Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ-ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ – ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΕ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ.ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

 

5775870A90838A7D15F001EB3D989F5A


Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Ο ναύαρχος, ο Σεργκέι Γκαϊντούκ, νέος επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας.

Ενημέρωση 20:20
Σχεδόν ολόκληρος ο στόλος της Ουκρανίας έχει αυτομολήσει…15.000 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ναύτες …
Ο Πούτιν ετοιμάζεται να στείλει περισσότερα στρατεύματα στην Ουκρανία.. Δείτε το βίντεο

Ενημέρωση 19:50
Κανένας υπουργός της κυβέρνησης της Βρετανίας δεν πρόκειται να παρευρεθεί στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, το θέρετρο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, όπως διεμήνυσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής Ντέιβιντ Κάμερον.
Ενημέρωση 19:35
Την ώρα που η βάση Ουκρανών πεζοναυτών στην πόλη Πριβολνόγιε της Κριμαίας, τελεί υπό πολιορκία, με ομάδα δεκάδων ενόπλων να βρίσκονται στο σημείο, πληροφορίες θέλουν τη ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου να έχει αυτομολήσει.

sevas3
Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία, ανεμίζοντας σημαίες της Πολωνίας, της Ουκρανίας, της Ε.Ε.και της Λευκορωσίας. Στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία, με πλακάτ που έγραφαν «Όχι στον Πόλεμο», «Απελευθερώστε την Ουκρανία», «Πούτιν, κάτω τα χέρια από την Ουκρανία».
Με κυρώσεις και οικονομική απομόνωση απειλούν οι ΗΠΑ τη Ρωσία
Πουσκόφ: Είναι αδύνατο να αποκλειστεί η Ρωσία
Eνημέρωση 19:05

Προηγούμενη ενημέρωση:
Για δικαίωμα “εισβολής” στην Ουκρανία έκανε λόγο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από τον Ψυχρό Πόλεμο .
Όπως δημοσιέυει το Reuters, η Ρωσία προσβλέπει σε “παιχνίδια πολέμου” παραθέτοντας ουσιαστικά περίπου 150.000 στρατιώτες κατά μήκος των χερσαίων συνόρων.
Ο Ρώσος Πρόεδρος έχοντας τη σχετική έγκριση από το κοινοβούλιο της Ρωσίας απέρριψε ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή τις προειδοποιήσεις της Δύσης. Μάλιστα, η δήλωση περί “διακιώματος εισβολής για να προστατέψει τους Ρώσους υπήκοοους της Ουκρανίας ” έφερε την προοπτική του πολέμου σε μια χώρα 46 εκατομμυρίων ανθρώπων στις επάλξεις της κεντρικής Ευρώπης .
stolos
Με το χέρι στη σκανδάλη οι στρατιώτες στην Κριμαία
Περίπου 1.000 ένοπλοι άνδρες απέκλεισαντην είσοδο μιας μονάδας Ουκρανών συνοριοφρουρών στην Κριμαία για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τον οπλισμό τους, υποστήριξε το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης σε ανακοίνωσή του. «Η 36η ταξιαρχία συνοριοφρουρών στην Περεβάλν αποκλείστηκε από περίπου χίλιους ένοπλους άνδρες και περίπου 20 φορτηγά. Υπάρχει κίνδυνος επίθεσης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, χωρίς να προσδιορίσει την εθνικότητα των ενόπλων.
Την ίδια ώρα, στόλος με δέκα πλοία που δεν έχουν αφοπλιστεί παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστόπολης και είναι πιστά στο Κιέβο, δηλώνουν αξιωματούχοι της ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters.
Γενική επιστράτευση στην Ουκρανία – Προηγούμενη ενημέρωση (13.12)
Στο χείλος της καταστροφής βρίσκεται η Ουκρανία με τον Ουκρανό Πρωθυπουργό να προχωρά σε επιστράτευση.
Στρατιωτικές μονάδες στην ανατολική Ουκρανία να βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Πολλοί στρατιώτες, που αποδοκιμάζουν τη νέα κυβέρνηση Κιέβου, αφήνουν τις μονάδες τους και παραιτούνται. Ορισμένες μονάδες μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να ακολουθήσουν τις διαταγές των δυνάμεων αυτοάμυνας. O πρόεδρος της Ουκρανίας είπε πως ο ενάεριος χώρος έκλεισε για τα μη πολτικά αεροπλάνα.
oukrania-epistrateysi
Γενική επιστράτευση στην Κριμαία
Παράλληλα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κήρυξε γενική επιστράτευση και αποστέλλει τα χαρτιά επιστράτευσης στους πολίτες.
Η Ουκρανία θα κινητοποιήσει όλους τους εφέδρους της ώστε να εξασφαλίσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για μάχη το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του εδάφους της, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, την ώρα που το Κίεβο καταγγέλλει «ρωσική στρατιωτική επίθεση».
Υπό πολιορκία βάση πεζοναυτών από ενόπλους στην Κριμαία
Την ίδια ώρα, υπό πολιορκία τελεί βάση Ουκρανών πεζοναυτών στην πόλη Θεοδοσία της Κριμαίας.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ομάδα 150 ενόπλων, που δε φέρουν διακριτικά, έχουν περικυκλώσει τη βάση και έχουν δώσει διορία για εκκένωση μέχρι το μεσημέρι.
(Προηγούμενη ενημέρωση)
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος να αποκλιμακωθεί η κριση στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος δέχεται επικρίσεις μετά την απόφασή του να αναπτύξει 15.000 Ρώσους στρατιώτες στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, συνομίλησε τηλεφωνικά για 90 ολόκληρα λεπτά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου για το τηλεφώνημα Πούτιν-Ομπάμα: «Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν διεξοδικά για την κατάσταση στην Ουκρανία. Απαντώντας στην ανησυχία του κ. Ομπάμα για την πιθανότητα ενεργοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε τις προκλητικές και εγκληματικές ενέργειες των υπερεθνικιστών που στην ουσία υποστηρίζονται από την σημερινή μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για πραγματική απειλή για τις ζωές και την ακεραιότητα των Ρώσων πολιτών και των συμπατριωτών τους που βρίσκονται στην Ουκρανία.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε ότι σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας στην Ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντά της και τον ρωσόφωνο πληθυσμό αυτών των περιοχών».
ompama-poutin
Λευκός οίκος: Ξεκάθαρη παραβίαση της νομιμότητας η ρωσική επέμβαση
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφορικά με τη συνομιλία των δύο ανδρών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του σχετικά με την «ξεκάθαρη παραβίαση της ουκρανικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας» και καταδίκασε τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη.
Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση, αποσύροντας τις δυνάμεις της, καθώς και να μην πραγματοποιήσει καμία άλλη επέμβαση στην Ουκρανία.
«Έχουμε επανειλημμένως δηλώσει ότι αναγνωρίζουμε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς της Ρωσίας με την Ουκρανία και την ανάγκη να προστατευθούν τα δικαιώματα των Ρώσων και των μειονοτήτων στην Ουκρανία. Η ουκρανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεσμεύεται να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των Ουκρανών και να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε στον Βλάντιμιρ Πούτιν πως αν η Ρωσία ανησυχεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, ο ενδεδειγμένος τρόπος για να εκφράσει την αγωνία του είναι μόνο η ειρηνική και άμεση συνομιλία με την ουκρανική κυβέρνηση, με την ενίσχυση διεθνών παρατηρητών υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Ο Ομπάμα, λοιπόν, κάλεσε τον Πούτιν να εμπλακεί σε διάλογο με την ουκρανική κυβέρνηση, τονίζοντας πως η διαρκής παραβίαση της ουκρανικής κυριαρχίας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για τη Ρωσία σε διεθνές επίπεδο.
«Ο λαός της Ουκρανίας έχει το δικαίωμα να ορίσει το μέλλον του», φέρεται να είπε ο Ομπάμα στον Ρώσο πρόεδρο, ενώ τόνισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις επαφές με την ουκρανική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να προσφέρουν στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας «σημαντική βοήθεια ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα, να πραγματοποιηθούν επιτυχείς εκλογές και να υποστηριχθεί η χώρα ώστε να επιδιώξει ένα δημοκρατικό μέλλον».
oukrania
Αυξάνονται τα θερμά σημεία στην Κριμαία
Αυξάνονται τα θερμά σημεία στην ανατολική και νότια ρωσόφωνη Ουκρανία, με εισβολές ενόπλων σε πολλά στρατηγικά σημεία ή μεγάλες φιλορωσικές διαδηλώσεις. Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας στο περιθώριο φιλορωσικής διαδήλωσης, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής κυβέρνησης από φιλορώσους διαδηλωτές.
Στο Ντόνετσκ, προπύργιο στην ανατολική Ουκρανία του αποπεμφθέντος προέδρου Γιανουκόβιτς, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το καθεστώς της περιφέρειας Ντονμπάς, όπως έχει ήδη προβλεφθεί και στην Κριμαία.

Πολλές στρατηγικές θέσεις τελούν πλέον υπό τον έλεγχο ενόπλων, ένστολων χωρίς διακριτικά. Ελέγχουν τα αεροδρόμια της Συμφερούπολης, της Σεβαστούπολης, της πόλης Κιρόφσκογε και το κέντρο της Συμφερούπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας, υψώνοντας τη ρωσική σημαία σε πολλά κυβερνητικά κτίρια.
oukrania3
Προσπάθησαν να κόψουν την οδική σύνδεση Ουκρανίας – Ρωσίας οι ένοπλες δυνάμεις
Ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να κόψουν το δρόμο που οδηγεί στην Ουκρανία δήλωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX.
«Ένοπλοι περιφέρονται στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να κόψουν το δρόμο από τη Μόσχα στην Κριμαία», δήλωσε σήμερα ο Γεβγένι Σαβτσένκο. «Αυτό είναι πράγματι ανησυχητικό», είπε ο κυβερνήτης.
oukrania-epistrateysi1
oUKRANIA
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου