Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΣε επικίνδυνο θύλακα για την υγειονομική ασφάλεια της Ευρώπης τείνει να μετατραπεί η Ελλάδα εξαιτίας του υψηλού φορτίου νοσηρότητας των λαθρομεταναστών που τη χρησιμοποιούν ως πύλη εισόδου για τη Δύση.Η ελονοσία, η φυματίωση, οι ηπατίτιδες, το AIDS, η πολυομυελίτιδα και άλλες εκριζωμένες...από τη Γηραιά Ήπειρο λοιμώδεις ασθένειες επανακάμπτουν, καθιστώντας απαραίτητο τον συντονισμό σε επίπεδο ευρωπαϊκό για τη λήψη των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.
Την ανάγκη της άμεσης διασφάλισης και προστασίας της δημόσιας υγείας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έθεσε ο Ελληνας υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του σε εκδήλωση του ιταλικού υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι την «υγειονομική βόμβα» των λαθρομεταναστών εξετάζουν μέσω απεσταλμένων τους στη χώρα μας το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων (ECDC) και το ευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) και κατέθεσε την ελληνική πρόταση για ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας της υγείας από το φαινόμενο των ασθενειών που προκαλούν τα κύματα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την Ιταλία, τη Μάλτα και την Κύπρο, που αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.
Το 2010 μόνο από τον Έβρο πέρασαν στη χώρα μας 45.000 άνθρωποι, κυρίως Αφγανοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, αλλά και από την Αφρική. Συνολικά ετησίως ο αριθμός των λαθρομεταναστών εκτιμάται σε 130.000.
Τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που αφορούν στους λαθρομετανάστες και τα οποία παρουσιάζει το protothema.gr αποτελούν την πιο μελανή υγειονομική οπτική αυτής της πραγματικότητας που βιώνουν η Ελλάδα και οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Η πλειονότητα των λαθρομεταναστών (84,44%) πάσχει από την παρασιτική λοίμωξη της ελονοσίας. Ένας στους δύο (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, το πιο κοινό για την Αφρική και την Ασία -αλλά όπως διαφαίνεται και για την Ευρώπη- αερομεταφερόμενο αναπνευστικό νόσημα, και εξίσου υψηλό ποσοστό (35, 29%) είναι φορείς της ηπατίτιδας Β. Επίσης, σε ποσοστό 60% οι λαθρομετανάστες διαγιγνώσκονται με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται μέσω της λήψης τροφής και νερού.
Υψηλό λοιμογόνο φορτίο κουβαλούν και οι λαθρομετανάστες που αθρόα εισέρχονται τους τελευταίους μήνες στη Γηραιά Ήπειρο μέσου του Έβρου. Όπως κατέδειξε ο έλεγχος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θράκη και διενεργήθηκε σε 3.000 άτομα, στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών στις περιοχές Κυπρίνου και Πόρου Φερρών ενδημούν τα αναπνευστικά λοιμώδη νοσήματα όπως η φυματίωση, οι μεταδοτικές δερματικές παθήσεις όπως η ψώρα αλλά και χρόνια προβλήματα υγείας όπως το AIDS.
Από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ οι λαθρομετανάστες χαρακτηρίζονται ως μετακινούμενες «βόμβες» για τη δημόσια υγεία, που κινδυνεύουν μάλιστα να εκραγούν οπουδήποτε, δεδομένης της υψηλής κινητικότητας που καταγράφεται σε αυτούς τους πληθυσμούς τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στην Ευρώπη. http://www.eglimatikotita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου