Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μας εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ

Τρόμος από άκρη σε άκρη για ένα αύριο που μπορεί να έχει μέχρι και ανθρώπους να λιμοκτονούν στους δρόμους της Αθήνας, όπως στα χρόνια της γερμανικής κατοχής.
Παπακωνσταντίνου, Δαμανάκη, Τρισέ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ – όλος ο θίασος επί σκηνής έχει βγάλει μπροστά μας το μαύρο και τη θανατίλα για μια χώρα [ου πτωχεύει και καταρρέει.
Πλήρης εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ, όπως αυτό περιγράφεται στο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν (που έχει γίνει παγκόσμιο μπεστ σέλερ στην εποχή μας) και λέει αυτό που ακριβώς εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα:
«Τρομάξτε όσο πιο πολύ μπορείτε το λαό, υποβάλλετέ τον σ’ ένα σοκ, ώστε να τον αδρανοποιήσετε από τον φόβο του και να περάσετε έτσι ανενόχλητοι ό,τι θέλετε όσο δύσκολο κι οδυνηρό για τον κόσμο, που όμως εν θα μπορεί να αντιδράσει μουδιασμένος από το σοκ που
...
θα του έχετε επιβάλλει».
Σοφή συνταγή εξ ου και οι τελευταίες κραυγές για άρνηση ΔΝΤ και Κομισιόν να μας δώσουν την 5η δόση του δανείου, οπότε τον Ιούλιο δεν θα έχουμε να φάμε, καθώς θα υπάρξει στάση πληρωμών και συντάξεων.
Εκτός κι αν είμαστε υπάκουα παιδιά και εφαρμόσουμε αγόγγυστα τα σκληρά τους μέτρα. Επειδή όμως, δεν είμαστε λωτοφάγοι, ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η τρομακτική απειλή δεν έχει αντίκρισμα γιατί δεν συμφέρει ΔΝΤ και Κομισιόν για τον εξής πολύ απλό λόγο: εάν δεν έχει λεφτά η Ελλάδα να ζήσει και να πληρώσει τα δάνειά της, ολόκληρο το σύστημα του ευρώ καταρρέει, η τοξικότητα της ελληνικής οικονομίας αυτομάτως μεταβιβάζεται στις οικονομίες χωρών που δανείζουν την Ελλάδα και άρα δεν έχουν κανένα λόγο να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε.
Η δόση του δανείου λοιπόν, θα δοθεί και το Δόγμα του Σοκ δεν πρέπει να μας μετατρέπει σ’ ένα λαό τρομαγμένων και άβουλων όντων. newsbomb.gr

(agiovasilema: Κύριε Χαρδαβέλλα, νωρίς το καταλάβατε...Μέχρι πριν από 3 μέρες αποτελούσατε έναν από τους πολλούς δημοσιογράφους-υποστηρικτές της Κυβέρνησης. Γράψατε σε κάποιο άρθρο σας ότι σας ''ξύπνησε'' από τον λήθαργο η προχθεσινή αναζονική παρουσία του Υπουργού Οικονομικών στον Α.Παπαχελά. Ακόμα και αυτός αν είναι ο λόγος της μεταστροφής σας, καλά είναι...έστω και τώρα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου