Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η είδηση έρχεται από την Αγγλία και αφορά σε ένταξη της έννοιας της ομοφυλοφιλίας στα προσχολικά βιβλία.

Τα παιδιά από 4 χρονών θα διδάσκονται για την ομοφυλοφιλία, μέσα από τα Μαθηματικά, την Γεωγραφία, την Φυσική και τα Αγγλικά. Το σχέδιο υποστηρίζεται από την κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια «γιορτάστε με την κοινότητα των gay», και θα προβάλλει τα προβλήματα των Μαθηματικών με ορισμένους gay χαρακτήρες.
Στη Γεωγραφία, τα παιδιά θα ερωτώνται γιατί ...
οι ομοφυλόφυλοι μετακομίζουν από την εξοχή στις πόλεις και λέξεις όπως outing=έξοδος και pride=περηφάνεια θα χρησιμοποιούνται στο μάθημα της Γλώσσας.
Τα πλάνα των μαθημάτων είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε  να ενημερώσουν για θέματα των λεσβιών, των gay, των μπαϊσέξουαλ και των τρανσέξουαλ, σε μαθήματα θεωρίας από την ηλικία των 4 ετών.
Τα παιδιά θα συνηθίσουν να βλέπουν επίσης εικόνες ζευγαριών του ίδιου φύλου και βιβλία θα διδάσκονται όπως «And Tango Makes Three» που μιλά για 2 αρσενικούς πιγκουίνους που μεγαλώνουν ένα πιγκουινάκι.
Παράλληλα οι σπουδαστές στατιστικής θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευαίσθητα δεδομένα πάνω στον αριθμό των ομοφυλοφύλων που υπάρχουν στην Βρετανία.
Όμως κριτικές προειδοποιούν πως το κίνητρο είναι η περιττή χρήση πηγών και η απόσπαση της προσοχής του παιδιού από την μάθηση. Αν και τα πλάνα για το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικά στηρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας της Βρετανίας και οποιοσδήποτε μαθητής θα μπορεί να τα κατεβάζει από το διαδίκτυο.
Η Sue Sanders από το Σχολείο «Out» είπε: «Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να υπενθυμίσουμε ότι λεσβίες, gay, bi-sexual και transexual είναι μέρος του πληθυσμού και πρέπει να τους εντάξουμε στα μαθήματα»



(σχ.agiovasilematos: Σε μια εποχή που ολοένα αμβλύνεται το παράλογο σε βάρους του κοινά αποδεκτού,  ακούμε -δυστυχώς- συχνά τέτοιες ειδήσεις. Αναρωτιώμαστε όμως, με ποιό κριτήριο υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θεωρούν περισσότερο χρήσιμο για ένα βρέφος ή ένα νήπιο να μάθει ότι υπάρχουν και οι ''άλλοι'' άνθρωποι, από το να διδαχθεί από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωούλας του ότι υπάρχουν και οι ''άλλες'' αξίες, που κοντεύει να τις ξεχάσει η σημερινή κοινωνία, όπως τις αξίες  που διέπουν τις σχέσεις μιας υγιούς οικογένειας, τις αξίες που καθορίζουν τις πραγματικές ανθρώπινες φιλίες , τις αξίες που δομούν τις δημοκρατικές κοινωνίες και επιβάλλουν τον σεβασμό ανάμεσα στους ανθρώπους κ.ο.κ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου