Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

25 Μαϊου.Πάμε πλατεία σήμερα, πάμε πλατεία τώρα!


Δόθηκε το σύνθημα μέσω διαδικτύου.

Σήμερα 25 Μάη μήνα, πάμε όλοι στο Σύνταγμα και στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων.

ΚΑΙ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Και μακριά οι πολιτικοί και τα κόμματα! Μακριά και οι διαχωριστικές ταμπέλες! Δε θέλουμε υπογραφές κάτω από τα πανό και τα ταμπλό. Θέλουμε μόνο συνθήματα απελευθέρωσης του ελληνικού λαού από τους δυνάστες του! Κι οι εργατοπατέρες ας φιλοτιμηθούν να κηρύξουν πανεργατική απεργία διαρκείας, αλλιώς να παραιτηθούν! Πρέπει να σταματήσουν τα πάντα να κινούνται προς τιμήν του ίδιου του ελληνικού λαού. Για τα βάσανά του! Αλλά κυρίως γιατί χρειαζόμαστε πια κάτι δραστικό. Μια αποτελεσματική απάντηση. Μια υπέρβαση. Και να μη διανοηθούν να διαπραγματευτούν με την εξουσία πλέον τίποτα εξ ονόματός μας, τίποτα που έρχεται σε αντίθεση με τη λαϊκή βούληση, τίποτα χωρίς τη ρητή απόλυτα πλειοψηφική λαϊκή εντολή.

Ας συντονιστούμε κι ας επιμείνουμε τη φορά αυτή! Είμαστε πολλοί. Είμαστε οι περισσότεροι. Ήδη χιλιάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις.

Να μείνουμε εμείς στις πλατείες όλης της χώρας και μπροστά στη Βουλή και να απαιτήσουμε να φύγουν από μέσα οι τζαμπατζήδες που την έχουν κάνει στέκι τους. Να μείνουμε εμείς εκεί μέχρι να φύγουν αυτοί.

Να απαιτήσουμε να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας και τον τόπο μας.

Η κατοχή τελειώνει. Το μεγάλο φαγοπότι τερματίζεται από αύριο.
Τέρμα το δωρεάν γεύμα των βρικολάκων κερδοσκόπων και των
...
τζαμπατζήδων της ελληνικής Βουλής. Δεν πληρώνουμε ούτε μια δεκάρα επιπλέον!

Δεν πληρώνουμε διότι δεν χρωστάμε! Έχουμε ήδη πληρώσει πολλές φορές τα υποχρεωτικά τους δάνεια, για τα οποία κανείς δε μας ενημέρωσε και κανείς δε μας ρώτησε. Πληρώναμε από καταβολής ελληνικού κράτους λεφτά που τρώγανε τα ντόπια και τα ξένα τρωκτικά. Και μετά νέα δάνεια για να ξοφλήσουμε τα προηγούμενα. Κι άλλα δάνεια, κι ακόμα περισσότερα! Και επειδή το θράσος τους περισσεύει, κάνουν και προπαγανδιστικές δηλώσεις περί τεμπέληδων και χαραμοφάηδων, αυτοί που τους ταΐζαμε με χρυσά κουτάλια εμείς τα γουρούνια, εμείς τα PIGS!

Τέρμα λοιπόν στα πανωτόκια!

Όσοι τζογάρισαν στις χρηματαγορές αισχροκερδώντας στην πλάτη μας (τράπεζες, διεθνείς οίκοι, οίκοι ανοχής, οίκοι κατοχής, εταιρίες και ιδιώτες) ας χάσουν τώρα κάτι κι αυτοί! Αυτό σημαίνει bussiness, πέστε τους χαιρετίσματα! Παίξανε και χάσανε! Κάποιοι απ΄αυτούς, δυστυχώς λίγοι…. Διότι άλλοι έκαναν τρελές περιουσίες τόσα χρόνια με το αίμα μας. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι βρικόλακες να ζητάνε τώρα από τον ελληνικό λαό να σώσει τις ιδιωτικές τους τράπεζες. Όταν ο κοσμάκης έπαιξε στο στημένο και ατιμώρητο ακόμα παιχνίδι του χρηματιστηρίου το 2000, πολλοί απλοί άνθρωποι, συμπολίτες μας επιχειρώντας παρασυρμένοι να κερδοσκοπήσουν έχασαν τα λεφτά τους. Πολλοί έχασαν ολόκληρες περιουσίες. Κανείς δεν τους τα έδωσε πίσω. Τώρα ήρθε η ώρα των μεγαλύτερων ψαριών, να χάσουν κάτι κι αυτοί. Αυτοί γιατί πρέπει να τα πάρουν πίσω με εγγυήσεις, άκουσον-άκουσον, του ελληνικού δημοσίου! Ας χάσουν κι ας κλείσουν εν ανάγκη. Δικές μας είναι οι τράπεζες που μας βάζουν να στηρίξουμε με τον ιδρώτα μας; Κι ας δημιουργηθεί και κρίση. Κι ας πέσει και το ευρώ! Εμείς πάντως δε θα χαθούμε. Εμείς δεν τους συντηρούμε χρόνια και τους κάναμε και Κροίσους;

Ποιος έχει την πραγματική δύναμη αν όχι η ίδια η εργατική τάξη; Χωρίς εμάς πώς θα επιβιώσουν αυτοί οι κηφήνες;

Δεν χρειάζεται να διασωθεί κανείς τους παρά μόνο ο ελληνικός λαός και οι λαοί του κόσμου.
Θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Δεν τους χρειαζόμαστε. Δε χρειαζόμαστε τα δάνειά τους. Αυτοί είναι που χρειάζονται εμάς ώστε να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σε βάρος μας… Και πάλι με χρόνια, με καιρούς θα μας παρακαλάνε να ξαναπάρουμε τις πιστώσεις τους, δηλαδή τον κοπανιστό τους αέρα για να πάρουν κι άλλους τόκους, πληρωμένους με πραγματική δική μας εργασία ή περιουσία.

Γιατί όμως εμείς πρέπει να πληρώνουμε τόκους στις τράπεζές τους κι όχι σε δικές μας κρατικές; Γιατί οι οικονομικοί μας πόροι πρέπει να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να μη μένουν στη χώρα ώστε να στηρίξουν υποδομές, πρόνοια, υγεία, παιδεία, εργασία; Ούτε μια δεκάρα ακόμα δε πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουνε.

Ο λαός είναι αγανακτισμένος. Ο λαός δεν ανέχεται άλλη εκμετάλλευση, δεν ανέχεται κι άλλη κοροϊδία. «Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις;» κάνουν ότι απορούν τα τηλεοπτικά λαμόγια και οι Πρετεντέρηδες (αγγλιστί Pretenders)! Μα ασφαλώς με τα λεφτά των τοκοχρεολυσίων που στέλνουμε με το τσουβάλι έξω! Πιο πολλά είναι αυτά από όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε ως κράτος. Φανταστείτε μάλιστα να φτιάξουμε και υποδομές, που δε μας άφηναν να φτιάξουμε τόσα χρόνια! Φανταστείτε να εκμεταλλευτούμε πράγματι ως κράτος εμείς οι ίδιοι τους εθνικούς μας πόρους, αντί να τους παραδώσουμε για «αξιοποίηση» (έτσι λέγεται το πλιάτσικο τη σήμερον ημέρα)!

Όχι δεν τα φάγαμε μαζί. Δεν έφαγε τίποτα ο απλός Έλληνας εργαζόμενος.

Αυτός πλήρωνε μαζί με τα προσωπικά του δάνεια και όσα του φόρτωναν οι προδότες πολιτικοί του, που πάντα έβρισκαν τρόπο να τον δουλεύουν παρέα με τα δημοσιογραφικά λαμόγια. Αν όπως ισχυρίζονται, όλα αυτά τα δις πήγανε υπέρ της χώρας, τότε ας μας δείξουν πού είναι τα αντίστοιχα δημόσια αγαθά! Χρειάστηκαν τόσα δις για να κλείνουν τώρα σχολεία, να συγχωνεύονται νοσοκομεία, να λείπουν φάρμακα γιατροί, στοιχειώδη υλικά, να πληρώνουμε χαράτσια σε εργολάβους εθνικών και λοιπών δρόμων, να μην έχουμε σωστές συγκοινωνίες, να εκποιούμε δημόσια περιουσία, να μην έχουμε αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, βιομηχανία; Ή μήπως όλα αυτά τα έφαγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι;!

Φτάνει το παραμύθι πια!

Οι μιζαδόροι, οι εργολάβοι, οι αισχροκερδοσκόποι και το οικονομικό κατεστημένο τα έφαγε, με ευθύνη όσων κυβέρνησαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα θέλουν από κοινού να γλείψουν κι ό,τι απέμεινε στο κόκκαλο και να ρουφήξουν και το μεδούλι!

Πάμε πλατεία και μένουμε!

Το πανηγύρι αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Ο λαός αρνείται να συνεχίσει να πληρώνει άλλα πανωτόκια ώστε να αξιοποιούν αυτοί τα αδιάθετα τεράστια κεφάλαιά τους δίνοντας μας με το στανιό νέα χρυσοφόρα για τους ίδιους δάνεια που θα πληρωθούν στο τέλος με δημόσια περιουσία, με γη, με ιδρώτα και αίμα εργαζομένων.

Η πλειονότητα των πολιτών αρνείται τα μνημόνιά τους και την άθλια προδοτική δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση και που ανέχτηκαν οι εθνοπατέρες μας σφυρίζοντας τάχα αδιάφορα! Και μόνο η σύμβαση αυτή, καταδικάζει όσους την υπέγραψαν επί εσχάτη προδοσία! Δεν χρειάζεται άλλο αποδεικτικό στοιχείο ενοχής!

Αν αμφιβάλουν για τη λαϊκή βούληση ας διενεργήσουν δημοψήφισμα τώρα αυτοβούλως. Αλλιώς το απαιτούμε εμείς!

Όπως απαιτούμε εδώ και τώρα ΑΜΕΣΟ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ!

Απαιτούμε όχι μόνο να γίνει τη στιγμή αυτή σεβαστή η βούληση του ελληνικού λαού, αλλά να έχουμε μόνιμα λόγο από δω και πέρα σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας και τη χώρα.

Απαιτούμε τη δρομολόγηση συνταγματικών αλλαγών που θα ψηφιστούν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και όχι από δήθεν αντιπροσώπους του, αλλαγών στην κατεύθυνση της πραγματικής δημοκρατίας.
Απαιτούμε θεσμική κατοχύρωση των δημοψηφισμάτων, όλων των τύπων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών με λαϊκή πρωτοβουλία), απαιτούμε θεσμικό διαρκή έλεγχο των εξουσιών, με τακτικούς απολογισμούς προς τους πολίτες και με τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων που θα περιλαμβάνουν την άμεση ανάκληση και αντικατάστασή τους. Και ασφαλώς την τιμωρία τους σε περίπτωση παρανομιών.

Και απαιτούμε την τιμωρία όσων πολιτικών είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας όλα αυτά τα χρόνια που κράτησε το μεγάλο φαγοπότι των σφετεριστών της περιουσίας του ελληνικού λαού. Και τη δήμευση των περιουσιών όσων πλούτισαν παρανόμως και σε βάρος μας.

Όχι μόνο δεν τους χρωστάμε, αλλά μας χρωστάνε. Και μας χρωστάνε πάρα πολλά!

Η ανατροπή αρχίζει από αύριο στις πλατείες όλης της χώρας.

Ο εφιάλτης τους ήδη άρχισε!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_7682.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου