Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η υπερβολική δόση μαλ@κίας βλάπτει σοβαρά την οικονομία

Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι νέες εξοντωτικές ποινές της εφορίας σε περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει να υποβάλλει τη δήλωση του ΦΠΑ αλλά και για μια σειρά άλλων λόγων.


του Στρατή Μαζίδη

Σας παραθέτω τμήμα από ενημερωτικό σημείωμα λογιστικού γραφείου:


Η παρακράτηση φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ και δεν ισχύει πια το όριο των 300,00 ευρώ. Επίσης (προς το παρόν) η παρακράτηση του φόρου αποδίδεται στον επόμενο μήνα του διμήνου που πραγματοποιήθηκε.

Εάν η δήλωση παρακρατούμενων φόρων υποβληθεί εκπρόθεσμα επιβάλλεται πρόστιμο εφάπαξ 1.000,00 ευρώ για απλογραφικά βιβλία (β κατηγορίας) και 2.500,00 ευρώ για διπλογραφικά βιβλία (Γ κατηγορίας). Επίσης διπλασιάζεται και το ποσό του φόρου.
 

Εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ

Επιβάλλεται πρόστιμο εφάπαξ 1.000,00 ευρώ (για απλογραφικά βιβλία (β κατηγορίας) και 2.500,00 ευρώ για διπλογραφικά βιβλία (Γ κατηγορίας). Το ποσό που προκύπτει επιβαρύνεται και με τόκους 8,74 % .

Εάν πραγματοποιηθεί και δεύτερη παράβαση εντός της πενταετίας το πρόστιμο διπλασιάζεται , εάν πραγματοποιηθεί και Τρίτη παράβαση το πρόστιμο τετραπλασιάζεται.

Εάν υποβληθεί εκπρόθεσμη τροποποιητική Δήλωση και το ποσό που προκύπτει είναι χρεωστικό χρεώνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις.


Καταρχήν έχουμε ένα ποινολόγιο το οποίο στηρίζεται στη φιλοσοφία ότι επαγγελματίες κι επιχειρήσεις είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως πληρωμής του εναντίου. Η λέξη "λάθος" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των αλάνθαστων φωτεινών εγκεφάλων της πλατείας Συντάγματος.

Έστω ότι είσαι ένα φουκαράς χριστιανός και για κάποιο λόγο, ανωτέρα βία, ξεχνάς την παρακράτηση φόρου του επαγγελματία που χρησιμοποίησες ή για τον Α, Β, Γ λόγο ενώ είσαι συνεπής στις πληρωμές σου, έπαθες μια ζημιά και υπέβαλλες τη δήλωση ΦΠΑ μια μέρα αργότερα.

Το μόνο που δε θα σου κάνουν θα είναι να σε συλλάβουν και να σε κρεμάσουν ανάποδα στο Σύνταγμα. Μήπως να τους ξυρίσουμε κιόλας και να τους περιφέρουμε στους κεντρικούς δρόμους;

Τι νοοτροπία είναι αυτή; Χαλίκια έχουν μερικοί μέσα στο κεφάλι τους; Δεν καταλαβαίνω.

Μιλάμε για επιχειρηματικότητα ή για τρομοκρατία; Και μετά επικηρύσσουμε τον Ξηρό...

Δεν είναι μόνο το άγχος που τρέχει όταν μπαίνει το κλειδί στην πόρτα για το αν θα βγει έστω μέρος των εξόδων της ημέρας, αλλά παραμονεύει και ο φόβος του λάθους. Ακριβώς για να γίνει το λάθος.

Σκέφτηκε στα αλήθεια ο Στουρνάρας ότι το 1000ρικο για εκπρόθεσμη δήλωση μπορεί να τσακίσει μια οικογένεια; Αλλά που να το σκεφτεί όταν χουχουλιάζει πίνοντας σκατς μπροστά στο τζάκι του τα βράδια; Τι τον νοιάζει το Στουρνάρα αν εσένα το παιδί σου κορόιδο, κοροϊδάρα, θα μείνει χωρίς παπούτσια ή φαγητό για εβδομάδες; Ή που να σκεφτεί ότι το 1000ρικο αυτό εσύ θα το δούλευες και θα το έριχνες ίσως πάλι μέσα στην παραγωγική διαδικασία;

Έτσι θα τονωθεί η αγορά και η οικονομία; Με τρομοκρατία; Με γενίτσαρους που θα βγουν για προστιμομάζωμα; Σοβαρά;

Λοιπόν, ας το πάρουμε χαμπάρι όλοι. Το κράτος μετατρέπεται σε ένα πύθωνα που τυλίγεται σιγά σιγά γύρω από το σώμα της ελληνικής οικονομίας με ξεκάθαρο πια σκοπό να την οδηγήσει σε ασφυξία.

Μια χατζάρα επειγόντως λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου