Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τραγικές οι παιδικές χαρές του Λουτρακίου. Ντροπή για μια πόλη που κάποτε φημιζόταν για την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο σε διαμονή και υπηρεσίες.

Λάβαμε από αναγνώστρια του ιστολογίου, τις ακόλουθες φωτογραφίες και την επιστολή:

Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου Αγιοβασίλεμα, έχοντας διαπιστώσει ότι ευαισθητοποιείστε σε θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, σας στέλνω την ακόλουθη καταγγελία, με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί:


Παραθερίζω στο Λουτράκι τα τελευταία 20 χρόνια, από τα παιδικά μου χρόνια έως τώρα που είμαι πια μητέρα 2 παιδιών.  Θα παραβλέψω την ποιότητα του τουρισμού που κάθε χρονιά είναι  εμφανώς κατώτερη της προηγούμενης, θα παραβλέψω την ανεπαρκή καθαριότητα σε δρόμους και παραλίες, όπου τα πλαστικά απορρίματα (ειδικά τις μέρες που φυσάει και έχει κύμα), ξεβράζονται και παραμένουν στην ακτή, θα παραβλέψω τις τεράστιες πέτρες σε μέγεθος ογκόλιθων που έχουν μεταφερθεί μετά από την προέκταση του λιμανιού στα ρηχά και κάνουν δύσκολο και δυσάρεστο το καθημερινό μπάνιο των παραθεριστών σε κομμάτια της παραλίας όπου φημίζονταν για τα καθαρά νερά και την βελούδινη άμμο ή τα λεία βότσαλα.

Αυτό όμως που δεν μπορώ με τίποτα να αποδεχθώ, είναι η πλήρης αδιαφορία του Δήμου Λουτρακίου απέναντι στα παιδιά των δημοτών και των παραθεριστών. Υπάρχουν μόλις 2 παιδικές χαρές σε μια πόλη που το καλοκαίρι μαζεύει σχεδόν 100.000 κόσμο και αυτές οι παιδικές χαρές είναι παρατημένες και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Η μία παιδική χαρά που βρίσκεται στο λιμάνι, αφού επί ένα χρόνο ...''ανακαινιζόταν'' επί δημαρχίας Γκιώνη,  το μόνο που τελικά έκαναν, ήταν να
βάλουν πάνω στο παλιό χαλίκι, κάτι μπαλώματα υπερυψωμένα με υποτιθέμενο ασφαλές υλικό, τα οποία μπουρδουκλώνουν τα μικρότερα παιδιά και τα αναγκάζουν να τρώνε συνέχεια τούμπες. Η ήδη σπασμένη τσουλήθρα παρέμεινε ως είχε, δηλαδή σπασμένη και βρώμικη να υποδέχεται την αλλαγή των Δημάρχων Γκιώνη και Λογοθέτη.  Εδώ και πολύ καιρό, κάποιοι ''φωστήρες'' θεώρησαν καλό να αφαιρέσουν τελείως τις τσουλήθρες, αλλά να αφήσουν την υπόλοιπη κατασκευή με 2 τρύπες-πύλες που κάποτε οδηγούσαν στις τσουλήθρες να οδηγούν πλέον τα παιδιά στο κενό. Σας στέλνω τις σχετικές φωτογραφίες:




Βεβαίως δεν υπάρχει μόνο η σπασμένη τσουλήθρα στην κεντρική παιδική χαρά της πόλης, αλλά και....το μπάλωμα-δάπεδο από το σημείο που μέχρι πριν λίγους μήνες υπήρχε και
...
 η μια και μοναδική τραμπάλα. Εξαφανίστηκε και αυτή μυστηριωδώς αλλά παραμένει η βάση της και τα σίδερα να εξέχουν και να αποτελούν άλλη μια παγίδα θανάτου για τα παιδιά, ειδικά τις νύχτες που ο φωτισμός είναι λιγοστός και αυτά τα επικίνδυνα σίδερα δεν φαίνονται. Ακολουθεί η φωτογραφία:

Επειδή όμως η δημοτική αρχή  τον απέραντο σεβασμό που δείχνει στα παιδιά των δημοτών, δείχνει και στους γονείς, έχει φροντίσει την ξεκούραστη παραμονή τους κατά το διάστημα που τα παιδιά τους θα παίζουν με τα ανύπαρκτα παιχνίδια του πάρκου. Στη φωτογραφία θα δείτε το ένα και μοναδικό παγκάκι που βρίσκεται μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς, γερμένο προς τα αριστερά, έτοιμο και αυτό να καταρρεύσει, απόλυτα εναρμονισμένο με το όλο κλίμα εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει τον υπόλοιπο χώρο:


Όσο για την παιδική χαρά του πάρκου Παντελή Ζερβού, τι να πρωτοπούμε? Για τον ελλιπή φωτισμό, για την εξαιρετικά επικίνδυνη τσουλήθρα από την οποία έλλειπαν όλες σχεδόν οι σανίδες στο πάτωμα και αποτελούσε σαφώς παγίδα θανάτου για μικρά και μεγάλα παιδιά ή για το μπάλωμα που έγινε με μια μπλε τάβλα πριν από δυο-τρεις μέρες το οποίο προσωρινά κάλυψε τις τρύπες, αφήνοντας όμως όλες τις επικίνδυνες και σκουριασμένες βίδες να εξέχουν προς τα πάνω? Ακολουθεί σχετική φωτογραφία:






Κύριε Δήμαρχε, κύριε Λογοθέτη...πολύ απλά....ΝΤΡΟΠΗ.
Χριστίνα Γιαννιά

agiovasilema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου