Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Άνδρες των πραιτωριανών ΜΑΤ που στηρίζουν τη Χούντα που μας κυβερνάει, κακοποίησαν απρόκλητα Καναδό καλλιτέχνη, προσκεκλημένο σε διεθνές Εργαστήριο του Παν/μίου Αθηνών

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά εναντίον Καναδού καλλιτέχνη.

Ο Καναδός καλλιτέχνης και μηχανικός ήχου O.R. που συμμετείχε στο ερευνητικό εργαστήριο EMDL και το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κακοποιήθηκε από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ίδιος υπέβαλλε γραπτή του μαρτυρία στον Πρόεδρο του Τμήματος ΕΜΜΕ, Γιώργο Πλειό.

Εμείς, επικοινωνήσαμε μαζί του και μας επιβεβαίωσε το γεγονός. Σύμφωνα με την περιγραφή του νεαρού καλλιτέχνη που αναλύεται στην ανακοίνωση του Τμήματος ΕΜΜΕ, οι αστυνομικοί άρχισαν να το σπρώχνουν απρόκλητα, τον κόλλησαν στον τοίχο πιέζοντας τον δυνατά, σχεδόν αιωρούμενο ώστε μόλις να ακουμπά στις μύτες των ποδιών του, του ούρλιαζαν στα ελληνικά και όταν κάποια στιγμή τον άφησαν να φύγει άρχισαν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα.

Το Τμήμα ΕΜΜΕ καταδικάζει το περιστατικό και υπογραμμίζει ότι τέτοια περιστατικά τραυματίζουν βάναυσα το διεθνές κύρος της χώρας και των κατοίκων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος ΕΜΜΕ:

Δελτίο Τύπου σχετικά με την κακοποίηση Καναδού καλλιτέχνη, που συμμετείχε σε διεθνές Εργαστήρι του Τμήματος

"Ο Καναδός καλλιτέχνης και μηχανικός ήχου O.R. που συμμετείχε στο ερευνητικό εργαστήριο EMDL και το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπέστη κακοποίηση από άντρες της ΕΛΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 9ης προς 10η Απριλίου 2014, ώρα 12.30 την ώρα που επέστρεφε στο ξενοδοχείο του επί της οδού Ιπποκράτους. Σύμφωνα με την περιγραφή του φιλοξενούμενού μας Καναδού καλλιτέχνη, οι αστυνομικοί, καθώς δεν καταλάβαινε ελληνικά ώστε να υπακούσει στις εντολές τους, άρχισαν να το σπρώχνουν, τον κόλλησαν στον τοίχο πιέζοντάς τον δυνατά, σχεδόν αιωρούμενο ώστε μόλις να ακουμπά στις μύτες των ποδιών του, του ούρλιαζαν στα ελληνικά και όταν κάποια στιγμή τον άφησαν να φύγει άρχισαν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα. Όπως προκύπτει από τη μαρτυρία του, του άσκησαν αναίτια και υπέρμετρα τόσο σωματική όσο και ψυχολογική βία.

Τέτοιες καταδικαστέες πράξεις που θυματοποιούν αθώους, ανυποψίαστους πολίτες και μάλιστα ξένων χωρών, δεν αρμόζουν σε δημοκρατικές και ευνομούμενες κοινωνίες, ενώ τραυματίζουν βάναυσα το διεθνές κύρος της χώρας και των κατοίκων της. Το εν λόγω πλήγμα, αυτονοήτως, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο τη στιγμή που αφορά προσκεκλημένους από ελληνικά πανεπιστήμια διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες ξένων χωρών.

Κατόπιν αυτών θεωρώ πως είναι χρέος των αρμόδιων αρχών να διερευνήσουν το περιστατικό και να αποδώσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο ευθύνες.

Υ.Γ. Η περιγραφή – μαρτυρία του παθόντα είναι διαθέσιμη σε όποιον ενδιαφέρεται. Καθηγητής Γιώργος Πλειός Πρόεδρος του Τμήματος ΕΜΜΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου