Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Απερίφραστο ΟΧΙ του Σαμαρά: Τέτοια συναίνεση δεν δίνω!


Απερίφραστο ΟΧΙ Σαμαρά στη συναίνεση μετά το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.
«Δεν πρόκειται να συμφωνήσω στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου. Η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Τόνισε μάλιστα πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά αντίθετη στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα πανικού. «Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συμφωνία κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο», υπογράμμισε.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η κυβέρνηση επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και
...
 την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα.
Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο…
Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω.
Υπενθυμίζω ότι το βασικό συστατικό της πρότασής μας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η ασφυξία της αγοράς, οφείλεται κυρίως στην πολιτική της άγριας υπέρ-φορολόγησης των πάντων.
Μόνο καινούργιο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής οι αποκρατικοποιήσεις. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι οδηγούνται σε εκποίηση, χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και με πενιχρά αποτελέσματα σε διαλυμένο χρηματιστήριο…
Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού.
Υπάρχουν μεμονωμένα θετικά στοιχεία, όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων. Τα προτείναμε από το Δεκέμβριο του 2009. Τώρα μόλις τα εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Ή όπως η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει και κάποιες από τις προτάσεις μας στο Ζάππειο-ΙΙ: αυθαίρετα, επαναπατρισμός κεφαλαίων, εργασιακή εφεδρεία.
Όμως, λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση.
Και κάτι εξ ίσου σημαντικό:
Κανένας στην κυβέρνηση δεν δίνει καμία εξήγηση γιατί η συνταγή αυτή απέτυχε σε όλα…
Και κανείς τους δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τις θυσίες που πήγαν χαμένες…
Σήμερα υποβάλλουν τον Ελληνικό λαό σε νέες θυσίες. Χωρίς καμιά προοπτική, αφού επαναλαμβάνουν σήμερα όσα απέτυχαν ως τώρα.
Αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης του Κράτους και τις τολμηρές αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, Επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει.
Η κοινωνία επιθυμεί συναίνεση σε ό,τι είναι ωφέλιμο.
Όχι σε ό,τι βλάπτει την πατρίδα.
Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης.
Όχι συμφωνία κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Κάτι τέτοιο αφήνει έξω την κοινωνία...
Τέτοια συναίνεση δεν δίνω.
Με το Ζάππειο ΙΙ, υπέδειξα το δρόμο Επανεκκίνησης της οικονομίας και Επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.
Η κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει Επανεκκίνηση και δεν σκέφτεται να κάνει Επαναδιαπραγμάτευση.
Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος και ξεπερνά τα όρια αντοχής της οικονομίας και του λαού μας.
Εμείς παραμένουμε αντίθετοι. Και προωθούμε την Επανεκκίνηση ως μόνο δρόμο για να βγούμε από το αδιέξοδο».

(agiovasilema: Ωραία, το ΟΧΙ το είπες και πολύ καλά έκανες. Τώρα δηλαδή τελείωσε η αποστολή σου? Αυτό ήταν? Πάμε για διακοπές? Πρακτικά μιλώντας, αυτό το ΟΧΙ σου ρε άνθρωπε, τι να το κάνει ο έρμος ο λαός? Και εμείς οι πολίτες ΟΧΙ λέμε ,αλλά δεν μας υπολογίζει κανένας για ψυχές....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου