Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μην τρέφουμε ελπίδες.O Παπανδρέου από το Νταβός πέρσι μας έφερε το ΔΝΤ, φέτος μας φέρνει τη χρεοκοπία.


Ζοφερό το μέλλον του τόπου με την ελεγχόμενη χρεοκοπία

του Παντελή Μαραβέλια

Οι ξένοι δανειστές θα έχουν σε ομηρία τον τόπο και θα επιβάλλουν ότι θέλουν και όπως το θέλουν, δίχως να νοιάζονται για το μέλλον των πολιτών

Εδώ και πολλές ημέρες η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Μαξίμου επεξεργαζόταν το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Γι’ αυτό και όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης έβρισκαν στέγη καθηγητές οικονομικών πανεπιστημίων, οι οποίοι υπερθεμάτιζαν και προέτρεπαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ...αυτό το βήμα.

Μάλιστα απέφευγαν συστηματικά την φράση ελεγχόμενη χρεοκοπία, αλλά την βάφτιζαν ως «ήπια αναδιάρθρωση του χρέους», τονίζοντας, πως αυτή είναι η μόνη συμφέρουσα λύση για τον τόπο.

Φυσικά όλα αυτά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια δεν έθιξαν ούτε κατ’ ελάχιστον το τι ακριβώς σημαίνει η επαναγορά από τη χώρα μας τους χρέους της, έστω και σε χαμηλότερη τιμή. Πως δηλαδή θα αγοράσουμε το χρέος, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί παραδέχονται πως «δεν υπάρχει σάλιο» (Ανδρέας Λοβέρδος);

Στο Νταβός ο πρωθυπουργός, με τον υπουργό Οικονομικών συμφώνησαν με τους δανειστές μας να γίνει η ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας, η οποία και θα μπει από την κυβέρνηση στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να παρουσιαστεί, σαν μία τεράστια ελληνική επιτυχία. Μάλιστα το επόμενο δίμηνο η Ε.Ε. θα λάβει την απόφαση δανείζοντας χρήματα στη χώρα μας μέσω του μηχανισμού στήριξης για να γίνει η επαναγορά του χρέους. Από κοντά φυσικά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όλο αυτό το παιχνίδι θα δημιουργήσει στη χώρα περισσότερα προβλήματα. Κι αυτό διότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία σημαίνει, ότι η Ελλάδα σταματάει να έχει τον πρώτο και κύριο λόγο στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Οι ξένοι δανειστές θα έχουν σε ομηρία τον τόπο και θα επιβάλλουν ότι θέλουν και όπως το θέλουν, δίχως να νοιάζονται για το μέλλον των πολιτών. Και απλά οι εκλεγμένοι, πρωθυπουργός και υπουργοί, θα είναι άβουλα πιόνια στα χέρια των ισχυρών της Ευρώπης.

Καμία απόφαση 
Δεν θα αποφασίσουμε εμείς με ποιους θα συνεταιριζόμαστε, ούτε το ποιους επιθυμούμε να επενδύσουν στην Ελλάδα. Θα μας επιβάλλουν τις πολυεθνικές, που θα οργιάζουν σε βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα αυτοί θα επιβάλλουν τα μέτρα που θα ληφθούν, τα οποία θα είναι ακόμη πιο σκληρά από αυτά που ήδη έχουν καταστήσει την οικονομική κατάσταση ασφυκτική για όλους τους Έλληνες.

Οι μισθοί θα περικοπούν ακόμη περισσότερο, θα εξαφανιστούν οι επικουρικές
συντάξεις, όπως και τα εφάπαξ, που δικαιούνται όσοι βγαίνουν στην συνταξιοδότηση. Οι κοινωνικές παροχές θα σταματήσουν, ενώ το κράτος δικαίου θα αποτελέσει μία ανάμνηση παλιά, όπως αναφέρει και το ρεφρέν ενός παλιού τραγουδιού.
Παράλληλα οι ανατροπές στο εργασιακό και ασφαλιστικό θα είναι ολοκληρωτικές. Δηλαδή θα οδηγηθούμε κι επίσημα στο δεκάωρο και σε πολλές περιπτώσεις στο 12ωρο. Παράλληλα τα όρια συνταξιοδότησης θα αυξηθούν, όπως επιθυμούν ήδη οι Ευρωπαίοι και θα φτάσουμε να περιμένουμε ως τα 67 για να πάρουμε σύνταξη. Και βέβαια στις συντάξει θα μπει πλαφόν και οι αποδοχές θα είναι πενιχρές.

Φυσικά όλα αυτά μπορεί να αποφευχθούν εάν η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδράσουν σε αυτή την συμφωνία. Πριν υπογραφτεί η συμφωνία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, για να έχει νωπή την λαϊκή εντολή, προκειμένου να συνεχίσει την καταστροφή της χώρας. Γι’ αυτό, λοιπόν, η Ν.Δ. οφείλει να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Να ανατρέψει το σκηνικό που έχει στήσει ο Παπανδρέου, οι δανειστές και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Υ.Γ. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα μας κατηγορήσουν ως λαϊκιστές και κινδυνολόγους. Όμως απλά θα επισημάνουμε, ότι από αυτή εδώ την εφημερίδα είμαστε οι μόνοι που είχαμε εκφράσει του φόβους μας για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Νταβός τονίζοντας πως «πέρυσι μας έφερε το ΔΝΤ, φέτος τι μας ετοιμάζει ο Παπανδρέου;» Και μας φέρνει την χρεοκοπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου