Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα- Ψάχνουν τους αλλοδαπούς δράστες- Σε καλό δρόμο οι έρευνες της αστυνομίας.

Και έναν δεύτερο δράστη φέρεται να αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία με γρονθοκοπήματα και στραγγαλισμό του 83χρονου γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στην Κυψέλη αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε έναν αλλοδαπό από βαλκανική χώρα ο οποίος φέρεται να γνώριζε τον συγγραφέα, είχε ραντεβού μαζί του το ίδιο βράδυ και ο οποίος έχει εξαφανισθεί. Παράλληλα, συνεχίζουν να ελέγχουν τις κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος όπου έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος υπόπτων Ελλήνων αλλά κυρίως αλλοδαπών.

«Ένας τον κρατούσε και άλλος τον χτυπούσε»

Τα στελέχη των διωκτικών υπηρεσιών θεωρούν ιδιαίτερα πιθανή τη συμμετοχή δεύτερου ατόμου στη δολοφονική επίθεση εναντίον του συγγραφέα ύστερα από αναφορά στο πόρισμα των ιατροδικαστών κ. Νίκου Καρακούκη και κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα που εξέτασαν τη σορό του. Όπως σημειώνουν, ο 83χρονος συγγραφέας δεν φαίνεται να προέβαλε καμία αντίσταση στα κτυπήματα των δραστών και στην προσπάθεια στραγγαλισμού του, κάτι που φαίνεται να δείχνει ότι «ένας τον κρατούσε και άλλος τον χτυπούσε» ή κάτι παρεμφερές.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει σχηματισθεί από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες άρχισαν να ξυλοκοπούν τον 83χρονο συγγραφέα από τη στιγμή που βγήκε από το ασανσέρ στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν το διαμέρισμά του και τον έσυραν μέσα στο διαμέρισμά του όπου συνέχισαν να τον κτυπούν, τον στραγγάλισαν και τον λήστεψαν.

Πιθανόν είχαν προστριβές μαζί του

Το μένος που επέδειξαν οι δράστες, η απόφασή τους να σκοτώσουν τον συγγραφέα και όχι απλώς να τον αφήσουν εξουδετερωμένο και λιπόθυμο, η γνώση του χώρου και η επιλεκτική έρευνα στο σπίτι, όπως και το γεγονός ότι σε αυτή την εγκληματική επίθεση δεν είχαν φέρει κάποιο όπλο ή μαχαίρι, οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην άποψη ότι δεν πρόκειται για μια απλή ληστρική επίθεση.

Θεωρούν ότι οι δράστες πιθανόν γνώριζαν τον 83χρονο συγγραφέα, είχαν προγενέστερα σημεία προστριβής μαζί του, πιθανόν «εκκρεμή» οικονομική συναλλαγή, και είχαν αποφασίσει να τον ξυλοκοπήσουν μέχρι θανάτου με παράλληλα αρπαγή χρημάτων ακι άλλων αντικειμένων από το σπίτι του.

Γι' αυτόν τον λόγο συνεκτιμούν δικογραφία που είχε σχηματισθεί παλαιότερα σε βάρος δύο Αλβανών που είχαν κατηγορηθεί από τον Μένη Κουμανταρέα για εκβίασή του. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο -με μικρές πιθανότητες, μέχρι στιγμής, επαλήθευσης- η θανάτωσή του να αποφασίσθηκε όταν ο 83χρονος συγγραφέας τούς αναγνώρισε.

Σε «καλό δρόμο» η έρευνα

Τέλος, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήλεγξαν πληροφορίες για παρουσία στην είσοδο της πολυκατοικίας δύο μελαψών ατόμων, όπου και πάλι δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στη δολοφονία του 83χρονου συγγραφέα.

Επιπλέον εξετάσθηκαν περίοικοι του Μένη Κουμανταρέα, ενώ επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα πώς αυτοί που έστησαν παγίδα θανάτου στον συγγραφέα ήξεραν ότι θα ανέβαινε στο διαμέρισμά του καθώς και από πότε τον παρακολουθούσαν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν πάντως για έρευνα που είναι σε σχετικά καλό σημείο αφού διαθέτουν εκτός από δεδομένα κλήσεων, δείγματα DNA και αποτυπώματα στον χώρο της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου