Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Τα κλισέ και η αλήθεια για τους τεμπέληδες Νοτιοευρωπαίους… .. και το παραμύθι των “ εργατικών” Γερμανών!

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου για τους Νοτιοευρωπαίους προκάλεσαν όχι μόνον τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που την κατηγορεί για λαϊκισμό, αλλά και τα σχόλια των γερμανικών εφημερίδων.

Με τίτλο «Το κλίμα», η FrankfurterAllgemeineZeitung γράφει για τις δηλώσεις της κ. Μέρκελ: «Είναι σωστό που δίνεται η ευρωβοήθεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης υπό συγκεκριμένους όρους. Επίσης είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ΟΝΕ οικοδομήθηκε στην αρχή της σύγκλισης, δηλαδή στην υπόθεση ότι οι χώρες-μέλη θα εναρμονιστούν οικονομικά και κοινωνικά. Προφανώς δεν συνέβη αυτό και έτσι προκαλούνται τώρα εντάσεις στην ΟΝΕ. Όμως το να υποχρεωθούν η Ελλάδα και οι λοιπές χώρες (της Ν. Ευρώπης) να υιοθετήσουν το γερμανικό σύστημα συνταξιοδότησης και παροχής άδειας, όπως επιθυμεί η καγκελάριος, δεν εξυπηρετεί πολιτικά. 
Ασφαλώς και μπορούν οι Έλληνες ή οι Πορτογάλοι να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα από τους Γερμανούς, εάν διαχειρίζονται τα δημοσιονομικά τους σωστά, εάν η παραγωγικότητά τους είναι υψηλή και εάν η οικονομία τους αναπτύσσεται. Με απλά λόγια: από τις επιδόσεις του καθενός εξαρτώνται οι διακοπές. Το να λέμε ότι οι άνθρωποι στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες δεν εντείνουν τις προσπάθειές τους, δεν συνάδει με τις αρχές του κυβερνάν.»

Όχι στην ευθυγράμμιση, ναι στην ανταγωνιστικότητα
“ Η Γερμανία πρέπει να αυξήσει τους μισθούς για να προωθήσει την κατανάλωση” Στο ίδιο πνεύμα και η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου σε σχόλιό της (Ντοροτέα Ζιμς) υπογραμμίζει: «Όσο σωστό είναι οι υπερχρεωμένες χώρες να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα δημοσιονομικά ελλείμματα, τόσο λανθασμένο είναι να τους υπαγορεύσουμε ενιαία ‘θεραπεία’. Την ευθύνη για τα εθνικά προγράμματα εξυγίανσης φέρουν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις αυτών των χωρών. Ενδέχεται η Ελλάδα να βρει άλλους δρόμους από μας για
...
να μειώσει το κόστος των κοινωνικών παροχών.
Η σύνταξη στα 67 συνιστά μόνον μια πιθανή ψηφίδα από τις πολλές. Στη Γερμανία η γήρανση του πληθυσμού βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο από ότι στις χώρες της Νότιας Ευρώπης…» «Η Ευρώπη πρέπει να προσέξει να μην δρομολογήσει ενιαίες λύσεις. Βέβαια η Γερμανία αρέσκεται αυτή τη στιγμή να πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ. Όμως ως εξαγωγική χώρα η Γερμανία που δημιουργεί μόνιμο πλεόνασμα, είναι η ίδια στο στόχαστρο. Η Γερμανία πρέπει να αυξήσει τους μισθούς για να προωθήσει την κατανάλωση, ακούγεται από τη Γαλλία…» «Μόνον μια Ευρώπη ανταγωνιστική και όχι ευθυγραμμισμένη μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος….Οι Έλληνες πρέπει να βρουν το δικό τους δρόμο, αλλά και να επωμισθούν τις συνέπειες, εάν παραστρατήσουν. Βραχυπρόθεσμα θα τους βοηθήσουμε, αλλά μακροπρόθεσμα πρέπει η ευθύνη στο δημοσιονομικό και πολιτικό επίπεδο να παραμείνει στις χώρες-μέλη.»

Το παραμύθι των εργατικών Γερμανών» και οι αριθμοί
«Το παραμύθι των εργατικών Γερμανών», είναι ο τίτλος σχολίου της εφημερίδας Kölner Stadtanzeiger (του Στέφαν Ζάουερ) που ασκεί επίσης κριτική για τις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ: «Το ζήτημα είναι, εάν αυτά που ισχυρίζεται η κ. Μέρκελ ισχύουν. Ότι δηλαδή οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι συνταξιοδοτούνται νωρίτερα και έχουν πιο πολλές διακοπές από τους εργατικούς Γερμανούς. Μάλιστα (η καγκελάριος) δήλωσε ότι ‘κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχιστεί’. Εάν ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία της Eurostat και του ΟΑΣΕ διαπιστώνουμε ότι εκείνοι που έχουν πιο πολλές διακοπές δεν είναι οι εταίροι μας της Μεσογείου, αλλά οι Γερμανοί.
Επίσης το πραγματικό όριο συνταξιοδότησης στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι στα 62,6 χρόνια, στη Γερμανία στα 61,7 και στην Ελλάδα στα 61,4, ελάχιστα παρακάτω από το γερμανικό όριο συνταξιοδότησης. Στην Γαλλία αντίθετα, η οποία έχει ακόμη όριο συνταξιοδότησης τα 60 χρόνια, οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται στα 59,7 χρόνια. Τον στενό της εταίρο δεν τον ανέφερε όμως η κ. Μέρκελ (στις δηλώσεις της). Επίσης στη Γαλλία κατά μέσον όρο οι διακοπές αγγίζουν τις 37,5 ημέρες με κατοχυρωμένο κατώτατο όριο τις 30 ημέρες.
Στη Γερμανία είναι κατοχυρωμένες 20 εργάσιμες ημέρες, στην πραγματικότητα όμως οι διακοπές αγγίζουν τις 29,1 ημέρες, δηλαδή σχεδόν έξι εβδομάδες. Στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένο το όριο των 25 ημερών μετά από τουλάχιστον 10ετή εργασία…»
«Τι να εννοούσε άραγε η καγκελάριος με το ‘δεν μπορεί να συνεχιστεί κάτι τέτοιο’;»
Τέλος να σημειώσουμε ότι με πανομοιότυπους τίτλους «Η Μέρκελ και το παραμύθι των τεμπέληδων Ελλήνων» ή «Οι Νοτιοευρωπαίοι πρέπει να εργάζονται πιο πολύ» οι εφημερίδες Die Zeit και Tagesspiegel αντιπαραθέτουν τα στατιστικά στοιχεία και ασκούν κριτική για τον τόνο που χρησιμοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος. Παραθέτουμε το καταληκτικό απόσπασμα της Die Zeit: «Γιατί η καγκελάριος υποστήριξε το αντίθετο από αυτό που ισχύει; Ενδέχεται να επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα στον γερμανικό λαό: ‘μεγαλύτερη βοήθεια στον (ευρωπαϊκό) Νότο δεν θα είναι δωρεάν’. ‘Δεν πρέπει να αλλάξουμε εμείς, αλλά οι πολίτες των χωρών που έχουν τα προβλήματα.
Όποιος έχει τα λεφτά, καθορίζει και την πορεία.’ Ασφαλώς είναι σωστά όλα αυτά, αλλά χωρίς το παραμύθι για τους τεμπέληδες Έλληνες και Πορτογάλους.»

πηγή filologos10

 

(agiovasilema: Οι εργατικοί Γερμαναράδες, πράγματι υπήρξαν πιο εργατικοί όταν σκότωναν με ζήλο τους Εβραίους για να προλάβουν να φουρνίσουν περισσότερους, υπήρξαν πιο εργατικοί όταν άπλωναν σε όλο τον κόσμο τα πλοκάμια της διαφθοράς με τις εταιρείες τους, υπήρξαν πιο εργατικοί όταν σκεφτόντουσαν επί χρόνια πώς να καταστρέψουν και κατακτήσουν τις χώρες τις Ευρώπης. Τους χρειάζονται λίγες διακοπές εδώ στις διεφθαρμένες χώρες του Νότου. Ας κοπιάσουν τα κοπρόσκυλα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου