Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Στοιχεία σοκ από έρευνα εγκληματολόγων: 9 στους 10 κατοίκους της Αθήνας έχουν πέσει θύματα βίας (των αλλοδαπών)

Επτά στους δέκα έχουν καταγγείλει στην Αστυνομία περιστατικό χωρίς να γίνει τίποτα
- Περίπου 8 στους 10 λένε ότι ζουν σε καθεστώς φόβου
- Πέντε στους δέκα λένε ότι πρέπει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους!

Φόβος, ανασφάλεια, εγκατάλειψη και προσπάθεια να διατηρηθεί η λογική. Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρει έρευνα από το κέντρο της Αθήνας.

Στην έρευνα που έχουν κάνει εγκληματολόγοι Νέστορ Κουράκης και Χριστίνα Ζαραφονίτου καταγράφεται η οδυνηρή πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες Αθηναίοι που βιώνουν ακραίες καταστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό 85,1% των κατοίκων του κέντρου έχου πέσει θύματα βίας, κλοπής π.χ. αρπαγής τσάντας ή χρημάτων ή διάρρηξης.

Ποσοστό 75,7% λένε ότι φοβούνται, για την ακρίβεια ότι ζουν υπό το καθεστώς του φόβου και το 70,4% δηλαδή επτά στους δέκα έχουν καταγγείλει στην αστυνομία περιστατικό εγκληματικότητας – χωρίς να γίνει τίποτα.

Ωστόσο οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι το να πάρουν το νόμο στα χέρια τους είναι λύση. Ποσοστό 52,9% τάσσονται κατά της αυτοδικίας ενώ το 73,4% αρνούνται την οπλοκατοχή καθώς τη θεωρούν επικίνδυνη. Αντίθετα, είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά των κατοίκων που ζητούν αποτελεσματική αστυνόμευση.

Η έρευνα καταγράφει μεγάλη αγωνία για το πως θα αποφύγουν να γίνουν ο επόμενος στόχος. Αποφεύγουν να κυκλοφορούν πολύ, κυκλοφορούν σε ώρες και σε σημεία που νιώθουν πιο ασφαλείς και όσο μπορούν προσπαθούν να μην εκτίθενται.

Με αυτή την ψυχολογία ζουν το 75,7% των κατοίκων της πρωτεύουσας ενώ ίδια ποσοστά φόβου υπάρχουν και στη δυτική Αττική. Καλύτερη η κατασταση στις καλά "φρουρούμενες" περιοχές του κέντρου.


(agiovasilema: αυτός είναι ο πολυπολιτισμικός παράδεισος και η πολυπολιτισμική μητρόπολη του κόσμου που διαφημίζει ο κος Καμίνης στο επίσημο site του δήμου της Αθήνας. Αυτή είναι η εικόνα την οποία βιώνουμε καθημερινά εμείς οι πολίτες,αλλά έκρυβαν επιμελώς όλα τα ΜΜΕ. Τώρα όμως, επειδή είναι τόσο τραγική η κατάσταση που δεν μπορεί πια να κρυφτεί και επειδή το κακό  είτε έχει φθάσει και στις ''αυλές'' των χρυσοπληρωμένων παπαγάλων-δημοσιογράφων, είτε μέσω διαδικτύου αποκαλύπτονται τα συμφέροντα που έχουν από την ιστορία αυτή,  κάνουν μια ωραιότατη κωλοτούμπα και αρχίζουν να δημοσιεύουν σιγά σιγά την αλήθεια, αφαιρώντας βέβαια τις λέξεις ''αλλοδαπός'' ή ''λαθρομετανάστης''  από όλο το κείμενο. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου