Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η κίνηση του Ιππότη ....


Τα πιόνια στήθηκαν. 

Απομένει μία και μόνο κίνηση , η οποία από μόνη της δημιουργεί μια αλληλουχία κινήσεων εκατέρωθεν με χαρακτηριστικό τις αυστηρά περιορισμένες και προβλέψιμες επιλογών του "αντιπάλου", πριν , μοιραία , αποδεχτεί το ματ! 
Είναι η κίνηση που μετατρέπει μια παρτίδα σκάκι σε...

ένα βαρετό θέαμα αφού και ο πιο άπειρος θεατής μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια τον αριθμό των κινήσεων πριν το "μοιραίο" για τον looser! 
Η κίνηση αυτή γίνεται πάντα από τον Ιππότη (ή τρελό) από τον οποίο πήρε και το όνομά της. 
Το μέγεθος της σκακιστικής διάνοιας του μαιτρ , φαίνεται από το πόσο μπορεί (με βάση την τοποθέτηση των υπολοίπων πιονιών) να ... τραβήξει σε αριθμό κινήσεων την αγωνία του "μελλοθάνατου" αντιπάλου του..... και φυσικά την αγωνία και τα νεύρα των θεατών του ...δράματος , πλέον ! 
Μη ξεχνάτε πως σε μία παρτίδα επιπέδου δεν είναι ευγενικό να αποχωρήσει κανείς , πριν ένας από τους δύο παραδεχτεί το αδιέξοδό του ! 

Στη σκακιέρα του "σήμερα" παρατηρούμε μια παραδοξότητα.
Μας δημιουργείται η εντύπωση πως ο παίκτης είναι ένας που κινεί εναλλάξ λευκά και μαύρα
Τα Λευκά πιόνια τα έχει τοποθετήσει στη θέση που πρέπει.Του πήρε περίπου 30 χρόνια , αλλά σήμερα βρίσκονται στη θέση που ... θέλει και πρέπει.
Τα Μαύρα , επίσης. Σε σημαντικά λιγότερο χρόνο και συγκεκριμένα εδώ και 20 χρόνια με τις σημαντικότερες στρατηγικές κινήσεις τους τα τελευταία 6-7 χρόνια.


Η στυγνή δικτατορία , φέρουσα φενάκην δημοκρατίας....

Η χρεοκοπία που ονομάζεται ευκαιρία....

Η άνωθεν "σωτηρία" που επισκιάζει ο,τιδήποτε...

Η σωστά οργανωμένη εθνοκάθαρση σε επίπεδο πολιτισμού,συνείδησης,πατριωτικού λόγου,θρησκευτικού φρονήματος και οικογενειακών αξιών.....

Η άλωση και ξεπούλημα των συλλογικών μας πόρων επιβίωσης ως κράτος....

Μια οργανωμένη κρίση και πιθανή αναμέτρηση με τη γείτονα ...σύμμαχο....
σε συνδυασμό με :
  • μόνιμου χαρακτήρα σύγκρουση με τη "συντεχνία" των φαρμακοποιών (εξασφαλισμένη τόσο η έλλειψη φαρμάκων σε περίπτωση ανάγκης όσο και η κερδοφορία της μάυρης αγοράς τους)
  • μόνιμου χαρακτήρα σύγκρουση με το Δημόσιο...γενικά (εξασφαλισμένη η δυσλειτουργία του όποιου μηχανισμού σε περίπτωση κρίσης)
  • μόνιμου χαρακτήρα σύγκρουση με τις αντιπαραγωγικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις Μυστικές Υπηρεσίες (εξασφαλισμένη η ήττα σε στρατιωτικό επίπεδο , άρα πολλά τα ελαφρυντικά που θα καταλογίσει ο ιστορικός του μέλλοντος , εγγονάκι του Θ.Βερέμη , στους σοφούς διαπραγματευτές-πραματευτάδες που θα χαρίσουν προκειμένου να σωθεί η...πατρίς)
  • μόνιμου χαρακτήρα σύγκρουση με την τσέπη όσων θα μπορούσαν να αντιδράσουν στο ξεπούλημα και να αναζητήσουν μια εξοχική περιοχή τύπου Γουδιού)
  • μόνιμου χαρακτήρα επιδότηση σε κάθε φάρα , συμμορία και σέχτα η οποία , με προθυμία ιδεολόγου αλλά και μισθοφόρου , αλλοιώνει πληθυσμιακά την χώρα , δοκιμάζει την κοινή λογική του Έλληνα , περιφρονεί , ενοχοποιεί και υβρίζει τον γέρο Έλληνα , τον άρρωστο Έλληνα , τον άνεργο Έλληνα , τον Έλληνα μαθητή , τον Έλληνα γονιό , ενώ ταυτόχρονα τους στερεί πόρους και τους παραδίδει σε στρατιές και καραβιές εποίκων της Νέας Τάξης. Εποίκων που επιπρόσθετα αναζητούν το αίμα , τον αφανισμό και την βίαιη εξόντωση του Έλληνα.
  • μόνιμη τροφοδότηση αιμοδιψών μαζών μέσω του ισλαμικού φονταμενταμελισμού ,του εθνικού αλυτρωτισμού και του μίσους τους για καθετί ελληνικό.  
Η "περίεργη" φορολογική πολιτική που διαμορφώνεται τον τελευταίο χρόνο σε συνδυασμό με τις "οικολογικές" μπαρούφες ενός καθυστερημένου χασικλή(τουλάχιστον) και μιας ανορεξικής μαριονέτας , αν εξεταστούν σε βάθος χρόνου δείχνουν τον πραγματικό στόχο. Το στόχο κάθε "απόλυτης" δικτατορίας,από αυτή του "προλεταριάτου" ως εκείνη της Νεοταξίτικης Νέας εποχής.... Και ο στόχος δεν είναι άλλος παρά η απώλεια μέσα σε μία γενιά , κάθε ιδιοκτησίας. Ό,τι δεν μαζέψουν οι Τράπεζες , θα αναγκαστούν να πουλήσουν ή να αποποιηθούν οι κληρονόμοι μας. Τι ιδιοκτησία θα μπορέσει να κληρονομήσει (φόρος) ή να συντηρήσει (φόροι-πράσινα τέλη-έκτακτες εισφορές) μια γενιά , οι τυχεροί της οποίας θα είναι g-350 ..... στην καλύτερη εκδοχή....

Η "περίεργη" , και οργανωμένη μεθοδικά , κίνηση των λαθρομεταναστών που διασχίζουν μια χώρα , καταλαμβάνουν δημόσια περιουσία , διακηρύττουν αγώνα μέχρι θανάτου και υποστηρίζονται από γνωστά μιντιακά και νομικά καθάρματα - εμμίσθους μυστικών υπηρεσιών και κονδυλίων της "ελληνικής" "δημοκρατίας" τους....

Ο περίεργος έρωτας των , επί παντός επιστητού , Τιτάνων του ΣΚΑΪ για την "ιστορική αλήθεια" και η αναζήτησή της με την καθοδήγηση αγράμματων και κατ'εκλογή της Νέας τάξης "καθηγητών" ......

Στην παρούσα σκακέρα η "κίνηση του Ιππότη" θα είναι μια προβοκάτσια.

Μη βιαστείτε όμως να  πείτε από ποιον από τους ανωτέρω θύλακες , θα προέλθει ....

Είπαμε !

Ο πραγματικά μεγάλος μαιτρ είναι αυτός που κάνει το "θάνατο" του αντιπάλου αργό , βασανιστικό και περίτεχνο.

Και δυστυχώς , με τέτοιον κληρωθήκαμε να παίξουμε.....

Στο κάτω κάτω....πιόνια είμαστε ...
.... ή όχι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου