Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Αρχάνθρωπος Πετραλώνων Μέρος 2ο: Ποιός είναι ο καθηγητής Άρης Πουλιανός

Ο Άρης Πουλιανός(γεννημένος στην Ικαρία στις 24 Ιουλίου 1924) είναι Έλληνας ανθρωπολόγος. Συμμετείχε στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ. Σπούδασε βιολογία και αποφοίτησε από το Queens College της Νέας Υόρκης το 1948. Επιπλέον, σπούδασε ανθρωπολογία στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Το 1961, παρουσίασε το Ph.D του στο πανεπιστήμιο της Μόσχας με θέμα "Η Καταγωγή των Ελλήνων", όπου αναθεώρησε τις ευρέως αποδεκτές θεωρίες της γερμανικής ανθρωπολογίας που ταξινομούσαν τους σύγχρονους Έλληνες ως μικτή Σλαβική ομάδα και...
 υποστήριξε την ανθρωπολογική συνέχεια των Ελλήνων από την προϊστορία ως τις μέρες μας. Κεντρική ιδέα της διατριβής του είναι πως, το γεγονός ότι πολιτικοί πρόσφυγες από την ίδια περιοχή της Ελλάδας παρουσιάζουν ανθρωπολογικές ομοιότητες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει ανθρωπολογική συνέχεια από την προϊστορία ως τις μέρες μας. Το συμπέρασμα αυτό δείχνει να επιβεβαιώνεται από ανθρωπολογικές συγκριτικές μελέτες των σκελετικών αρχαιολογικών κατάλοιπων σε σχέση με τους σύγχρονους πληθυσμούς από αντίστοιχες γεωγραφικές περιοχές. Ο Πουλιανός υποστηρίζει ότι λόγω των δεδομένων που προέρχονται από τη μελέτη της Προέλευσης των Ελλήνων η ινδοευρωπαϊκή θεωρία καθίσταται ξεπερασμένη.

Έργο, ακαδημαϊκή πορεία  και ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετείχε:

Έως το 1965 εργάστηκε στο Τμήμα Ανθρωπολογίας της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών, και διηύθυνε ερευνητικές αποστολές στη Ρωσία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Γεωργία, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν, ενώ παράλληλα δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Το 1965 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε συνεχίζει να προωθεί τις ανθρωπολογικές μελέτες του μέσα κι έξω από τη χώρα (π.χ. πληθυσμοί της Ισπανίας· οι Ainou της Ιαπωνίας), ρίχνοντας φως στην προέλευση των κατοίκων της Χερσονήσου του Αίμου, καθώς επίσης και στην καταγωγή των Ευρωπαίων γενικότερα. Ο Άρης Πουλιανός ασχολείται επίσης με τις παλαιοανθρωπολογικές ανασκαφές στο Σπήλαιο των Πετραλώνων (το οποίο ανακάλυψε τυχαία ο Φίλιππος Χατζαρίδης στις 10 Μαΐου του 1959), της Τριγλίας (μια ανοικτή τοποθεσία στη Χαλκιδική), και της τοποθεσίας πλειοκαινικών ελεφάντων στον Περδίκκα της Πτολεμαΐδος.
Το 1969 ο Άρης Πουλιανός εξελέγη Αντιπρόεδρος του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών που έλαβε χώρα στο Τόκιο. Το 1979, εξελέγη Πρόεδρος του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας στην Πράγα, το οποίο διεξήγαγε τις εργασίες του το 1982 στα Πετράλωνα. Το 1971 ο Άρης Πουλιανός ίδρυσε την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος (ΑΕΕ) και το 1976 το Τμήμα Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι μόνιμο μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών της ΟΥΝΕΣΚΟ (Μορφωτική, Επιστημονική και Πολιτισμική οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών). Είναι επίσης μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης από το 1987. Τον Μάιο του 2006 εξελέγη μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης (European Anthropological Association) – βλ. επίσημο όργανό της, “Bulletin” (Δελτίο), τ. 77 του Ιουλίου 2006, γεγονός που επιδοκιμάζει την επιστημονική του προσφορά και προβάλλει την Ελλάδα.

Και τώρα, αφού κάναμε μια προσέγγιση της επιστημονικής κατάρτισης του συγκεκριμένου καθηγητή, ας πάμε σιγά σιγά να δούμε το φλέγον ζήτημα για το οποίο γίνεται ο πόλεμος εναντίον του.

Μια από τις θέσεις του καθηγητή Πουλιανού είναι ότι το κρανίο του αρχανθρώπου των Πετραλώνων είναι ηλικίας 700.000 ετών και ότι ο Αρχάνθρωπος αποτελεί τον πρόγονο των σημερινών Ευρωπαίων. Κάποια από τα ευρήματά του, όπως υποστηρίζει, είναι "λείψανα ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών του homo erectus trigliensis". Το κρανίο είχε αρχικά (1964) χρονολογηθεί στις 70.000 έτη από δύο γερμανούς επιστήμονες, τον ανθρωπολόγο Ε. Breitinger και τον παλαιοντολόγο Ο. Sickenberg. Μετά τις ανασκαφές του Άρη Πουλιανού του 1968, ο Sickenberg (1971/5) αναθεώρησε τις πρώτες εκτιμήσεις του και προσέγγισε τις θέσεις του Έλληνα ανθρωπολόγου.
Η άποψη που συνήθως επικρατεί μεταξύ των συναδέλφων του είναι ότι το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων είναι ηλικίας 250.000 - 450.000 ετών και ότι ανήκει στο είδος Homo Heildelbergensis. Αντίθετα ο Πουλιανός επιμένει ότι είναι 700.000 ετών και ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πλησιέστερα στον σύγχρονο άνθρωπο. Μια ακόμα αντίθεση υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η μέθοδος του παλαιομαγνητισμού με την οποία χρονολογήθηκαν τα ευρήματα της Τριγλίας στα 12 εκατομμύρια χρόνια δε μπορεί να εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία για γεωλογικούς λόγους και εκείνη του Πουλιανού που βεβαιώνει ότι έχουν γίνει τέτοιες μελέτες και παραπέμπει σε δημοσιεύσεις του περιοδικού Άνθρωπος - επίσημου οργάνου της Ανθρωπολογκιής Εταιρείας Ελλάδος, η επίσημη ιστοσελίδα της οποίας αποδίδει την κριτική σε "λυσσαλέες επιθέσεις από οργανωμένα αντιεπιστημονικά και ανθελληνικά κυκλώματα, που δρουν κυρίως μέσω κρατικών οργάνων",επειδή όχι μόνο δεν στηρίζει, αλλά και αρνείται επί 10ετίες να παραχωρήσει στον Άρη Πουλιανό, παρά τις αντίθετες σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, άδειες συνέχισης των ανασκαφών του.
Πρόσφατα (2006) κυκλοφόρησε βιογραφία του, γραμμένη από την ιατρό σύζυγό του Δάφνη, με τίτλο: Άρης Ν. Πουλιανός - Ανατροπές - Από τη ζωή και το έργο του, ο οποίος αρθρογραφεί από το 1947 και συμμετέχει σε αντιρατσιστικές ομάδες εργασίας της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1964 κατά κάθε φυλετικής διάκρισης. (πηγή wikipedia)

(Σχ.agiovasilematos: Τα μεγάλα και bold γράμματα κρύβουν το ζουμί αυτής της ιστορίας. Ο καθηγητής υποστηρίζει, ότι αφού το κρανίο του αρχανθρώπου είναι -σύμφωνα με ακλόνητα επιστημονικά στοιχεία- 700.000 ετών, αυτό αποδεικνύει περίτρανα, ότι η ζωή στην Ευρώπη ξεκίνησε από αυτό το κομμάτι της γης, το καθαρά ελληνικό και η προέλευση δεν ήταν από την Αφρική όπως πίστευαν μέχρι τώρα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν άρεσε καθόλου στους ανθελληνικούς κύκλους και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο βρώμικος πόλεμος εναντίον του.)

1 σχόλιο:

 1. Δήλωση του δρα Άρη Πουλιανού για την επερχόμενη παγκόσμια ψύξη & την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, δηλαδή την ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ των ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΩΝ, που οι γενίτσαροι νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε:
  http://www.youtube.com/watch?v=0ghP9iStAxQ

  Σημ.:τους τελευταίους οθωμανούς γενίτσαρους τους αφάνισε ο ίδιος ο ...σουλτάνος τους το 1826!

  Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ των Αρχανθρώπων:
  Eνώ η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ αναστάτωση του μάγματος αυξάνει σεισμούς-ηφαιστειακές εκρήξεις-νεφοκάλυψη, & (ενόψει αναγγελθέντα από δεκάδες αλτρουϊστές επιστήμονες ηφαιστειακού χειμώνα) είναι επιτακτική ανάγκη η παγκόσμια προετοιμασία με την ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ των Αρχανθρώπων,όπως την ανέδειξε διεθνώς ο ανθρωπολόγος δρ Άρης Πουλιανός (συνιδρυτής Πανεπ.Πατρών-Ευρ.Ένωσης Ανθρωπολογίας, αντιπρόεδρος στο Παγκ.Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Τόκιο,πρόεδρος στο Πανευρ.Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετράλωνων Χαλκιδικής,που έφτιαξε ο ίδιος),με βάση τις 45χρονες μελέτες του στο Σπ.Πετραλώνων Χαλκιδικής & όλη τη Γη,
  το ανθελληνικό κράτος με φωτογραφική διάταξη προσπαθεί να το καταστρέψει, με παράδοση του Σπηλαίου των Αρχανθρώπων σε οπαδούς του, όπως έκαναν με τον ίδιο τρόπο τις ανεπανόρθωτες ζημιές στα σπήλαια Αλιστράτης & Διρού...

  9σέλιδη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αναστολής σχετικά με την 88/2011 απόφαση του ΣτΕ υποβλήθηκε στις 21-3-2011. Στα ασφαλιστικά αυτά αναφέρονται βασικά τα εξής σημεία:
  A) Η αναρμοδιότητα του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα. Β) Δεν είχε δικαίωμα πρωτοκόλλου αποβολής το ΥΠΠΟΤ αλλά η ΕΤΑ & Γ) Το βεβαιωμένο με τελεσίδικες & αμετάκλητες αποφάσεις χρέος προς την ΑΕΕ,που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.
  Παρότι η εξέταση της αναστολής ορίστηκε για τις 15-4-2011, τα κρατικά όργανα δεν είχαν την υπομονή να εκδικαστεί η υπόθεση, &στις 4-4-2011 με την παρουσία αστυνομικής δύναμης προχώρησαν στην παραλαβή του όλου χώρου, χωρίς καταγραφή των χιλιάδων ευρημάτων ή της υφιστάμενης κατάστασης. Έπεται συνέχεια…

  http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/11/110401/court%20appeal%20april%202011.htm

  *Οι σεισμοί είναι προβλέψιμοι & η ΑΥΞΗΣΗ τους είναι σημάδι ότι η αναστάτωση του μάγματος, όπως αυξάνει τη νεφοκάλυψη από τη σκόνη των ηφαιστείων, έτσι θα φέρει ηφαιστειακούς χειμώνες:
  Forecasting of Japanese Earthquake was given on 9 March Global Network for the Forecasting of Earthquakes placed the forecast of strong earthquake in the territory of Japan on 9 March.
  The forecast was placed in forecast map of the internet-site of the network and all countries which are included into GNFE as full members received it. The forecast was given accurate within 90% with central point of the region of the expected earthquake on Honshu island.
  seismonet.org/page.html?id_node=130&id_file=129

  Η επίθεση των τοκογλύφων στη Μεσόγειο οφείλεται στον ΤΡΟΜΟ τους για την επερχόμενη ηφαιστειογενή παγετώδη περίοδο:
  defencepoint.gr/images/stories/large/geloigrafia.jpg
  Μπήκαμε σε νέα ηφαιστειογενή ψυχρή περίοδο:
  According to scientists, Earth's orbit and orientation toward the Sun indicate that our world should be just beginning to enter a new period of cooling - perhaps the next ice age.
  science.nasa.gov/earth-science/big-questions/what-are-the-primary-causes-of-the-earth-system-variability

  notrickszone.com/2010/12/28/global-cooling-consensus-is-heating-up-cooling-over-the-next-1-to-3-decades

  More massive earthquakes and tsunami to come, says astrophysicist
  iceagenow.com/More_massive_earthquakes_and_tsunami_to_come_says_astrophysicist.htm

  "lower solar activity, occurrence of huge volcanic events & lower surface air temperature could be expected in the next decades".
  rebel.ig.cas.cz/activities/Rocenka93-4/charv.htm
  Charvatova, Strestik -
  Geophysical Institute Czech Academy of Sciences.

  Η ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ λύση είναι απλή:
  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ σε ΑΥΤΑΡΚΗ ημιορεινά χωριά, που δεν πλήττονται από τις πλημμύρες που φέρνουν οι ηφαιστειακοί χειμώνες.
  aftarkia.wordpress.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή