Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι 8 άμεσες κινήσεις της Κυβέρνησης για να σταματήσει το κίνημα των αγανακτισμένων

index.jpg 


Κύριε Πρωθυπουργέ και υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει ο Ισοκράτης στο Αεροπαγιτικό -σε ελεύθερη μετάφραση- “Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία”
Το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω. Η αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί -κυρίως- πολιτική και ευθεία αντιμετώπιση και όχι “ήξεις αφήξεις” όπως μας έχετε συνηθίσει εσείς (αλλά και η αντιπολίτευση). Η κατάσταση απαιτεί 8 άμεσες κινήσεις που μπορούν να σώσουν την πατρίδα -και ίσως και εσάς μαζί-, και να σταματήσουν το
διογκούμενο κίνημα των “αγανακτισμένων”
1. Βγείτε και πείτε την αλήθεια στον λαό και ζητήστε συγγνώμη. Από πότε ξέρατε την πραγματική κατάσταση; Τι εννοούσατε με το υπάρχουν λεφτά πριν τις εκλογές, αν δεν εννοούσατε αυτά του ΔΝΤ; Γιατί δεν είπατε από την αρχή την αλήθεια, αλλά αγοράζατε χρόνο κάθε λίγο; Τι έχετε υποθηκεύσει;
2. Ενημερώστε την τρόϊκα ότι η οποιαδήποτε απόφαση και συνθήκη,εφεξής θα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφίαγια τα ουσιώδη και πλειοψηφία σε λιγότερο ο
.
υσιώδη, μέσα από την διαδικασία ψήφισης στο Κοινοβούλιο. Τέλος οι εξουσιοδοτήσεις στον αποτυχημένο υπουργό οικονομικών.
3. Δώστε εσείς -όλοι- πρώτοι το παράδειγμα και υποβληθείτε σε θυσίες όπως και ο λαός. Καταργείστε τα προνόμια όπως η ιδιαίτερη αμοιβή για συμμετοχές σε συνεδριάσεις και σε επιτροπές (για ποιό άλλο πράγμα πληρώνεστε κύριοι; Αυτή είναι η δουλειά σας.), όπως την ειδική φορολόγηση αποδοχών και συντάξεων, τις διπλές και τριπλές συντάξεις και τα ειδικά επιδόματα που έχετε κόψει από τους δημοσίους υπαλλήλους και τα στελέχη. Επίσης κανείς δεν θα παίρνει βουλευτική σύνταξη πριν τα 65, άσχετα από το πότε σταμάτησε ή δικαιούται. Τέλος, κατάργηση των ειδικών προνομίων ασυλίας έναντι του νόμου. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ και θα κατευνάσετε την οργή του κόσμου.
4. Συνεργαστείτε για ένα σχέδιο εξόδου με την αντιπολίτευση, τους φορείς και τους “σοφούς” της χώρας. Όχι ξένους συμβούλους και πράσσειν άλογα. Έλληνες τεχνοκράτες, που μετά θα μείνουν εδώ να δούν και να υποστούν τις προτάσεις τους.
5. Απαιτείστε διαπραγμάτευση από την Τρόϊκα or else. Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, ακόμα και χώρες όπως Ουκρανία και Ουγγαρία, είχαν καλύτερους όρους από τους δικούς “σας”. Δραστική μείωση επιτοκίων, σημαντικό κούρεμα των απαιτήσεων, περίοδος χάριτος με σκοπό την χρηματοδότηση της ανάπτυξης και την μείωση της ανεργίας ούτως ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι των εσόδων και επιμήκυνση. Αξιοποίηση -και όχι ξεπούλημα- της δημόσιας περιουσίας και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
6. Κάντε εθνική συνεργασία με όλα τα κόμματα ούτως ώστε να υπάρχει αρωγή στην εφαρμογή 2 πολιτικών, ήτοι πάταξη της φοροδιαφυγής σε συνδυασμό με την σωστή φορολόγηση και την εφαρμογή της δικαιοσύνης σε όλες τους τις εκφάνσεις. Τέλος η ανομία και η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Τέλος οι κραυγαλέες αθωώσεις ή τα στραβά μάτια για τους “γνωστούς άγνωστους”. Η εφαρμογή των νόμων από την οδήγηση και το τσιγάρο μέχρι την φυλάκιση των μεγαλοκαρχαριών, θα διαμορφώσει κουλτούρα και θα σοβαρέψει το κράτος.
7. Μειώστε το κόστος λειτουργίας του κράτους. Τέρμα τα παράλογα, τέρμα οι απαιτήσεις και οι κωλυσιεργίες, τέρμα τα ταξίδια των πολλών χωρίς λόγο, τέρμα το σπάταλο δημόσιο.
8. Σταματήστε την κοροϊδία και καταργήστε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ανοίξτε τους φακέλους για τους εξοπλισμούς, για το χρηματιστήριο, για την Siemens και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τιμωρήστε. Δώστε το παράδειγμα προς αποφυγή στους επόμενους που θα θελήσουν να τους μοιάσουν.
Σίγουρα είναι επίπονο, αλλά από την άλλη είναι εφικτό. Σίγουρα θα φέρει αποτέλεσμα και θα τύχει μιας ευρείας αποδοχής γιατί θα έχει γνώμονα την δικαιοσύνη, την σωτηρία χωρίς την εξάντληση των πολλών (που δεν θα οδηγήσει πουθενά εκτός από την εξέγερση), τον ρεαλισμό και τέλος την πολιτική.
Κοιτάξτε μας στα μάτια, κάντε τις 8 κινήσεις άμεσα, και εμείς εδω είμαστε. Και ξέρεις κάτι κύριε Πρωθυπουργέ; Θα καταφέρεις 2 πράγματα. Ένα να σώσεις την χώρα. Το άλλο….να μείνεις στην ιστορία. Αν και πολύ φοβάμαι ότι η παρούσα κατάσταση πάλι θα σας γράψει στην ιστορία, αλλά σε άλλη πλευρά και με άλλα γράμματα. Loutraki One

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου