Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου θυμίζει τον Τέρι Χρυσό!

Στα παιδικά μου χρόνια είχαμε αναπτύξει με κάτι φίλους μια εναλλακτική φρασεολογία. Αντί δηλαδή να πούμε ότι κάποιος επιδίδεται σε μια συγκεκριμένη κίνηση λέγαμε "τάκα τάκα τάκα τάκα τάκα τααααα" εμπνευσμένοι από το γνωστό τραγούδι του Τέρι Χρυσού.


του Στρατή Μαζίδη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε να διαδεχθεί τον κο Μανιτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επειδή ο προκάτοχός του δεν έκανε απολύτως τίποτε πέρα από το να παίζει με την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά να μην κάνει κατεβασιά. Εν ολίγοις έτρωγε το χρόνο μιλώντας για αξιολογήσεις κτλ.

Όταν πια πιέστηκε αρκετά, η ΔΗΜΑΡ θυμήθηκε ότι είναι αριστερή, έφυγε από την κυβέρνηση και η καυτή πατάτα γλύστρισε από τα χέρια του Μανιτάκη.

Ο Κυριάκος παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ ως ο Ηρώδης του δημοσίου τομέα. Τι έχει κάνει ο κος Μητσοτάκης τόσους μήνες;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Ξεπέρασε ακόμη και τον προκάτοχό του. Κι όχι μόνο αυτό αλλά επιχειρεί να περάσει στις απολύσεις τους 2.000 εργαζομένους της ΕΡΤ, όταν με το νέο σχήμα θα προσληφθούν κάμποσοι. Για τέτοια κουτοπονηριά μιλάμε.

Η κινητικοδιαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου πάει να γίνει τώρα. Η του Δεκεμβρίου πήρε παράταση. Και κανείς δεν έχει καταλάβει αν τελικά θα απολυθεί κανείς ή όχι. Κάθε 2-3 ημέρες βγαίνουν νέα άρθρα με νούμερα, δεξαμενές υπαλλήλων κτλ. Ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος πρέπει να ξέρει τι κάνει.

Τόσο πια υποταγή στον κομματικό στρατό. Στους βολεμένους.

Λυπάμαι πολύ που το λέω και το έχω ξαναπεί. Δεν είναι θέμα ιδεολογιών. Δεν μπορεί για τα ελλείμματα του ανίκανου κράτους να ματώνει 3 1/2 χρόνια τώρα ο ιδιωτικός τομέας. Δε γίνεται από τη μια πλευρά να έχεις 1.500.000 ανέργους και πόσους ακόμη να απασχολούνται με αμοιβή χαρτζιλικιού και από το δημόσιο να μην έχει φύγει ούτε ένας όταν η αιμορραγία οφείλεται εκεί!

Αν εξαρχής είχαν φύγει τόσοι όσοι χρειάζεται για να μπαλατζάρει ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως κάνει και μια επιχείρηση αφού πρώτα εξαντλήσει ότι έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες οικονομίες, δε θα είχαμε φτάσει εδώ σήμερα. Θα ήμασταν πολύ πολύ καλύτερα και εμείς και όλοι όσοι θα είχαν φύγει διότι θα άντεχε η κοινωνία να τους εντάξει και να τους καταστήσει παραγωγικούς.

Επίορκοι, λαδιάρηδες, κοπανατζήδες, ψευδο-πτυχιούχοι παραμένουν στη θέση τους. Δικαστής συνελήφθη να ασελγεί στο παιδί του και συζητούν λέει ΑΝ θα πάρει πόδι. Δηλαδή αυτός θα δικάσει τους παρανόμους; Άχρηστοι οργανισμοί εξακολουθούν να λειτουργούν και ο κος Μητσοτάκης απλά μπαινοβγαίνει στα ραντεβού του με τους υπαλληλίσκους των δανειστών κρατώντας χαρτιά. Τι στην ευχή λένε όλα αυτά τα παλιόχαρτα που κουβαλάνε;

Τελικά πολύ "τάκα τάκα τάκα τάκα τάκα τααααα" Κυριάκο μου, μα πολύ "τάκα τάκα τάκα τάκα τάκα τααααα".

Για αυτό μου θυμίζει τον Τέρι Χρυσό. Όχι επειδή μοιάζουν τόσο πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου