρνηση...

    Ποινές φυλάκισης έξι και δέκα μηνών, αντίστοιχα, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, σε δύο από τους τέσσερις μετανάστες της Υπατίας, οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την περασμένη Τρίτη, για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος. Ένας ακόμα από τους συλληφθέντες κηρύχθηκε ένοχος ενώ, η δίκη του τέταρτου αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ο αστυνομικός στον οποίο ανήκει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορούμενου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ανάμεσα στα αντικείμενα, τα οποία η αστυνομία κατάσχεσε ως κλεμμένα, περιλαμβάνονται φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ένας πλοηγός GPS, μια συσκευή παιχνιδιών Playstation, ρολόγια, ένα ζευγάρια γυαλιά ηλίου, ένα αυτόματο τρυπάνι, ανδρικά αρώματα και ένας φακός.

    Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, αλληλέγγυοι στους μετανάστες της Υπατίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι λόγω
    ...

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΤΙΝΑ.


    Απάντηση στην εταιρία για τα χημικά στο Σουσάκι

    Γιαούρτι;;; Μην το φάτε… ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ!!

    Περίεργα συναισθήματα…
    Παρόλο που τα πράγματα δεν είναι καλά, και όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο αρχίζουν οι περίεργες σκέψεις…
    Βλέπω τους πασόκους βουλευτές στα παράθυρα των καναλιών και με πιάνουν τα γέλια…
    Μετά από τα κλάματα φυσικά…. Απλά τα δάκρυα στέρεψαν και άρχισαν τα σπαστικά γέλια…
    Έφτασα σε σημείο να παρακαλάω να βγαίνουν στην τηλεόραση οι πασόκοι και τα γελοία φερέφωνά τους….
    Βλέπετε αυτοί έχουν γίνει οι καλύτεροι εμπνευστές μιας μελλοντικής εξέγερσης του κόσμου…
    Όσο και να μιλάνε παντού διάφοροι επιστήμονες ή Καθηγητές εναντίον της πολιτικής του Πασοκ, δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ την ζημιά που κάνει το ίδιο το Πασοκ στον εαυτό του….
    Παρακαλάω να βγαίνουν και να λένε βλακείες….
    Να δικαιολογούν με αηδιαστικές και παιδικές δικαιολογίες τα αδικαιολόγητα…
    Είναι τόσο εξοργιστικοί όταν λένε αυτά τα ψέματα περί σωτηρίας….
    Είναι απίστευτα εκνευριστικοί….
    Τους βλέπεις και από τα νεύρα σου φτάνεις στα όρια επιληπτικού επεισοδίου…
    Φαντάζομαι από την άλλη και τους Πασόκους σε περίπτωση που ήταν αυτοί αντιπολίτευση τώρα στην θέση της Νέας Δημοκρατίας τι θα κάνανε…
    Η Ν.Δ τώρα κοιμάται… το παίζει υπεράνω… κότες….
    Αν η Ν.Δ ήταν τώρα κυβέρνηση και έκανε αυτά που κάνει το
    ...

    Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

    Έφυγε ο Μιχάλης Κακογιάννης

    Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.

    Πρωτοπόρος του μεταπολεμικού ελληνικού σινεμά και στη συνέχεια σκηνοθέτης διεθνών επιτυχιών, ο πατέρας της «Στέλλας» και του «Ζορμπά», αρνήθηκε το Χόλυγουντ για τον κινηματογράφο και το θέατρο της ποιότητας. Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ένα κοινωφελές ίδρυμα για τη μελέτη και διάδοση των δύο τεχνών είναι η παρακαταθήκη, που ο Μιχάλης Κακογιάννης υπηρέτησε με λατρεία και πάθος.
    Γεννημένος στη Λεμεσό της Κύπρου τον Ιούλιο του 1922, έζησε στις πρωτεύουσες του κόσμου «ως πλάνητας με προίκα και εφόδιο την ελληνικότητα, που έφερα μέσα μου, αρετή όντως», όπως περιγράφει ο ίδιος στη βιογραφία του με τίτλο «Σε πρώτο πλάνο», που έγραψε ο δημοσιογράφος Χρήστος Σιάφκος.
    Σπούδασε Νομικά στην Αγγλία και πήρε το δίπλωμά του. Εκεί, όμως, έβαλε τις ρίζες για τη μετέπειτα καριέρα του. Τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, ο νεαρός Κακογιάννης εργαζόταν στο BBC εμψυχώνοντας με τις εκπομπές του τους υπόδουλους Έλληνες, ενώ διδασκόταν σκηνοθεσία θεάτρου στο Ολντ Βικ. Παράλληλα, άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά ως
    ...

    To video του αποκρουστικού σχιζοφρενή Νορβηγού (που καταργήθηκε από τα περισσότερα sites)

    Κλεισμένοι στα εξοχικά τους οι προδότες πολιτικοί για να αποφύγουν τα γιαουρτώματα.

    Κλεισμένοι στα εξοχικά των Κυκλάδων περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι πολιτικοί όλων των κομμάτων που κατά καιρούς τα είχαν αγοράσει για... να ξεκουράζονται, αφού φοβούνται το...γιαούρτωμα!

    Τις καλές εποχές σε νησιά όπως η Πάρος και η Σίφνος για παράδειγμα,γινόταν κάθε βράδυ…παρέλαση! Οι κ.υπουργοί έτρωγαν στα καλά εστιατόρια και άναβαν και κανά πούρο για να χαλαρώσουν. Απολάμβαναν επίσης τα βλέμματα των …απλών θνητών και εν δυνάμει ψηφοφόρων που τους έβλεπαν σαν αξιοθέατα!

    Οι εποχές άλλαξαν.

    Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

    Σεμίνα Διγενή: Ανοιχτή επιστολή Νο 2 στον Χρήστο Παπουτσή και η επίσκεψη της Αντιτρομοκρατικής σπίτι μου

    Αγαπητέ Χρήστο,
    αναρωτιέμαι γιατί αποφάσισες να ταλαιπωρήσεις τόσο κόσμο καλοκαιριάτικα, αντί να σηκώσεις ένα τηλέφωνο και να μου απαντήσεις σε όσα σε ρώτησα  ή να μου ζητήσεις -έστω- το λόγο... Παλαιότερα το έκανες  και μάλιστα με άμεσο και ευγενικό τρόπο... Τόσες δεκαετίες φερόσουν έτσι, γιατί ξαφνικά άλλαξες;
    Την προηγούμενη επιστολή την έστειλα σε σένα  κι από σένα περίμενα μια απάντηση. Αντί γι' αυτό μου τηλεφώνησε χθες ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Κ. Παπαθανασάκης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, να με καλέσει για ένορκη μαρτυρική κατάθεση, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας Γκιόλια. Λίγη ώρα μετά το τηλεφώνημά του, δύο άντρες με μαύρα, ντάλα μεσημέρι στις 2.30, ήλθαν σπίτι μου για τα περαιτέρω.
    Και επανέρχομαι.
    Γιατί τους ταλαιπωρείς όλους αυτούς τους ανθρώπους και δε βγαίνεις να πεις κάτι εσύ; Εσύ είσαι ο υπουργός, εσύ κάνεις τις έρευνες, εσύ οφείλεις να ξέρεις, εσύ πρέπει να κινήσεις γη και ουρανό, να βρεις την άκρη. εσένα περιμένουμε να μας πεις. Γι αυτό είσαι εκεί.
    Χρήστο, εδώ και καιρό, είσαι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (πολλοί σε αποκαλούν και Υπουργό ΠΡΟ ΠΟ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας) και τα
    ....

    ΜΚΟ προστασίας αδελφών Παπανδρέου (του Στάθη)

    ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!! Από Περικλή Αθανασόπουλο

    Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε…!!!
    Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί τρομοκράτες»… Αλ Κάιντα κ.λ.π…
    Τι χώρα είναι η Νορβηγία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη;
    Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα που σε όλη την ιστορία της έχει καταναλώσει τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της χώρας και στο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου του Λαού της.
    Η Νορβηγία είναι μια χώρα που σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής επιχείρησης, τα εισπραχθέντα κέρδη μοιράζονται, με την λεγομένη «ανακατανομή του εισοδήματος» στο λαό.
    Σχεδόν όλα τα κρατικά ομόλογα η πάσης φύσεως κρατικά κεφάλαια ανήκουν στα ασφαλιστικά της ταμεία, δηλαδή στον Νορβηγικό λαό.
    Τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας αγγίζουν τα 2 τρις ευρώ, δηλαδή περίπου 7 φορές , ναι καλά διαβάζετε, 7 φορές του χρέους της Ελλάδας…!!!
    Από τον περασμένο χρόνο η Νορβηγία έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας περίπου 300 δις Ευρώ, και περιμένει να το συμψηφίσει με την
    ....

    Όχι στην αποθήκη χημικών στους Αγίους Θεοδώρους

    Οι κάτοικοι διαμηνύουν:Δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει η αποθήκη χημικών στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων γιατί:
     
    ΠΡΩΤΟ
    Η Soussaki Logistics θα αποθηκεύει περίπου 5.000 τόνους επικίνδυνων χημικών, μεταξύ των οποίων:

    Στυρένιο: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως προκαλεί μια σειρά από μόνιμες βλάβες στον άνθρωπο (καρκίνο στους λεμφαδένες, λευκαιμία, αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, γενετικές μεταλλάξεις) αλλά και άμεσα συμπτώματα (δερματοπάθειες, ερεθισμό στα μάτια και στο αναπνευστικό, βήχα, νευρικά συμπτώματα, ίλιγγο, τάση εμετού, πονοκέφαλο, αδυναμία, την λεγόμενη «ασθένεια του στυρενίου», πνευμονικό οίδημα, λιποθυμίες, κώμα, καρδιακές αρρυθμίες κ.α.
    Οξεικό Αιθυλεστέρα: Είναι άκρως τοξικός και συγκεκριμένα προκαλεί σπαστική παράλυση, μυϊκή ατονία, ηπατικές και νεφρικές βλάβες, ξηροδερμία και ρωγμές στο δέρμα, βλάβες στα μάτια, μείωση της ακοής και άλλα πολλά.

    ΔΕΥΤΕΡΟ

    Πρόσφατα, εξ αιτίας ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος στη Βουλγαρία, όπου ανετράπη ένα βυτιοφόρο που κουβαλούσε 20 τόνους στυρένιο, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν μια περιοχή στο μέγεθος των Αγίων Θεοδώρων (4.500 κατοίκων) στην οποία απλώθηκε το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε.
    Αν εκεί έγινε τόσος χαμός για 20 τόνους, ας φανταστούμε το τι έχει να γίνει εδώ με 5.000 τόνους στυρένιο!
    Και να μην ξεχνάμε πως δεκάδες τέτοια βυτιοφόρα/βόμβες θα
    ...
    Γνωρίζοντας καλά την ποιότητα του τοπικού δικτύου και την επικινδυνότητά του, πρέπει να θεωρούμε μαθηματικά βέβαιο πως ανάλογα ατυχήματα θα συμβούν και όλοι μας θα εκτεθούμε στις τραγικές συνέπειες που περιγράφονται παραπάνω.
    Κρατάμε όμως και τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο θα είναι μόνο αυτά τα χημικά που θα διακινούνται. Το πιθανότερο είναι πως θα γίνουν προσπάθειες να μεταφέρονται (νόμιμα ή παράνομα) όχι μόνο μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που προβλέπει η άδεια αλλά και άλλες χημικές ουσίες. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ελέγξουν τους βιομήχανους.

    ΤΡΙΤΟ
    Τα χημικά προϊόντα θα μεταφέρονται στους αποθηκευτικούς χώρους με δεξαμενόπλοια χρησιμοποιώντας το ουσιαστικά ανύπαρκτο λιμάνι της SULPHUR (χημικά λιπάσματα), το οποίο αποτελείται από δύο πλωτές μαούνες και δεν έχει άδεια για τον ελλιμενισμό τέτοιου είδους πλοίων, όπως βεβαιώνει το τοπικό Λιμεναρχείο. Όλοι μας κατανοούμε την τεράστια καταστροφή που θα γίνει στη θάλασσά μας αν υπάρξει ένα ατύχημα με την διαρροή σε αυτήν χιλιάδων τόνων τοξικών χημικών. Και είναι σίγουρο πως ατύχημα θα γίνει, γιατί είναι αδύνατον σε αυτό το «λιμάνι» να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται για την φορτοεκφόρτωση τόσο επικίνδυνων ουσιών.

    ΤΕΤΑΡΤΟ

    Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων είναι ήδη περιβαλλοντικά κορεσμένη κατά βάση εξ αιτίας της λειτουργίας των διυλιστηρίων της από την εποχή της χούντας, αλλά και άλλων βιομηχανιών που λειτουργούν ανεξέλγκτα. Η εγκατάσταση και της συγκεκριμένης αποθήκης χημικών θα έβαζε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των κατοίκων της να μπορέσει να αναπτυχθεί ο τόπος μέσα από ήπιες και βιώσιμες μορφές οικονομικής ανάπτυξης.
    Αν δεν αντισταθούμε τώρα ανυποχώρητα, τότε μέσα σε λίγα χρόνια θα γίνουμε μάρτυρες μιας αλυσίδας παρόμοιων «επενδύσεων» που θα καταντήσουν μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας, κάτι σαν τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, τα Οινόφυτα. Όλο και περισσότερο η περιοχή θα κατρακυλά στην υποβάθμιση, όλο και περισσότερο θα την εγκαταλείπουν οι κάτοικοί της, όλο και περισσότερο θα την προσπερνούν οι τωρινοί επισκέπτες χωρίς ούτε καν να την κοιτάζουν, όπως γίνεται πλέον με την -κάποτε- πανέμορφη Ελευσίνα.

    ΠΕΜΠΤΟ

    Δεν θα ανεχτούμε να παίξουμε το ρόλο των ασήμαντων ανθρώπων, των οποίων τη γνώμη για το ίδιο τους το μέλλον, κάποιοι την θεωρούν ακόμα και ανάξια λόγου.
    Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, που ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όχι μόνο δεν την έλαβε υπ όψη της, αλλά ούτε καν γνωστοποιήθηκε στην τοπική κοινωνία που εδώ και 5 χρόνια με θεσμικούς και άλλους τρόπους είχε αντιδράσει στην αποθήκευση τοξικών ουσιών.
    Εάν κατά την εφαρμογή των νόμων προκύπτει αδιαφορία για την υγεία και την θέληση των κατοίκων, τότε είναι προφανές πως τόσο το Δίκαιο όσο και η Δημοκρατία πάσχουν.
    Εάν η νομιμότητά τους εκφράζεται με τη δική μας συλλογική καταδίκη σε ένα ζοφερό μέλλον, εάν η δημοκρατία τους εκφράζεται με την απαξίωση της βούλησής μας, τότε έχουμε υποχρέωση να αμφισβητήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις τόσο την άδικη αυτή «νομιμότητα» όσο και την κατ επίφαση «δημοκρατία» τους.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, νοιώθουμε το χρέος να υπερασπιστούμε δυναμικά τον τόπο μας, να προστατεύσουμε το μέλλον του, να μην αφήσουμε να τον κάνουν «κρανίου τόπο» εκείνοι που ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα «αξιοποιήσουν αποδοτικότερα» τις ίδιες μας τις ζωές.

    - Απέναντι στη δική τους «νομιμότητα», εμείς θα αντιτάξουμε το δίκιο του αγώνα των κατοίκων.
    - Απέναντι στην δική τους «δημοκρατία», εμείς θα αντιτάξουμε την αποφασιστική μας θέληση για αυτοδιάθεση και ελευθερία.
    - Απέναντι στα κέρδη τους, εμείς θα αντιτάξουμε τις δικές μας ανάγκες.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
    Είμαστε αποφασισμένοι! Κανένας «επενδυτής», καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός, καμία Αρχή δεν θα βάλει τέλος στον αγώνα μας. Ο αγώνας μας θα έχει μία μόνο κατάληξη: Τη νίκη.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ.

    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ
    ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ